Alfabetdyr – Testfamilien
Hollie pusletaske

Alfabetdyr

To af vores testere har testet produkter fra Alfabetdyr.

Vores tester Tiki har sammen med sønnen Mio på 3 uger testet flotte milepælskort og den søde Din historieBarnets Bog fra Alfabetdyr.

Tiki fortæller:

“Vi modtog for nogle uger siden en rigtig fin pakke fra Alfabetdyr. Den indeholdt milepælskort til baby og en Barnets Bog kaldet “Din historie”. Begge dele er lavet i samme design og i rigtig lækker kvalitet, og jeg er personligt helt vild med de søde tegninger af dyr, der går igen hele vejen gennem bogen og på milepælskortene.

Billede 1

Milepælskortene: Milepælskortene ankom i en fin papirspose, som man fortsat kan opbevare dem i. De er lavet i tykt karton i str. A6, er matte og føles bløde og glatte på forsiden.

Designet med de små dyr er så sødt og enkelt og tiltaler både mig som designglad mor, og også de små.

Min søn på 2 år havde travlt med kigge kortene i gennem og fortælle om hvilke dyr, der var på dem, og man kan jo bruge dem til diverse billedbogs- og huskelege, når barnet bliver ældre.

 Billede 2

Pakken indeholder 30 kort og der er tre kort med, som man kan bruge allerede i graviditen. Resten af kortene følger barnet i dets udvikling i gennem det første år til to af dets liv.

Der er både kort som fortæller, hvor gammelt barnet nu er, og kort der fortæller om det første smil, den første tand, de første skridt osv.

Jeg synes det er en hyggelig måde at forevige, hvor stort barnet er, når det opnår de første store milepæle i livet.

Billede 3

Under graviditeten overvejede jeg meget, om jeg skulle prøve at købe en pakke milepælskort, og jeg var i tvivl om det var et produkt, jeg ville huske at få brugt, men indtil videre har dette ikke været et problem.

Jeg har kortene liggende klar, og når man som jeg lige har født og befinder sig i en babyboble, så fylder baby og de store og små milepæle hele hverdagen. Så derfor har det været nemt at huske at få dem brugt, og sammen med Din historie og køleskabssiderne, som jeg kommer ind på nedenfor er jeg sikker på, at det fortsat vil være nemt at huske at bruge kortene.

Barnets bog/Din historie: Jeg har længe ledt efter den “perfekte” barnets bog. Jeg ville gerne have en, der var neutral og tidløs, men stadig designet til børn. Og så skulle den selvfølgelig kunne rumme alle de vigtige detaljer fra barnets liv samt billeder og andre ting, der var værd at gemme.

Som selvvalgt enlig mor var det også vigtigt for mig, at bogen kunne fungere for “den moderne familie”,  som jo kan være sammensat på mange måder, og Din historie fra Alfabetdyr lever i høj grad op til mine krav.

Billede 6

Bogen fåes i fire varianter og er lavet som et ringbind, så man selv kan sammensætte den, som man vil, og indsætte tegninger og andre søde og sjove minder. Den har samme fine design med de søde dyr som på milepælskortene; den er mat, blød og glat på forsiden, og de 100 sider inde i bogen er lavet af karton.

Bogen indeholder alle de vigtige begivenheder i barnets liv, helt fra fødslen til folkeskolen. Den er nem og overskuelig at udfylde og opsat på en måde, så man nemt kan gøre den så personlig som overhovedet mulig.

Den kan bruges til både den almindelige kernefamilie, singleforælderen og regnbuefamilien, og er efter min mening en af de mest alsidige bøger på markedet.

Stamtræet i bogen er lavet, så man selv kan tilføje stregerne mellem familiemedlemmerne, så det passer til lige præcis ens egen familiesammensætning.

Billede 9

Bagerst i bogen finder man noget, der hedder “køleskabssiderne”; der er to stk., og de er, som navnet indikerer, beregnet til at hænge på køleskabet eller lignende, så man nemt kan notere de vigtige datoer, når ens lille barn opnår en milepæl. Det gør det lettere at huske, hvornår de forskellige ting er sket, når man senere finder bogen frem for at udfylde den.

Billede 10
I bogen finder man også nogle sider kaldet “Dit fotoalbum”. Det er næsten blanke sider, hvor man kan indsætte nogle af de mange pletskud, man får taget af barnet i løbet af dets opvækst. Dem er der otte af, og lige disse mangler jeg dog nogle flere af. Heldigvis har Alfabetdyr for nylig introduceret, at man kan tilkøbe ekstra foto- og notesider, så man kan isætte flere fotosider i samme stil, som resten af bogen er holdt i.

Billede 11
Alt i alt er jeg yderst tilfreds med den meget fine Barnets Bog, som Alfabetdyr har fået kreeret. Faktisk er jeg så tilfreds, at jeg hurtigt skyndte mig at købe en matchende bog til min ældste dreng Nemo også. Den er bare så meget finere end den bog, jeg i sin tid fandt til ham, og jeg kan godt lide, at de nu har hver deres bog fra samme serie. Jeg har endda også tilkøbt nogle af pakkerne med ekstra sider til fotos.”

Billede 12
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen på milepælskortene:

Nytteværdi: MIDDEL – de er søde og sjove at have, men ikke nødvendige.

Holdbarhed: GOD – de holder rigtig godt, men kan dog godt få et bøj, når stærke barnehænder får ved.

Pris: GOD – prisen er 180 kr, hvilket svarer til andre milepælskort.

Kvalitet: MEGET GOD – man kan virkelig mærke, at de er lavet i et lækkert materiale.

Og vurderingen på Din historie bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er dejligt at have en bog, hvor man kan dele de særlige minder fra ens barns opvækst.

Holdbarhed: GOD

Pris: GOD – prisen er 375,-, hvilket måske er en smule højt, men jeg synes også, at man får en rigtig god og brugbar bog for pengene.

Kvalitet: MEGET GOD – bogen er solidt lavet og omslaget virker lækkert, fast og blødt på samme tid.

Karina fortsætter:

“Jeg har testet to plakater fra Alfabetdyr, ABC- og 123-plakaterne i str. A3. Jeg modtog plakaterne ret hurtigt, og de var fint og forsvarligt sendt i et rør med et klistermærke på, så det var nemt at se, hvem afsenderen var.

Alfabetdyr har kun eksisteret i omkring 2 år, og jeg opdagede dem første gang til en barnedåb. Til at starte med kunne man kun købe plakater, men nu er sortimentet udvidet med mange andre lækre sager til børn.

Plakaterne er supersøde og henvender sig til børneværelser, babyer, små børn og større børn. Min datter på 5 år har taget rigtig godt imod dem. Amanda starter nemlig i skole til sommer og er derfor ved at lære alfabetet og tallene rigtig godt at kende.

ABC-plakaten:
Plakaten er med bogstaver fra A-Å, men de kan også fås på engelsk, fransk, svensk eller tysk. Søde små dyr, som kendetegner hvert sit bogstav; A for and, B for blæksprutte osv. Amanda har haft utrolig meget glæde af plakaten, og det har for hende været en sjov og lærerig måde at øve alfabetet. Ud over det så hænger den og pynter rigtig fint på pigernes legeværelse.

123-plakaten:

Plakaten indeholder tal fra 1-10. På plakaten er der fine dyr, som alle har den samme slags øjne, hvilket skaber et rigtig lækkert og roligt billede.
Dyrene spiser forskellige ting, og ud for hvert tal kan man så tælle, hvor meget dyret spiser, og derved finde ud af hvilket tal, det er.  En supersød og sjov plakat, som både Amanda og Ella (2,5 år) har glæde af. Ella er ved at øve, hvad de forskellige dyr spiser, og hvor de lever henne.

Plakaterne er trykt på 160 grams papir, som er ret lækkert og tykt med en lille smule struktur i. Det giver en rigtig god effekt.

Alle dyrene er kønsneutrale lige med undtagelse af løven. Ingen af dyrene er tegnet med mund, hvilket jeg synes giver et rigtig fint udtryk, for så kan mine piger nemlig selv vælge humøret på dyrene. Det kan jo sagtens være en sød løve frem for en farlig en af slagsen 😉

Dyrene er holdt i forholdsvis neutrale og ikke mindst nutidige farver som gør, at de både fanger mine børns interesse og samtidig synes jeg, at de er supersmukke at kigge på.

Jeg har valgt en sort ramme til plakaterne, men har set det også giver et fint og helt andet udtryk med en enten hvid eller træfarvet ramme til. Det er altså plakater, som passer ind på ethvert børneværelse.

De er den perfekte gave til et barselsbesøg, barnedåb eller en fødselsdag.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – plakaterne er fine både til pynt og lærerig leg.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – plakaterne er lavet på lækkert kvalitetspapir.

Pris: MIDDEL –  300 kr. Lidt i den høje ende, men når der ligger sådan et flot stykke arbejde bag (dyrene er håndtegnet i første omgang), er det altså en helt fair pris.

Næste indlæg

Hollie pusletaske