SORT København – Testfamilien
Kattefoder fra Orijin

SORT København

Vores tester Helene har testet og indrettet med to forskellige størrelser rammer fra SORT København, som er mest kendt for deres mange plakater. Se mere på http://sortkbh.dk/

Testen omfattede:

70cm ? Magnetic Oak Frame (B1) ? 1 stk. á 249,- kr.

21cm ? Magnetic Oak Frame (A4) ? 2 stk. á 139,- kr.

Helene fortæller:

“Jeg har testet 2 forskellige rammer fra SORT København, som er mest kendt for deres mange fine plakater. Rammerne blev leveret hurtigt, men da posten bankede på døren, fortalte hun, at pakkerøret var åbent (det ene låg manglede), så hun var i tvivl om noget manglede. Heldigvis kunne jeg hurtigt konstatere, at alle tre rammer lå i røret. Desværre var de ikke pakket ind, så de havde fået små mærker nogle steder. Heldigvis har rammelisterne ikke nogen bagside, så jeg valgte at vende mærkerne ind mod væggen, da jeg hængte rammerne op. Jeg er også sikker på, at SORT København ville have sendt nye til mig som tester, hvis jeg ønskede det, men det har jeg ikke ulejliget dem med, men lidt bedre indpakning ville gavne det meget lækre produkt.

Rammerne består af en lædersnor og fire egetræslister, der hver har to magneter på indersiden. De ?klikkes? sammen i bunden og toppen af en plakat, kort eller papir. Øverst lægges lædersnoren mellem de to lister bag ved plakaten, så snoren også er i spænd mellem listerne.

Listerne er lavet i smukt forarbejdet egetræ, som både giver lidt varme til indretningen og samtidig er udført enkelt og med øje for detaljen. Farven er rimelig lys og ensartet, hvilket jeg bedst kan li? ved træ. Der skal helst ikke være alt for store naturlige variationer i farve eller struktur mellem fx rammens over- og underliste, hvilket der heller ikke var.

Da jeg skulle sætte hhv. plakat og kort i rammerne fandt jeg ud af, at de stærke magneter gør, at listerne nemt forskubber sig, da den magnetliste, der ligger på bordet ?hopper op? og mødes med den anden pga. magnetismen mellem dem. Enten måtte jeg forsøge at holde fast i begge, eller skubbe dem på plads på papiret efterfølgende. Det var forskelligt, hvad der fungerede bedst, alt efter størrelse.

Med den store ramme (B1) løb jeg ind i problemet med, at rammerne ikke var tunge nok til ordentligt at holde min rullede plakat nede. Den blev ved med at bukke nederst. Jeg rullede den modsat, men den har fortsat lidt ?liv? i rammen, som den ikke ville have i en ordinær ramme med ramme hele vejen rundt. Til gengæld synes jeg ikke, at det gør så meget, for udtrykket er let og luftigt, og udskiftning er nem og ligetil. Jeg kortede snoren af, for at få det udtryk, som jeg ønskede. Det gjorde jeg ved at binde et par ekstra knuder på lædersnoren.

I de to A4-rammer satte jeg to print, som jeg havde fået via BOLIG Magasinet, der løbende udsender kunstprint med bladet. De var printet på tykkere papir, som var ?twistet? en anelse. For at modvirke det satte jeg en smule ?elefantsnot?/klæbemasse bag på den nederste rammeliste, så fungerede det bedre. Frederik på 9 år, har rammerne hængende på sit værelse og er meget glad for udtrykket.

Undervejs i testen modtog jeg flere forskellige prints fra forskellige firmaer, og pludselig fik jeg ideen, at jeg kunne kombinere de små kort i den store ramme ved kun at anvende ?toplisterne?. Det gav et let og legende udtryk, som også er nemt at skifte ud løbende. Her løb jeg ind i problemet, at de ikke havde samme papirtykkelse, og listerne derfor ikke tog lige godt fat i dem, men med lidt fingersnilde og forsigtighed lykkedes det alligevel. Resultatet ses med de fire kort på række. Ret fint synes jeg selv, og nemt at variere med mange andre kort, som jeg har liggende. ”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Som et interiørprodukt, der hjælper med at holde styr på plakater og forskønner deres udtryk, fungerer rammerne rigtig godt, ikke mindst i forhold til at lave en dyr indramning. Her er en nem løsning med et flot udtryk. Til nogle produkter, vil jeg dog foretrække en ?fuld indramning?. Jeg rater dem som GOD, da der er små udfordringer ved brugen, som kræver noget af de ting, der skal indrammes.

Holdbarhed: MEGET GOD ? rammerne er i en god kvalitet, der holder sig pæn i brug. Nogle af dem buer en anelse, men vi har også et meget tørt miljø pga. GENVEX-udluftning, som er udtørrende for al slags træ, der nemt ændrer form. Det ses ikke umiddelbart ved brug af rammerne.

Pris: GOD ? der er god overensstemmelse mellem produkt og pris i forhold til tilsvarende produkter på markedet. Normalt får man ikke egetræ til den pris. Det er faktisk rigtig fint, at man med rammerne nemt kan få sine produkter op, og så vurdere, om man ønsker en dyrere indramning senere.

Kvalitet: MEGET GOD ? samlet set er jeg meget tilfreds med produktet.

Vores tester Sara har testet to A3 plakater med tilhørende rammer fra Sort København.

Sara fortæller:

“Vi fik lov til at vælge to A3 plakater fra sortkbh.dk. De har plakater for enhver smag. På deres hjemmeside finder man grafiske plakater, plakater af natur og dyr og plakater med tekst mm.

Vi havde kig på forskellige, men valget faldt på to grafiske hvide og sort/grå plakater, da de passede bedst ind i vores hjem.

1

Ud over plakaterne fik vi også to magnetrammer. Rammerne er lavet af  egetræ og er designet af Sort København. Man sætter blot træ stykkerne på hver side af plakaten; øverst og i bunden, og man har en rigtig fin og enkel ramme. Rammen hænger i en læderstrop, der sidder imellem træet.

2

Magneterne sidder på indersiden af rammerne, så de kan selvfølgelig ikke ses, når plakaten hænger på væggen. Magneterne er stærke og holder plakaten på plads, men man kan stadig med lethed trække rammestykkerne fra hinanden.

Plakaterne illustrerer en pyramide og en diamant i hvide og sort/grå nuancer.

3

Jeg er vild med det enkle look, som både farverne og rammerne giver. De passer supergodt ind i det moderne og nordiske hjem.

Hvis man som mig godt kan lide at rykke rundt på tingene i ny og næ, er disse rammer perfekte. De kan hænges hvor som helst, både på søm og knager. De er også så lette, at man nemt kan klistre dem på væggene med strips til billedophæng. Man kan dermed flytte rundt på dem i hjemmet og skabe flere forskellige indtryk.”

4

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – for mig har plakater og rammer en stor nytteværdi. Vi har store, hvide vægge, og for mig er det vigtigt med plakater på væggene til at skabe liv og hygge i hjemmet.

Holdbarhed: GOD – plakaterne har holdt sig pæne i farverne, selvom de ikke er beskyttet af glas. Ud over dette har rammerne holdt godt på plakaterne, selvom de kun sidder i magneter.

Pris: MEGET GOD – prisen er 159 kr. for rammerne og 150 kr. for plakaterne. Dette synes jeg er en meget god og fair pris.

Kvalitet: GOD – plakaten er lavet på lækkert og pænt papir og rammerne i flot egetræ.

Næste indlæg

Kattefoder fra Orijin