Flying Superkids I Aalborg 2016 – Testfamilien
Fugle-rangle, lille tromme og piratbåd

Flying Superkids I Aalborg 2016

skaermbillede-2016-03-09-kl-12-36-21

To af vores testfamilier har været af sted for at se Flying Superkids’ show i Aalborg i maj.

En eftermiddag med styrke, smil, akrobatik, vidne til kæmpe teamwork og masser af livsglæde!

Shows på denne turne:

Aalborg: 18.-22. maj

Esbjerg: 21.-25. juni

Odense: 29. juni – 3. juli

København: 26.juli – 6. august

Aarhus: 13-20. august

Kolding: 10-11. september

Lalani starter med at fortælle:

“Flying Superkids’ sommerturné startede onsdag den 18. maj i Aalborg, og vi var så heldige at blive inviteret med.

Vi ankom klokken 16.30. Nadja (@drengemor.dk) stod der allerede med sin mand og tre drenge, og Søren fra Flying Superkids, som viste os rundt på pladsen.

IMG_6183

Pladsen var stor og fyldt med aktiviteter.

IMG_7108

Vi havde forberedt pigerne på oplevelsen ved at se nogle videoer og kigge på Flying Superkids’ hjemmeside, men at se det store telt og en kæmpe spændende plads med legeting og hoppepuder var alligevel en ret cool begyndelse. “Åhh, megasej bus!? sagde Emma, som er ret betaget af store maskiner og køretøjer.

IMG_7155

Søren viste os rundt og fortalte blandt andet, hvordan spisningen og madlavningen foregår, og hvordan de løser hverdagens udfordringer.

IMG_7157

Det store telt hedder ?Paladset? og kan rumme 1000 tilskuere. Vi så scenen bagved; vi så, hvor alle gymnasterne og deres familier spiser, hvor maden bliver lavet, deres opholdssted og deres værksted – for de laver, bygger og reparerer alting selv. Det er meget spændende! Og man får virkelig et indblik i det teamwork, sådan et arrangement kræver.

IMG_7159

bObles er med rundt på turné og har uden for teltet arrangeret et område med fri leg i samarbejde med Børneulykkesfonden. Foran hver station var der en beskrivelse af reglerne for leg netop der: Sikkerhed i børnehøjde.

Vi var heldige at få en pakke bObles med hjem

Der var balancebaner, rutchebaner, hoppepuder, trampoliner, en bane til kolbøtter, og ved stationerne stod en hjælper klar.

Pladsen var superfed, og pigerne nød det, både inden showet og efter.

IMG_7171

Der var kæmpelang kø til showet og ingen faste pladser, men vi fik snacks.

Man måtte ikke tage billeder eller video under showet, men der var fuld fart, tempo, sang, glimmer og undervejs små fortællinger på en skærm, så os tilskuere kunne få indblik i deres træning i Gynmastikgården i Aarhus, deres hverdag, oplevelser i udlandet, træning, skolen osv. Under showet sagde Ida flere gange: ?Wow, mor de er seje!? ,?De er lige så vilde, som jeg er!? og ?Hende der, hun ligner mig!? Jeg nød at sidde og kigge på pigernes store øjne; de var så optagede og begejstrede.

FullSizeRender-148

Filosofien bag Flying Superkids er livsglæde. Det er ikke en fritidsinteresse, men en livsstil. Der er skrappe regler for medlemmerne af gruppen som sundhed, rygning, ingen alkohol og det at børn skal være børn, mens de er det. Som tilskuer til denne store familie, som man roligt kan kalde dem, er det fantastisk at se, hvordan alle er lige – alle hjælper alle. Holdet har været i 35 lande og har fået de vildeste oplevelser. Når de er af sted på udlandsture har de en lærer med til at varetage lektielæsningen.

De hører til i Gymnastikgården, som ligger i Aarhus. Her er 400 medlemmer og 50 Superkids, og når de er ude at optræde, er de 24-26 børn afsted.

Jeg går med en lille drøm om, at Ida ska prøve det. Kontrol, styrke og udfordringer er lige hende og hendes krop. Jeg håber, hun får muligheden til at snuse til det en dag!

Det var været en fed, fed oplevelse.

IMG_7169

Vi er alle fire KÆMPE fans. Jeg kan kun anbefale det – børn skal se det, inspireres og det er supergod underholdning.

Showet varer 2 timer inkl. pause.”

IMG_6202

Alle vores tests på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD MIDDEL GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – en meget fin oplevelse, som kun skaber glæde.

Holdbarhed: MEGET GOD – man er glad længe. Sikke nogle dygtige børn og et kæmpe teamwork!

Nadja fortsætter:

IMG_0027

“Sidste år havde jeg mine drenge og min mor med til Flying Superkids. Deres far skulle arbejde og desuden mente han ikke, det var noget for ham. I år tog han dog med, og han var vanvittigt begejstret, så til alle mændene derude: Det er OGSÅ noget for jer!

Eftermiddagen startede med, at vi fik en supergod rundvisning bag kulisserne af Søren fra Flying Superkids. Vi fik set, hvor de sover, spiser, venter på at komme på scenen osv. og hørte en masse historie bag Flying Superkids. Det var utrolig spændende og gav lige en ekstra dimension, da vi senere så showet. Flying Superkids eksisterer ikke for at tjene penge og blive rige – det skal bare køre rundt. Børnenes forældre er med rundt og hjælper med madlavning osv. De virker i den grad som én, stor familie!

Det var spændende og sjovt at kunne sige til drengene: “Se, nu er de der, hvor vi sad lige før, da der ingen mennesker var!”

At tage til et Flying Superkids-show er ikke “bare” showet. Uden for på pladsen er der allerede to timer før showstart en masse forskellige aktiviteter, der alle indbyder til leg og bevægelse. Der er fælles opvarmning foran scenen, hoppepuder, rutchebaner, air track, øvelse i at stå på hænder, hulahopringe osv.

Desuden har bObles en KÆMPE plads i samarbejde med Børneulykkesfonden med utrolig mange tumlemøbler, som man bare kan boltre sig på! Også her fik vi en fin gennemgang af bevægelsens muligheder af den flinke Kristian fra bObles, og vi brugte lang tid på at hygge på tumlemøblerne.

Vi ville gerne have en god plads, så vi stillede os i kø til indgangen i god tid. Inden havde vi fået os en fransk hotdog, og her er faktisk det eneste, jeg kunne ønske mig anderledes ved hele arrangementet: At man kan købe sundere ting end franske hotdogs, popcorn osv. at spise. Det hele bygger jo på, at man skal være sund og bevæge sig, og selvom det ikke altid lykkes mig, forsøger jeg virkelig at spise sundt, så her savnede jeg et alternativ som f.eks. en grov sandwich, en salat, en bøtte med frugt og lignende. Vi kørte jo allerede hjemmefra kl. 16 og var først hjemme igen kl. 20.45, så det går hen over aftensmaden. Man KAN jo tage noget med selv, men det er nu rart med en mulighed for sunde alternativer, når man er af sted!

IMG_0010

Man måtte ikke tage billeder under showet i år, men jeg har denne collage fra sidste år, I kan se – den yder dog på ingen måde showet retfærdighed, for det er noget, som bare SKAL ses og opleves! Vi var blæst bagover af børnenes og de unge menneskers evner og kunnen; selv jeg, der var af sted sidste år, for det var et nyt show i år. Det er helt VILDT, hvad de kan – SÅ imponerende!!! Deres mål er at få andre børn og unge til at ville bevæge sig, og man må sige, at det inspirerer de i dén grad til!

IMG_3126

Efter showet kom Søren og spurgte, om vi ikke også ville se bussen, som de turnerer i, og det ville vi selvfølgelig!

IMG_0029

Det var en virkelig fed helhedsoplevelse at blive vist så grundigt rundt, høre så meget historie bag og så se selve showet. Vi er fans og skal bestemt af sted igen næste år!

Oplevelsen vil jeg anbefale alle familier, der har muligheden, at unde sig selv. Vores drenge er 3, 4 og 6 år gamle, og da vi var af sted første gang, var den yngste kun 2 – og selv her var han dybt optaget af det, så det spænder vidt.”

IMG_9988

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – efter min mening en meget større og bedre oplevelse end f.eks. at tage i cirkus. Virkelig imponerende show, der får publikum rigtig godt med!

Holdbarhed: MEGET GOD – det er en oplevelse, man vil huske længe!

Pris: GOD – 190,- pr. billet (børn under 3 år gratis). Guldbillet 260,- (hvilket betyder, at man så får en nummereret plads lige midt for, men vi sad bestemt fint der, hvor vi satte os lidt til højre!)

Kvalitet: MEGET GOD – et show i særklasse, hvor der virkelig er kælet for detaljerne, og hvor man mærker, at alle bag brænder for det!

Næste indlæg

Fugle-rangle, lille tromme og piratbåd