By Ransborg soyalys – Testfamilien
Racoon outdoor overgangsjakker

By Ransborg soyalys

Fire af vores testfamilier har testet soyalys fra By Ransborg.

Trine fortæller:

“Vi har testet Ransborg soyalys herhjemme, og da min ældste søn er en hårdt ramt astmatiker og allergiker, glædede vi os rigtig meget til at prøve et sundere lys; endda med en skøn duft af rent vasketøj. Kunne man ønske sig mere?

FullSizeRender_1

Ransborg fortæller om deres soyalys: Et rent soyalys i glas med duften af frisk vasketøj. Duftolierne er IFRA-godkendte fra Frankrig. Vi tilsætter ikke: Parabener, farve, hærder, animalsk fedt, stearin eller UV-hæmmer. Vores soya er GMO-fri, ikke regnskovssoya. Olierne er phthalat-fri og ikke fra Asien.

De fortæller også, at alle duftlys udsender helt generelt flere partikler end lys uden duft. De arbejder løbende på at minimere partikelproduktionen i deres lys, og derfor råder de til, at man kun tænder ét duftlys af gangen.

De optimerer deres duftlys til at producere færrest muligt partikler. De kan derfor tilbyde et produkt, som ligger lavere end gennemsnittet på markedet og uden parabener, farve, hærder, UV-hæmmer etc.

Lyset leveres i en smuk naturlig æske, så man næsten ikke nænner at pakke det op. Inden i i æsken er det dog lige så smukt, da det frostede glas er med fint trælåg, som man sætter på efter endt brug, for at der ikke kommer støv i lyset.

FullSizeRender

Vejret har den sidste periode været perfekt til testning af lys, og vi har stort set altid lys tændt herhjemme, når mørket falder på eller tidligt om morgenen. Duftlyset fra Ransborg duftede fantastisk, da vi tændte det, og skabte straks en skøn hyggestemning, men desværre blev flammen efter kort tid meget lille og virkede nærmest som om den ville gå ud. Der var derfor ikke meget levende lys-hyggestemning over det. Jeg må også indrømme, at duften bliver meget skarp; selvom den egentlig er en skøn duft, så var den hård ved min sarte næse, og til sidst tændte jeg det kun, når vi ikke skulle sidde tæt på lyset.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL – da lyset både skal kunne skabe en hyggestemning med sit levende lys og derudover kunne sprede en skøn duft.

Holdbarhed: GOD – lyset er sat til at kunne brænde i 16 timer, og hvis vægen ikke går ud tænker jeg, at det holder.

Pris: GOD – de 145,-, som lyset koster de fleste steder, er en ok pris for et sundere alternativ til et almindeligt duftlys.

Kvalitet: MINDRE GOD – lyset er æstetisk smukt, men jeg synes, at duften er for kraftig og lysets flamme for lille til at

skabe en hyggestemning.

Sarah afslutter:

“Vi elsker hyggestunder derhjemme og elsker at tænde lys. Både børnene og jeg synes, det er superhyggeligt, og de elsker at få lov til at tænde dem (med stor overvågenhed fra mor her 😉 )

FullSizeRender-149

Jeg elsker, når mit hjem dufter, men må også være ærlig at sige, at mange af de duftlys, man kan købe, simpelhen er for kraftige og sagtens kan give hovedpine og lægge sig som en tung duft i stedet for en forfriskende. Derfor er duftlys noget, vi er gået udenom derhjemme.

Men så kom denne test for By Ransborg Soya duftlys. Det er simpelthen et fantastisk lys; tænk at skulle sige det om et lys, men der er VIRKELIG en forskel!

Der er ingen parabener, farve, hærder, animalsk fedt, stearin eller UV-hæmmer, hvilket er et kæmpe plus!

FullSizeRender (1)-2

Duften Junes Romance er fantastisk. Den er mild, men giver lige et lækkert snert af varme og friskhed. Lyset har en lang tændetid og er ikke et lys, der brændes hurtigt. Brændetiden på lysene er ca. 35 timer.

Lyset har stået fast i vores stue og spredt frisk duft ud i lokalet uden at man følte, det var for meget – et lille snert, som når man har friske blomster stående. Det elsker jeg!

Jeg tænker, vores næste lys skal være Clean Cotton – elsker duften af nyvasket sengetøj, og så skulle det helt sikkert stå på badeværelset eller i soveværelset. Måske dette lys kan give mig denne duft!

FullSizeRender (2)-2

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – superlækkert lys med god samvittighed, og som spreder en mild duft, som ikke er voldsom.

Holdbarhed: MEGET GOD – brænder i 35 timer!

Pris: GOD – prisen matcher kvaliteten. Det er den gode samvittighed og et fantastisk godt produkt, man betaler for.

Kvalitet: MEGET GOD – når der skal duftlys hjem til os, så er det fra nu af By Ransborg!

Jelena fortæller:

“By Ransborg soyalys er lys, hvor antallet af skadelige partikler, der udledes, angiveligt er meget mindre, end når man bruger almindelige stearinlys. Lysene er lavet af 100 % naturlig soya, og ifølge producenten er de så rene, at mange med astma og lignende vejrtrækningsproblemer kan tåle dem. De fås i fem varianter, alle med 35 timers brændetid.”

“Vi har testet den milde Clean Cotton duftvariant. Vi synes, at den har en rar og behagelig duft, og det har været ligeså hyggeligt at have et soyalys tændt som et konventionelt stearinlys. Vi er ingen eksperter, når det kommer til sundhedsmæssige fordele ved soyalys kontra stearinlys, men tager man producentens ord for gode varer, er det svært at argumentere imod brug af soya i stedet for stearin. Dog er vi hjemme hos os enige om, at prisen på soyalys er for høj, og at vi personligt hellere vil undvære lys end bruge 145 kr. for et soyalys.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen: Nytteværdi: MIDDEL – soyalys er et hyggeligt produkt, men det er ikke uundværligt.

Holdbarhed: MEGET GOD – med en brændetid på 35 timer må det siges, at de holder længe.

Pris: MIDDEL – der er ikke mange andre soyalysproducenter i Danmark, så det er svært at finde nogle at sammenligne med. Umiddelbart ligger de få, der er, tæt på hinanden prismæssigt.

Kvalitet: GOD

Tina afslutter:

Føler mig allerede forkælet, da jeg modtager pakken. Jeg er en af de kunder, der elsker at modtage produkter på den lidt mere personlige måde. Derfor satte jeg stor pris på det kort med hilsen, som lå øverst i æsken. Rigtig fin og indbydende indpakning som allerede ved første blik, oser af selvforkælelse.

Den åbenlyse fordel ved disse lys er, at lysene er et naturligt produkt, hvilket betyder lys uden skadelige partikler ? og derved lys med god samvittighed og et godt indeklima. Hvilket er særlig vigtigt i disse mørke vinter måneder, hvor mange af os tænder alt for mange sterinlys.

Der findes 5 forskellige dufte at vælge imellem.

Jeg fik lov at teste duften Blossuming Roses.

Denne duft er meget velduftende, mild og diskret.

Jeg bliver lovet 35 timers hygge ved dette lys ? hvilket jeg tror er mere end rigtigt.

Lidt til den dyre side (145 kr.) men man mærker virkelig også, at det er kvalitet ? og det koster jo. Opvejes af at man kan nyde lyset med god samvittighed og den hygge, det giver endnu mere, fordi man ikke tænder det konstant, men venter til det rette øjeblik.

Jeg kunne sagtens finde på at forkæle mig selv med et duftlys fra By Raunsborg.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD ? Stort set alle hjem bruger sterinlys, særligt I vintermånederne. Vi ved godt, at det kan give et dårligt indeklima, derfor er det super godt med et alternative, der bidrager yderligere til hyggen.

Holdbarhed: MEGET GOD ? 35 timer plus.

Pris og kvalitet: MEGET GOD ? selvom prisen er til den dyre side, opvejes det at kvaliteten og den lange holdbarhed.

IMG_8997

 

Næste indlæg

Racoon outdoor overgangsjakker