Plantoys flydende ø – filur.dk – Testfamilien
Aquanest badekar med varmelegme fra Babyengros.dk

Plantoys flydende ø – filur.dk

Vores tester Helene har i fællesskab med sønnen, Wilbert på 4 år, testet vandlegetøj af bæredygtigt træ fra Plantoys for Filur.dk, nærmere bestemt ?Flydende Ø? til børn fra 18 mdr. og op, pris 279,95 kr.

Plantoys har i mere end 30 år produceret bæredygtigt legetøj med omtanke for miljøet. Plantoys grønne hjerte er gennemgående i hele virksomheden, og deres produkter er baseret på bæredygtig leg, hvor børn får muligheden for at udvikle deres kreativitet, samtidig med at de får et tættere forhold til naturen.

Helene fortæller:

“Vi har før testet Plantoys trælegetøj fra vandlegetøjsserien, hvilket vi var meget glade for, derfor var det også super spændende, om det nye sæt levede op til de store forventninger.

Sammen med Wilbert pakkede jeg den fine kasse med Plantoys Flydende Ø op, og han vidste straks, hvad det skulle bruges til. Han begyndte at snakke om palmen, krabben, skildpadden og muslingen, og spurgte samtidig, hvad den grønne skål og ringen med hul i var. Den grønne skål er selve den flydende del, som bærer ringen, der udgør den øde ø med et lille hul, hvor man kan sætte palmen i og et andet hul, som man kan putte ting igennem.

Vi har nu testet det fine sæt i en måneds tid, og jeg synes altid, at det er spændende at se, om legetøjet kun har en vis nyhedsværdi og derefter bliver glemt, eller om det virkelig er godt legetøj, der bliver ved med at inspirere til leg. I dette tilfælde har Wilbert fundet det frem igen og igen, og vi har i det hele taget ?haft en fest? med at teste sættet. Nogle af delene i sættet har vakt større begejstring end andre, især skålen og palmen har fået plads i forskellige lege oftest i kombination med Plantoys sættet ?Aktivitetsbåd?.

Som ?flydende ø? gør den sig egentlig ikke særligt godt. Skålen, der skal bære øen, løber hurtigt fuld af vand og synker dermed til bunds, så jeg synes faktisk, at det er lidt fjollet, at der ikke fra firmaets side er taget stilling til eller testet frem til, at øen, der skal flyde, som navnet siger, ikke flyder mere end få sekunder, hvis vandet bevæger sig, og det gør det altså i et badekar med et barn (børn) i og da endnu mere, hvis man medbringer sættet til stranden. Dette legesæt har netop vundet ?PAL AWARD 2016?, som er en international anerkendelse af særligt legetøj, bøger mm., der opmuntrer til kreativ leg, legeglæde og sprogbrug, så trods de begrænsede flydeevner, er sættet alligevel til stor legeglæde ikke kun hos vores lille familie.

Wilbert har i stedet elsket at fylde skålen med vand og derefter tippe den fra badekarskanten ned i karret og lege, at der skete alverdens ulykker med figurerne fra Plantoys, inden de blev reddet og udsat for endnu en styrt i ?havets dyb?. Han har også brugt den til at ?skovle vand? og transportere krabbe, musling og skildpadde rundt i badekarret.

På billederne ses både ?Flydende Ø? alene og sammen med det tidligere testede sæt ?Aktivitetsbåd? (hvor der er hul igennem figurerne, så de kan fiskes med en krog).

Vi er meget begejstrede for begge sæt, men skulle vi vælge, blev det ?Aktivitetsbåd?, der appellerer til flere forskellige rollelege og anvendelsesmuligheder, derfor får legeværdien på ?Flydende Ø? også vurderingen GOD fremfor MEGET GOD.?

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege- og nytteværdi: GOD

Holdbarhed: MEGET GOD  ? det fremstår som nyt trods gentagen og vild leg, man skal blot huske, at træet skal ligge tørt efter brug

Pris: GOD ? Det er ikke et billigt legetøjssæt, men man får et godt produkt, der holder til mange timers leg, er produceret med omtanke for natur og barn, og samtidig designmæssigt smukt udført.

Kvalitet: MEGET GOD – kollektionen er produceret i 100 % træ og fri for skadelige kemikalier, da farverne i produkterne stammer fra frugtfarver. Med Plantoys er man derfor sikret økovenlige produkter, hvor kvaliteten er i højeste fokus, og det mærkes i brug.

Næste indlæg

Aquanest badekar med varmelegme fra Babyengros.dk