Test af Gro-clock sovetræner – Testfamilien
TIP - SPÆNDENDE NYHED HOS TESTFAMILIEN.DK

Test af Gro-clock sovetræner

(Produkterne er sponsoreret med henblik på test – men det er testfamiliernes 100% ærlige meninger der kommer til udtryk i anmeldelsen).

3 af vores testfamiler, har testet et sovetrænerur fra Gro-clock.

Louise fortæller:

Vi – eller nok mest min datter, Thit på nu 6 år, har været så heldig at få lov til at teste sovetræneren fra Groclock.

Jeg var meget spændt på at modtage uret, da jeg ikke havde hørt om uret før og ej heller helt havde forstået hvordan den virkede.

Thit har siden hun var spæd ofte sovet lidt urolig om natten og har ofte haft mange opvågninger. Disse opvågninger har ofte bundet i, at hun har drømt eller at hun har været forvirret over om det var nat eller morgen.

Jeg var derfor meget skeptisk, men dog også temmelig spændt på, om uret mon kunne afhjælpe nogle af disse natlige opvågninger.

Urets funktion går kort fortalt ud på, at man indstiller klokken på det. Derefter indstiller man det tidspunkt hvor man ønsker at barnet skal/må vågne/stå op. Når uret er indstillet, kommer der et fint stjerne-ansigt frem på displayet som langsomt lukker sine øjne og falder i søvn. Når stjernen falder i søvn, dannes der små stjerner rundt om stjerne-ansigtet. Disse små stjerner forsvinder en efter en i løbet af natten. Når den sidste stjerne er væk, skiftes den sovende stjerne ud med en strålende smilende sol ? og når den smilende sol dukker op, er klokken det som man dagen forinden har indstillet som ?opvågningstidspunktet?.

Det er enormt nemt både at indstille uret, men ligeledes er uret også ligetil i forhold til at skulle forklare et barn hvad det går ud på. Thit forstod lynhurtigt idéen med uret og var (er) hurtig meget opmærksom på de små stjerner som indikerer om der er længe til at det er morgen.

Ud over selve sovetræne-funktionen, har uret en anden fin funktion. Det lyser i mørke, så den fungerer super fint som en lille vågelampe i løbet af natten. Lyset er sart og giver kun den mængde lys som er helt tilpas på et børneværelse om natten. Når solen står op uret, skifter lyset farve og bliver lidt mere kraftig i skæret og giver dermed også barnet en bekræftelse i, at det nu er morgen og at natten er forbi.

Vigtigst af alt må dog være konklusionen af testen. Virker uret efter hensigten? Ja, et kæmpe stort rungende ja. Uret er ganske enkelt fantastisk og hvor ville vi ønske at vi havde kendt til uret noget før.

Den virker ? for vores lille familie ? 100% efter hensigten. Thit har aldrig sovet så godt om natten som hun gør nu. Hun forstår fuldt ud konceptet og vågner ofte op om morgnen og er pavestolt over, at hun har sovet hele natten indtil solen på uret stod op. Ligeledes har det givet hende en ro, at hun nu selv kan se om det er nat eller morgen når hun f.eks. vågner op om natten.

Nogle morgener er hun vågnet førend at solen er stået op, og her har vi bl.a. lavet en aftale om, at er der en eller to små stjerner på displayet er det snart morgen, også må man gerne bare ligge og hvile i sin seng indtil solen står op. Det sikrer både os som forældre mere søvn om morgenen, men det giver absolut også hende en mere rolig morgen hvor hun får god tid til at vågne op inden hun skal op.

Vi er vilde med uret og vil helt sikkert fortsætte med at bruge det i lang tid endnu. En genial opfindelse, ganske enkelt. Jeg har anbefalet det til alle mine veninder som kender til urolige nætter og morgner, og flere af dem, har allerede været ude at anskaffe sig et. Fantastisk produkt som gavner både børn og voksne. God tur i drømmeland!

Alle vores test og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi. holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger fem ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: MEGET GOD. God nytteværdi idet man får et produkt der både fungerer som ur, sovetræner og natlampe. Ligeledes er uret meget neutral af udseende, hvilket gør at den kan passe ind i alle rum, uanset køn og stil.

Holdbarhed: MEGET GOD. Super holdbarhed idet uret bruger strøm og man derfor slipper for, at skifte batterier i tide og utide. Ledningen er lang, hvilket gør det nemt at få den placeret tæt på barnet, uanset antallet af stikkontakter på værelset.

Kvalitet: MEGET GOD. Uret er robust og kan sagtens holde til at blive pillet ved af et par små tykke børnefingre ? forstået således, at det ikke går i stykker hvis det ryger en tur på gulvet eller hvis der bliver trykket en masse på de små knapper.

Pris: MEGET GOD. Uret koster 399 kr. hvilket er en meget fair pris for et produkt af den kalibre. Uret kan købes i flere supermarkeder bl.a. Føtex, COOP og Bilka og hos forskellige webshops. Det er derfor rigtig nemt at anskaffe sig uret og hurtigt kunne komme i gang med en, forhåbentlig, succesfuld sovetræning.

Karina har også testet uret fra Gro-Clock og fortæller:

Vi har testet en Gro-clock, som udover at kunne bruges som vågelys om natten også kan bruges som “sovetræner” og vækkeur.

Når det som nu er både mørkt når man går i seng og mørkt når man står op, så er det meget svært for mine børn at finde uf af hvornår det er morgen. Vi har oplevet mange morgnen, hvor pigerne er kommet ind alt for tidligt om morgnen, fordi de nu tror det faktisk er morgen, så et super genialt produkt, vi er blevet meget glade for.

Det virker ved at man indstiller uret til hvornår børnene skal i seng og hvornår vi bestemmer det skal være morgen. Når Gro-clock er aktiveret, kommer der 12 stjerner omkring den store stjerne i midten. I løbet af natten vil de forsvinde én for én, indtil vi når til det tidsindstilte tidspunkt, hvor vi har bestemt det skal være morgen, for så dukker der nemlig en sol frem på skærmen.

Mine piger på 3 og 6 år, har taget rigtig godt imod uret. Og bedst af alt, det VIRKER…. Nu kommer de ind om morgen, selvom det er mørkt og siger: ” mor, nu er det morgen, solen er stået op” Så det vil altså sige, at de bliver i deres seng indtil solen på uret er stået op, det har givet dem en meget bedre forståelse for hvornår det er aften og hvornår det er morgen.

Uret bruger LED’er og har indbygget energispare-tilstand. Det kan indstilles til både nattesøvn og middagslur tilstand.

Når man først har prøvet at indstille uret et par gange går det super let, selv for én som mig, der ikke er ret god til noget med alt for mange knapper på.

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: GOD – kan bruges af begge mine piger, selvom der er 2,5 års forskel.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Uret virker stadig perfekt og er solidt, selv for små pilfingre.

Pris: GOD – uret koster ca. 399 kr., hvilket er en rigtig fin pris.

Christine afslutter:

Min datter har været så heldig, at få lov at teste en Gro-clock lampe. Jeg har glædet mig meget til denne test, da jeg havde store problemer med at få Josephine på knap 4 år, til at sove i hendes seng HELE natten.

Inden vi modtog Gro-clock lampen, kom Josephine ind til mig HVER nat omkring kl. 03:00-04:00. Hun var ikke ked af det eller noget og lagde sig hurtigt til at sove hos mig. Alligevel var var det ret irriterende, at hun kom trissende hver nat.

Jeg var derfor spændt på, at se om Glo-clock lampen kunne hjælpe os

Da vi modtog Gro-clock lampen åbnede Josephine den MEGET stolt. Det var meget nemt at ?få igang?. Vi skulle blot indstille klokken og én tid man ønsker, hvor barnet skal stå op. Jeg indstillede vores ur, til at solen skulle stå op kl. 6:15 da det er der, børnene bliver vækket til hverdag.

Efter jeg havde indstillet det, afprøvede vi det og jeg forklarede Josephine, at når hun skulle sove, ville det fine ur lyse en flot blå farve og skærmen ville blive fyldt med masser af stjerner. Når ALLE stjernerne var væk, ville solen stå op og der ville komme et orange lys – når solen var stået op, måtte hun også stå op.

Jeg var noget skeptisk over, om en lampe ?bare? med et blåt lys, nogle stjerner, orange lys og en sol kunne få min datter til at sove igennem.

Jeg blev PÆNT overrasket da Josephine allerede første nat, sov inde hos sig selv HELE natten. Hun kaldte 2 min før solen kom frem, da hendes næse løb og imens jeg pudsede hendes næse kom solen frem. Josephine var SÅ stolt og løb direkte ind til hendes storebror råbende; ?Joshua, Joshua – solen er stået op! Det er morgen nu – vi må gerne stå op nu!?

Jeg spurgte hende, hvordan det kunne være hun havde sovet inde hos sig selv og hun svarede; ?Da jeg vågnede i nat, kiggede jeg bare på min lampe og der var stjerner, så skulle jeg ikke stå op?.

Ret sejt, at hun har sådan en forståelse og det tyder på, at hun ?bare? har været forvirret over hvornår det rent faktisk var tid til, at sove eller stå op.

Josephine har lige siden hun fik hendes Gro-clock lampe, sovet hos sig selv hver eneste nat. Da vi havde juleferie, satte jeg blot ?vågne? tiden til kl. 7:30 istedet og så sov hun det længere. – FANTASTISK.

Vi er MEGET imponeret over Gro-clock lampen og vil klart anbefale den til andre. Josephine har allerede fortalt om hendes lampe i børnehaven og en del forældre og pædagoger har nysgerrigt spurgt ind til det. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men her virker det!

Nytteværdig: MEGET GOD – Vores resultat har været fantastisk.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi har sat Gro-clock lampen på natbordet og i stikkontakten, så der er ikke rigtig nogen sidttage på det.

Pris: MEGET GOD – Vil man ikke give sin højre arm for sin nattesøvn? Ha ha? Prisen er omkring 400 kr. hvilket er en meget fornuftig pris, efter min mening.

Kvalitet: MEGET GOD – Fint blåt/orange lys, flot layout, fint og enkelt.

7 kommentarer

 • Anne

  Det ur er jeg NØDT til at have i baghånden når vores dreng er stor nok til at sove på eget værelse! Lyder som en kanon hjælp 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Stimose

  Før denne test, anede jeg ikke dette ur fandtes! Men må simpelthen eje det! Min dreng sover helt vildt uroligt og vågner og natten. Måske det ville kunne hjælpe hjemme hos os. Mange rigtig gide detaljer med i denne test.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrina

  Her er uret som vi simpelthen er nød til at eje!!
  Vi har det sidste halve års tid lagt en lille seddel på vores ældste datters natbord, hvorpå der står hvad klokken skal være før hun må gå ned til fjernsynet i stuen. Noget af det der har været og stadig er rigtig svært at forstå er hvis man ikke vågner lige når klokken er det der står på papiret – for er klokken så mere eller mindre??!!
  Her vil dette ur hjælpe hende, fordi det simpelthen viser at nu er det dag – det er da vildt smart!!
  Super test og nu glæder jeg mig til at det kommer hjem så vi også kan prøve det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Det var en mulighed til vores søn med IA, som ikke kan finde ud af hvad klokken er og kan derfor godt vågne og tage sin iPad og så se film på, hvor han så er træt om morgenen og bliver let vred/irreteret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vores søn fik et Gro-clocki fødselsdagsgave og synes bestemt at det er sjovt når den lyser, men da han kun er 2 år glæder vi os til at prøve at inkorporere den i hverdagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michela Juul Tyron

  Det må så meget afprøves herhjemme med en dreng der altid står op midt om natten

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Vi har også dette herhjemme, og har også haft og har stadig stor gavn af det. Det er lige til og til at tage og føle på for børn. Så det hjælper virkelig på nattesøvnen. Thumps up herfra også.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP - SPÆNDENDE NYHED HOS TESTFAMILIEN.DK