TIP – UGENS LÆSERDILEMMA – NYHED – Testfamilien
VILDT TILBUD PÅ bl.a. BY KLIP KLAP og LIVINK - gælder i KUN 24 timer endnu!

TIP – UGENS LÆSERDILEMMA – NYHED

NYHED!

I dag starter vi ugens læserdilemma, som er et spørgsmål, stillet af en læser – som han/hun gerne vil have JERES hjælp til.

Håber, at I vil hjælpe med at kommentere her på bloggen og komme med gode råd – svar på spørgsmålet eller ideer.

img_3644

Første spørgsmål/dilemma kommer fra Heidi Wayert og lyder:

“Forslag til gratis eller billige oplevelser man kan med børn i den kommende sommerferie”.

Vi kan allerede her komme med et forslag til et billigt event i weekenden i København. Det koster kun 40 kr. for voksne at komme ind og børn er gratis. Der er et stort legeområde til børn. Se mere om det her.

Vi samler alle jeres bud til en samlet guide, som vi deler efterfølgende.

Håber, at I vil være med til at bidrage <3

36 kommentarer

 • Anja

  Ved godt det lang tiden siden det oplæg blev lavet. Men min dreng er en rigtig brandmand, så vi har mange gange besøgt brandmuseumet i Asnæs, det godt nok på landet men det er så fedt. Man kan sidde inde i nogle af brandbilerne og man kan få en rigtig kører tur rundt i byen. Det koster kun 40kr for voksne og børn under 4 er gratis og eller koster børn 20 kr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Tror nogle gange man som voksne tænker at man skal en hel masse. Men børnene har oftest slet ikke de samme forventninger og vil egentlig bare gerne være sammen med os og hygge.

  Vi tager ofte en tur på stranden, i skoven eller på den lokale legeplads. Smøre er par klapsammen madder og noget vand og så er der max hygge. Mobilen gemmes væk og så er de voksne 110% tilstede og nærværende. Mere kræver det faktisk ikke. 🙂

  Ellers nyder vi også at gå en tur ud til en landmand og se på dyrene. De fleste byder velkommen. Eller gå en tur rundt i byen. Man kan evt selv lave små skattekort hvor man skal finde diverse ting man kommer forbi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Lehmann

  Vi holder af at tage på stranden, både når solen skinner, og der kan soppes, men også ellers. Der kan samles skaller, flyves med drage, løbe i klitterne og om vinteren kælkes. Endvidere en tur i plantagen med madpakke og fiskenet, hvor der kan studeres haletudser, frøer mm. Børnene elsker det. Min søn på 6 år er meget optaget af vartegn, så er tur rundt i oplandet, hvor der tales om disse og deres (tidligere) funktioner. Bolcheriet i Løkken, hvor der laves bolcher er også altid et hit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila

  Hold øje med ugeaviserne for dit område. Ofte er der nogle f eks kommune eller firmaer der har nogle rigtigt gode gratis arrangementer.
  Ellers så gå i gang med at geocache. Det er en hobby hvor folk gemmer små skatte i naturen og så finder man dem ved hjælp af en gps/mobil . Det er en super grund til nogle super hyggelige skovture

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Som barn var jeg selv enormt glad for vandlegepladsen i Fælledparken ved Edel Sauntes Allé. Her brugte jeg mange timer, og bedst af alt, så er det gratis at besøge legepladsen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Kjær

  Der er tårnlegepladsen (en interaktiv legeplads) og vandidrætslegepladsen begge i Fælledparken i Kbh – her er masser af timers gratis leg. Her kan man også nyde sin medbragte mad eller besøge pølse/iskiosken.
  Ved siden af vandidrætslegepladsen ligger også en skaterbane til dem der har mod på det, så stedet er perfekt til både store og små.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise R

  Man kan tage på dyrehavsbakken, hvis 🙂
  Tage på stranden og samle sten og muslinger, som man kan sætte på en pind og hænge op ude i et træ.
  Tage en tur i skoven 🙂
  Ellers kan man også være heldig at finde en god deal så man kan komme ud og opleve noget til en billig penge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christinna

  Hvis man er i Nordjylland kan jeg anbefale Aalborg Zoo, Fårup Sommerland, Nymarksminde og Family Farm Fun Park i Løkken. Hvis man godt kan lide udendørs skattejagter kan man tage på Geocatching.
  Af gratis ting kan f.eks. nævnes: Grenen (Skagen), Råbjerg Mile, Rubjerg Knude, Bolcheriet i Løkken, Aalborg Havnebad, naturlegeplads “Røverknolden” i Rold Skov.

  Jeg har før brugt denne side til at danne mig et overblik over aktiviteter: http://www.sjovforborn.dk/detail.asp?I=11&OLandsdel=%27Nordjylland%27&OType=Alle%20Typer&OPriskategori=5&Seek=Landsdel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  I København er der en masse bemandede legepladser. Der findes både trafiklegeplads, og en del med vand, hvor børnene kan plaske med vand og soppe. Min søn elsker når vi tager på tur til nogle af de forskellige legepladser. Københavns kommune har en facebookside som hedder De bemandede legepladser i København, der er det muligt at følge med og se hvilken der har åbent. Du finder dem også på denne hjemmeside:
  http://www.kk.dk/legeplads

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Damtoft

  Drømmer om skovture og strandture(og bade/soppe/fange krabber) med madpakker. Eller bare cykelture til legepladsen eller anlægget for at lege. Mine 2 store (5 år og 3 år) elsker også at komme på bibliotetket og lege og finde fine bøger. Desuden elsker vi hjemme dage med bål i haven eller badebassin eller vandkamp hvis vejret er til det. Af de lidt dyrere oplevelser vil vi gerne til Legoland, Jesperhus, Hjerl hede og zoo…. 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kommer man forbi Århus eller Østjylland kan jeg anbefale:
  – at bruge en dag på Dokk1, som er et slaraffenland både inden- og udendørs for både store, små og voksne og koster gratis.
  – At tage i Leos legeland i Skejby, som også er ok billigt at komme ind.
  – At gå en tur eller holde picnic i Dyrehaven i Marselisborg skov, hvor der er masser af dådyr, man kan klappe og fodre, ænder at fodre og vildsvin at kigge på. Er det rigtigt godt vejr, kan det kombineres med strandtur, der ligger lige nedenfor Dyrehaven ved Varna.
  – Moesgård museum, hvor deres faste udstillinger stimulerer alle sanser, men ligger i den lidt dyrere ende
  – væksthusene oppe i botanisk have, som også er gratis
  – At tage på Naturhistorisk museum, hvor der er spændende at gå på jagt for både store og små og ofte er rundtur og events for børn og unge. Prisen er 75kr for voksne og er gratis for børn under 18.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Det kan lyde banalt – men er ren hygge.
  At pakke cyklerne og cykle “en tur ud i det blå” og se på naturen og legepladser.
  God ide at medbringe, madpakke, lupglas, spand og evt. Fiskenet.

  Ellers er en anden god ide en gratis museumstur eks. Til Thorvaldsens museum i København. Her kan man komme gratis ind hver Ondag. Børn har gratis adgang alle dage.
  Her kan man se en masse flotte skulpturer og malerier og få mange gode snakke om den græske mytologi m.m.
  Det er altid hyggeligt at tage en tur med havnebussen og det koster kun alm. Billet/rejsekort.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  På Sjælland og Falster kan man tage i legejunglen. Det koster 100 kr i hverdage og 125 i weekend og skolefridage for et barn og op til to voksne. Det er virkelig sjovt og hyggeligt og man kan medbringe egen mad, drikkevarer skal købes, men til billige priser.
  Ellers en gåtur i skoven med ungerne eller en telttur/shealtertur i det grønne med bål og hygge. Man kan nemt finde shealtere på nettet i Danmark og er man mindre god til naturlivet, som jeg er, er der seje shealtere på Fyn, det koster 30kr pr. Person pr. Overnatning i nybyggede smarte shealtere. Se bookenshealter.dk. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Louise Gaasedal

  Jeg har flere forskellige ideer til gratis eller billige oplevelser. De helt klassiske er en tur på biblioteket eller legepladsen. Men her hvor jeg bor kan man også tage en tur til Fanø med Fanø færgen. Det koster 20kr for børn og 40kr for voksne. Turen hjem er gratis. Der er strand kort derfra. Har man cykler med, er der fantastiske ruter på vej ud til vandet.
  Et andet forslag er Madbyparken i Fredericia! Det er gratis og der er både dyr man kan klappe og en kæmpe legeplads. Der er overdækkede spisepladser med opstillede grill til medbragt mad.
  En tur i ribe domkirke er også billigt og der er med garanti nogle dejligt trætte børn når man først har været helt oppe i toppen af kirken. Også her er der mange skønne ruter at gå/cykle og skønne legepladser.
  Sidst men ikke mindst, kan det anbefales at tage et fiskenet i hånden og tage en tur tip vores skønne vadehav. Jeg bor selv 3-4 km fra havet og det er en skøn legeplads for børn! Madkurven med og så er der masser af leg forude ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke larsen

  Børnemuseet i Odense (på Møntergården). Det åbnede i år. Prisen for voksne er 50kr, men børn er gratis…
  Svanninge bakker, helt gratis, fantastisk natur, en stor naturlegeplads og så er terrænet jo ideelt til kropslig udfoldelse for alle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hvis man vil en tur i Legoland er der mulighed for at finde gratis børnebillitter enten i Legos eget katelog, og det kun er den vonsendene der betaler.
  Det at tage til Skagen og se grenen, eller de gule huse, eller en tur ved stranden og se bunkerne, samt deres hvide badehus, er også en oplevelse.
  Ved Fredericia er der Madsby parken.
  Når vi skal på ferie i år skal vi selv se møns klint, antik butikker og legepladser, Stevens klint, en tur til Næstved, men også min gamle by hvor jeg som barn boede med mine forældre i Maribo med vores børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Bor man i det nordjyske, eller går ferien dertil, kommer her et par forslag.

  LINDHOLM HØJE MUSEUM, i Nørresundby, hvor børn under 18 er gratis. Et virkelig spændende sted hvor børnene kan få indblik i vikingetiden og prøve en masse vikinge relaterende ting.

  UNIVERSITARIUM i Aalborg, som er gratis for alle. Årets Rema er rumfart, hvilket nok vækker mange børns interesse.

  AALBORGHUS SLOT i Aalborg, med gratis adgang for alle. Her kan man undersøge underjordiske gange og besøge fangehullet.

  SPRINGEREN i Aalborg, med gratis adgang for børn op til 6 år. Her kan man både komme ind i en ubåd og afprøve en sejlsimulator.

  Ud over det er der masser af muligheder for at være ude i det gode vejr, både med havnebassinet, parkerne i Aalborg, strandene på begge kyster (flotte lange strande langs vestkysten, og de mere børnevenlige små strand ved den modsatte kyst, ex ved Sæby, Hals og Hou. Er vejret ikke til at være ude, er hovedbiblioteket i Aalborg fyldt med spændende aktiviteter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Valby parken har en stor legeplads og så er der et meget lille soppebassin når vejret er godt. Her kan bruges mange timer når vejret er til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Sikke mange gode idéer 🙂

  Vil lige tilføje nogle idéer 🙂
  Der ligger en kæmpe natur legeplads i Hedeland ved Roskilde, madpakke med og man kan få hele dagen til at gå.

  Besøgs bondegårde, der er blandt andet en i Ishøj, som er gratis.

  Gratis aktiviteter for børn i storcentre, blandt andet Waves om søndagen.

  Billige sommerferie billetter i storcentre nogle er endda med bio billet, så er det dårligt vejr kan man bruge en masse timer der 🙂

  Dyrehaven, evt hold øje med dealsider når man kan købe billige rideture til fortunen ridecenter derude til de små.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  I Aarhus er der Dok 1, væksthusene og dyrehaven. Alle gode steder for børn ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Pedersen

  Slappe af! Pyjamasdage er kæmpe hit herhjemme indimellem planerne, når der endelig er ferie og tid til, at lave absolut ingenting. Derudover kan vi bruge dage på at tjekke om tingene i haven gro, er modne eller skal vandes/passes, lege i sandkassen, bade i badebassinet og lave snobrød med gadens børn.
  Hvis man ingen have har, findes der masser super lækre natur legepladser med bålplads rundt omkring i Danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Der er utrolig mange museumer som har gratis adgang for børn, så er det lidt billigere og har mange sjove oplevelser. Henover sommeren er der gratis teater i kongens have også 😊 Tag på stranden, find sten, tag dem med hjem og mal på dem. Eller tag i ikea, en time i legeland, skattejagt efterfulgt af kødboller 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vil helt klart tage på stranden, ikke nødvendigvis for at bade, men bare nyde det. Kaste sten i vandet, finde flotte sten, spise madpakker, bygge med sand, gå langs vandet. Tag evt. En parasol med, så der er mulighed for skygge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Vi har planer om i år at pakke cyklerne og madkurven og tag på cykeltur til stranden eller skoven. Et andet godt sted at tag på picnic er i dyrehaven. Også skal vi overnatte i telt i haven 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette lundsgaard

  Hvis man har et fætter br kort kan børn komme gratis i LEGO land og hvis forældre er medlem i LO plus, sparer man 129kr pr billet.
  Nu bor jeg i Nordjylland, og tæt på Blokhus. Her ligger gateway -skovområde med stier, mountainbikebane og legeplads med svævebane m.m. Her er der mulighed for flere timers leg og nemt at tage picnickurven med under armen.
  Der ligger mange små steder i Nordjylland. feks skallerup klit bondegaard, her smider man 20-30kr/ pr mand i postkassen
  , her kan man være med til fodring af rådyr, få en ridetur, kæle med killinger. Tæt ved Løkken ligger family farm fun park, masser af kæle/klappe dyr, tur i hestevogn, legeområde m.m det koster dog 60/80kr pr mand. Når man så er i Løkken, må man inden om bolceriet og se dem lave bolcier, men svært ikke at købe noget derinde 🙈🙈 en anden ting at se i område er rubjerg knude – et fyr som er begravet i sand, pga sandfyning. En god gåtur og en flot udsigt – ganske gratis.
  Så hvis man er på ferie her oppe er det besøg værd, selvom vi bor tæt på, har vi været der flere gange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nattie

  Hvis du bor i nærheden af indre by eller Frederiksberg, er der også kommet det nye KU.BE som er et stort hus med aktiviteter for børn/barnlige sjæle. Det er gratis og de laver alle mulige ting der i ferierne. ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siff Norman Jensen

  I København kan sobebassinerne særligt det i Fælledparken anbefales. Det er simpelthen så hyggeligt og fungerer for børn i alle aldrer. Der even masse små sjove aktiviteter.
  På Nørrebro ligger der noget der hedder By Oasen. De har geder, høns, kaniner, marsvin m.m. Det er så hyggeligt at komme i hønsegården og grave efter orme til hønsene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  I Københavnsområdet og omkring Gribskov er der flere forskellige naturlegepladser. Her kan en dag let bruges og det eneste det koster er ens madpakke. Man kan også vælge at tænde op i en af de opstillede grille også nyde nogle stegte pølser med ungerne. Timerne flyver afsted og børnene har haft en god og aktiv dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Møns klint, Birkegårdenshave, stranden, turisttur i nærmeste storby. … Reersø hvor man leder efter Pelle haleløs.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Mit forslag må være at man skal tage ud og bruge naturen, overnat i sheltere, der er jo rundt i landet sat en masse sheltere op, som man kan bruge kvit og frit 😉 de er alle sat op i natur skønne områder.
  Ellers er der legepladser rundt omkring, hvor der er alt fra gratis træningsredskaber til bålhytter og hygge til børn i alle aldre..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steffanie

  Jeg ved at der i løbet af sommeren bliver holdt centimeter løb med Rasmus klump og tryg fonden ikke gratis men et rigtigt hyggeligt løb (dette er nok mest for de små). ellers kan man som en anden skriver købe årskort til zoo og det giver da nogle gratis adgange eller rabatter 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Når der kommer cirkus her til byen i løbet af foråret og sommeren, tager vi gerne forbi i løbet af formiddagen, nogle timer inden forestillingen. Så kan vi få lov at hilse på de dyr de har gående ude på pladsen. Vi tager gerne en bid brød eller lidt grønt med til dem.
  Dette er altid en meget hyggelig lille udflugt. Vi støtter ikke op om dyr i cirkus og kunne derfor aldrig finde på at købe billetter til en opvisning, men forkæle dyrene med lidt snacks, det vil vi rigtig gerne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  En rigtig hyggelig ting, er picnic på stranden. Tag et stort tæppe eller dug med, også lav noget dejligt let mad. Evt tag en grill med 👌🏻 Børn elsker at rende rundt og lege med sandet, og synes det er hyggeligt ar spise uden for ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lousie

  Hvis man bor nær Fredericia er der mandsbyparken 😉 Som hvis jeg husker rigtig koster gratis 👍🏼
  I Odense er der som mange også skriver hele sommeren Forestilling ved hc Andersens museum, det er udendørs og super fint 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Vi camperer i Danmark 3 uger i sommerferien og der er masser af smukke steder at vise børnene. Sidste sommer var det store hit Råbjerg Mile og Grenen. I Odense skal vi hver sommer ind og se forestilling med HC Andersens – så flot en gennemgang af de mest kendte eventyr og helt gratis. Skal der lidt mere fart på er diverse skater parker en mulighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  I odense er der jævnligt tilbud i form af HC. Andersen festival (vist nok først i august).. ellers har der tidligere været arrangeret noget for børn ved bl.a. farvergården og brandts… så det er bare med at tjekke byernes hjemnesider ud..

  Køber man sæsonkort til zoo, følger der tit rabatter til andre oplevelsesparker med.. ved nogle er der endda gratis adgang.. det gjorde vi brug af sidste år..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VILDT TILBUD PÅ bl.a. BY KLIP KLAP og LIVINK - gælder i KUN 24 timer endnu!