Test af Bakoba – Testfamilien
TIP - UGENS LÆSERDILEMMA - NYHED

Test af Bakoba

Flere af vores testfamilier har testet det nye skumlegetøj fra BAKOBA.

(Produkterne er sponsoreret med henblik på test – men det er testfamiliernes 100% ærlige meninger der kommer til udtryk i anmeldelsen).

bakoba-2

BAKOBA – SPACE

Skumlegetøj i en kasse med 68 dele.

Vores tester Helene har sammen med sønnen Wilbert, 5 år, testet BAKOBA skumlegetøj, som er et fleksibelt konstruktionslegetøj, der både kan bygges efter manual og efter barnets egen fri fantasi. Det kan også bygges sammen med fx LEGO.

Læs mere om BAKOBA SPACE her, hvor man også kan downloade manualer. Priserne ligger mellem: 299kr – 1349kr

Helene fortæller:

” Jeg lavede en lille film i min ”story” på Instagram, da Wilbert åbnede kassen, som BAKOBA havde sendt til os. Det var så rørende at se hans umiddelbare reaktion af glæde og begejstring. Vi åbnede den store kasse ”SPACE”, og straks gik Wilbert i gang med at bygge delene sammen efter fri fantasi. Storebror Frederik på 10 år kom forbi og blev også draget til at bygge, da han så skumdelene ligge fremme på bordet. Den første dag var de begge meget optagede af at bygge deres egne konstruktioner, som bl.a. blev bygget sammen med DUPLO-klodser og Brio-togbane. Fx blev BAKOBA-delene brugt som bro og rampe til togbanen.

I de efterfølgende dage forsøgte vi os frem med små og store projekter ved at gennemse de medsendte brochurer og slå op i manualerne på iPad-en. Wilbert har en god fantasi, og han havde ikke svært ved at se alverdens ting i de simple figurer.

Når vi byggede efter manualerne, måtte han indimellem have hjælp til at sætte skumdelene sammen, fordi afstanden skulle tilpasses, andre gange var manualerne ikke detaljerede nok.

Wilbert er god til at bygge fx LEGO og lægge endda svære puslespil for sin alder, men her kom han nogle gange til kort, fordi flere led i byggeprocessen er sprunget over i manualerne. Var de ikke sprunget over, ville han fint kunne bygge selv med os i nærheden til særlige udfordringer.

Med så stor en pakke har vi haft mulighed for at bygge figurer fra mange af de mindre pakker. Nogle gange manglede vi en bestemt figur, men så kunne vi finde et alternativ i pakken. Mange dele giver ekstra mange muligheder.

BAKOBA har overrasket os med en meget blød overflade, stor grad af fleksibilitet, nem rengøring, udfordring af barnets kreativitet og stor motivationsfaktor for børn i alderen 4- 9 år (og her var vores søn på 10 år altså også begejstret).

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD

Holdbarhed: MEGET GOD

Pris: GOD (prisen er i den høje ende, men omvendt er der til rigtig mange timers leg)

Kvalitet: MEGET GOD.

Karina har også sammmen med datteren testet æsken Space.

Karina fortæller: et helt nyt produkt, vi ikke havde hørt om inden vi takkede ja til testen. Mit første indtryk, var at Bakoba nok mest henvender sig til drenge, men alligevel tænkte jeg at det nok kunne fange Amandas interesse.

Da vi modtog pakken gik Amanda straks igang med at åbne pakken og undersøge indholdet. Der følger inspirationhæfter med, så hun besluttede sig hurtigt for at samle én af dem hun så i hæftet.Hun fik lidt hjælp at sin far, men jeg er sikker på hun også sagtens selv ville kunne samle det.

De hyggede sig rigtig meget med det, de ville kunne få flere timer til at gå med det, hvis ikke lige det var sidst på eftermiddagen og vi snart skulle spise.

Efterfølgende er der blevet leget rigtig meget med Bakoba, Amanda syntes også det er rigtig sjovt at bruge fantasien og lave lige præcis det man har lyst til.

Her har hun b.la, lavet en “brudekjole”Det er rigtig nemt at samle og skille ad igen, noget børn fra 4 års alderen også kan finde ud af.

Jo flere forskellige æsker man har, des sjovere og mere fantasifuldt tænker jeg det bliver.

Skummet er forholdsvis tykt, lavet af EVA skum og i rigtig god kvalitet, det kan holde til lidt af hvert.

Nytteværdi: GOD – rigtig fint legetøj, der styrker både hjernen og kreativiteten.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – lækker kvalitet.

Pris: MIDDEL – en æske som den vi har testet koster 849 kr. Det er en god slat penge og efter min mening lidt dyrt

Louise har også testet sættet sammen med  sin 5-årige datter.

Louise fortæller: Hun var så heldig at modtage deres ”spaceship” som hun straks blev betaget af, særligt pga. at legetøjet primært er udført i EVA-skum og hun derved kunne se mange muligheder i legetøjet ud over det åbenlyse byggeprojekt med det.

Hun har bl.a. leget meget med ringene og brugt dem som små hulahop-ringe på armene.

BAKOBA er designet til at udvikle børn gennem kreativ og fantasifuld leg. Legetøjet lægger op til, at det både kan bruges som det er tiltænkt, i Thits tilfælde, som et ”spaceship” og som dele hvor barnet selv bygger og opfinder figurer og lege.

Thit valgte ret hurtigt at prøve legetøjet af til en masse andre lege førend det blev samlet efter konstruktionsvejledningen. Som førnævnt kan de mange ringe bruges til sjove lege, og de mange andre dele kan sagtens samles til andre sjove fantastifulde figurer.

BAKOBA legetøjet er ligeledes nemt at inddrage i lege med andet legetøj. Især LEGO og andre byggematerialer er sjove at bruge sammen med det, da det hurtigt kan skabe nye muligheder, idéer og lege.

Thit er en pige med stort P, så hun var en smule skeptisk da hun modtog kassen med konstruktionslegetøjet. Primært nok fordi hun ved første øjekast mente, at det så ”drenget” ud. Men da først kassens indhold var spredt ud over stuegulvet, var alle tanker og fordømme omkring ”drengelegetøjet” for længst dømt ude. For som Thit så fint formulerede det, så er ”rumskibe ikke kun for drenge”. Og det kan vi jo kun give hende ret i. For herhjemme kan man lege med det hele, uanset køn. Det handler om at være kreativ, slå sin fantasi løs og ikke mindst, at kunne fordybe sig i de materialer man har til rådighed.

BAKOBA lever fuld ud op til de krav, for ud over at indeholde en masse dele som kan sættes sammen til et færdigt projekt, kan de som sagt også samles til det man selv synes er sjovt at lave. Ligeledes er legetøjet udført i lækkert slidstærkt EVA-skum, som miljøstyrelsen anbefaler til legetøj. Det holder rigtig godt til leg – forstået således, at det ikke revner, får mærker og brækker når man fx bøjer skummet eller kaster med det. For når man som Thit har leget hulahop-lege med de små ringe, så kan det ikke undgås at de bliver kastet lidt rundt i huset.

Et stort og sjovt plus ved legetøjet er, at materialet flyder på vand. Thit har haft det med i badekaret og havde en fest med at fjolle med det i badet. Der blev bl.a. bygget små sjove både som fint kunne sejle rundt i karet. Det tørrer hurtigt og det ses ikke, at det har været vådt. At det kan tåle vand, betyder også, at det kan tåle en tur i vaskemaskinen, hvilket virkelig er lækkert. Synes ofte at legetøj der er udført i skummaterialer har det med at blive lidt nusset af nullermænd og fedtefingre, så at det hele kan vaskes i vaskemaskinen er helt fantastisk.

Undervejs i min test har jeg læst en del om BAKOBA og de skal have stor ros for at støtte Hjernesagen og har derigennem eksempelvis doneret store mængder af klodser til Børneungecenter for rehabilitering. Et firma som som vælger at udnytte, at de har et produkt som kan skabe glæde hos børn og unge som har brug for lidt ekstra, giver stor kredit hos os. Så stor ros til BAKOBA for at drive deres virksomhed med overskud til at hjælpe andre.

Vuderingen bliver her:

Nytteværdi:MEGET GOD. Virkelig god da produktet henvender sig til begge køn og flere aldre (det anbefales fra 4 år), i og med at det kan bruges ud fra flere forudsætninger  – at det nødvendigvis ikke behøver at samles til den figur som det er tiltænkt.

Holdbarhed: MEGET GOD. Eftersom at legetøjet kan vaskes forlænges holdbarheden markant. De fleste kender nok godt det med, at man ofte ender med at smide legetøj da det ikke kan vaskes og derved blot ender som snuskede bakteriebomber. Ydermere holder det form og udseende rigtig godt, hvilket gør legetøjet attraktiv i lang tid.

Kvalitet: MEGET GOD. Lækkert legetøjet  som er robust og vil uden tvivl sagtens vil kunne holde til mange timers leg.

Et stort plus er ligeledes, at BAKOBA er testet fri for ftalater og giftige farver af Dansk Teknologisk Institut i henhold til European Standards EN 71 ”Safety og Toys” (kilde: www.koeb-socialt.dk)

Pris: MIDDEL. BAKOBA fås i forskellige pakkestørrelser til forskellige priser. Vi har testet ”BAKAOBA Space box” som koster 849kr. Prisen ligger i den dyre ende af børnelegetøj og det kan måske for nogle afholde dem fra at investere i legetøjet. For med legetøj af denne kvalitet kan man næsten kalde det for en lille investering i og med at legetøjet har en lang holdbarhed samt det kan bruges på mange måder og kombineres med fx LEGO.

Vores tester Camilla, har sammen med børnene Simone på knap 7 år og Magnus på 3 år også testet legetøjet fra BAKOBA.

Vi alle synes at materialet er meget behageligt at røre ved og samtidig giver det faktisk ingen støj. Vi havde en vældig fest med at få det samlet – Simone ville gerne gå stratetisk til værks og følge samlevejledningen, mens Magnus var mere interesseret i at bygge ud fra fri fantasi – hvilket legetøjet også sagtens kan.
Modulerne er meget robuste og tåler at blive trukket/skubbet frem og tilbage. Det skulle Simone lige vænne sig til og derefter blev det lettere for hende at samle, da hun i første omgang var lidt nervøs for at ødelægge noget.
Det tog en god rum tid for os at samle men vi fik hygget os gevaldigt imens. Da først det hele var samlet var begge børn ikke til at skyde igennem af stolthed. Men siden det er blevet samlet er det ikke meget de har leget med det, dels fordi Simone har synes det er ærgerligt at ødelægge deres fine figur. Så når der er blevet leget med den, har det været for at skille den ad og samle den igen.
Alt i alt har det været sjovt at prøve legetøjet herhjemme.
Lege/Nytteværdi: GOD – Det er et sjovt legetøj som udfordrer hjerne og motorik.
Holdbarhed: MEGET GOD – Modulerne er lavet i slidstærkt materiale som virkelig tåler at blive brugt.
Pris: MIDDEL – Set i forhold til produktets materiale og holdbarhed synes jeg egentligt det er en fin pris, men i forhold til hvor meget ungerne har brugt det synes jeg at kr. 849,- er en lidt høj pris.
Kvalitet: MEGET GOD – Rigtig lækkert materiale  og man er ikke i tvivl om at det er produkter SF høj kvalitet.
Vores tester Linda har sammen med hendes søn Magne testet konstruktionslegetøj fra Bakoba som er dansk designet og udviklet til at stimulere og styrke børns motorik, kreativivtet og fantasi.

billede-1

Linda fortæller:

BAKOBA er beregnet til børn fra 4 år.

Klodserne er lavet af EVA skum som er testet 100% fri for phthalater, giftige farver og har desuden fået den anerkendte Red Dot Design Award.

Klodserne er helt bløde og derfor er der ikke noget der larmer hvilke er et kæmpe plus når man som Magne er ekstrem lydsensitiv. Klodserne kan tåle vand så er uheldet ude og de er blevet beskidte, kan de vaskes i vaskemaskinen på 30 grader. Man kan også tage dem med i bad, svømmehallen, på stranden osv. og så kan børnene også her lege og skabe nye spændende konstruktioner.

Da posten kom med pakken kunne Magne med det samme spotte at det var noget for børn og han blev vildt glad da jeg fortalte det var til ham. Vi pakkede straks tingene ud og der blev med det samme bygget.

Magne er ekstremt sensitiv og har autisme så jeg var meget spændt på hvordan han ville tage imod BAKOBA da han normalt kun leger med LEGO.

Jeg må være ærlig og sige at jeg er blevet vildt overrasket. Både over hvor genialt BAKOBA er og over hvor meget det har fanget Magne.

Hans motorik, kreative evner og fantasi arbejder på højtryk så snart vi finder BAKOBA frem. Han har både leget med det alene men også inkluderet hans elskede LEGO og det er derfor blevet et hit at have det hele med i én leg.

Brugervejledningen til de viste ting egner sig mest til de lidt større børn, Magne er ellers ret god til at gennemskue en tegning fra feks. LEGO men med BAKOBA er det lidt sværere men omvendt er det også meget sjovere at se hvad man selv kan bygge.

Her ses Magne’s egne konstruktioner, bygget af ham selv helt uden hjælp:

Vi har haft mange sjove, hyggelige og mega kreative stunder og jeg kan virkelig anbefale alle at købe en pakke BAKOBA.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: – MEGET GOD:

Både voksne og børn kan udfordre deres hjerne og kreative evner hvilke kan skabe en masse hygge, leg, motoriske udfordringer og hjernegymnastik.

Holdbarhed – MEGET GOD:

EVA skum er genialt og utrolig holdbart. Det kan formes og bukkes og tager ikke skade. Selvom vi har haft bygget noget som først blev skilt ad flere dage efter, kunne elementerne rette sig ud igen og havde ikke taget skade.

Pris – MEGET GOD: Jeg syntes prisen og kvaliteten hænger rigtig godt sammen og så er det vildt smart at der findes forskellige pakker til forskellige priser. Priserne ligger mellem: 299kr – 1349kr

Kvalitet – MEGET GOD: Kvaliteten er helt i top.

 Mie har som den sidste testet sættet SPACE sammen med sønnen Magnus på 4 år.

“Kassen blev åbnet med stor begejstring, da pakken kom ind af døren. Det var noget nyt og spændende legetøj, som Magnus aldrig havde set før. Og han gik straks igang. Tror faktisk, at han selv blev overrasket over, hvor nemt, han kunne få samlet noget, som enten lignede en hammer eller et tårn, en vindmølle – eller en bil”.

Magnus har haft rigtig stor glæde af legetøjet. Der er blevet bygget alverdens ting med det. Han har bygget små skalde til sine bondegårdsdyr og diverse køretøjer. Han er kun 4 år og derfor har han ikke bekymret sig, så meget for at skulle følge vejledningen. Men der er også super mange muligheder, hvis man vælger at kaste sig ud i det på egen hånd.

Det fleste er nævnt i anmeldelserne ovenfor – men vores vurdering bliver:

Nytteværdi: – GOD

Holdbarhed – MEGET GOD

Pris – MIDDEL

Kvalitet – MEGET GOD

7 kommentarer

 • Heidi

  Sikke en god anmeldelse. Kender slet ikke til produktet, men det vil da helt sikkert være et hit hos min dreng der fylder 6 og vil derfor også være et oplagt ønske 🙂 han elsker plus plusser og vil uden tvivl også være vild med det.

  Elsker legetøj der styrker finmotorikken og sætter gang i fantastisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hold da op det ser spændende ud og tror lige det vil være noget for min søn på 6 år. Det er hermed skrevet på ønskelisten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christinna

  Hold op hvor er det smart. Jeg kendte slet ikke til produktet, men det er hermed skrevet på ønskesedlen til vores søns 2 års fødselsdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Stimose

  Hold op hvor er det smart! Fed test, kender slet ikke til det, men det gør jeg nu. Mange fede detajler om produktet i denne test. Det må på ønskelisten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrina

  Rigtig fin test hvor man får mange informationer. Kender ikke produktet, men ud fra billederne og beskrivelserne så kunne jeg godt forestille mig at min datter på 8 ville synes det var super sjovt samtidig med at Laura på 9 måneder sagtens ville kunne bide i de større dele uden at ødelægge det.
  Umiddelbart ville prisen være et isue for mig, synes det er virkelig mange penge specielt hvis børnene kun synes det er sjovt den første måned.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Fedt med noget nyt legetøj til kreativitet og byggerier.
  Og tænker det er smart at meget er i skum – så det er lydløst og blødt at lege med – da en del konstruktionslegetøj er meget hårdt. Flexibilliteten vil jo også give nye muligheder når der bygges.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Det er rigtig dejligt at der er så mange der har testet Det, så man rigtig kan få et indblik i hvad produktet kan .
  Jeg tror bestemt det er noget vi skal se nærmere på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP - UGENS LÆSERDILEMMA - NYHED