UGENS MADPLAN UGE 20 – HJEMME HOS FAMILIEN FRA ESBJERG – Testfamilien
Du ved du er mor når…

UGENS MADPLAN UGE 20 – HJEMME HOS FAMILIEN FRA ESBJERG

Vi elsker vores madplaner, da det gør hverdagen som børnefamilie mere overskuelig . Vi laver madplanen hver søndag, hvor vi også handler ind til hele ugen. Thit på 6 år elsker at komme med idéer til madplanen, så hendes forslag er ofte med på planen. Vi prøver at variere imellem retterne, så det ikke er det samme vi får at spise hver uge.

1

Vi har hver især nogle favoritter som ofte går igen på madplanen bl.a. boller i karry, wraps m. fyld, indiske karryretter, chili con carne og hjemmelavet pizza (hvilket vi får hver fredag inden ugens fredagsslik og Disney sjov).

Vi går meget op i madspild, og prøver derfor altid, at mindske spildet ved at planlægge de forskellige retter ud fra hvilke råvarer der kan bruges i flere forskellige retter. Ligeledes fryser vi rester ned eller spiser dem dagen efter til frokost. Resterne i fryseren bruger vi så på travle dage eller til, at lave en god gang biksemad med.

2

Mandag: Fuldkorns wraps m. stegt kylling, forskelligt grønt, ovnkartofler, guacamole og pesto.

Tirsdag: Tærte m. skinke, bacon, æg, mælk, hytteost, porre, rødpeber, revet gulerod, forårsløg, løg og kartoffelskiver. Der serveres ristet rugbrød og grøntsagsstave til. Oftest køber vi en færdiglavet tærtebund da den smager godt og er klar til brug med det samme.

Onsdag: Pastasalat lavet på fuldkornspasta m. karrymarineret kylling, forskellige grøntsager, grøn pesto og ovnbagte kikærter (kikærter på dåse skylles og vendes med olivenolie og røget paprika. Bages i ovnen med 180 grader i ca.20 min). Der serveres hjemmebagte manitoba-boller til.

Torsdag: klassiske mormordeller på spyd m. ovnkartofler, fuldkornspasta, dampet broccoli og gulerodsfarvet.

Fredag: Koldhævet hjemmelavet pizza m, tomatsovs og frisk mozarella ost. Vi laver flere små pizzaer med forskelligt fyld på: skinke, kyllingepølser, krydret oksekød, peberfrugt, soltørret tomat, kartoffel og parmaskinke. Der serveres frisk spinat og hjemmelavet hvidløgsolie til.

Lørdag: Thit skal introduceres for 90´er retten, raclette. Vi skal stege små hakkebøffer, bacon, pølser, omeletter og marineret koteletter. Der serveres fritter og grøntsagsstave til.

Søndag: Gode rugbrødsmadder med forskelligt pålæg – heriblandt noget fisk. Røget makrel, tun på dåse og makrel på dåse. Der serveres grøntsagsstave til.

Håber at vores lille input til en madplan kan bruges. Vi kan i hvert fald kun anbefale at kaste sig ud i det – det er både nemt, hyggeligt og ikke mindst, så sparer man ret så mange penge på det.

3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du ved du er mor når…