Test af Nsleep Kapok juniordyne + pude – Testfamilien
UGENS MADPLAN UGE 22 HJEMME HOS FAMILIEN ESKEHØJ FRA MUNKE BJERGBY

Test af Nsleep Kapok juniordyne + pude

3 af vores testere har testet en juniordyne + pude med det 100% økologiske naturfyld kapok fra Nsleep. 

Kapok reflekterer kroppens varme på en naturlig måde uden at man sveder.

Vores tester Linda har testet sammen med sønnen Magne.

Linda fortæller:

“Magne har været så heldig at han skulle teste en juniordyne som koster 749 kr og en juniorpude som koster 299 kr fra nsleep.dk med det økologiske naturfyld kapok.

Jeg kendte intet til nsleep.dk eller kapok fyldet og var derfor meget nysgerrig på om det ville kunne hjælpe Magne som er et uroligt varmt barn.

Han koger og sveder, som i at han er gennemsvedt når han sover selvom jeg har købt en del forskellige dyner og puder på markedet som skulle kunne modvirke at han koger når han sover, men ingen af dem har været super effektive.

Det vigtigste for mig når jeg har skulle vælge dyne eller pude er at de er allergivenlige og derefter om de er økologiske.

Jeg vil hellere betale lidt mere og så være sikker på at jeg har købt kvalitet.”

billede-1

“Vi modtog pakken og både pude og dyne var super fint pakket ind og jeg var slet ikke i tvivl om det her er et produkt der er gennemtænkt så både førstehåndsindtryk og kvaliteten er i top.

I pakken var der vedlagt en brochure som fint beskriver hvad dynen og puden er lavet af samt hvilke egenskaber kapok har og det er et kæmpe plus.

Det er vildt rart man lige kan læse om produktet uden at skulle på nettet og søge information selvom nsleep.dk’s hjemmeside er virkelig brugervenlig og meget nem at navigere rundt i.

Da jeg pakkede dynen og puden ud må jeg erkende at lugten var seriøs slem (jeg har en meget sart lugtesans), men jeg hængte blot dyne og puden udenfor i 1 time og så var lugten aftaget kraftigt.”

billede-2

“Dynen og puden er 100% økologisk uden tilsætningsstoffer eller brug af kemikalier under forarbejdningen.

Kapok som fyldet hedder vokser i Asien og Sydamerikas regnskove og kan høstes år efter år uden at træerne fældes. Dvs. man støtter bæredygtig produktion og er med til bevare regnskoven.

Endnu et plus er at støvmider og bakterier ikke kan leve i kapok og derfor er det meget allergivenligt.

Kapok fyldet er syet ind i firkanter på dynen så man ikke oplever at det hele ligger i enden af dynen. Det er jævnt fordelt og faconen har ikke ændret sig i den tid vi har testet dynen.

Puden er lavet med alt for meget fyld i til min smag men heldigvis er den lavet med en lynlås så man hurtig og nemt selv kan justere hvor meget fyld der skal være i puden.

Virkelig smart tænkt syntes jeg da vi alle har forskellige behov/ønsker i forhold til mængden af fyld i en pude.”

billede-3

“Magne blev puttet som vanligt, han sover altid kun i undertøj og jeg kunne allerede efter to timer konstatere at det virker.

Normalt er han fuldstændig gennemsvedt efter 2 timer men med dynen og puden fra nsleep.dk oplevede vi en tydelig forbedring.

Jeg er dybt imponeret over hvor effektiv dyne og pude med kapok fyldet er.

Jeg var så imponeret og efter kontakt med nsleep.dk (som var yderst venlige og virkelig dygtige til at råde og vejlede mig), at jeg besluttede mig for at jeg måtte købe en rullemadras for at se om denne kunne hjælpe yderligere og det kunne den, dvs. jeg har nu en dreng der ikke kamp koger når han sover hvilke er meget sundere for hans lille krop.

Jeg har i testperioden ikke oplevet at han har været kold, dvs. at dynen både reflektere varmen væk men samtidig sørger for at man ikke bliver kold.

Da Magne er autist og ekstrem sensitiv har puden og dynen ikke hjulpet på hans nattesøvn men det har hjulpet på at han ikke drikker lige så meget vand i løbet af natten som han gjorde tidligere og dét har hjulpet mig for nu skal jeg ikke længere ud af min seng og fylde glasset med nyt vand til ham om natten.

Jeg kan selvfølgelig ikke vide det med sikkerhed men hvis man har et barn der “kun” vågner pga. varme/ophedning vil jeg mene at det helt klart vil kunne hjælpe på søvnen ved at skifte til produkterne med kapok fyld fra nsleep.dk

billede-4

“Nsleep har lavet virkelig mange produkter, lige fra puder og dyner til madrasser, autostol og klapvognindsatser til lagner m.m.

Jeg kan i den grad anbefale alle at købe dyne, pude og rullemadras med det 100% økologiske naturfyld kapok fra nsleep.dk.

Specielt hvis I selv eller jeres børn lider af varme.

Herhjemme skal farmand helt bestemt også have et sæt da han virkelig også koger når han sover.”

Alle vores test og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier;

Lege/Nytteværdi, Holdbarhed, Pris og Kvalitet.

Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: – MEGET GOD: Der findes dyner, puder og rullemadrasser til både babyer, børn og voksne. Dvs. hele familien kan få glæde af kapok effekten.

Holdbarhed – MEGET GOD: I de tre uger vi har testet dyne og pude har jeg ikke kunne se forskel på dynen og puden og ud fra det konkludere jeg at holdbarheden er i top da formen er bevaret og fyldet stadig er lige så lækkert som fra start.

Pris – MEGET GOD: Jeg syntes pris og kvalitet som regel hænger sammen og lige her vil jeg sige at prisen er yderst fair i forhold til den forbedring vi har opnået og prisen ligger på samme niveau som alle de andre dyner og puder jeg har haft købt til Magne. (som ikke har virket med så stor effekt som dynen og puden fra nsleep.dk)

Priserne ligger på 749 kr. for dynen og 299 kr. for puden.

Kvalitet – MEGET GOD: Kvaliteten er helt i top. Jeg har på intet tidspunkt været i tvivl om kvaliteten. Allerede fra jeg åbnede pakken skreg både dyne og pude af kvalitet og et yderst gennemført produkt.


Julia har også sammen med sit barn Frida på tre år testet en juniordyne- og pude fra Nsleep.
“Jeg var meget spændt på at starte mit samarbejde med Nsleep og teste deres juniordyne- og pude, da jeg havde hørt godt om det.
image
Deres brug af Kapok som fyld, var jeg meget interesseret i, da jeg godt kan lide tanken om, at man udnytter naturen og dens mange muligheder. Selvom at de ikke kan få certificeret deres varer som økologiske, så er det så tæt på, som det kan blive, da man ikke bruger sprøjtemidler eller ligende på de høje træer, der vokser vildt i naturen, hvorfra Kapok kapslerne kommer.
image_1

Specielt har vi hørt, at dyner med Kapok fra Nsleep er rigtig gode at bruge, hvis man har varme børn, der afgiver meget sved om natten. Frida har nemlig en tendens til at smide sin dyne om natten, da hun sveder meget. Og det med at give hende nattøj på for at kompensere for, at hun smider dynen om natten, det duer heller ikke, da hun stadig sveder for meget. Jeg var derfor hurtig til at sige, at denne test ville passe helt perfekt på os, da jeg så havde muligheden for at teste en Kapok dyne, der kunne være lige det, vi stod og manglede.Kapokdynerne minder rigtig meget om en hvilken som helst anden dyne, da den er opdelt i kassetter, syet sammen, så kapokken ikke kan glide rundt og være enten i den ene eller anden ende af dynen i løbet af natten.

image_2

Den kan virke tung i det, i forhold til en almindelig letvægtsdyne. Jeg var lidt spændt på, om Frida ville godtage den, da hun er vant til at sove med en lettere dyne. Der gik også nogle dage, hvor hun sagde, da hun skulle sove, om hun ikke kunne få den gamle dyne tilbage igen. Heldigvis var det bare et spørgsmål om et par dage, inden hun havde vænnet sig til, at kapokdynen fra Nsleep var lidt tungere i den end vanligt.Og den oplevelse vi har haft med dynen er, som vi har hørt. DEN VIRKER. Frida sveder på ingen måde i nærheden af, hvad hun plejer. Og det tilmed med det forhold, at vejret bliver varmere og varmere i det. Vi er fuldt ud tilfredse med, at vi har skiftet hendes dyne ud, da kapokdynen lever op til vores forventninger.

Derudover er jeg meget imponeret over puden. Frida har altid været vant til at sove med en pude uden særlig meget fyld (har babyer jo bedst af), og med denne pude fra Nsleep kan man selv bestemme, hvor meget fyld, der skal være i puden. Det synes jeg altså er mega smart. Den tilpasses bare barnet. Den bliver leveret med en masse fyld, og så tager man efterfølgende bare fyldet ud, indtil man synes, det passer ens barn, i forhold til hvor højt det skal ligge med hovedet. Det er altså genialt.

image_3
Jeg vil rate juniordynen- og puden med kapok fra Nsleep som følgende:Nytteværdi – meget god. Den lever fuldt ud op til forventningerne om, at ens varme barn ikke vil svede så meget, hvis man skifter til denne type dyne.
Holdbarhed – meget god. Dette skal selvfølgelig ses i betragtning af, at jeg kun har haft dynen og puden til test en måned, inden denne test er skrevet.
Pris – god. Prisen på 749 er i den lidt dyrere ende for en juniordyne, men da forarbejdningen og anskaffelsen af Kapok er dyrere end andet materiale, der bruges som fyld, så synes jeg, at der er en ganske fair pris.
Kvalitet – meget god. Igen skal der tages højde for, at jeg kun har haft dynen og puden i en måned, men det virker til, at det er en rigtig fin pris.

image_4

Jeg har allerede skrevet 2 voksen dyner og to voksen puder på ønskesedlen til de to andre børn.

Og så skal man bare aldrig undervurdere fornøjelsen af en papkasse:-)

image_5

Line afslutter:

Milo har testet en Kapok juniordyne med hovedpude til. Det var meningen at det var Liam (lillebror) som skulle teste det da han virkelig er en dreng som let sveder.

nsleep-1

nsleep-2

Kapok fibre er små hule rør fyldt med luft, dette er årsagen til dynens helt utrolige evne til at transportere sveden fra kroppen, når barnet sover.

Sveden bliver transporteret gennem Kapok fibrene uden at blive optaget i dynen og vil altid føle en tør og varm dyne.

Desværre nægter lillebror at sove med dyne, så det blev storebror som vandt. Kunne ikke engang få lov og afprøve den på ham, desværre. Jeg var en smule nervøs for om Milo ville sove med dynen, da han er en rigtig dyne krammer eller hvad man nu siger. Men Det var intet problem og han sagde ingenting. Faktisk har jeg slet ikke fortalt ham at det er en ny dyne. (Denne er lidt mere stiv i det end en dundyne). Jeg elsker at man kan bruge denne dyne både sommer og vinter, den giver den bedste optimale temperatur på grund af fibrenes gode evne til at ventilere og isolere.

Milo har virkelig holdt sig dejlig behagelig, hverken kold eller varm… Har flere gange været inde for at mærke lidt på ham. Dog lider han ikke af allergi, så kan ikke kommentere på det her. Søvnen kan jeg ikke mærke forskel på. Om der er nogen form for ændring, tror jeg ikke.

nsleep3

Han er meget glad for pude og dyne, og går faktisk tit rundt med det og hygger sig med det, når trætheden melder sig. Han ligger også ofte på dynen/puden og ser tegnefilm, der syntes jeg også fyldet egner sig bedre til det, frem for dundyner som eks bliver hurtigt flade. Milo er en dreng som let fryser, og dynen har holdt ham varm og perfekt i temperaturen, som jeg kom ind på tidligere. Det virker!

Der gik et par dage før jeg opdagede at man kunne tag fyldet ud af hovedpuden og selv regulere fyldet så den passer til barnet, hold nu op det er genialt. Lynlåsen er heldigvis ikke noget man tænker over at åbne for, så tror ikke børn gør det. Den er meget stor/hård ved modtagelse. Tænkte først at den kunne han da ikke sove med, men så fandt jeg ud af man kunne regulere fyldet . Virkelig en god ide.

nsleep-8

Jeg ved godt man ikke ser designet når der er betræk på, men syntes det er så fint og eksklusivt. Et lille minus herfra ville være at den godt kunne være mere blød/putte agtig selve dynen, det stof gør den lidt stiv og firkantet. Men ellers får kapok topkarakter fra os.

nsleep-6

Priserne på produkterne er virkelig gode og der kan de fleste altså være med.

Babydyne 549 kr./junior 749 kr.

Babypude 249 kr./junior 299 kr.

nsleep-9

 

 

4 kommentarer

 • Eva

  Spændende! Måske noget vi skulle prøve til storebror som sveder meget …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika lausten

  Fed test! Det lyder bestemt som noget vi skal investere i! Vi har lige modtaget deres topmadras som skal bruges i barnevognen da min søn er en meget varm dreng! ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hwayert@live.dk

  Hold op det lyder som nogle lækre produkter.
  Vores søn på 4 mdr skal snart til at have juniordyne og der kunne disse godt være et godt bud.
  Det er vigtigt de er allergivenlige og de er luftige og lette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Lyder som nogle lækre produkter, som jeg savnede, da datteren var mindre og meget varm.
  Da vi ikke kendte kapok dengang. Fik hun istedet en silkedyne – som også er et naturprodukt og det fungerede fint.
  Synes det lyder smart at pudens tykkelse kan tilpasses brugeren – genialt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UGENS MADPLAN UGE 22 HJEMME HOS FAMILIEN ESKEHØJ FRA MUNKE BJERGBY