Luksuscamping i Italien med friferie.dk – Testfamilien
Bøger til resten af ferien - HELT GRATIS hos Mofibo - læs testfamiliens anmeldelse her og få rabatkode

Luksuscamping i Italien med friferie.dk

Opholdet er sponsoreret af Friferie.dk med henblik på at kunne lave denne anmeldelse.

Mie har sammen med familien været på sommerferie i Italien på campingferie, hvilket er en helt ny måde for familien at rejse på. Den testede campingplads hedder: Altomincio og ligger ved Gardasøen i Italien.

img_9069

Mie fortæller:

“Vi havde glædet os meget til skulle afsted på campingferie – på hvad der efter sigende skulle være en af Friferies mest populære familiecampingpladser i Italien. Så forventningerne var høje. Vi vidste at vi skulle bo på en MEGET stor campingplads i et mobilehome på 35 m2. Og så vidste vi, at vi havde en små 1.600 km køretur foran os.

Vi pakkede bilen – havde besluttet os for at køre hele natten, så vores unger på hhv. 5 og 8 år kunne sove det meste af vejen derned. Turen derned gik helt uden problemer – ingen kø og ingen sure børn, så da vi landede lørdag formiddag i 35 graders varme var vi i den grad klar til at trække stikket og holde ferie i en hel uge – langt væk fra hverdagens pligter.”

Pladsen

Det skulle vise sig, at være en KÆMPE campingplads med rigtig mange faciliteter. (Friferie har selvfølgelig ogsåmindre pladser, hvis man foretrækker det (fx til folk med mindre børn)). Der er lagt stor vægt på, at børnene skal have det godt. Hele pladsen er trafikfri, hvilket gør, at børnene trygt og roligt kan bevæge sig rundt. Det eneste minus ved den del er – at bilen så ikke er parkeret lige ved boligen – og man derfor skal slæbe bagagen lidt frem og tilbage. Dog kører der små golfvogne rundt, som man hurtigt kan “preje”, så hvad der i første omgang var lidt til irritation endte med at blive en hyggelig tur i golfbil med alle tasker, børn og voksne pakket og kørt lige til døren. Vores hytte lå også et stykke fra pool-området (10 mins gang) – men også her kunne man hoppe på en lille bus derned, hvilket vi benyttede os af et par gange.

img_9034

Badelandet var SUPER børnevenligt med forskellige størrelser af pools og en masse sjove vandrutchebaner. Ca. 50% af vores ferie tilbragte vi ved poolen eller en af de omkringliggende restauranter. På pladsen var der alt fra vaskeri, supermarked, minigolf, tivoli, trækratringsbane og meget meget mere. Men kunne snildt have brugt hele ferien på pladsen uden af forlade den. Og rundt om den er der også den smukkeste natur. En enkelt gang tog jeg mine løbesko på og løb en lille tur i varmen.

img_9197

Boligen

Vi boede i et tre værelses mobilehome med et forældresoveværelse og to børneværelser, et køkken samt separat toilet og badeværelse. Derudover var der en stor lækker terrasse.  Ikke udpræget luksus – men masser af plads og rent og pænt og skønt med sit eget lille hjem, hvor vi selv kunne lave mad og hygge på terrassen om aftenen, når ungerne var puttet.

Ture

Vi valgte faktisk hele 3 gange at køre ud på en lille tur. Første tur gik til en smukke by Verona. Der var VIRKELIG smukt. Vi så på lidt af de gamle bygninger og hyggede med god frokost og shopping.

fullsizerender_1

img_8655

img_8676

 

Gardaland

fullsizerender_4

Vi havde også sat en hel dag af til at besøge Gardaland. Gardaland minder mest om det vi kender som sommerlande herhjemme i Danmark – bare lidt større. Faktisk vil jeg kalde det en kombination af et dansk sommerland og Disneyland – sådan en god mellemting og med forlystelser til alle aldre. Parken var så fin og velholdt og der var rigtig mange fede forlystelser. Stedet får de varmeste anbefalinger herfra og det kan KUN anbefales at besøge dette, hvis man er på de kanter.

Parco Natura Via

En hyggelig lille zoo, som ligger 12 km fra campingpladsen. Denne zoo skulle vi også besøge. Den var utrolig hyggelig og man kom meget tæt på dyrene – men kan altså ikke sammenlignes med Københavns zoologiske have. Vi nød det og kan sagtens anbefale et besøg i den, hvis man trænger til et break fra poolen.

img_9208

img_9222

Campingferie – vil vi gøre det ingen?

Vi er faktisk blevet RET så store fans af campingferie. Vi har allerede snakket om at tage ned på samme plads til næste år og så tage bedsteforældre samt faster og kusinen med. Det er virkelig en fed og afslappende måde at holde ferie på. På en eller anden måde er det også mere afslappende end en “normal” charterferie, da man ikke har samme stress omkring tidspunkter bl.a. i forbindelse med flyrejsen til og fra destinationen.

fullsizerender_6

Vores forventninger vs vores oplevelse

Vores oplevelse med denne ferie oversteg klart vores forventninger. Vi havde egentlig nok tænkt, at det ville have været meget mere primitivt med campingferie. Ikke, at der er noget forkert i det – for man vælger jo selv om man vil tage på ferie med telt, i campingvogn eller som her i mobilehome.

fullsizerender_7

Vi er slet ikke i tvivl om, at vi vil gøre det igen. Her er køreholdet klar. Turen hjem gik også over al forventning.

img_9392

Vores samlede vurdering af turen bliver 4 ud af 5 stjerner. Skulle vi have været helt oppe på 5 stjerner, så skulle vi have boet lidt tættere på pool-området. Men ellers har vi absolut været fuldt ud tilfredse og kan KUN anbefale andre at prøve den type ferieform.

4 kommentarer

 • Maria

  Lyder dejligt! Vi har selv gået og overvejet Gardasøen og dette sted ville da helt klart være at foretrække! Dejlige stemningsbilleder og flotte omgivelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siff Norman Jensen

  Det lyder bare helt fantastisk. Man får helt lyst til at prøve denne ferieform når man læser testen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Persson

  Det lyder og ser SÅ skønt ud 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasja linnau

  Det lyder virkelig lækkert.. Vi har snakket om sådan en tur i noget tid da manden virkelig gerne vil køre selv, men jeg har været lidt nervøs for om camping /kør selv ferie er noget jeg kan overskue 🙈 Men jeg tror da næsten at det må prøves til næste år så 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøger til resten af ferien - HELT GRATIS hos Mofibo - læs testfamiliens anmeldelse her og få rabatkode