TEST AF SMÅFOLK UV-BADETØJ, SOLHAT OG BADESKO – Testfamilien
Test af kapok ammepude, babydyne+pude fra n.sleep

TEST AF SMÅFOLK UV-BADETØJ, SOLHAT OG BADESKO

Vores testere Christine, Tessa og Sofie har sammen med deres børn testet Småfolk UV-badetøj, solhatte og badesko.

Christine fortæller:

Mine to børn, Josephine på knap 4 år og Joshua på 6 år, har været så heldige at få lov at teste UV-badetøj fra Småfolk.

Vi har glædet os til at teste badetøjet fra Småfolk. Da Joshua var lille, havde han RIGTIG mange bodyer og heldragter fra småfolk. Det klassiske æbleprint var meget fremme på det tidspunkt. Så derfor var det ren nostalgi for mig, da børnene modtog det fineste badetøj med micro æbleprint.

img_3606I pakken var der en UV-dragt og bikini sæt til Josephine og et par badebukser samt en UV t-shirt.

img_1920Småfolk badetøjet er med UPF50+ beskyttelse. UV faktoren er strikket ind i stoffet, så beskyttelsen skulle aldrig forsvinde.

Vi er en familie der ret ofte går i svømmehallen, så badetøjet har allerede været udsat for en masse klor vand. Desuden går Joshua til svømning, så her er badebukserne også blevet brugt flittigt.

Badebukserne har snører i livet, hvilket er fantastisk når man har en dreng, som er ret smal om livet. Virkelig et stort plus herfra.

Trods en masse ture i svømmehallen, er badetøjet stadig som nyt.

img_1894-jpgJosephine er simpelthen så sød i bikinisættet, det er lige hendes smag og hun elsker, at hun kan have bikini på, nøjagtig som sin mor.

img_1266Badetøjet har også været flittigt sat på prøve, på vores ferie på Mallorca i 30 graders varme, både ved stranden og i poolen. Det levede fuldt op til vores forventninger og begge børn levede nærmest i deres Småfolk badetøj hele ugen.

img_3221Alle vores test på Testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier. Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdig: MEGET GOD – UV badetøj er et must, i mine øjne, når man er i solen.

Holdbarhed: GOD – Indtil videre er jeg imponeret over, hvor fint det stadig er. Vi har stadig til gode at udsætte badetøjet for strand og hav.

Pris: GOD – God pris, for UV badetøj som i sig selv, er ret dyrt. Uv dragten koster 279,- men er lige nu nedsat til 167,40

Kvalitet: MEGET GOD – Lækker kvalitet, fint print!

Tessa fortsætter:

Vi har de sidste 14 dage været på sommerferie i Italien og i den forbindelse har mine piger på knap 2 år testet UV badetøj fra Småfolk. Vi har ingen tidligere erfaringer med UV badetøj da det har været pigernes første badeferie sydpå, så det var vi spændte på.

Nogle måneder forinden modtog vi badetøjet og jeg blev positiv overrasket. Jeg havde egentlig kun forventet 2 dragter, men sammen med dem, fulgte der badesko og solhatte med. Win win. Nu behøvede vi jo ikke mere.

2174032e-6628-4aec-930c-12265c3ac4c5Dragterne passede perfekt (str. 2 år) og det samme gjorde skoene og hattene. Alt i alt har badetøjet fungeret som det skulle og levet op til forventningerne. Ingen solskoldninger her, hverken på stranden eller ved poolen. Specielt vores ene pige var helt vild med at bade og var derfor en del ude i solen, men ikke den mindste rødme ved brug af dragten.

e6f723f2-f00b-461c-b739-a3f233acdf99

46630a40-7188-49f6-8b15-9bbd21d4513cBadeskoene var også et hit, specielt ved stranden med varmt sand, skaller osv. Bløde og elastiske, men samtidig med en bund som beskyttede foden.

Solhatten var super fin med en lille skygge fortil og gik helt ned i nakken bagpå, så heller ingen solskoldninger der.

9faf5427-ca01-4084-8e1c-10a6b7182b4b c04fcb49-0f74-4838-8591-3c7a2f33d646Minusset ved dragten, som der nok er ved alle UV dragter, er at når den først er våd, så bliver barnet (i hvert fald gjorde mine piger) hurtigt kolde. Enten var de i vandet eller også var de i skyggen og der bliver dragten ikke bare lige tør, heller ikke selvom der var 30 grader. Så hver gang de havde været i vandet, så måtte dragten af og hænges til tørre og pigerne fik den ikke mere på den dag.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Badetøj der beskytter mine børn mod solskoldninger, ja tak!

Holdbarhed: GOD. Synes at det er lidt svært at udtale mig om, da vi som sagt kun har haft dragterne i brug over 14 dage, men de dage er dragten til gengæld også blevet BRUGT. Både i saltvand, klorvand og ved stranden med en masse sand. Jeg må være helt ærlig og sige, at efter de er blevet vasket, kan jeg nærmest ikke se at de har været i brug, som jeg kan med mit eget badetøj selvom det også er nyt.

Pris: GOD.

Kvalitet: GOD. God kvalitet til prisen.

Sofie fortæller: ”Vi modtager en lækker UV-dragt, badesko og UV-solhat fra Småfolk. Det er første gang jeg benytter mig af deres produkter, men har altid tænkt at sådan en UV-dragt var smart til de små. Så vi glædede os til at få den afprøvet på vores ferie til Grækenland, samt sko og solhat.”billede-1”Mit førstehåndsindtryk var super godt. Jeg var ret spændt på at se printet ”in real life” da jeg godt kan være lidt print-forskrækket. Men Fay var helt vild med både farve og motiv – så kan man jo ikke lade være med at synes godt om det. Vil dog sige at jeg var positiv over både farve og mønster. Dragten sad samtidigt helt perfekt på Fay og det samme gjorde badesko og solhat! Jeg valgt str. 98, som hun normalt bruger i tøj, så størrelsen er meget passende.”

billede-3

billede-2”Fay har brugt dragten hver dag, mens vi var afsted på ferie. Det var mere eller mindre det første hun fik på om morgenen, efter at være blevet smurt ind i solcreme. Den var nem at påføre hende og jeg synes det fungerede rigtig godt med lynlåsen fortil. Det gode ved lynlåsen var også at hun selv kunne tage den af, når hun var færdig med at bade. Dette kan selvfølgelig være et problem, hvis man har et nysgerrigt barn der gør det når det passer. Hatten sad rigtig godt på hendes hoved og fløj ikke af på trods af vind. Der er snore i, som er oplagte at bruge hvis barnet har tendens til at ville tage hatten af. Badeskoene afhjalp Fay i at glide når hun løb rundt på de våde sten og generelt at slå fødderne på hårdekanter. Det var også rart i forhold til når hun gik rundt på jorden eller græsset, da vi hurtigt kunne få dem af hende, inden hun kom indenfor og derved undgik en masse møg i huset.”

billede-4”Alt i alt har vi været rigtig glade for at have dragten, hatten og skoene med på ferie. Fay er også sluppet for at blive solbrændt og jeg er ret sikker på at dragten har være medvirkende til dette. ”

billede-5

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg synes at nytteværdien er helt i top ved sådan en UV-dragt og får en klar anbefaling fra mig. Medbring den på ferien eller benyt den herhjemme når solen skinner og der skal bades.   

Holdbarhed: GOD

Pris: MIDDEL – UV-dragt: 279 kr., solhat: 229 kr., badesko: 99 kr. En samlet pris på 607 kr. Jeg synes personligt at det er en halvdyr fornøjelse at skulle ligge 600 kr. ud for badetøj, som bruges så kort tid. På den anden side beskytter du dit barn fra de skadelige UV-stråler og det kan jeg godt lide at vide, frem for en normal badedragt ville gøre.

Kvalitet: MEGET GOD

16 kommentarer

 • Sabine Henriksen

  Vi ELSKER småfolks badetøj, solhatte og badesandaler til både børn og voksne.. Malthe har kunne være i sin UV-soldragt i snart 2 sæsoner uden den har siddet for løst eller for stramt på ham..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan Kæmsgaard Villadsen

  Min pige har en meget sart hud og derfor er det ekstra vigtigt at passe på hende ofte solen. Vi er rigtig glade for deres UV-badetøj. Da det virker, sidder godt og er pænt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christinna

  Vi har en småfolk uv dragt og hat til vores søn. Vi købte det sidste sommer og han kunne stadig passe dragten i år. Vi har været rigtig glade for dragten, men synes dog at den er længe om at tørre, så når han har været i vandet plejer vi at tage dragten af så han ikke bliver kold.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Småfolk har lavet en rigtig fin kollektion i år. De har i mange år leveret et godt bredt udvalg af forskelligt UV badetøj, der yder god beskyttelse.

  Super fint og grundigt indlæg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Har ledt og ledt efter bikini med uv på deres hjemmeside, men kan ikke finde den. Tror den skal med til Spanien på efterårsferie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vi har brugt uv badetøj fra småfolk de sidste 3 år og har været meget tilfredse. Ingen solskoldninger og det har ikke strammet omkring arme og ben (som vi har oplevet med andet badetøj) eneste minus er at dragten sidder ret løst omkring livet og maven på vores meget slanke pige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Bjerg

  Min søn på 2 år har haft en UV dragt, vi har kun gode erfaringer med den, han havde den på, på stranden og han fik ingen sol ind 👍🏻.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Min søn har også haft både badedragt og solhat fra Smallstuff. Den er dog kun blevet brugt herhjemme i vores egen lille pool i haven. Men det er rigtig at de hurtigt bliver kolde hvis de render rundt i den efter de har badet. Vi har derfor altid taget ham ind og givet tørt tøj på når badningen var overstået. Ellers synes jeg det er en dejlig dragt og hatten sidder også rigtig godt på hovedet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Småfolk uv-badedragt er et must herhjemme. Vi er så glade for den ekstra ‘sikkerhed’ vi byder vores børn. 💜💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia czajkowski

  Vi er pt på ferie i Tyrkiet og har også uv-dragter med til de to små og de lever ikke i andet. De har intet sol fået igennem, hvor den store kun med badebukser er blevet rød på skulderne er de små sluppet for det..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Har gode erfaringer med uv tøj også til brug herhjemme i DK.
  Uv t-shirt og shorts har min datter både brugt i børnehave, skole og ved strand og pool.
  En genial opfindelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Jensen

  Min datter på 2,5 år har altid to forskellige badedragter/uv dragt. Her er det ene mørke altid småfolk. Vi er super glade for mærket, da det altid lever op til forventningerne. uanset hvor meget det bliver brugt og vasket holder det på farverne og kvaliteten er super god. Prisen er lidt i den gode ende. Men pris og kvalitet høre ofte samme 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi har haft både dragt og hat, da min søn var yngre, og var rigtig tilfreds med kvaliteten og pasform. Vi har uv t-shirt nu, og er ligeledes meget tilfredse med den. Kan klart anbefales.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Vi har badebukser og skoene til min søn på 1 år. Det er så lækker kvalitet og prisen er virkelig god! Vi har ikke haft mulighed for at bruge det meget endnu, men lidt har vi da. Det er super godt at der er snørre i badebukserne, så alle kan holde dem oppe. Og så sidder de bare godt! Skoene har vi ikke brugt endnu, men de virker også super gode. Vi har prøvet dem på og de sidder godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Herhjemme er vi meget glade for småfolk badetøj! Min datters første badetøj var badebukser med lyserøde æbler, derefter fik hun nye i lilla. Nu er vi så nået til en dragt, så solen ikke brænder den lille krop. Jeg er meget glad for dragten – kvalitet i top og sødt og klassisk design! Skoene kender jeg ikke, da min datter endnu ikke går, men har dem in mente til næste år ☀️😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Kristensen

  Hjemme hos os har vi uv trøje fra småfolk og hatten. Vi er rigtig glade for det og selv om vi har brugt det en del er det ikke til at se på det. Jeg kan helt klart anbefale det herfra og jeg vil helt klart prøve skoene også

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af kapok ammepude, babydyne+pude fra n.sleep