Test af VisionFocus termometer fra Coolstuff.dk – Testfamilien
Spar 50% på overtøj og almindeligt tøj fra bl.a. Molo og Hummel

Test af VisionFocus termometer fra Coolstuff.dk

Vores testere Louise og Jelena har sammen med deres familier testet et VisionFocus termometer fra Coolstuff.dk

Louise fortæller “Vi har været så heldige at få lov til, at teste det super smarte febertermometer som gør det muligt, at tage temperaturen ved blot at rette termometeret mod panden.”

Vi er en af de familier som er så heldige, at vi nærmest aldrig er ramt af sygdom, på trods af, at familien består af to voksne, et spædbarn og en skolepige på 6 år. Så det er meget sjældent, at et termometer er nødvendigt herhjemme. Vi har indtil nu kun haft et helt almindeligt termometer som man bruger enten analt, i munden eller i armhulen. Har altid fået af vide, at det bedste resultat fås ved at tage temperaturen analt, men den mulighed forsvinder, naturligvis, når ens børn når over en vis alder. Så
de få gange det har været nødvendigt at tage temperaturen på min store pige, har det foregået i munden, og de målinger har været noget så forskellige alt efter hvordan termometeret har ramt fx tunge, spyt m.m.
1
Så da jeg hørte om dette termometer, var vi meget spændte på, om det så ville virke efter hensigten.

Termometeret er berøringsfrit og kan projicere temperaturen på panden eller øjenlåget på få sekunder (producenten lover at det kan gøres på mindre end sekund, det er dog ikke lykkedes at opnå herhjemme). Men som førnævnt, er sygdom (heldigvis) ikke noget der så ofte bider på os, så i den måneds tid hvor vi har testet termometeret, har ingen i husstanden været ramt af feber. Desværre for testen, men godt for familien.

Men det skulle nu ikke forhindre os i, at gennemteste termometres virke. Den er utrolig nem at bruge – brugsanvisningen er meget forståelig og skrevet på dansk, så man kan hurtigt komme i gang med at bruge den. Vi har prøvet den på os alle og må sige, at den virker efter hensigten. Den viser hurtigt ens temperatur (enten pande eller øjenlåg), den er nem at holde og sigte med. Den er hygiejnisk, hvilket er et stort plus. Den kommer ikke i berøring med huden og ingen dele skal udskiftes eller desinficeres efter
brug. Endnu et stort plus er, at pga den infrarøde censor, så er det muligt at tage temperaturen i mørke. Det er virkelig genialt. Dvs. man hurtigt og nemt kan tage temperaturen på et sovende feberplaget barn, uden at være nødsaget til at vække barnet.
2 3 4Ud over at kunne afløse kropstemperaturer, kan VisioFocus også aflæse temperaturer af andre genstande. Fx fødevarer, væsker og overflader (med temperaturer indenfor 1-80 grader). Vi har bl.a. lavet målinger på badevandet i badekaret, sutteflasker med lunt mælk og babymos og grød. Selv bøtten med Nutella er blevet temperaturtestet. At man kan bruge den til andet end blot at aflæse feber, er ret smart. Man kan hurtig blive usikker på om badevandet er for varmt, om flasken er for kold/varm – især som førstegangs forældre, og eftersom den er så nem at bruge og det kun tager et par sekunder, er den jo oplagt at have liggende til sådanne situationer også.
5 6På trods af, brugsanvisningen kan virke lidt lang og med mange oplysninger, er den meget overskuelig, nem læselig og nem at navigere rundt i. Det tager ikke mange minutter at skabe sig et overblik over, hvordan termometeret virker og hvilke funktioner
der er vigtigst at kende til. Det lille display på termometeret er meget overskueligt og man lærer hurtigt hvad de forskellige symboler og tal betyder. Fx skriver den hvis noget er for varmt i forhold til hvor varme temperaturer den kan måle – fx måling af
varm babygrød.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: Nytteværdi. holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger fem ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: MEGET GOD. Et stort plus at den har flere egenskaber i form af, at den ikke kun kan bruges til at aflæse kropstemperaturer, men også kan anvendes til andre målinger.

Holdbarhed: MEGET GOD. Termometeret drives af 4 AAA-batterier (som medfølger). Så så længe man har batterier på lager, vurderer vi en lang holdbarhed. Det skal nævnes, at vi har testet den virkelig meget, og den har stadig fin med strøm på sig,
så tænker ikke, at der skal skiftes batterier ofte.

Kvalitet: GOD. Den kan godt virke en smule ”billig” lige når man får den i hånden, da den er meget let og er lavet i plastik. MEN når man først kommer i gang med at bruge den, finder man hurtigt ud af, at det er en fordel at den er så let i vægt.

Pris: GOD. Termometeret koster 679 kroner. Det er mange penge for et termometer, men eftersom den har flere funktioner, er hygiejnisk, kan bruges på sovende børn og er nem at anvende opvejer det, for os, prisen.

Læs meget mere om VisioFocus hos coolstuff.dk
_________________________________________________________________________________________

Jelena fortsætter:

“Med tre børn på hhv. 5, 7 og 11 år (og to voksne) er der altid nogen, der er syge”

Når vi begynder at mistænke feber, foregår temperaturmåling for det meste manuelt med hånd på panden herhjemme, fordi hverken børn eller voksne orker det konventionelle febertermometer. Det er besværligt, det tager lang tid, i værste fald er det ubehageligt.

Derfor sagde vi straks ”ja tak”, da vi fik mulighed for at teste det berøringsfrie febertermometer fra VisioFocus. Dette termometer benytter infrarøde sensorer og måler temperaturen ved, at man retter det mod panden – eller badevandet, maden eller en væg, hvis det er rumtemperaturen, man vil måle. Der er ingen fysisk berøring eller rengøring involveret.

Da vi modtog termometeret, var jeg skeptisk. Kunne det nu også være ligeså nøjagtigt som de konventionelle termometre? Og hvor besværligt var det mon at bruge?

Mine bekymringer blev gjort til skamme, da jeg fandt en udførlig brugsanvisning i pakken (på dansk!), som forklarede alt det, som jeg var i tvivl om – herunder kalibrering til stuetemperatur. Kalibrering kan nemlig være nødvendigt for at få et præcist resultat, men det ikke er spor besværligt, hvis blot man tager sig tid til at læse brugsvejledningen. Her er jeg ved at kalibrere.Uden at det skal blive alt for teknisk, handler det her om at trykke på to knapper på samme tid og derefter pege på en væg og trykke igen. Og vupti: så kan man være sikker på, at termometret er kalibreret og klart til brug.
visio1

Da vi (heldigvis) ikke var syge i testperioden, testede vi produktet på et raskt barn og på vand i et badekar – noget som jeg som mor sætter stor pris på og ville ønske, jeg havde haft, dengang børnene var babyer og endnu mere sarte, end de er i dag.

visio3 visio2

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Alle hjem har brug for et termometer.

Holdbarhed: VIDES IKKE. Jeg ved ikke, hvor længe det holder, og det er svært at vurdere.

Pris: MIDDEL. Termometret koster 679 kr. Det er i den høje ende sammenlignet med konventionelle termometre, men dette er betragteligt nemmere at bruge og vedligeholde.

Kvalitet: MEGET GOD. Det er nemt at håndtere, og det fungerer som anvist.

9 kommentarer

 • Virkelig smart. Det skal vi helt sikkert ud og have fadt i. Tak for en super god test.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Sådan et gad jeg godt at eje. Hvor ville det være smart at have hjemme i vores hjem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg er vild med at man kan bruge det på så mange forskellige ting, og set med at måle temperaturen på et sovende barn, det er genialt! Det har jeg tit savnet med et almindeligt termometer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Er der nogle af jer, der har forsøgt at lave en måling med dette og så et helt gammeldags termometer? Min erfaring fra sundhedsvæsenet, gør mig en lille smule skeptisk, måske er jeg lidt arbejdsskadet.
  Hvis det virker helt perfekt, så er det da helt sikkert noget, som vi skal ud at investere i! Min søn på 10 måneder, har gået i vuggestue 1,5 måned og er syg konstant! Og det må jo så klart være en fordel at kunne måle temperaturen sådan her, frem for at “tvinge” noget op i enden på børnene!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia Lykke Christensen

  Virkelig smart! Herhjemme bruger vi et øretermometer, men når det en dag ikke kan mere skal et pandetermometer helt klart overvejes. Vi har en datter på snart 4 år der lider slemt af feberkramper, så det er essentielt for os med et termometer der kan måle hurtigt, præcist og ofte uden at være til gene for hende 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Czajkowski

  Hold nu op hvor er det bare smart… Det skal vi helt sikkert ud og have fast i til ungerne… Mine er snart 3 og 1,5 – lige den aller hvor det bare ikke er nemt for dem at forstå man skal ligge stille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Lige hvad vi mangler herhjemme lige nu, med syge børn på 3 år kan man ikke længere på det analt, så det her termometer skal helt klart købes hjem. Tak for en super god test

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Ej det er godt nok smart! Sådan en ønsker jeg mig til min familie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Coolstuff er så gode til at finde nye gode produkter, som man ikke lige vidste fandtes.
  Genialt infrarødt termometer.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 50% på overtøj og almindeligt tøj fra bl.a. Molo og Hummel