TEST af Quooker – Testfamilien
Testfamiliens julekalender 21.-24. december

TEST af Quooker

Tre af vores testfamilier har testet forskellige haner fra Quooker.

Quooker Twintaps 

q-2 q-3 q-1

Vores tester Helene har sammen med familien testet Quookers kogende vandhane og blandingsbatteri i matchende design, der hedder Twintaps.

Testen omfattede:

Quooker Twintaps, Nordic Square (børstet krom) med tilhørende PRO3VAQ beholder (der indeholder 3 liter kogende vand og passer til den almindelige husholdning). Vejl. pris i alt: 13.575,- kr.

q-4 q-5 q-6 q-7

Helene fortæller:

“Jeg har testet Quooker Twintaps sammen med min familie. Vi er tre sønner på 4, 9 og 13 år, min mand og jeg. Min mand og jeg drikker dagligt ”instant coffee” og te, så vi har i mange år haft en elkedel i gang og slidt mindst 4 op i brug. Da vi for 8 år siden byggede nyt hus og valgte køkken, overvejede vi at købe en Quooker, men vores erfaring var, at vi ofte var bange for at skolde os, når vi brugte den nu 10 år gamle model hos min søster, hvilket det også endte med, at min mand gjorde. Den havde modsat vores testmodel et ”krydsgreb”, der var svært at betjene, så da vi modtog Twintaps til test, var vi meget spændte på, om den var så meget nemmere at bruge, at vi ville føle os trygge og blive positivt overraskede.

Selve grebet på Twintaps Quookeren er heldigvis rigtig nemt at betjene; man holder om det runde greb, trykker ned og drejer. Det er nemt at slippe og nemt at slukke for hanen igen, og så synes jeg, at det er utrolig smukt udført med det særlige mønster, der samtidig giver et godt greb. Vi blev meget hurtigt trygge ved at anvende Quookeren. Samtidig lyser en indikator i grebet og advarer om det kogende vand. Samme indikator viser, når beholderen varmer vandet op, efter at man har brugt kogende vand. Da beholderen indeholder 3 liter kogende vand, har vi hele tiden haft kogende vand i hanen, når vi har haft brug for det. Den varmer også lynhurtigt op igen, når man har taget fx ½ liter. Quookerens hane er desuden nem at indstille i højden alt efter brug i eller ved siden af vasken, man hiver blot hanen højere op eller trykker den ned. Det er rigtig smart. Hanen er også ”isoleret” af et indre rør, så den kun bliver varm yderst, hvor dampen rammer den.

Vi har anvendt Quookeren rigtig meget til kaffe og te inkl. at fylde termokanden med kogt vand, men også til at putte direkte i gryden, så vi ikke skulle afvente at vandet kom i kog på kogepladen. På den måde effektiviseres madlavningen.

Vi har også skoldet skærebræt og knive ved opvask, og sat fade og pander i blød i kogende vand.

Derudover har vi brugt den til at tilberede grøntsager hurtigt, og blande kogende vand i opvaskevandet.

Brugen af Quooker i køkkenet effektiviserer og hjælper i mange dagligdags situationer, så der spares tid. Udseendemæssigt synes jeg også, at det er rigtig rart, at vi ikke længere behøver at have en elkedel stående fremme i køkkenet for der kan hurtigt nok ønskes plads til andre elektriske apparater på køkkenbordet. Vi var lidt spændte på økonomien i at have 3 liter kogende vand ”under vasken” hele tiden, men energiforbruget er kun ca. 45 øre pr. døgn.

Det almindelige blandingsbatteri i Twintaps har overrasket positivt. Vi var faktisk glade for vores gamle blandingsbatteri, men vi synes også, at det er meget flottere, at den kogende hane passer sammen med det almindelige blandingsbatteri i design. Tidligere var det jo kun muligt at købe Quooker-hanen i ”særligt Quooker-design”, som var stilrent men adskilte sig væsentligt fra det almindelige blandingsbatteri. Det kan man stadig.

Vi er især glade for det enkle greb på det almindelige blandingsbatteri, der er meget nemt at håndtere for både børn og voksne. Faktisk sagde vores 9-årige søn en morgen: ”Mor, den nye vandhane er altså meget nemmere at styre end den gamle!”, og det kom helt spontant og ikke, fordi vi snakkede test. Jeg elsker at høre børnenes uforbeholdne mening.

Vores ældste søn var faktisk mest bekymret for, om hans lillebror på 4 år nu ville komme til skade ved at skolde sig, fordi han elsker at ”vaske op” (læs ”pladre i vand”) ved køkkenvasken, men det har ikke været noget problem. Vi holder øje og har fortalt, at han ikke må bruge den. Det accepterer han heldigvis, og skulle han forsøge, er børnesikringen i hanen effektiv. De to store på hhv. 9 og 13 år har fået lov at prøve Quookeren under opsyn, som der også står i ”vejledningen”, og de har fint kunnet betjene den, men de brugte den mest fordi, at det var spændende, at hanen var ny i vores køkken og kunne lyse.

Det almindelige blandingsbatteri har også dobbelt funktion, idet hanen både kan svinge fra side til side, som de fleste vandhaner, men selve ”stangen” giver mulighed for at vippe tuden fra side til side, så man nemmere får vandstrålen rundt i vasken eller fx et fad, som man vasker op. Det gør brugen nemmere og funktionen mere praktisk, men er ikke et ”must” for os.

Endelig vil jeg kommentere på vores opsætning af Quooker Twintaps. Da vi havde almindeligt blandingsbatteri før testen, havde vi brug for et nyt hul i vores metalvask. Via vores venner fik vi fat i det rette værktøj, som gjorde, at vi nemt kunne bore hul og montere Quookeren selv. Vejledningen i pakken var gennemført og tydelig. Er man ikke den store handyman, har man måske brug for hjælp til at håndtere vand og el. Da min mand er glad for at udføre meget håndværk selv, var det ikke noget problem, og pga. opvaskemaskinen havde vi allerede el og kontakt under vasken, hvor PRO3VAQ beholderen står.

q-8 q-9 q-10 q-11 q-12 q-13

Se videodemo her.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Quookeren er anvendelig og effektiviserer mange arbejdsgange i daglig køkkenbrug. Vi er også rigtig glade for Twintaps, så den kogende hane er en hane for sig, og ikke som den nye model Fusion, hvor den kogende hane er integreret i det almindelige blandingsbatteri. Hvad man foretrækker kommer nok an på temperament og plads, men vi er glade for, at funktionerne er adskilte, samt at Quookeren er placeret i hjørnet af vasken, så man nemt kan få hanen ud over bordpladen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Materialerne er gennemførte og robuste, både selve hanerne, men også selve slangerne mv. til montering under vasken.

Pris: MIDDEL – en Quooker er en dyr investering til køkkenet og er svær at gøre op i forhold til brug af elkedel eller at koge vand i gryder umiddelbart, men til gengæld er den en daglig glæde, tidsbesparelse og hjælp næsten på linje med ”opvaskemasine i forhold til opvask i hånden”, og det taler for at investere i Quooker og så måske spare et andet sted.

Kvalitet: MEGET GOD – samlet set er jeg og resten af familien meget tilfredse med Quooker Twintaps, men vi føler også, at vi har fået lidt ekstra luksus i hverdagen, som man ”kan leve uden”, men helst ikke vil, når man først har prøvet det.


Quookers Nordic Square Twindtaps
Maria fortsætter:

Vi har været så heldige at teste Quookers Nordic Square Twindtaps.

Man er ikke itvivl om det er kvalitet når man åbner æsken, der er noget gods i begge haner, og indpakningen er lækker.
img_6912
Vi valgte dem i børstet krom, hvilket står rigtig godt til den rustfriestålbordplade de skulle i. Ud over børstet krom, fåes de også i almindelig krom og runde i stedet for kantede som vores er.
(se evt quookers hjemmeside for de forskellige valgmuligheder)
Quooker hanen den til varmt vand, kan justeres i højden, og den anden kan drejes midtpå hvilket er vildt praktisk, så man kan komme ud i hjørnerne og skylle sin vask.
Vandet er kogende med det samme, så man skal ikke vente og lade det løbe lidt, det er bare klar til brug..
For at få kogende vand skal man trykke hanen ned to gange, og dreje den, det gør at små børn ikke “kommer til” at tænde for det kogende vand. Den “almindelige” hane til kold og varmt, fungere helt som et normalt armetur.
Hvis nogle skulle få brug for det, kan begge armeture køre på samme tid. (det har vi dog ikke haft behov for endnu.)
d884da90-45a5-4fef-9254-2f04c5f2cd01
Jeg er helt vild med designet, det er enkelt, lækkert og udstråler kvalitet.
Vi har tidligere haft en kogende vandhane fra et andet mærke, og var derfor helt sikker på at det var noget vi skulle have igen. Vi kan simpelthen ikke undvære den nemme tilgang til kogende vand, hvad enten det er sutter der skal skoldes, ellers en hurtig kop pulver kaffe. Quookers design er det lækreste jeg har set, og så har det en nem, men stadig børnesikret brugervenlighed.
Vi har placeret denne i vores udekøkken hvor vi laver utrolig meget mad, vi har en stor urtehave, så det er dejligt lige at kunne skolde grønsager mm inden det kommer ind.
(I vores køkken inde har vi også valgt en Quooker, så hvad vi mener om dem taler vist lidt for sig selv:) )
Til jer der ikke har sådan en sag i køkkenet, kan jeg kun sige Go for it! man vil virkelig nødig leve uden hvis man først har prøvet det. Så den varmeste anbefaling herfra.
img_8025
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi/Leg: Meget God – Lækkert udsende, nem at bruge, og stadig børnesikker. (En ting jeg aldrig ville undvære i mit køkken)
Holdbarhed:  Meget God – De er nemme og rengøre, og kvaliteten virker lækker, så forstiller mig de holder længe. (der har ingen problemer været i testperioden)
Pris: Meget God – Pris og kvalitet hænger så fint sammen, sådan et sæt incl beholderen til det varmevand (den sidder under vasken) koster ca 12.000 kr hvilket jeg synes er en rigtig fin pris. På ingen måde noget jeg selv ville spare væk i et køkken.
Kvalitet: Meget god. – Som tidligere skrevet er jeg yderst begejstret for kvaliteten

Tilsidst har vores Testfamilie fra Falster testet en kogende 3i1 fusion vandhane med combi-beholder fra Quooker.

Fusion er den model hvor man kun har én vandhane. Quooker har en super trin for trin-guide på deres hjemmeside, hvor man først vælger vandhanens form, dernæst overflade, beholder og evt. ekstra udstyr. Vejl. pris i alt: kr. 14.575,-

billede-1-quooker billede-2-quooker

Jacques fortæller:

“Vi var ikke i tvivl om, at vi ønskede fusion round med børstet krom overflade. Nogle foretrækker at den kogende vandhane er adskilt fra den almindelige, hvorimod vi synes det er super fedt, at man kan klare det hele i én hane. Vi havde lidt forskellige overvejelser ved valg af beholder. Medina havde mest fokus på hvilken beholder der ville fylde mindst, hvor mit primære fokus lå på, hvilken af beholderne der ville give os det reneste både brugs- og drikkevand. Derfor faldt valget på combi-beholderen, som blander koldt og kogende vand til varmt vand og derfor indeholder færre bakterier. De fleste af vores gæster har kommenteret størrelsen på beholderen, men det er nu ikke fordi vi har mindre plads i skabet end ellers, da det oftest er det skab vi har brugt til rengøringsartikler og tomme flasker”.

Quooker anbefaler deres mindste beholder til en almindelig husholdning, som indeholder 3 liter kogende vand. Combi-beholderen som tilsluttes den kolde hane fylder en del mere og indeholder 7 liter kogende vand. Den leverer således varmt vand (50-65 grader) med det samme.

billede-3-quooker

billede-4-quooker billede-5-quooker

Medina fortsætter:

“Vi har selv installeret vores Quooker, men måtte dog lige søge vejledning, da vores rør til montering var muret ind i væggen. Jacques gik igang næsten med det samme efter modtagelse og da han efter kort tid var på vej i Silvan for at hente lidt forskelligt og håndvasken lå på havetrappen, så var jeg faktisk lidt bekymret. Det havde jeg heldigvis ikke spor grund til og senere samme dag kunne jeg lave min første instant kaffe på under 10 sekunder”.

Jacques fortæller:

Som børnefamilie er der selvfølgelig et spørgsmål man stiller sig selv igen og igen: “er sikkerheden god nok?”. Sammenlignet med en traditionel el-kedel med ledning, må svaret absolut være ja! Der sidder en ring som man skal trykke ned – 2 gange – relativt hurtigt efter hinanden og så dreje en halv omgang. Først der kommer der kogende vand. Selvom strålen er kraftig er den heller ikke MEGET kraftig, hvorimod man jo ved en el-kedel har risiko for at få en hel liter ned over sig nærmest på en gang. Vi har jo dog selvfølgelig introduceret Quentin på 5 år for vandhanen og selv det varme vand har vi indstillet til at være meget varmt (65 grader), hvorfor man da helt sikkert skal være opmærksom”.

Medina fortsætter:

“Personligt elsker jeg, at man har valgt at holde fokus på BÅDE funktionalitet, kvalitet og et flot design. Der hvor vi gør mest brug af Quookeren er i det daglige ved skyld af grøntsager og opvask. Selvfølgelig også til the og instantkaffe, hvor gæsterne kigger lidt når man byder dem en kop og går hen til vandhanen. De fleste i vores omgangskreds ved godt, at vi er en del af Testfamilien, men jeg ved faktisk helt specifikt, at denne test har fået to af vores vennepar til at ansøge om at blive Testfamilie. Man skal lige passe på ved kopper uden hank og holde thekanden/hanken ordentligt, da dampen jo naturligvis er ret varm.

billede-6-quooker

billede-7-quooker

billede-8-quooker

En anden ting som jeg selvfølgelig har spekuleret på, er omkostningerne. Quooker angiver selv, at man skal kalkulere med 45øre i døgnet på standby. På “min måler” hos SEAS kan man følge sit forbrug og også sammenligne med samme periode sidste år. Man kan overhovedet ikke se, at vores forbrug skulle være steget.

Det som jeg elsker aller mest ved Quookeren er, at det er SÅ nemt at skylle af! Bum, så er madresterne af tallerknen, havregrøden fra gryden osv. Det er også rigtig fedt når der skal koges æg, pasta, kartofler etc. – eller til lige at blanchere grønne asparges eller små broccoli buketter – det går så meget hurtigere. Vi ELSKER at man ikke først skal vente på rigtig varmt vand og hvis man så bagefter ønsker et glas vand er det lunkent. Det er slut med en Quooker og vandhanen får den varmeste anbefaling herfra 🙂

billede-9-quooker billede-10-quooker

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Helt VILDT praktisk, men man kan jo selvfølgelig klare sig, med eksempelvis den traditionelle el-kedel.

Holdbarhed: MEGET GOD – uden tvivl

Pris: GOD – God kvalitet og fed funktion, men stadig lidt høj pris, hvilket nok kan afholde mange fra denne “luksus”

Kvalitet: MEGET GOD – virkelig lækre og solide materialer.


1 kommentar

  • Steffie

    Vi er SÅ glade for vores! Uundværlig når man først har prøvet dem ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Testfamiliens julekalender 21.-24. december