Skiferie i Wagrain i Østrig med små børn – Testfamilien
TEST af babyprodukter fra Manostiles

Skiferie i Wagrain i Østrig med små børn

Test af skiferie med Dansk bilferie

Vores testperson Sabina har sammen med sin familie testet skiferie, i en lejlighed og de smukke omgivelser i Wagrain i Østrig.

billede-1billede-1-a

Findes der noget mere befriende end at spænde skiene på og tage på eventyr sammen med sin familie?

I vores familie er det fast tradition at tage på skiferie og vi har haft børnene med på skiferie fra de var 7 måneder gamle.

I år bookede vi en 65 m2 lejlighed gennem Dansk Bilferie

billede-2billede-2-a

Som børnefamilie med to børn på 2,5 og 7 år var det en kæmpe fordel at bo centralt og ikke skulle planlægge andet end 15 min. frem. Ferier skal være for både voksne og børn, lige præcis derfor var det helt perfekt at bo tæt på pister, indkøb og et hav af restauranter.

billede-3

Se lige udsigten fra vores kæmpestore balkon. Denne lejlighed kan virkelig anbefales! Vi nød hver eneste dag med denne udsigt fra tidlig morgen til kl. 17, hvor solen gik ned over bjergene.

billede-4 

LEJLIGHEDEN

Vi boede i DENNE 65 m2 lejlighed 50 meter fra skibussen og 400 m. fra pisterne. Alting var i gåafstand, virkelig dejligt med en klapvogn og ski på nakken!

Lejligheden er indrettet med to store værelser, et stort badeværelse, køkken / alrum og en kæmpestor balkon med udsigt til bjergene! Alting i særlig høj standard med lækkert interiør og udgang til den kæmpestor terrasse på 10 meter fra alle lejlighedens rum.

billede-5  billede-5a

Der er mulighed for at låne barneseng og højstol, derudover er der elevator fra bilen op i lejligheden, hvilket er ideelt med små børn og store IKEA-poser (!!!) fulde af udstyr!

OBS: Lejligheden havde ikke mikroovn ift. jer med helt små børn, men der er mikroovn i nogle af de andre typer lejligheder i Markt 16.

7 BØRNEVENLIGE TING VED WAGRAIN

 • I Wagrain er der garanti for danske skilærere. STORT plus!
 • Klimaet er langt mildere end nord på. Vi havde solskin hver eneste dag og kunne sidde på balkonen uden jakke.
 • Pisterne i Wagrain er op til 90 % dækket af snekanoner, så der er garanti for rigtig god sne!
 • Mange af stolelifterne har skjold, som man kan slå ned, hvis det blæser.
 • Disse har også sædevarme, hvilket er usandsynligt dejligt, hvis det er koldt!
 • Maden i Østrig er betydeligt billigere end i Norge
 • Det er lidt billigere end i Danmark at gå ud at spise i Wagrain. Der ligger et hav af restauranter (også børnevenlige) midt i byen.

WAGRAIN BY 

Vi oplever Wagrain som en virkelig hyggelig by fuld af autencitet, lokal charme og plads til at tage på eventyr uanset hvor gamle ens børn er. Det er selvfølgelig en fordel, at rejser du uden for sæsonen, så der er knap så mange mennesker på pisten!

Fordelene ved at tage på ski i marts og april er den gode sne og de lange lyse dage i forårssolen.

Med 7 dage i Wagrain nåede vi kun en lillebitte brøkdel af, hvad området tilbyder. Her er en lille bid.

BADELAND

Alle feriegæster i Wagrain kan GRATIS benytte de mange skibusser, og man har ligeledes GRATIS adgang til Wasserwelt 3 timer om dagen, hvis man har bestilt liftkort samt skibolig via Dansk Bilferie (*gælder pt. ikke for alle deres boliger).  Det er et virkelig stort og fint badeland med rutsjebaner, udsigt til bjergene og indendørs + udendørs pools! Der er spa / wellness afdeling som kan tilkøbes for 30-40 kr, som i den grad også kan anbefales!

SKILØJPERNE I WAGRAIN

Wagrain er et kæmpestort område med over 300 km. kridhvide pister. Sammen med Flachau og St. Johann byder Wagrain på mere end 800 km eventyrligt skiløb og udfordringer for alle lige fra begynderen til den allerbedste ekspert.

Wagrain har flere børneområder og gode brede blå pister, perfekt til små nybegyndere på ski. Derudover tilbyder området masser af gode røde pister, som børnene sagtens kan klare sammen med mor og far.

billede-7

BØRNEOMRÅDET

Wagrain har flere store børneområder, Wagraini børneklub med danske skiguider, leg og masser af hygge for børnene.

billede-8

Børn under 3 år er gratis.

Wagrain har virkelig gjort det nemt for børnefamilier at dele sig op og tage hensyn til de helt små. Børneområdet har både rullebånd, børnebakker og et hav af muligheder for at lege skiløbet ind!

 

billede-9 billede-10 billede-11

Frida fik hurtigt en god fornemmelse af at have ski på fødderne, men var kun igang 20 min. af gangen. En skiferie skal være på børnenes præmisser. Tag en dag af gangen og mærk efter, hvad barnet har lyst til.

billede-12 billede-13

Se lige det fine aktivitetsrum fuld af bøger, puslespil, bamser og kreative aktiviteter.

Her må man endda også må spise sin egen madpakke!

SKISKOLE

Vi var meget overraskede over Sylvesters udbytte af skiskolen og kan varmt anbefale Østrig som skidestination, hvis man gerne vil have ungerne med på ski. Sylvester var på skiskole 4 dage a´ 2,5 time og har som sagt været afsted på skiferie før. Man får 10% rabat på skileje, når man booker en skibolig i Wagrain via Dansk Bilferie.

billede-14

Skiskolen var en stor oplevelse for Sylvester, og han var på hold af 1 – 8 børn fra Danmark og Tyskland. Imens fik vi mulighed for at udforske Wagrains kæmpestore pisteområde, imens Frida sov til middag sammen med farmor og farfar nede i dalen. Der var kun ca. 10 min. ned med kabineliften.

billede-15

Der blev også tid til at nuppe en enkelt Radler her og nyde et lille børnefrit moment.

billede-16

SKILEJE

Både min kæreste og jeg havde selv skiudstyr, men vi lejede ski til vores børn dernede! Er man nybegynder eller har brug for at leje udstyr, finder I byens bedste skiudlejlning lige nedenunder lejligheden hos Manuel i hans butik SPIZ.

Manuel og hans crew var ekstrem søde og hjælpsomme, og hjalp os med at finde de helt rigtige ski – også i løbet af ugen!

 Køreturen med børn på bagsædet

Det tager ca. 12 timer uden pause at køre til Wagrain. Køreturen kan sagtens gøres hyggelig, også med helt små børn i bilen.

billede-17

Gode tips til køreturen

 • Lydbøger og headphones til begge børn. Evt. fælles familie lydbøger.
 • Lille taske med lidt Duplo lego, to dukker, pixibøger og lidt legetøj til Frida
 • En stor pose med gulerødder, frugt, rosiner, chokoladekiks og mad som Sylvester kunne fordele mellem dem. Det fungerede virkelig godt!
 • Vådservietter og skraldepose.
 • En mappe med gode film. Installer evt. skærme i nakkestøtterne.
 • Kør om natten eller book et hotel undervejs og tage en overnatning. Hold pauser når ungerne har brug for lidt luft.
 • Hav små overraskelser med undervejs: Små yndlingsbamser, rosinpakker, legetøj, kiks/boller, juicebrikker og legetøj, som børnene kan hygge sig med.

billede-18 billede-19

Kommer man fra Sjælland kan man med fordel tage færgen Gedser-Rostock, hvor man kan nyde en god morgenmad og herefter fortsætte køreturen fra Rostock. Man kan også flyve til Salzburg og leje en bil. Det koster ikke alverden og er et fint alternativ til køreturen.

TRADITIONEL HESTEKANETUR I NATUREN

Udover 6 fantastiske dage på ski var et af skiferiens højdepunkter “Pferdeschlittenfahrt” hestekanetur, som vi bookede dernede for 100 euro for 6 mand. En virkelig eventyrlig tur i hestekane ud i den fri natur til den berømte “Jägersee” ved Kleinarl 4 km. udenfor Wagrain.

Billederne taler vist for sig selv.

billede-20 billede-20-a

Turen tog ca. 1 time frem og tilbage med stop ved den smukke Jägersee, hvor der var mulighed for at spise og drikke varm kakao med midt i den østrigske natur. Et idylisk lille paradis hold i traditionel stil med stor charme og originalitet.

billede-21 billede-21-a

Her fandt vi måske verdens fineste legeplads – i hvert fald udsigten!

billede-22

Det er også muligt at køre i bil til Jägersse og gå rundt om søen Vejret var med os og vi havde klar himmel og virkelig lækkert vejr hele dagen.

billede-23

 NÆSTE ÅR SKAL VI PRØVE

 • Familie langrend. Det var kun Anders, der nåede en tur på langren.
 • Den 2,5 km + 6,6 kilometer lange kælkebakke i Kleinarl kun 4 km. fra Wagrain. Der går kælketaxa derop.
 • Sneskovvandring i det fri.
 • Bygge en iglo. Det har jeg aldrig prøvet før!

Skisæsonen 2018 er netop ved at være slut, men omkring august åbner Dansk Bilferie op for booking af deres skilejligheder i Østrig til 2019. Et lille tip er, at der er mulighed for at blive skrevet på venteliste til udvalgte boliger, hvis man ringer derind allerede nu, hvilket kan være en fordel, hvis man ønsker at rejse i de populære uger.

ET EKSTRA TIP

Har man små børn, kan man med fordel tage på skiferie sammen med venner og familie. Så kan I dele jer op i løbet af dagen alt efter niveau og interesse for skisporten. Derudover bliver prisen for leje af boligen også billigere, selv om skiferien hurtigt løber op. Det er ikke gratis at tage på skiferie, men det er den bedste form for familieferie… i hvert fald hvis I spørger os!

Skulle man være interesseret i at tage på skiferie i Norge og Sverige, tilbyder Danskbilferie også børnevenlige skiboliger i Norge og Sverige.

 VORES FAMILIE ANBEFALER

 Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: MEGET GOD. Østrig har virkelig overrasket os, specielt som børnefamilie. Det gode vejr tæller i den grad op og de mange muligheder i Wagrain kræver, at vi helt sikkert vil overveje at køre til Wagrain igen en anden gang!

Holdbarhed: MEGET GOD. Sæsonen varer fra inden påske og er balsam for sjælen uanset om man rejser om vinteren eller om foråret.

Pris: GOD. Prisen for en luksus lejlighed midt i hjertet af Wagrain var 11.880 kr. for 6 mand i 7 dage inkl. barneseng, højstol, linned og håndklæder. Det er 2000 kr. pr. mand.

Prisen for boligen afspejler, at vi boede i en af de absolut bedste lejligheder i Wagrain ift. både boligen og beliggenheden, men Dansk Bilferie tilbyder også skilejligheder i andre prisniveauer helt ned mod 4000 kr. for en skibolig. Vores bolig havde ligeledes været billigere, hvis det var en af typerne til 4 personer frem for 6 personer.

Man kan med fordel rejse udenfor højsæsonen (f.eks. i marts og april), hvor man kan være heldig at finde rigtig gode priser og rabatter på flere af de gode lejligheder i både Wagrain og andre fantastiske skiområder i Østrig hos Dansk Bilferie

Hertil kommer evt. skileje og liftkort. Har man selv udstyr eller kan låne udstyr er skiferie prismæssigt ikke dyrere end andre former for familieferier. Skiferie er bare noget helt særligt, fordi man er sammen om så mange forskellige aktiviteter hele dagen, den friske luft og stemningen på pisterne/hytterne. Skiferie er en ferieform for HELE familien uanset alder.

Kvalitet: MEGET GOD. Virkelig lækker lejlighed med alt hvad man kan ønske sig! Specielt den kæmpestore terrasse var fantastisk til hyggelige afterskiing for børn og voksne. Vi blev ret forelsket i Wagrain som feriemål, og kunne rigtig godt tænke os at komme tilbage. Måske også på sommerferie hvor dalen og området byder på helt nye eventyr.

 

 

1 kommentar

 • Astrid

  Hej. Det aktivitetsrum der er billeder af, er det et på pisten? Vi skal afsted med en på 1,5 og søger ideer til at få dagen til at gå på pisten 😊
  Astrid

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af babyprodukter fra Manostiles