TEST af Graco klapvogn – Graco Mirage – Testfamilien
ANMELDELSE: En fed varm dag i Djurs Sommerland

TEST af Graco klapvogn – Graco Mirage

Vores tester Louise har sammen med datteren Uma testet en GRACO klapvogn. Model Graco Mirage.

Louise fortæller: “For tre uger siden blev vi de heldige testere af en fin lille klapvogn fra GRACO – Model Graco Mirage.”

 “Vi har i forvejen i en klapvogn fra Babyjogger (city elite) som vi har brugt som kombivogn. En vogn som vi er meget glade for og som dagligt bliver brugt rigtig meget. City eliten er en relativ stor vogn, så var meget spændte på, at teste denne klapvogn som er bygget helt anderledes op.

Klapvognen blev leveret delvis samlet, men det var nemt at samle den færdig og det tog meget kort tid. Den blev leveret i én stor kasse og var godt pakket ind og beskyttet i forhold til transporten.

Det er en lille vogn med 4 hjul som vejer relativt lidt. Begge forhjul er svingbare, hvilket gør den lettere at køre med og komme rundt om hjørner, kantsten osv. Hjulene kan låses, hvis man ikke ønsker at de skal være drejelige. Styret er sat i en højde, dvs. man kan ikke regulere den efter højde på den person der går med vognen. Dette kan godt være et lille problem, især hjemme hos os, da vi ikke er lige høje.

Der medfølger to bakker med vognen – hvilket er super fedt, da sådanne type bakker ofte er ekstra udstyr som man skal tilkøbe når man køber en klapvogn. Den ene bakke placeres foran barnet hvor der er plads til en drikkedunk, legetøj og snacks. Super smart og vores Uma er fan af, at kunne underholdes undervejs med både snacks og legetøj i sin lille bakke. Den anden pakke er placeret oppe ved styret. Den er smart da der er et lille lukket rum i den som er perfekt til fx en sut, et par kiks m.m. Ydermere er der også plads til en flaske vand. Umiddelbart er der også plads til en kop to-go kaffe, men der er lavet et ”ingen varme drikke-tegn”, så tænker at det skyldes at bakken er lavet af plastik og derved ikke tåler kaffens varme og måske en sikkerhed, så evt. varme drikke ikke falder ud over barnet ved et uheld – den er jo produceret i USA.”

“Sædet er regulerbart, så barnet kan sidde helt oprejst, men også komme helt ned og ligge. Når Uma sidder helt op, sidder hun virkelig godt og har god udsigt. På begge sider af sædet er der en slags pude som støtter barnet en lille smule. Ret smart i forhold til en siddende lur. Ryglænet har 3 indstillinger og er udstyret med en fempunktsele.

Der er ingen fodstøtte, hvilket jeg godt kunne bruge på. Men det skal siges, at Uma ikke virker til at være generet af, at der ingen fodstøtte er. Selvom sædet kan ligges ned, vil jeg ikke anbefale længere lure i den, da komforten ikke helt er til det. Men en lille lur vil absolut ikke skade.

Kalechen kan lukkes halvvejs ned over vognen, så barnet sidder fint i læ for både sol og blæst. Kalechen er nem at skubbe frem og tilbage og er åben bagtil, så der lufter fint inde hos barnet når den er trukket frem/slået op.

En kæmpe plus ved klapvognen er varekurven/nettet under vognen. Det er stort og man kan have rigtig mange ting deri. Den sidder godt på vognen og man skal ikke være bekymret for om ens ting ryger ud, for nettet er stærkt og sidder godt fast på vognen.”

“Klapvognen er relativ nem at klappe sammen når man først har fundet ud af tricket der gør det. På styret er vognen sidder der et låsegreb, som man bruger til at klappe den sammen med. I brugsanvisningen forklares det rigtig fint hvordan vognen klappes sammen og foldes ud igen.

En mindre ulempe ved vognen er, at bakken foran barnet skal tages af hver gang man klapper vognen sammen – med mindre man vil have bakken ridset rigtig meget. Bakken går nemlig imod jorden når den klappes sammen.”

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi. holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger fem ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: GOD. En super fin lille klapvogn som vejer meget lidt (7,1 kg), er nem at komme rundt med og fylder relativt lidt i en bil. Den kan det man gerne vil have en klapvogn kan. Ligeledes er der mulighed for at tilkøbe en baby stol som kan kobles på vognen.

Holdbarhed: GOD. Jeg tænker at klapvognen har en fin levetid og sagtens kan bruges længe. Jeg vil være i tvivl om det er en vogn som vil kunne holde til flere børn, men det kommer også an på, hvor meget den bruges og i hvilket omfang man vælger at bruge vognen. I vores tilfælde vil vognen mest blive brugt som en vogn nummer to – her tænker jeg på kortere ture som ikke indbefatter en lang middagslur, lån ud til bedsteforældre når de skal på tur med Uma osv.

Kvalitet: MIDDEL. Det er uden tvivl en super fin lille vogn, som kan det den skal og barnet sidder super fint i den. Men den kan virke en smule ”dingel”, forstået på den måde, at stellet ikke er særlig kraftigt og ej heller styret. Skal man sammenligne med andre type vogne, ligger denne vogn langt over en paraplyklapvogn. Man får en vogn som har meget mere komfort end
en paraplyvogn, men mindre komfort/luksus end en større og mere robust klapvogn.

Pris: MEGET GOD. Den vejledende udsalgspris er 1299 kr., hvilket jeg synes er en helt fair pris. Man får en fin og meget velfungerende klapvogn til relativ få penge.

Vores samlede vurdering af vognen er positiv, da vi har fået en vogn der let kan foldes sammen til en kompakt størrelse, der er ryglæn med hvilestilling, svingbare hjul og en rummelig varekurv.

Absolut en fin lille klapvogn som vi og bedsteforældrene vil bruge rigtig meget fremadrettet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ANMELDELSE: En fed varm dag i Djurs Sommerland