På besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby, Sverige – Testfamilien
På besøg i det VILDE VESTEN: High Chaparral i Småland, Sverige

På besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby, Sverige

Testfamilien.dk har besøgt Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby.

Astrid Lindgrens Verden er stedet hvor eventyr bliver til virkelighed. Det er som at træde ind i alle Astrid Lindgrens eventyr og være der selv. Det er en kæmpe turistattraktion i Sverige og også Sverige største udendørs teater.

Du kan bl.a. opleve Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe og Ronja Røverdatter. Parken er fuld af fantasifulde legepladser, og fra de talrige teaterscener lyder der musik og sang hele dagen lang.

Astrid Lindgrens Verden har åbent alle dage fra den 9. Maj til den 26. august. Desuden har de åbent alle weekender i september samt i uge 44. Læs mere om åbningstider og priser her.

Mie fortæller:

“Vi har været på besøg i Astrid Lindgrens Verden med 4 børn i alderen 6-15 år. I modsætning til danske forlystelsesparker er der som sådan ikke nogle forlystelser, men en hel masse udendørs teaterscener – nærmere bestemt 8 forskellige, hvor der hver dag spilles mellem 3-5 forestillinger fra hhv. Villa Villekulla, Katholt, Karlssons tag, Mattisborgen, Brødrene Løvehjerte, Junibakken, Rasmus på farten og den lille Scene.

Vi valgte på de to dage vi var der, at se de forestillinger, hvor vi i forvejen kendte eventyrerne. Nemlig Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter samt Brødrene Løvehjerte. Og det var faktisk sjovt, som der på den måde var noget for os alle – Magnus på 6 år var især opslugt at Pippi og Emil – imens de lidt større børn på 9-15 år var mere til Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte.”

“Hele parken er bygget op som forskellige verdener med forskellige temaer. Fælles for alle områderne er, at de er indrettet til leg. Selv kulisserne til teaterstykkerne må der leges på, når de ikke lige er i brug. Vi var således inde i Emils hus og så også hans snitteskur.”

“Det var super hyggeligt at gå rundt i de små gader, hvor der også var forskellige butikker. En gade, som ungerne virkelig synes var virkelig sjov, var lille ballademagergade, hvor alle husene var meget små og som man kunne komme ind i. Den store jorden er giftig bane, blev også gennemført utallige gange.”

Overnatning i DEN LILLA STADEN

“Vi overnattede 2 nætter i en Längan på 38 m2 med 4 + 2 sengepladser. En utrolig hyggelig bolig med 1 rum med køkken og sengepladser + badeværelse med toilet/bruser. Boligen er inspireret af de gamle fabrikslænger, som stadig findes rundt omkring i Sverige. I huset er der to boliger med hver sin særskilte indgang.”

“De fire senge er placeret i to køjesenge. Den nederste seng er 120 cm bred, en såkaldt familieseng, hvor to personer kan sove. Den øverste seng er 90 cm bred, hvilket giver mulighed for 6 sengepladser i alt. Køkkenet er udstyret med kogeplader, mikrobølgeovn, køleskab samt et basalt udvalg af køkkengrej. Spiseplads med bord, køkkenbænk samt stole. Der kan sidde 6 personer omkring køkkenbordet samtidigt.”

“Der var en lille goodiebag til alle “børnene”, det var så hyggeligt, at de lige kunne få sig et spil kort om aftenen inden sengetid.”

“Vi har haft en RIGTIG god tur i Astrid Lindgrens Verden og er man vokset op med alle de skønne eventyr er det absolut et MUST at lægge vejen forbi en dag. Fordi hytterne og omgivelserne omkring stedet er så hyggeligt, vil vi også anbefale, at man overvejer at tage en overnatning eller to, når man er der. Hele Astrid Lindgrens Verden kan ikke opleves på blot en enkelt dag.”

1 kommentar

  • Eva P

    Et rigtigt hyggeligt sted – hvor man ikke savner forlystelser – Da man virkelig kan leve sig ind i Astrid Lindgren universet. Voksne kan drømme sig tilbage til barndommen med Karlsson på taget, børnene i Bulderby, Emil fra Lønneberg, Pippi mm.
    Skuespillerne, som gør parken og historierne levende spiller godt og gør at man virkelig selv føler man er en del af historierne. Man skal huske at det hele foregår på Svensk – så kan være svært for små børn at forstå – vil nok sige at parken er mest for børn fra ca. 5 år og op – men mindre søskende vil helt sikkert også hygge sig. – Det kan anbefales at besøge Vinmerby og Katholt i området tæt ved parken. Vi blev overrasket over at se hvor lille Katholt(der hvor Emil filmene blev optaget) var i virkeligheden. Oplevelserne i parken og i småland snakker vi stadig om selvom det nu er nogen år siden vi var afsted. kan anbefales

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På besøg i det VILDE VESTEN: High Chaparral i Småland, Sverige