TEST af produkter fra Faaborg Pharma – Testfamilien
TEST af puslepude og babynest fra Sovedyret.dk

TEST af produkter fra Faaborg Pharma

En række af vores testere har testet forskellige produkter fra Faaborg Pharma.

Camilla fortæller:
“Vi er rigtig glade for, at hele familien, har fået lov til at teste en række forskellige produkter fra Faaborg Pharma.”

Vi går rimelig meget op at de produkter vi bruger til vores kroppe – specielt børnenes, er skånsomme og at de er allergitestet mv. Derfor er det jo fantastisk, at disse produkter fra Faaborg Pharma er uden parfume, parabener og farvestoffer og er allergitestet.billede-1-2 billede-2-1

Vi har fået lov til at teste 8 forskellige produkter, som består af følgende:

– Helo Legs.
– Helo SOS salve.
– Archiv creme.
– Cleansing Mousse.
– Skin Tonic.
– Face creme.
– Relief creme.
– Rescue+ creme.

Flere af produkterne har flere anvendelsesmuligheder og vi har virkelig brugt mange af dem flittigt. Alle produkter er utrolig drøje. Luca min søn på 4 år har en ret sart hud, som let tørrer ud. Derudover havde han fået en allergisk reaktion efter noget vaskepulver, han ikke kunne tåle. Archiv cremen har været HELT fantastisk til hans hud, som allerede efter en uge, var helt uden knopper og tørhed eller kløe. Efter 3 uger er hans hud helt blød og lækker. Så denne creme er blevet et ”must have” hos os.
billede-3-2 billede-4-2
Renseserien har jeg haft æren af at teste alene. 3 uger er ikke længe at teste sådanne produkter og så regne med en stor forandring eller effekt. Dog vil jeg sige at jeg synes min hud virker mindre fedtet end før. Cleansing moussen skubbes rundt i ansigtet med en gummibørste, mens man pumper skum ud. Derefter Skin Tonic og sidst Face creme. Den har solfaktor 20, som er noget jeg vægter rigtig højt.
billede-5-2 billede-6-1
Helo SOS salven er blevet brugt på pulsebordet til Alva’s i ny og næ røde numse. Rescue+ cremen har vi brugt på de
sår som Luca flittigt får sig.
billede-7-1
Her er der virkelig tale om nogle produkter, der lever op til høje krav og standarder, til hele familien.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Nogle af produkterne mere end andre. Men overordnet set synes jeg at nytteværdien på
de fleste af produkterne er meget god.

Holdbarhed: GOD – Meget almindelig – 12 måneder efter åbning.

Pris: MEGET GOD – Prisniveauet på de produkter vi har testet ligger mellem 60,00 og 200,00 kr. alt efter størrelse,
hvilket jeg synes er en fantastisk pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Vi synes virkelig der er tale om nogle produkter her, hvor man kan mærke en effekt.


Maria fortæller:

billede-1-3
“Vi har testet lækre produkter fra Faaborg Pharma, som vi var meget spændte på, særligt i forhold til Novas børneeksamen, som var hovedfokuset i denne test. Vi har i længere tid benyttet deres Helo-creme efter anbefaling og været meget tilfredse. De produkter vi modtog var endnu ikke nogen vi havde stiftet bekendtskab med. Særligt Helo SOS-salven og archiv cremen var jeg spændt på at teste på Nova.

Helo SOS-salven, som er ’til skadet og belastet hud’, blev hurtigt smurt på Novas ret så udsatte ben.”
billede-2-2“Cremen er tyk i konsistensen, men er dejlig nem at smøre på. Derudover brugte vi archiv cremen, som er ’til normal og tør hud til hele kroppen’ til hele hendes krop to gange dagligt. Denne creme er ikke nær så tyk som SOS-salven men helt perfekt til at smøre over hele kroppen. Den tørrer hurtigt ind og Nova er ikke fedtet særlig lang tid efter.

Selv Olivia, som er virkelig sart med creme, som efter et bad er nødt til at blive smurt, for ellers klør hendes hud og bliver tør, kan holde ud at blive smurt med denne creme. Det er virkelig positivt.

Vi har lige været på en uges ferie på Kreta og klorvandet i poolen var ikke godt for Novas i forvejen meget tørre hud. På billedet her ses det, hvordan hun ser ud efter en formiddag i poolen.”
billede-3-3“På Ferien blev hun smurt tre gange dagligt og også lidt mere, men se lige, hvor fine hendes ben allerede er en dag efter ferien.”
billede-4-3“De to cremer, har virkelig gjort underværker på Nova og særligt på hendes små sarte ben.

 De andre produkter har jeg testet og jeg er, hånden på hjertet, ikke den bedste til at pleje mig selv og min egnen hud. Faktisk gør jeg ALDRIG noget som helst ved min hud eller renser for gammel make up eller lignende. Denne test fik mig til at komme i gang. “billede-5-3“ULTIMATE har som den eneste ansigtsplejeserie i Danmark opnået den højeste internationale allergimærkning, nemlig ’Allergy Certified’. Cleansing mousse ’til alle hudtyper’, har jeg brugt hver aften til at fjerne makeup. Min hud er mig taknemmelig er jeg ikke i tvivl om. Skin tonic igen ’til alle hudtyper’, har jeg efterfølgende brugt til at blødgøre min hud og slutteligt har jeg brugt face cremen, som også er ’til alle hudtyper’. Denne creme bruger jeg også om morgenen, den er super lækker og cremen har faktisk hjulpet mig af med min tørre hud ved næsen. Der hersker ingen tvivl om, at min hud har sat stor pris på dette.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – særligt på baggrund af resultat med Novas eksem.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – produkterne er virkelig gode og at de er uden nogen former for parfume, parabener og farvestoffer er et kæmpe stort plus.

Pris: GOD – Helo SOS-salve koster 59,-, archiv cremen koster 95,-og ULTIMATE ansigtsplejeserien koster fra 129,- til 179,-. Det er ikke billigt, men jeg synes virkelig, at pengene er godt givet ud til nogle rigtig lækre produkter.


Trine fortæller:

“Vi har haft fornøjelsen af at teste Faaborg Pharma plejeprodukter i serien ”Ultimate”.

Plejeprodukter, som er uden parabener/konservering, farve og blegemidler og som samtidig er gennemtestet. Produkter som herved sikrer at man som forbruger er tryg i anvendelsen og forsikret om, at produkterne ikke indeholder skadelig kemi.”

Vi har fået lov til at teste hele serien, som består af tre trin;

1: Cleansing mousse, som fjerner snavs og makeup

2: Skin tonic, som blødgør og exfolierer

3: Ansigtscreme, som fugter, beroliger og udglatter

Tidligere har jeg ikke synes jeg kunne mærke stor forskel ved brug af forskellige plejeprodukter til ansigtet, men det har jeg virkelig kunne med disse produkter. De har været meget effektive og behagelige at bruge. Normalt kan jeg heller ikke opretholde en rutine som kræver 3 trin, og som derved tredobler min normale tid foran spejlet, men det har jeg kunne denne gang. Netop fordi det simpelthen er så lækkert at benytte og forskellen er så tydelig. Min hud er blød, smidig, renset og med en fin glød.

Udover de tre produkter, har vi også været så heldige at få lov til at teste deres Archiv creme, som er en lækker creme til normal og tør hud på hele kroppen. Den har jeg brugt særligt meget til mine unger og den er fantastisk som en god basiscreme!

Vi har også brugt deres Helo SOS salve, som er en reparerende salve med mandelolie og ProVitamin B5. Den har vi brugt på nogle plamager på min datters hofte, som til tider kan blive meget tørre og udvikle sig til en irriteret og belastet hud. På grænsen til eksem. Vi havde brugt salven til det område i få dage og det var kraftigt reduceret. Derfor har vi allerede købt en ny på egen hånd, fordi vi med små børn, som har sensitiv hud, har virkelig stor glæde af en så koncentreret og effektiv creme. Her er det bare dejligt at vide, at det er noget ordentligt børnene får på, som ikke risikerer at give dem yderligere sensitivitet.Derudover har vi også testet deres Helo legs creme, som giver ro i benene. Det har jeg særligt brugt efter nogle lange cykelture og jeg kan varmt anbefale at bruge det inden sengetid. Man får lige en lille fornemmelse af beroligelse i benene og det kan være rigtig dejligt hvis de er godt trætte.

Endelig har vi testet deres Relief creme og deres Rescue creme, som er henholdsvis kløestillende creme og en creme til småsår og skrammer. De to cremer har været en fast del af min 3,5 årige gamle datters putterutine og hun sørger for jævnligt at få creme på enhver lille rift eller ethvert lille myggestik. Hun synes det er en fest at der er sådan en creme. Men jeg har også brugt den selv og brugt den til min søn som havde nogle gevaldige myggestik over de sidste par uger. Og det virker!

Når man står med produktet i hånden, er der virkelig kredset om detaljen. Det er et rent, pænt og eksklusivt design som minder om noget fra en spa. Jeg må bare være helt ærlig og sige at jeg synes de her produkter er fantastiske. Det er produkter der er æstetisk smukke og som derfor kan have stående fremme. Det er ren kvalitet! Men vigtigst af alt leverer produktet det som det lover, samtidig med at det er kemifrit.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lækre pleje og renseprodukter til hud.

Holdbarhed: GOD

Pris: MEGET GOD – Jeg synes produkternes priser er særdeles fine. Man får et godt kvalitetsprodukt for pengene.
Cleansing Mousse: 150 kr.

Skintonic: 130 kr.

Ansigtscreme: 180 kr.

Rescue Creme: 42 kr.

Relief Creme: 60 kr.

Helo SOS Salve: 60 kr

Archiv Creme: 45 kr.

Helo legs ceme: 90 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Kemifrie produkter der holder hvad de lover og føles som et kvalitetsprodukt hele vejen igennem.


HELO SOS-salven

Flere af vores testere fra testfamiliens testpanel har udover det testet Helo SOS salven

Nanna fortæller:

“Jeg har sammen med min datter Maya på 10,5 mdr. testet Helo SOS salven fra Faaborg Pharma til brug på vores sarte lyse hud”.

Vores hud har over en længere periode været udtørret og fyldt med røde udslæt efter vinterens kulde og klor fra to gange babysvømning om ugen. Vi ønskede derfor at teste salven med henblik på at få fugten og den bløde babyhud tilbage. Vi har haft prøvet adskillige salver og cremer uden effekt, og vi glædede os derfor rigtig meget til at få fingrene i salven.
billede1
billede2
Vi modtog salven fredag formiddag og tog den straks i brug om eftermiddagen efter en omgang babysvømning. Maya fik en tur på hele kroppen, imens mor fik en tur i hovedet og på de udsatte områder. Selve salven er fed i konsistensen og derfor ikke super nem at arbejde med når man skal have smurt hele baby ind. Salven blev brugt 3-4 gange om ugen efter
babysvømning eller bad. Vi er yderst tilfredse med resultatet. Vi har fået bugt med de tørre udslæt og står nu tilbage med den lækreste fugtige silkebløde hud.
billede3 billede4
Jeg vil gerne anbefale andre at købe salven, hvis de ligesom os har sart hud og døjer med tørre udslæt. Dog vil jeg råde til at man smører de udsatte områder ind og ikke helt kroppen, da det er en fed salve og den derfor er træls at bruge på større områder.

Herhjemme vil vi i hvert fald fortsat bruge salven til at behandle de tørre udslæt.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – salven gør huden lækker blød igen og er bestemt værd at anskaffe sig, hvis man som os har tendenser til at få tørre udslæt.

Holdbarhed: GOD – hvis salven kun bruges på de udsatte områder, ville den kunne holde ret længe.

Pris: MEGET GOD – på apoteket kan man købe 50 ml. af salven til blot 60 kr., hvilket jeg personligt synes er en fair pris for et lækkert produkt.

Kvalitet: MEGET GOD – salven er både uden parabener og parfume, og hverken min datter eller jeg har haft udslæt af at bruge den på vores sarte hud, hvilket er en præstation i sig selv.


Gitte fortæller:

Faaborg Pharma udvikler og producere milde og allergivenlige hudprodukter til både krop og ansigt. Deres produkter er specielt egnet til tør og sart hud, hvilket betyder at de alle er parfumeri, og uden farvestoffer og parabener.

Jeg har testet deres Helo SOS salve, som er en reparerende salve med mandelolie og ProVitamin B5.

Vi er en familie på 4, hvor vi alle desværre er plaget af allergi som så mange andre. Derfor bliver jeg super glad, da jeg ser at Helo SOS salven er allergivenlig og er AllergyCertified, hvilket betyder at risikoen for allergi er minimeret. Udover allergi døjer begge mine tøser med eksem, som kan være svær at få bugt med uden brug af hormoncremer, som jeg jo helst vil undgå!

Salven kommer i en fin lille tube som er let at have med i tasken eller at have stående eksempelvis i børnehaven. Min ene datter lider af meget tør hud, specielt der hvor bleen sidder henover maven, og der har salven vist sig yderest effektiv, idet hendes hud forbliver blød og smidig imellem hvert bleskift. Desuden er salven meget nem at smøre ud og har en lækker konsistens, som gør at børn selv kan være med at smøre den ud.

På mig selv har jeg brugt salven på mine tørre kedelige vinterfødder, og de er blevet dejlige bløde. Salven er specielt god til blødgøre hårde hæle.

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: GOD – Det er ikke et MUST – men hvis man døjer med udsatte hudproblematikker såsom eksem eller tør hud er salven super god!

Holdbarhed: GOD – I den testede tube er der 50 ml, hvilket ikke er så meget når man anvender salven hver dag over større områder, såsom maven. Men til mindre områder såsom hælene på fødderne er størrelsen super fin.

Kvalitet: MEGET GOD – Faaborg Pharma er et anset dansk firma, og deres produkter er af højeste kvalitet med få indholdsstoffer, produceret netop til danskernes hud. Deres produkter fås kun på apoteket.

Pris: MEGET GOD – Prisen for en 50 ml Helo SOS salve er omkring 60 kr. Dette synes jeg er en super skarp pris for et så godt produkt, sammenlignet med andre produkter i samme klasse.


Trine fortæller:

“Vi har testet Helo SOS creme fra Faaborg Pharma den sidste måneds tid. Vi har to børn på 1 og 3 år, der begge lider af atopisk eksem (børneeksem) De er begge tilknyttet hudlæge, og får indimellem, når udbruddene er værst, hormoncreme. Vores ønske var dog at finde produkter, der ikke var hormonforstyrrende og som kunne anvendes dagligt.”

“Lillebror på 1 år har typisk eksem i knæhaserne og omkring munden. Sådan så han ud inden testen. Han er typisk plaget om natten, hvor det klør og han vågner. Det er også værre, når det er koldt.

Vi har prøvet en del andre cremer uden den store succes, så forventningen var egentlig ikke særlig høj. Selve tuben er lille, pæn og diskret. Det er en reparerende salve med mandelolie og provitamin B5- naturligvis uden parfume og parabener. Den lover at hele gøre huden blød og smidig. Og det gør den. Den er er mere eller mindre lugtfri og fedtet uden at være fedtet på den dårlige måde. Den er forholdsvis nem at smøre ud, når altså man først har fået trykket salven ud af tuben, fordi det kunne godt være mere brugervenligt. Cremen er hård at trykke ud og det er en god idé at fordele cremen i hænderne inden, at den smøres ud på kroppen.

Da tuben ikke er særlig stor, smurte vi kun lillebrors knæhaser og ansigt i testperioden. Cremen holder det, den lover mht. blødhed og til heling. Allerede efter en uge, var der mærkbar forandring. Efter testperioden er hans knæhaser næsten helt helet. Dog har vi stadig lidt udfordringer i ansigtet. Formentligt fordi, at han bruger sut og ansigtet derfor ofte er fugtigt af savl ( snot mm). Cremen lægger sig dog som en hinde ovenpå eksemet og vi formoder derfor, at den trænger ind i huden og heler indefra. Også ansigtet er i bedring.”

Vi ved godt, at vi har været heldige med vejret, og det sikkert også spiller ind i forhold til at mindske eksemen, men efter at have prøvet utallige mærker, så købte vi faktisk Helo cremen på tube og har efterfølgende fået en stor bøtte- skidesmart med pumpe- på recept af lægen. Nu er vi godt dækket ind. Det er tydeligt, at går der bare en dag uden, at han er blevet smurt, så blusser det op igen, men vi er meget fortrøstningsfulde og har endelig fundet en creme, der virker.

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD, især om i de køligere måneder og hvis man har børn, men jeg har også selv haft glæde af den på f.eks. tørre albuer

Holdbarhed: GOD – tuben er kun på 50 ml, og der går alligevel en del til men holdbarheden er 12 mdr.

Pris: GOD – 60 kr. for 50 ml.

Kvalitet: MEGET GOD – vi er som sagt meget begejstret. Den fedter ikke, selvom det er en fedtcreme. Den er lugtneutral og fri for parfume og parabener og andre tilsætningsstoffer.


Anne har sammen med sønnen Valdemar på 6 år også testet salven fra Faaborg Pharma.

Anne afslutter:

Helo sos Salven fra Faaborg Pharma er en reparerende salve til belastet og skadet hud. Salven beskytter huden mod udtørring og fugttab og forstærker hudbarrieren. Derudover er den AllergyCertified og uden parfume, parabener og farvestoffer.

Både Valdemar og jeg selv har tendens til at have flosset og ødelagt hud på fingrene omkring neglene. At finde en creme som både tilfører den nødvendige fugt og samtidigt ikke indeholder parfumer, parabener eller farvestoffer har derfor været en udfordring – derfor var vi spændt på at skulle teste SOS Helo salven fra Faaborg Pharma.

Salven er i en lille praktisk tube, som gør den nem at have med i tasken, således at salven nemt kan anvendes i løbet af dagen selvom man er på farten. Salven er en smule drøj i brug, men den er alligevel relativ nem at smøre ud. Den trænger fint ind i huden, således at huden ikke bliver fedtet efterfølgende. Der opnås hurtigt en god effekt af salven og huden bliver efter allerede få indsmøringen blødere og den reparerende effekt opnås hurtigt. Ovenstående virkning af salven og en dertil meget fordelagtig pris gør, at salven helt sikkert er et produkt, som vi ville kunne finde på at købe og anvende til både store og små i familien.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Da man ofte har brug for en salve, som kan hjælpe på tør og beskadiget hud. Dertil kommer at den har en meget praktisk størrelse, således at den nemt kan være med på farten,

Holdbarhed: GOD – Salven kommer i en tube på 50 ml. For at opnå det bedste resultat, har jeg anvendt salven flere gange om dagen, og dermed holder den kun i en kortere periode.

Pris: MEGET GOD – Den vejledende udsalgspris er 59,95 kr., hvilket må sige at være en yderst fordelagtig pris

Kvalitet: MEGET GOD – Salven er produceret af det anerkendte firma Faaborg Pharma. Derudover er den både AllergyCertified og uden parfumer, parabener og farvestoffer.


 

1 kommentar

  • Mamma_Camilla

    Wow. Der er vist er par produkter, vi skal have kikket nærmere på, her hjemme.
    Vores søn har mange tørre plamager og vi har været igennem, et utal af forskellige cremer, uden den helt store effekt. Og så har jeg tit uro i benene, ved sengetid. Tak for en god feedback af testen, så det er nemt at se, hvilke produkter som virker til hvad😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af puslepude og babynest fra Sovedyret.dk