TEST af LEGO DUPLO nye eventyr på bondegården – Testfamilien
TEST af Berthelsen Naturprodukter

TEST af LEGO DUPLO nye eventyr på bondegården

En række af vores testfamilier testet LEGO DUPLO nye eventyr på bondegården.

Mie fortæller:

“Drengene har modtaget en LEGO æske med temaet Eventyr på bondegården.

Som hos de fleste småbørns familier er LEGO DUPLO et kæmpe hit herhjemme og noget som vi kan bruge mange timer på sammen som familie at hygge med og det er kun blevet sjovere nu hvor Nohr er blevet lidt større og synes det er sjovt selv at være med til at bygge efter brugsanvisningen.”

“Æsken består både af en bondegård og en stald. Derudover er der en masse søde bondegårds dyr med og en familie. Jeg synes det er sjovt med alle de små ekstra detaljer, som der er med til at gøre oplevelsen mere virkelighedstro F.eks. er der et lille toilet med til huset. En lille rutsjebane og picnicbord til haven, så familien kan hygge, når de er færdige med at fodre dyr.

Jeg elsker at LEGO giver børn mulighed for at slippe fantasien løs og bare være børn. Vi har tonsvis af DUPLO og bygger nogle gange hele byer, hvilket bringer minder frem fra ens egen barndom, hvor min bror og jeg kunne bygge i timevis. Jeg synes simpelthen det er så hyggeligt selv at få lov til at lege på den måde med mine børn.”

“Det gode ved LEGO DUPLO er at børn i alle aldre elsker at lege med det og kan få noget forskelligt ud af det alt efter hvor gamle de er. Lillebror på 10 mdr. herhjemme leger også med det, selvom han er mere i ”smadre” fasen, så er det stadig noget der udvikler hans motorik og evne til at interagere med andre. Han elsker, når Nohr bygger et højt tårn til ham, som han får lov til at vælte bagefter. Det er deres måde at lege på på trods af aldersforskellen. For Nohrs vedkommende, så får han både trænet sin finmotorik ved at bygge, men også brugt sin fantasi på den gode måde. De kan lære mange ting, fordi de efteraber virkeligheden i deres leg. Det er sjovt at sidde og lytte til hans leg og alle de ting han finder på.”

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Min vurdering af LEGO DUPLO er:

Nytteværdi: MEGET GOD – Børn i alle aldre har gavn af det og kan lege med det i mange år.

Holdbarhed: MEGET GOD – Kan holde i generationer. Mine forældre har gemt alt vores fra vi var børn og det leger drengene med i dag. Det kan tåle en tur i opvaskeren eller vaskemaskinen uden at tage skade.

Kvalitet: MEGET GOD –  LEGO er vel generelt bare kendt for GOD kvalitet. Jeg kan ikke huske jeg har haft noget som er gået i stykker.

Pris:  GOD – Synes der findes mange størrelser på æskerne, så der er noget til mange forskellige prisklasser.


Karina fortæller:

“Jeg har sammen med min søns Aske på 2,5 år testet LEGO Duplo: nye eventyr på bondegården.

Aske er som så mange andre børn i den alder, helt tosset med både bondegårdsdyr og traktorer, så sættet her blev han meget glad for.”

“Æsken henvender sig til børn i alderen 2-5 år. Indholdet er helt perfekt, da det er let for små børn at overskue, lidt dyr, et par Duplo mennesker, en traktor og en bondegård. Simpelt, men helt perfekt. Der følger en god og meget udførlig samlevejledning med, så det er nemt at gå til. Ved hjælp at samlevejledningen kunne Aske og jeg i fællesskab samle bondegården. Aske fandt stolt klodserne frem til mig og hver gang sagde han: Den kan jeg godt finde, jeg er nemlig en stor dreng.

Undervejs blev der snakket om de forskellige farver på klodserne og dyrenes lyde og navne.”

“Aske har leget en del med traktoren og dyrene. Det er mega skønt, at se ham leve sig helt ind i legen.

Der følger også en lille seng, samt et toilet med til bondegården, som Aske bruger rigtig lang tid på lege med. Aske syntes også det er mega sjovt at ødelægge bondegården, for derefter at samle den igen.”

“Askes storesøster Ella på 5 år har også samlet bondegården et par gange, men jeg vil mene, at børn i alderen 2-4 år vil få mest ud af bondegården.”

“Man kan jo altid udvide bondegården med mange andre fine æsker fra LEGO, det er nemlig det geniale ved Duplo at samlingen kan vokse, præcist som man ønsker det.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Duplo hitter, både når man er 1,5 år og 5 år. Fremfor noget andet legetøj, som kun bruges i kort tid.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten er i top. Jeg har aldrig oplevet at en legoklods har været skæv eller i stykker, det kan holde resten af livet.

Pris: GOD – Priserne er rigtig fine, og ofte kan man være heldig at finde gode tilbud på LEGO.


Catja fortæller:

“Vi har testet en kasse med LEGO DUPLO som består af en bondegård, dyr og stald.

Vi er i forvejen vilde med LEGO DUPLO herhjemme. Jeg synes det er sådan nogle fine kasser med LEGO man kan få, i forskellige temaer og så bygge sammen. Og denne kasse vi modtog af LEGO til test, gjorde os bare endnu mere begejstrede over hvor gennemtænkt det er.”

“Indholdet i kassen består af en bondegård, hus, stald, en masse bondegårdsdyr, samt en masse små ekstra detaljer som gør det hele så livagtigt når man bygger det. Det er netop de små detaljer, som bare er så fint, der er tænkt på det hele.

Så samtidig med, at vi kan sidde sammen allesammen og bygge LEGO og hygge, er det samtidig lærerigt for Alberte. Hun er stadig igang med at udforske og lære, hvordan man sætter legoklodserne sammen på alle mulige måder. Det er super godt til finmotorikken, og hun får virkelig trænet når hun bygger med LEGO.”

“Samtidig lærer hun at sige dyrelyde og fortælle hvad dyrene hedder. Der er altså virkelig meget læring i denne kasse LEGO. Hun kan bygge og sætte sammen både med og uden vores hjælp. Vi hjalp selvfølgelig med at få bygget de store ting, men dyrene, hegn, hø osv. som følger med kan hun selv flytte rundt på og lege med.

Jeg er sikker på, at dette sæt bliver brugt flittigt i mange år frem, også når hun om nogle selv kan bygge det hele.”

Vurderingen af denne test bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD: LEGO er og bliver en vinder i en hver børnefamilie. Det har eksisteret siden før jeg selv blev født, og går aldrig rigtig af mode. Det er et spændende og lærerigt univers og man kan bygge i timevis.

Holdbarhed: MEGET GOD: Helt perfekt, for det tåler jo bare alt, har aldrig oplevet noget LEGO endnu som er gået i stykker.

Pris: GOD: Jeg synes prisen er fair, da man får rigtig mange ting og elementer med i kassen.

Kvalitet: MEGET GOD: Kvaliteten er helt i top, det findes ikke bedre.


Mette fortæller:

“Vigga på et år har været så heldig, at modtage DUPLO æsken nr 10869, eventyr på bondegården til test. Herhjemme er vi vilde med DUPLO, så det er skønt at kunne teste noget nyt.”

“Jeg elsker mulighederne for det leg der er i DUPLO. Både det at bygge for de små, samt at dyr og mennesker er til at lege med/kigge på for de helt små uden der behøves at skulle bygges noget.

Vigga har været meget interesseret i det nye LEGO og var hurtig til at undersøge alle tingene og at åbne og lukke lågerne.”

“Vi startede med at bygge bondegården efter brugsanvisningen som 2 mindre huse, men der oplevede jeg, at husene ikke fangede Viggas opmærksomhed. Jeg fik så opdaget at der var en anden måde, at bygge bondegården på som en stor gård og den har virkelig indbudt til meget mere leg hos hende.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Hvem kan leve uden DUPLO med en tumling i huset?

Holdbarhed: MEGET GOD. DUPLO holder jo som altid igennem generationer

Pris: MEGET GOD. Prisen er 550 kr for denne æske, og ofte kan man google sig til et tilbud.

Kvalitet: MEGET GOD. Intet at bemærke på kvaliteten.


Pia fortæller:

“Ellienora på knap 2 år har testet LEGO DUPLO bondegård, for alderen 2-5 år, vejl. pris 549 kr.

Ellienora har leget med DUPLO i mange måneder efterhånden og hun er ved at blive ret godt til at bygge istedet for at pille det hele fra hinanden. Så jeg var ret sikker på, at denne pakke med LEGO bondegården ville blive et hit hos hende.

Allerede da hun så kassen begyndte hun at sige diverse dyrelyde ud fra de forskellige dyr, som var på kassen.”

“Aldersgruppen for denne DUPLO kasse hedder 2-5 år, så jeg vidste at den ville passe perfekt til hende.

Ligesom de andre gange vi har skulle samle DUPLO var Ellienora helt vild med “bogen” som hun kalder den, samlevejledningen. Hun får meget tid til at gå med at kigge i den og bladre. Der blev snakket på livet løs når vi samlede bindegården.”

“Selvom hun er blevet bedre til at bygge DUPLO, så kan hun ind i mellem godt pille det hele fra hinanden, men hun stopper hurtigt sig selv og vi får samlet tingene sammen. Hun synes det var virkelig sjovt, at der var en seng og et toilet med i pakken, det har hun snakket meget om. Hun har sat pigen på toilettet mange gange og efterfølgende lagt hende i seng.

Vi har testet sættet i 3 uger og det er virkelig blevet brugt flittigt. Både Ellienora, men også Solveig på 9 mdr, har fundet stor glæde i diverse figurer fra pakken. Vi har gennemgået alle dyrelyde og sagt traktor virkelig mange gange.

Hun går selv hen og begynder at lege med klodserne og kommer hen til os forældre, når hun vil have sammensat nogle klodser. Hun prøver selv at samle nogle klodser, hvilket også lykkes hende virkelig godt. Jeg er stor fan af klodserne er med til at udvikle hendes finmotorik og hun bliver udfordret i de forskellige figurer og farver som DUPLO kassen indeholder.

Det har været sjovt at anmelde dette LEGO DUPLO sæt og se pigerne udvikle sig i legen.

Vi har sat ord på alt som pakken indeholder lige fra figurerne til dyr, traktor, seng og toilet til farverne. Det har virkelig været en god underholdning.”

“Sættet er let at samle og indeholder leg til mange timer. Storebror Liam og Ellienora, samt Solveig har brugt virkelig mange timer på at lege med dette DUPLO sæt. Sættet vil Ellienora og Solveig kunne bruge de næste mange år, da klodserne kan sammensættes på mange forskellige måder.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Klodserne har været i brug hver dag siden modtagelsen med stor fornøjelse. Fantastisk at se hvordan klodserne er med til at udvikle børnenes finmotorik, sprog og fantasi.

Holdbarhed: MEGET GOD. Solveig har kastet med klodserne og savlet dem til, og Ellienroa har virkelig leget meget med dem, og de er stadig lige så flotte som da vi modtog dem. Enkelte ridser, men intet af betydning.

Pris: MEGET GOD. Sættet indeholder mange dele og giver leg til de næste mange år. Pigerne har allerede haft stor glæde af pakkens indhold og klodserne er legetøj som kan holde i virkelig mange år og som mange kan have glæde af, derfor er det en meget god pris.  Vejl. pris er 549 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Meget god kvalitet og holdbart legetøj som ikke bliver slidt eller grimt med tiden.

1 kommentar

  • Trine Teglskov

    Okay- det må jeg have til mine, selvom den ene også er i smadrefasen endnu 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Berthelsen Naturprodukter