TEST af LEGO Friends: Heartlake City Resort og Venskabshus – Testfamilien
TEST af Leifheit Clean Twist gulvmoppe

TEST af LEGO Friends: Heartlake City Resort og Venskabshus

En række af vores testfamilier har sammen med deres børn modtaget æsker med LEGO Friends til test.

Karina fortæller:
“Jeg har været så heldig at få lov til at teste LEGO Friends sammen med mine 2 piger, Amanda på 7,5 og Ella på 5 år. Pigerne blev meget glade, da vi modtog pakken med de 2 LEGO æsker i, den ene æske stod nemlig allerede højt på ønskelisten.”

“Pigerne var dog ikke helt enige om, hvem der skulle have hvilken æske, så derfor var vi nødt til at trække lod. Ella vandt den store æske og Amanda den lille æske. Set i bagspejlet, skulle vi nok være gået efter alderen på æskerne i stedet for.”

Amanda har testet: 6-12 år.
“Hun tog æsken med ind på værelset og så gik hun ellers igang med at samle, helt alene. Man kunne tydeligt mærke på hende, at det var noget hun hyggede sig med. Hun samlede æsken over 2 gange, og havde kun brug for hjælp en enkelt gang.
Jeg er dybt imponeret over hvor mange fine detaljer der er i sådan en æske, det er jo helt vildt, selv blenderen er fyldt med mad. Hvem der bare var barn igen.”

Ella har testet: 7-12 år.
“En kæmpe æske LEGO til en lille pige. Ella har fået hjælp af os og af Amanda til at samle, da hun slet ikke har tålmodighed til at sidde og samle alt for længe af gangen.”

“Det har været et rigtig hyggeligt projekt og undervejs har vi fået mange gode samtaler. Ella har primært samlet menneskerne og de dele som har været nemme at gå til. Jeg er imponeret over, hvor dygtige LEGO er til at fange børnenes interesse. Klodserne er holdt i lilla og pink farver.

LEGO Friends udkom i 2012 og består af 5 LEGO piger, som alle ser forskellige ud, hvilket betyder at alle børn mere eller mindre kan afspejle sig i en af dem.”

“Pigerne bor i en fiktiv by der hedder Heartlake City. Der findes et hav af forskellige æsker fra LEGO Friends, som ligger op til en hel masse leg.”

“Da først begge æsker var samlet, har begge mine piger brugt rigtig lang tid på at lege med det, sammen.”

“Kan man få for meget LEGO? Hvis du spørger mine piger, så er svaret nej, det er ihvertfald på ønskelisten igen i år. Og disse æsker er altså en rigtig oplagt gaveidé.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – mine piger kan bruge mange timer på, både at samle og lege med LEGO Friends. Derudover styrker det barnet på mange andre barometre, koncentration, finmotorik, fantasi, leg og meget mere.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – kvaliteten er i top. Jeg har aldrig oplevet at en legoklods har været skæv eller i stykker, det kan holde resten af livet.

Pris: GOD – Priserne er rigtig fine, og ofte kan man være heldig at finde gode tilbud på LEGO.


Rikke fortæller:
“Lego æsken kom som sendt fra himlen, med en højgravid mor og en datter på 6 år, der har været lidt presset over, at mor ikke kan helt det samme som før, har det været det perfekte afbræk for os, at kunne hygge om dette sammen.

“Smilla har selv noget LEGO Friends herhjemme, men det har været far der har samlet stort set alt for hende. Vores fokus har derfor været, at se om Smilla selv var i stand til, at samle sættet, som anbefales til børn i alderen 7-12 år. Hun er ikke helt inden for målgruppen, men tæt på.

Vores førstehåndsindtryk var virkelig godt – det kommer bag på os hver gang, at børnene får et nyt LEGO produkt, hvor detaljeret og gennemført produkterne er. Bare det at kigge på æsken og opdage alle detaljerne, kan der godt bruges lang tid på.

Smilla har for første gang fået lov til selv at prøve at samle det. Det er virkelig minimalt hvad hun har fået hjælp til – måske det har taget lidt længere tid end det normalt ville have gjort, men sikke meget tid hun har fået til at gå med, at bygge dette, med mor på sidelinjen. Det der er fedt ved LEGO er, at man kan have det til at stå fremme og se pænt ud, at børnene kan gå fra og til og at man ikke nødvendigvis behøver at samle det præcist efter brugsanvisningen, hvis nu noget skulle falde af undervejs.”

“Der findes et hav af forskellige LEGO æsker og vi er vilde med dem.”

Vores vurdering af LEGO Friends Heartlake City Resort 41347:

Nytteværdi: MEGET GOD – børnene kan bruge deres LEGO i en lang årrække.

Holdbarhed: MEGET GOD – det er et meget holdbart produkt, det kan bruges i mange år og gemmes til kommende generationer uden at man kan se, at produktet har været i brug.

Pris: MIDDEL – Prisen er 899 kr for æsken, og det er lidt dyrt syntes jeg. Selvfølgelig er der meget leg i sådan en æske, men jeg syntes godt, at prisen kunne justeres en smule.

Kvalitet: MEGET GOD – jeg har endnu ikke oplevet, at noget af vores LEGO er gået i stykker herhjemme. Det går måske meget nemt fra hinanden når man leger med det, men så er der bare endnu mere leg i, at få det samlet rigtig igen.


Christine afslutter:
“Josephine har modtaget en kæmpe kasse LEGO Friends, som hun selvfølgelig blev meget begejstret for.

Josephine er 5 år og har i forvejen en del LEGO Friends. Det har hidtil været mig, farmand eller hendes storebror som har samlet det for hende, og så har hun blot leget med det.

Denne gang blev jeg dog noget overrasket, da hun faktisk har samlet det hele selv, selvom kassen hedder fra 7-12 år. Hun har selvfølgelig spurgt om hjælp til nogle små ting, men instruktionen i pakken er så god, så hun selv kan samle det meste selv. Det er jeg meget imponeret over – faktisk ret sejt klaret!”

“Josephine har brugt virkelig lang tid på, at samle den store kasse. Men det er jo også hele ideen – jeg husker i hvert fald selv, at når jeg som barn endelig havde samlet mit LEGO, ja så var det “sjove” forbi. Sådan har Josephine det slet ikke, for hun har godt nok også brugt lang tid, på at lege med det samlede LEGO Friends efterfølgende.

Jeg bliver hver gang lige imponeret over, hvor holdbart, kreativt og sjovt LEGO formår at gøre deres produkter.”

Vores vurdering af LEGO Friends 41347:

Nytteværdi/Holdbarhed: MEGET GOD – børnene bruger lang tid på først at samle og derefter at lege, samt det holder i MANGE år. 

Pris: GOD – Prisen er 899 kr for æsken, dog er der ofte -20-30% mange steder, især her op til jul. 

Kvalitet: MEGET GOD – Vi har endnu ikke oplevet at noget LEGO er gået i stykker. 

 

 

1 kommentar

  • Eva P

    LEGO Friends er genialt – min datter legede meget med det da hun var yngre og jeg glemmer ikke hvordan hende og veninden var helt vilde da vi havde dem med til LEGO World kort efter lanceringen af LEGO Friends i 2012 – De følte nærmest at de besøgte LEGO Friends pigerne. Senere havde vi dem med i Legoland hvor der er lavet en lille LEGO Friends by. I dag bruger vi jævnligt LEGO friends til gaver og det er et hit

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Leifheit Clean Twist gulvmoppe