TEST af LEGO FRIENDS og LEGO CITY – Testfamilien
TEST af LEGO DUPLO

TEST af LEGO FRIENDS og LEGO CITY

En række af vores testfamilier har sammen med deres børn testet LEGO Friends og LEGO CITY

Christine fortæller:
“Josephine på 6 år har modtaget 2 LEGO Friends hjerteæsker“.

Hjerteæskerne er en nyhed fra LEGO. Josephine havde kigget på de små æsker tidligere på måneden da vi var ude og handle og syntes de var ret så søde.

De små æsker fåes i forskellige modeller, med hver sit navn. Der er lavet 5 forskellige som hver især, er navne på LEGO Friends pigerne.

Josephine har fået Stephanie & Emma.

De små LEGO Friends hjerter koster kun 70 kr. og kan købes her.

Josephine kunne let selv samle hjerteæskerne som består af et hjerte, en LEGO Friends figur og nogle accessories. De er super gode til at have med på tur, da de ikke fylder så meget. Barnet kan også nemt lege med det i bilen.
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD.

Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO er et hit for de fleste og denne nyhed er super sød.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – LEGO er kendt for sin utrolige holdbarhed og det er også tilfældet ved disse æsker.

Pris: MEGET GOD – En æske koster 70 kr. hvilket jeg syntes er yderst rimeligt. De kan købes her.


Vores tester Rikke har sammen med Smilla på 7 år, også testet en LEGO æske fra Lego Friends, mere præcist Mias hus 41369 samt LEGO Friends hjerteæsker.

Rikke fortæller: ”Smilla har modtaget en kæmpe æske LEGO Friends, hvilket hun blev meget begejstret for. Hun har flyttekasser fyldt med LEGO herhjemme, men der er bare et eller andet magisk over, at få en helt ny pakke LEGO.

Denne gang fulgte der også to LEGO Friends hjerteæsker med – Stephanies og Emmas. Jeg har aldrig set disse æsker før, men Smilla vidste præcis hvad det var og storebror på 9 år tilføjede også ”Åhr, dem ønsker alle pigerne i klassen sig” – og så blev det jo lige endnu federe for lillesøster, at komme i gang med disse.

Smilla er efterhånden en erfaren LEGO bygger, så hun har samlet æskerne sammen med veninden Alberte på 6 år, uden voksen hjælp. Manualerne er virkelig nemme og meget udførlige for selv en 6- 7 årig, så det er lige til at gå til.

Siden vores sidste test af LEGO, er flyttekasserne med LEGO landet på loftet, men efter vi fik de nye æsker, er det hele kommet ned og blevet stillet frem, og hun har leget med det stort set hver dag de sidste 4 uger.

Vores førstehåndsindtryk var virkelig godt – det kommer bag på os hver gang, at børnene får et nyt LEGO produkt, hvor detaljeret og gennemført produkterne er. Børnenes fantasi bliver vækket i det sekund de står med æsken i hånden, alle detaljer og de fine farver gør, at Smilla slet ikke kan vente med at komme i gang.

Der findes et hav af forskellige LEGO Friends æsker og konceptet er hele tiden under udvikling.

Vores vurdering af LEGO Friends Mias hus 41369:, samt Stephanies og Mias hjerteæsker bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – LEGO findes til alle aldre og man kan lege med produktet i mange år.

Holdbarhed: MEGET GOD – det er et yderst holdbart produkt, det kan bruges i mange år også selvom man leger med det udendørs. Det kan sagtens rengøres og så er det som nyt igen.

Pris: MEGET GOD. Jeg har fundet Mias hus-æsken til 439 kr for æsken, hvilket er ret billigt for en æske i denne størrelse, efter min mening. Hjerteæskerne koster ca 70 kr, hvilket også er en helt fair pris.

Kvalitet: MEGET GOD – jeg har endnu ikke oplevet, at noget af vores LEGO er gået i stykker herhjemme. Det går måske meget nemt fra hinanden når man leger med det, men så er der bare endnu mere leg i, at få det samlet rigtig igen.


Vores tester Mads har sammen med sin datter Karla på 4 år testet en LEGO æske fra Lego Friends, mere præcist LEGO Friends Mias hestestald 41361.

Mads fortæller:

“Karla er kun lige blevet 4 år og det er første gang, at hun får ”rigtig” LEGO, som hun kalder det. Hun har en lillebror på 2 år, så hun gjorde meget ud af, at han altså kun legede med de store legoklodser (DUPLO), imens hun nu var stor nok til at lege med de små LEGO.

Selve æsken består af en del dyr; heste, kaniner (bittesmå), hund, en masse foder, hegn til indhegning af hesten, vogn og trillebør mm.

Da hun kun lige er blevet 4 år og i øvrigt har lidt udfordringer med synet, så skulle hun lige have lidt hjælp i starten. Men derefter kørte det bare derudaf. Vi var meget imponerede over hende. Vi anede faktisk ikke, om hun overhovedet var stor nok til det- men det var hun.

Hun er en sand mester til rolleleg/rollespil, så der gik ikke længe før snakken gik. På den måde er LEGO altså bare helt fantastisk. Hun er en pige med krudt i måsen og som sjældent sidder stille længe ad gangen, men det gør hun altså som regel her, når hun først lige er inde i legen. Ingen af os herhjemme er ”heste-mennesker”, så vi blev nødt til at sætte os ind i “hestesprog” 🙂

Jeg har virkelig nydt at bruge tid sammen med Karla på at bygge. Det er noget jeg også fremover vil glæde mig til.

Vi har haft det stående fremme i det omfang vi kunne, pga. hendes lillebror, der stadig putter ting i munden, og hun har leget rigtig meget med det. Hun havde fødselsdag midt i testperioden og fik mere LEGO Friends, så nu starter samlingen af det, kan jeg næsten regne ud.

Selve æskerne med de glade farver og motiver indbyder til øjeblikkelig fantasi og leg – det er det LEGO er kendt for, og det er sjovt at opleve, hvordan næste generation får præcis samme oplevelse.

Vores vurdering af LEGO Friends bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – LEGO er altid nyttigt. Hvad end det er på farten, derhjemme, i sommerhus, på ferie osv. Det kan bruges i alle aldre og skaber altid glæde.

Holdbarhed: MEGET GOD – eftersom vi stadig har alt vores LEGO fra da vi var små og jeg ikke kan komme i tanke om en eneste ting, der er ødelagt, så er kvaliteten altså super. Vi vasker vores engang imellem, så det er rent, men ellers kommer det både med i bad, badebassin om sommeren, i haven og med i sengen- uden problemer.

Pris: MEGET GOD. Jeg synes egentlig at prisen er meget fair. Der er til rigtig mange timers leg, og LEGO Friends serien tilføjer løbende nye æsker, så man kan supplere.


Mie fortæller:

Nohr på 4 år har modtaget 2 æsker med Lego City.

Æskerne kom lige dagen før hans fødselsdag, så han fik dem som en ekstra fødselsdag gave og de bragte stor glæde.

Den ene var et politi fly og den anden en brandbil. Det er to relativ nemme modeller, at bygge, så det passer rigtig fint, da Nohr lige er begyndt at bygge selv.

Han synes at LEGO CITY er meget mere spændende end DUPLO, men har altid skulle have hjælp af sin far til, at samle. De små æsker her er han selv begyndt at samle og så fået hjælp engang imellem. Det er blevet en ting hans far og ham hygger sig sammen med, at bygge.

Både brandbil og flyver har været et hit. Han har leget politi og røver i stor stil og bygget til med noget af sit andet lego. Man kan ikke lade være med at smile, når man ser ham lege og lytte til, hvordan politiet kalder hinanden over radioen for, at snige sig ind på røveren og hvordan røverne går i panik, når de ser politihelikopteren.

Lego City er fantastisk til børn i 5-6 års alderens, så de kan finpudse deres finmotorik. Der er rig mulighed for at lade fantasien få frit spil i de mange temaer, som børn kan genkende fra den virkelige verden.

Min vurdering af LEGO CITY er:

Nytteværdi: MEGET GOD –  Lego kan være med til at stimulere en masse sanser og udvikle børns fantasi, så efter min mening er det noget af det mest relevante legetøj mine børn har.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det holder bare. Mine forældre har stadig alt lego fra mine søskende og jeg. Det holder stadig.

Kvalitet: MEGET GOD – Lego er og bliver bare god kvalitet.

Pris: GOD – 99 kr.  for hver af æskerne. Fin pris til en lille ekstra gave.


Regitze fortæller:

“Alberte har været så heldig at teste Mias hus i skoven. Alberte har i flere år leget med LEGO Friends og bruger meget tid på det. I starten ville hun have, at vi skulle bygge det for hende, men nu er hun selv helt vild med at sidde og samle.

Hun er 7 år og kan sagtens selv sidde og samle nu, men oftest gør vi det sammen. Vi har alle dage været vilde med LEGO hjemme hos os, da der er et utal af muligheder for at lege med det. Vi sidder ofte og bygger det en eftermiddag eller en weekend, hvor vi har tid til at sidde sammen og hygge omkring det. Vi synes, det er en hyggelig måde at være sammen på som familie.

LEGO Friends ”Mias hus” er fra 6-12 år, men jeg synes også sagtens, man kan være 4-5 år, hvis ens forældre er med til at samle.

Poserne, der er delt ind efter numre, gør det nemt for Alberte at finde ud af og så er bogen rigtig godt lavet, så man nemt kan finde ud af, hvor man er kommet til.

Alberte lever sig meget ind i denne ”Lego Friends verden” og elsker at lege rollelege, når hun har veninder på besøg. Der er så mange muligheder. F.eks. er der i denne kasse en hest med, som de kan ride ture på, inde i huset kan de lave mad, der er en klatrevæg på huset osv. I denne kasse er der 3 figurer med og en hest. Jeg bliver altid overrasket over, hvor mange flotte detaljer der er lavet i Lego Friends serien og hvor flotte farver, tingene er lavet i.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD. Når jeg ser på, hvor stor gavn vores børn har haft af LEGO, så synes jeg, det har en kæmpe nytteværdi.

Holdbarhed: MEGET GOD. Der er ingen tvivl om, at LEGO er holdbart. Jeg har stadig LEGO fra min barndom og det holder, selvom det bliver skilt ad igen og igen.

Pris: GOD:  649 kr. Jeg synes, prisen for denne kasse er lidt i den høje ende ift. andre huse, Alberte har haft fra LEGO Friends, som har været større end ”Mias hus”.

Kvalitet: MEGET GOD: Som med alt andet LEGO er kvaliteten i top.

Karina har også testet LEGO Friends sammen med sine  piger.

Karina fortæller:

Mine piger, Amanda på 8 og Ella på 5 år, har været så heldige at modtage en æske med LEGO Friends. Æsken har nummeret 41369 og hedder Mias hus, det er én af 2019 nyhederne.

Æsken indeholder hele 715 dele og henvender sig fra alderen 6+.

Begge mine piger var vildt begejstret for at modtage den meget fine æske med LEGO Friends, dog mistede Ella hurtigt fokus, og Amanda måtte tage over.

Hun har helt selv samlet det hele, det tog en del tid, men simpelhen fordi hun var så optaget af alle de mange detaljer.

“I en skov en hytte lå” nemlig Mias hus.

Æsken indeholder selvfølgelig Mia, men også hendes mor og far, samt hendes kanin og hest. Der er simpelhen så mange detaljer i huset.

Mia har sin helt egen klatrevæg, som fører op til hendes køjeseng, der er detaljeret køkken, toilet, stue og værelser.

Mias hest kan få saddel og tøjler på, der står gulerødder i en spand, klar til at fodre hest og kanin med. Men kan virkelig få på opdagelse i de mange detaljer.

Det er selvfølgelig sjoveste, hvis man har flere forskellige æsker med LEGO Friends, da man så kan udvide legen. Men jeg synes virkelig at denne æske gør det rigtig godt alene også.

LEGO Friends Universet er så spændende, de er virkelig gode til at forny sig.

De får de største anbefalinger fra både jer, men også mine to piger.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD – jeg er kæmpe fan af LEGO Friends og det er mine piger heldigvis også.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – kvaliteten er meget god, jeg har endu ikke oplevet at en LEGO klods er gået i stykker.

Pris: GOD – Æsken koster 649 kr. En rigtig fin pris da man får meget LEGO leg for pengene.


 

1 kommentar

  • Her hjemme er vi også virkelig begejstret for LEGO produkter. Har en søn på 3 år og han har for et par mdr. Er siden fået rigtig LEGO. Det er et kæmpe hit.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO DUPLO