TEST af LEGO Technic Porsche 911 RSR – Testfamilien
TEST af LEGO Technic Fjernbetjent stunt-racerbil

TEST af LEGO Technic Porsche 911 RSR

4 af vores testfædre har testet og samlet en LEGO Technic Porsche 911 RSR nr.42096

Jan fortæller:

“Hvilken mand drømmer ikke om at eje deres helt egen Porsche 911 RSR?

Okay, ærligt måtte den da gerne være ægte men denne her fra LEGO Technic har seriøst imponeret mig big time!

Den her model er så autentisk at man næsten skulle tro det var løgn.

Det er det ikke!

Den er udviklet i samarbejde med Porsche og selv de mindste detaljer som feks. en bagvinge med “svanehals”-montering, udvidet diffusor bagtil og aerodynamiske sidespejle samt fælge med sorte eger og realistiske for- og baglygter, har de tænkt på.

Porschen har virkelig realistiske bevægelser og der er den vildeste affjedring og en 6-cylindret boksermotor med bevægelige stempler.

Æsken indeholder 1580 dele og en byggevejledning og man er “underholdt” hele vejen igennem fordi man bliver taget med på rejsen i hvordan en Porche bygges i LEGO Techic.

Porschen er ca. 13 c, høj, 50 cm lang og 20 cm bred.

Det var en vildt oplevelse at bygge LEGO Technic Porsche 911 RSR og selvom jeg er voksen var det også en udfording.

Jeg nød virkelig at bygge den og opdage alle de vilde realistiske funktioner bilen har også er den jo mega sprød at kigge på når man har bygget den.

Byggevejledningen er yderst udførlig og man bliver guidet igennem punkt for punkt indtil man til sidst er færdig.

Det eneste jeg godt kunne have brugt var at delene gerne måtte have været opdelt i poser med numre på for at finde hver enkelt klods blandt 1580 klodser var lidt besværligt men jeg opdelte alle klodserne i farver og så var det langt nemmere at finde hver enkelt klods.

Elsker du biler?

Elsker du at bygge LEGO?

Så kan jeg helt klart anbefale den her ultra top fede LEGO Technic Porsche 911 RSR.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO findes til alle aldre og alle køn.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO er yderst holdbart. Jeg har stadig mit LEGO som jeg fik da jeg var barn og det ser stadig ud som nyt.

Pris: GOD – Priserne på LEGO varierer meget og ærligt syntes jeg LEGO er lidt i den dyre ende men omvendt er holdbarheden helt i top så jeg syntes det er pengene værd.

LEGO findes i alle prisklasser. Denne æske koster 1399kr (set på tilbud hos pixizoo.dk til 1001kr).

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er helt i top.


Vores tester Mads (og datteren Karla) har testet LEGO Technic Porsche 911 RSR nr.42096

Mads fortæller:

Der skulle gå 35 år inden jeg fik mit første LEGO Technic-produkt mellem fingrene… og hvilket ét! Min helt egen Porsche 911 RSR!

Lego technic er en af LEGOs produktlinjer, der er mere avancerede og har en del komplekse funktioner.

Jeg er ikke den store bilfreak, men da Karla og jeg pakkede den store kasse med ikke færre end 1580 klodser, blev jeg ramt med det samme. Det kunne således ikke gå hurtigt nok med at få den samlet – selvom det også krævede lidt tilløb at få åbnet kassen. Hvor børn kan finde glæde i puslespil, kan voksne mænd også finde ro og glæde i at samle en legobil – selvom man er far med to små børn, nyt hus, fuldtidsarbejde, indkøb og tøjvask. Der gik sport i at få samlet bilen, og der var noget meditativt i at få de rigtige klodser til at passe med hinanden – og udsigten til, at Karla og jeg skal lege og køre rundt med vores færdige Porsche i fars herreværelse i vores nye hus.

Jeg har altid leget med LEGO som barn, men jeg har aldrig leget med LEGO Technic, og jeg må også indrømme at LEGO Technic Porche var en udfordrende opgave at samle. Kassen indeholder en hulens masse poser med LEGO-klodser, og byggeriet virkede uoverskueligt, da vi åbnede kassen. Jeg kunne godt havet ønsket, at klodserne var grupperet efter siderne i manualen, da klodserne var placeret lettere tilfældigt i de mange poser. Men efter at have tømt posernes indhold – og dernæst farvegrupperet de enkelte klodser, gik det derudad.

Til byggeriet medfølger en byggemanual på ikke færre end x antal sider – men det smarte er, at man ligeledes kan downloade manualen via en QR-kode og således har du manualen ved hånden på tablet. Det gode ved byggemanualen er, at klodserne er affotograferet 1:1 og det betyder, at man ikke er i tvivl om hvilken klods som skal bruges til de enkelte dele.

LEGO Technic Porsche er beregnet fra 10 år og opefter, men jeg vil være imponeret over hvis en 10-årig vil kunne samle denne bil… jeg var udfordret.

Efter et par minutters bladren i den lange manual gik det lystigt. Efterhånden mistede Karla på 4 år dog interessen for byggeriet, og jeg sad for det meste af alene. Det var nu meget godt, for det kræver koncentration og man skal virkelig holde tungen lige i munden for at holde styr på de mange klodser.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Jeg var meget underholdt i byggeriet af LEGO Technic Porsce selvom jeg var meget uerfaren i med LEGO Technic. Jeg tror dog, at en 10-årige vil have svært at koncentrere sig længerevarende om byggeriet.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO Technic Porsce er meget holdbar – selv de mindste af klodserne som sættes sammen, holder godt sammen på den komplekse konstruktion.

Pris: Middel – På LEGO’s hjemmeside koster LEGO Technic Porsche 1399,-. Det er mange penge, når man ikke er bilentusiast – men den færdiglavede mobilbil er flot og kvalitet koster. Iøvrigt kan man jo gave glæde af bilen i gener

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten af indholdet i æsken var god. Der er kræset for detajlerne på bilen, og den færdigbyggede konstruktionen virker solid


”Vores tester Alex på 39 år, har testet en LEGO æske fra Lego Tecnic, mere præcist Porsche 911 – 42096.”

Alex fortæller: ”Endelig blev det min tur til at teste herhjemme. Jeg har flere gange ønsket mig LEGO Tecnic i både jule – og fødselsdagsgave, men det er som om, at familien mener, at jeg har mere brug for noget andet. Jeg blev derfor mega begejstret, da jeg så, at dette var til mig og kun mig. Som far til 3 i en travl hverdag, har jeg fundet ud af, at sådan et LEGO projekt, er det bedste afbræk.

Min dreng på 9 år har proklameret, at LEGO ikke længere er noget for ham. Han elsker at samle det, men når det er samlet, så er det lige som om, at interessen daler lidt. Men det endte alligevel med, at der skulle en mindre diskussion og lidt tovtrækkeri til, da æsken kom ind ad døren. For så havde han lige pludselig ændret mening. Billedet afslører dog tydeligt, hvem der vandt slaget om LEGO Tecnic æsken. Til Bertrams store skuffelse.

Vores førstehåndsindtryk var virkelig godt – det er ikke til at forstå, hvordan man kan udvikle sådan en miniature udgave af en bil, ned i de mindste detaljer. Jeg er uddannet mekaniker, men bruger ikke uddannelsen. Så det at få lov til at nørde med denne, hvor cockpittet er fyldt med realistiske detaljer med radarskærm, fungerende styring, brandslukningsanlæg og endda et kort over Laguna Seca-banen trykt på førerdøren – det er da fantastisk.

At jeg havde forestillet mig, at jeg skulle sidde alene og slappe af med denne, ja det kunne jeg godt glemme. Men igen, det er jo det der er så fantastisk ved LEGO, det bliver altid et naturligt samlingspunkt.

Vores vurdering af LEGO Technic Porsche 42096 bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Rigtig god underholdning for hele familien.

Holdbarhed: MEGET GOD – vi leger stadig med LEGO produkter fra min barndom, som mine forældre har gemt. Og det holder bare endnu.

Pris: GOD. Jeg har fundet æsken til 999 kr hos klodskassen. Det er selvfølgelig ikke helt billig, men når man tænker på detaljer og holdbarheden på produktet, er det vel egentlig en hel fair pris.

Kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten er i top.


Thomas afslutter:

“Jeg har fået lov at teste en virkelig lækker æske fra LEGO indeholdende en Porsche 911. De fleste mænd synes jo, at en Porsche er en lækker bil – og når man desværre ikke kører rundt i én på vejene, så er det da fedt, at kunne få lov at samle én.

Jeg går meget op i motorsport og er virkelig imponeret over hvor virkelighedstro LEGO modellen er.  Den har en 6-cylindrede boksermotor med bevægelige stempler og cockpittet er fyldt med realistiske detaljer, bl.a. en radarskærm, fungerende styring, brandslukningsanlæg og et kort over Laguna Seca-banen, der er trykt på førerdøren.

Det er jo legetøj, som man nok mest vil betegne som et samlerobjekt. Den har et autentisk hvidt, rødt og sort farvetema samt et ark med klistermærker til yderligere detaljer. Dog får jeg ikke bilen helt for mig selv. Magnus på 6 synes også at den er ret så sej at lege med.

Men den er også virkelig flot og sej. Så det får han selvfølgelig lov til. Det kan holde til ret meget, når den først er samlet.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytte/legeværdi: GOD – Æsken er egnet til alle fra 10 år, men den kræver en del koncentration, selv for en voksen. Når den først er samlet har den både en god nytteværdi som udstillingsmodel, men også en rigtig god legeværdi for små drenge med store drømme.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD

Pris: GOD – Pt. på tilbud til 999 kr. hos Coolshop. Det er en god pris for så stor en æske. Der er til mange timers underholdning.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO Technic Fjernbetjent stunt-racerbil