ANMELDELSE af Fårup Sommerland – Testfamilien
SOMMERFAVORITTER FRA REIMA - OG RABATKODE TIL JER

ANMELDELSE af Fårup Sommerland

To af vores testkvinder har været i Fårup Sommerland sammen med deres familier.

Louise fortæller:
“Vi har sammen med Benedikte på knap 3 år besøgt Fårup Sommerland.”

Det er ingen hemmelighed, at vi som familie elsker Fårup Sommerland – både alt hvad parken byder på, og ikke mindst det helt igennem fantastiske personale. Vi er selv begge kommet meget i parken som børn, og har glædet os til at give alle de gode oplevelser videre til Benedikte. Hun er endelig ved at nå en alder, hvor hun får rigtig meget ud af mange af forlystelserne. Vi har derfor testet parkens forlystelser og tilbud til de helt små.

Første stop i parken blev ved Guldgraveriet. Her måtte vi have hænderne i det kolde vand, for at finde små guldstykker blandt sten og sand.
Benedikte var meget stolt, da hun kunne fylde hænderne med guld og bære det ind i “banken” for at få det vekslet til en vaskeægte Fårup-guldmønt. Her var den sødeste Fårup-medarbejder, der gav Benedikte den bedste oplevelse med en fortælling om en lille guldnisse, som vi skulle hidkalde, for at få gang i guldmaskinen.

Herefter måtte vi have fat i kortet og skiltene i parken, for Benediktes absolutte yndlings-forlystelse havde fået ny placering – hestene!
Benedikte elsker hestene i Fårup Sommerland, og vi gik direkte om i køen igen, da den første tur var forbi. Efter tur nummer to, måtte vi bilde Benedikte ind, at hestene skulle have en lille pause, for at lokke hende videre med rundt i parken.
Inden resten af parken skulle udforskes, smuttede vi ind forbi Spisekammeret, som ligger lige midt i det hele. Det smarte ved Spisekammeret er, at der her er mange forskellige små ”restauranter”, så man kan vælge noget forskelligt og alligevel spise det samme sted. Esben fik en Fårup-burger og jeg fik en asiatiske ret med stegte grøntsager. Benedikte ville allerhelst bare have pomfritter, selvom der var mange andre fristende retter, som fx taco og pastaretter.
Med fyldte maver gik vi nu videre rundt i parken. Benedikte skulle selvfølgelig ind omkring Færdselskolen og have et Fårup-kørekort. Det er en af de forlystelser jeg selv husker bedst fra min barndom. Den er virkelig et hit ved de små!
Der er indrettet et rigtig godt ”område” til de helt små, hvor der er samlet en del forlystelser, som de kan prøve. Her finder man bl.a. Mariehønen, Safaribilerne, Racing Team, Den røde Baron og Fårup Games. Vi manglede dog den store smukke klassiske pariser karrusel, som ikke var at finde i år. Den var ellers virkelig hyggelig og fin.

Heldigvis var de andre forlystelser også helt perfekte til den alder Benedikte har lige nu, og hun strøg rundt imellem de forskellige karruseller og spil.
Der var heldigvis præmiegaranti i Andedammen, så der blev også en enkelt gevinst eller to til en meget lykkelig 3-årig!
De voksne kan komme med i stort set alle børneforlystelserne, hvilken er en stor fordel, hvis børnene ikke er helt høje nok – eller ikke helt modige nok – til at prøve alene.

En rigtig klassiker skulle selvfølgelig også lige afprøves – trampolinerne. Der er faktisk opsat trampoliner og hoppepuder rigtig mange steder rundt omkring i parken. Det er altså en ret god anledning for de trætte forældre til at få sig en tår kaffe og et lille hvil mens børnene hopper. 

Efter 5,5 time med fuld fart på rundt i parken, skulle vi (selvfølgelig) lige et sidste smut forbi hestene inden turen gik hjem. Heldigvis kunne vi sagtens have klapvognen med i toget, så det kunne vi – til den gravides store glæde – benytte som transport til at komme derover. Det er altså virkelig god motion med sådan en lang dag i Fårup Sommerland. Jeg tror sammenlagt vi gik over 7,5 km.
Vi vinkede glade og trætte ”på gensyn” til skønne Fårup Sommerland, som endnu engang gav hele familien – store som små – en helt masse fantastiske oplevelser!

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: MEGET GOD – vi har testet Fårup Sommerland med et barn på 3 år, og her er legeværdien helt i top. Benedikte var elektrisk og lykkelig hele dagen, og der var masser af gode forlystelser til hendes alder.

Holdbarhed: MEGET GOD – der er ingen tvivl om, at der i Fårup Sommerland bliver skabt minder, som børnene husker. Selvom Benedikte kun var knap 2 år sidst vi besøgte parken, kunne hun sagtens huske flere af forlystelserne. Vi voksne er også enige om, at vi selv kan huske rigtig mange dejlige ture til Fårup Sommerland fra vores barndom.

Pris: GOD – en entrebillet koster 245-285 kr. Herefter er alle forlystelser som udgangspunkt gratis. Dog er der et par ting, som vi valgte at prøve, som kostede ekstra. Benedikte fik lavet en guldmønt (og fik en virkelig god historie og oplevelse) for 30 kr. Derudover købte vi kuponer til FårupGames for 100 kr., så Benedikte kunne prøve Andedammen og Chokoladehjulet. Vi synes generelt priserne er rimelige inde i parken, selvom det hurtigt kan rende op, når man lægger entrebilletten oven i. Det er dog muligt selv at medbringe mad til de store grillområder – og så kan man selvfølgelig investere i et årskort, hvis man vil besøge parken mere end to gange på en sæson.

Kvalitet: MEGET GOD – Fårup Sommerland er så flot en park – ren og pæn alle steder. Men det der i virkeligheden udviser topkvalitet i FårupSommerland, er deres fuldstændig eminente personale, som er så utrolig søde og børnevenlige. Det er gennemgående alle steder i parken. Benedikte følte sig i hvert fald som dagens midtpunkt og stjerne ligegyldigt hvem vi stødte på fra personalet.”


Jeanette fortæller:
Fårup Sommerland indeholder alt for hele familien. Der er alt fra forlystelser til de frygtløse, de store, de mellem og de små. Og der er restauranter og hotel til de sultne og de trætte.”
Når du kommer ind af porten bliver du mødt af en meget hyggelig Fårup sommerland sang, som man bliver i så godt humør af. Lige her er et stort område med forskellige mad muligheder, toiletter, butikker og et hus hvor i man kan få sit sæsonkort lavet.

Går du til venstre ligger badelandet, som er et kæmpe badeland med Waterslides, vandkanon, wild river, bølgebassin, børnevandland og meget andet. Da vi var afsted i påsken, dog på en ret lun dag valgte vi ikke at prøve det desværre, men det skulle være super godt det vandland og noget for enhver smag.
Nede i den samme ende ligger den gamle klassiske trærutsjebane Falken, som er Danmarks hurtigste rutsjebane. Den kører 75 km/t og giver nogle sus i maven. Vi var heldige at folk råbte “ekstra tur” så vi nappede to ture i den.
Ved siden af Falken ligger Orkanen. Orkanen kom til Fårup Sommerland i 2013 og starter ud meget højt oppe og kører under jorden en tur. Du hænger frit med fødderne, som er sådan en sjov fornemmelse og man er fristet til at trække fødderne op under en. Den er hylende morsom, så jeg vi grinte hele vejen igennem. Orkanen er super for den skal man kun være 105 cm for at prøve hvilket gør de små også kan komme med.

Når man kommer ned fra både Falken og Orkanen, ender man i et lille hus hvor man kan købe de sjoveste billeder, som der bliver taget i begge forlystelser. Det er altid det man kigger efter når man kommer ned og Lucas og jeg har efterhånden mange sjove magneter hjemme.

Hernede ligger også det smukke Hotel Fårup.
Vi gik tilbage mod indgangen og satte os og fik en omgang middagsmad. Lige en pause. Det var bagende varmt i solen så vi fortsatte hurtig videre.

I den anden ende startede vi med at prøve Lynet, som er en rutsjebane for de større. her skal du nemlig være 120 cm. Lynet er Danmarks hurtigste rutsjebane og den starter ud med at gå fra 0 til 80 km/t på 2 sekunder. Det giver altså det vilde sus i maven. Under turen møder man både højder, sving og loops.

Lynet er både Lucas’ og min favorit og vi prøvede den også lige tre gange inden vi skulle hjem.
Ved siden af Lynet ligger Hvirvelvinden, som jeg pænt sprang over. Puha det altså bare rundt og rundt og næsten på hovedet. Ja i mine ældre dage turde jeg ikke alt det der sådan drejer rundt. Så den tog Lucas selv en tur i og han synes den er så sjov. Så fedt han er så sej han bare selv tager turen.
Vi gik lidt videre og mødte da Flagermusen – en rutsjebane hvor vognen konstant snurre rundt og du ved ikke om du kører forlæns eller baglæns. Fik jeg sagt jeg ikke kunne lide ting der snurre rundt? Nå men Lucas fik overbevist mig om den slet ikke var slem. Så os afsted. Den startede og ja den snurre virkelig meget rundt, men den var simpelthen så sjov, at jeg skreg og grinte hele turen igennem så Lucas nærmest var helt flov over mig. Inden vi tog hjem prøvede vi den igen og pludselig satte den sig fast og den kørte rundt og rundt. Der skete lige en fejl, så vi havde en ret god udsigt og en sjov oplevelse rigere i ca 5 min inden vi kom sikkert ned igen.
Vi var ude og sejle i cykelbåde lige for at holde en pause fra det vilde. Det altid så hyggeligt lige at tage en cykeltur og kigge på dem der går igennem Skattejagten som er en forhindringsbane.
Efterfølgende ville jeg gerne en tur hen i 4D biografen. En biograf i forlystelsespark tænker du så! Men ja der ligger en biograf, men en helt speciel en af slagsen. Her bevæger sæderne sig, du får vand i hovedet og pga af 4D brillerne føles det som om du er med i filmen. Man får simpelthen så mange chok og gode grin. Vi så filmen ‘Small foot’ som de viste fra 14-luk. Inden da viste de ‘Angry Birds’.

I dette område finder du også den klassiske Træstammerne, som vi sprang over fordi vi ikke ville til at være sjaskvåde. Og det samme med Fårup Rafting. Begge er chancerne for meget vand meget store.

Så lagde vi vejen forbi Mine-Expressen som egentlig er en rutsjebane for de helt små. Vi synes simpelthen bare den er så sjov så den skulle prøves.

Vi sluttede turen af med en stor is og vendte snuden hjemad. Vi var afsted sidste dag i påskeferien og havde en to timers køretur foran os så vi prøvede langt fra alle tingene, men vi udvalgte de vigtigste ting for os at prøve. Det var en fantastisk tur og heldigvis var der ikke proppet med mennesker og det er helt sikkert fordi vi valgte en mandags helligdag hvor folk skulle igang efter ferien om tirsdagen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – oplevelser varer for evigt og det her er en der smides i bogen med minder.

Pris: GOD – prisen for en billet er 245 kr i lavsæsonen og 285 kr i højsæsonen. Og billigere for pensionister. Jeg synes prisen er okay for en hel dag i en forlystelsespark. Dog er det ærgerligt for familier hvor nogle er med som ikke prøver noget men som gerne vil hygge med trods det. Så er det mange penge for ikke prøve noget.

Holdbarhed / Kvalitet: MEGET GOD – parken er pæn og ryddelig. Og personalet giver en fantastisk service og er meget hjælpsomme.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOMMERFAVORITTER FRA REIMA - OG RABATKODE TIL JER