Når 10 bloggerfamilier “invaderer” Sverige – og besøger bl.a. Emil og Pippi – Testfamilien
TEST af familiecampingvogn LMC maestro 532 K på Henne Strand camping

Når 10 bloggerfamilier “invaderer” Sverige – og besøger bl.a. Emil og Pippi

Reklame, da vi var inviteret <3

I den sidste weekend af maj, var vi så heldige at være inviteret til Sverige. En tur, som Momster gennemførte i samarbejde med Region Kalmar. Destinationer var Vimmerby og Västervik, herunder besøg i Filmbyen Småland, Emils RIGTIGE gård i Kathult, Astrid Lindgrens Verden samt sidst men ikke mindst Västervik Resort.

Vi havde en super hyggelig tur. Ikke mindst fordi der var en masse børn ungerne kunne hygge sig med og samtidigt en masse søde bloggerkollegaer.

I har, hvis I følger mig privat på min Instagram mammarose helt sikkert fuldt lidt med i stories (som stadig ligger i højdepunkter), men jeg vil her kort ridse op, hvad vi oplevede.

Västervik Resort

Starter bagfra, da Västervik Resort klart var ungernes favoritstop på turen. Det et kæmpe campingområde, hvor der i højsæsonen kan bo hele 5.000 mennesker. Der er mulighed for at bo i telt, i campingvogn, i lejligheder, villavogne samt hytter lige ned til vandet. Vi boede i en hytte med den fineste udsigt ud til vandet.

Vi havde desværre alt for kort tid på stedet til rigtig at opleve det hele. Men badelandet var et KÆMPE hit og vi nåede fordi to gange.

Derudover var vi ude og sejle og se om vi kunne spotte nogle sæler – desværre uden held.

Det er helt sikkert ikke sidste gang at vi har besøgt det sted og ungerne har allerede ytret ønske om at komme der op på ferie.

Astrid Lindgrens Verden

Vi besøgte også Astrid Lindgrens Verden (hvor vi også var oppe sidste år – læs mere om den tur her.) Det er SÅ hyggeligt en park. Det er en teaterpark, så der er ikke forlystelser, som vi normalt kender det fra fx. Tivoli og Bakken. Udover de velkendte teaterforestillinger, så var Karlsson på tagets hus et KÆMPE hit i bogstavelig forstand, da alt var KÆMPE stort derinde til ungerne store fornøjelse.

Parken er delt op i en masse små hyggelige gader, legepladser og hyggekroge og er simpelthen så dejligt og afslappende et sted at være.

Vi boede i den lille by, der ligger i forlængelse af parken, og der er en SÅ hyggelig stemning. Overnatningen der er halvdelen af oplevelsen i vores øjne, da det hele er så gennemført.

Kathult – Emils RIGTIGE gård

Vores unger er ikke vokset op med Emil på samme måde som vi selv er. Men det var alligevel stort at se den RIGTIGE gård og de tilknyttede bygninger hvor filmene er optaget.

Og at snitte i Emils RIGTIGE snitteskur. Det er da for sejt. Anna og Magnus fik begge en dolk med hjem med deres navne indgraveret til.

Derudover var der et kæmpe område med legeplads, hvor ungerne kunne boltre sig.

Filmbyen Småland

Et hyggeligt sted, hvor man kan se nogle af de rigtige kulisser fra Pippi og Emil filmene. Bl.a. kan man komme op og sidde på Pippis hest og få sig hoved i Emils suppeskål. Det er et super hyggeligt sted – ikke så stort, men klart et besøg værd, hvis man alligevel er i området. Man kan også prøve kræfter i et rigtigt studie og optage små film.

Derudover er Sverige jo kendt for at have billigt Godis – så der er ALTID en god grund til at besøge Sverige – ja, ovenfor er der faktisk hele 4 gode grunde til at besøge Sverige – den billige slik må være en bonus. Og så er det jo ikke langt væk fra lille Danmark. Vi havde en FANTASTISK tur og kommer snart igen.

Tak fordi I læste med.

Skriv gerne i kommentaren om I har været nogle af stederne eller måske kunne finde på at tage afsted?

Kram fra Mammarose – Mie <3

2 kommentarer

 • Christina V.

  Tak for er rigtig godt indlæg!
  Det lyder til at i har haft en rigtig dejlig tur og fået oplevet lidt af hvert. Vi skulle have været på sommerferie til Sverige sidste år. Men sommerhuset blev booket foran næsen på os, så vi endte med at tage i sommerhus er i Danmark. Hvis vi var taget til Sverige, så havde vi også snakket om, at tage til Astrid Lindgrens Verden. Det er jo noget for alle, da vi andre jo også er vokset op med hendes historier 🙂
  Hvis turen går til Sverige engang, så skal vi helt klart derind og se!
  Efter at have læst det her indlæg, så vil vi helt skkkert også overveje Filmbyen Småland, da det også lyder super spændende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dea

  Så fint beskrevet og helt sikkert en masse inspiration til hvis man selv skulle afsted med familien 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af familiecampingvogn LMC maestro 532 K på Henne Strand camping