TEST af Cykelstol fra URBAN IKI – Cycle Service Nordic – Testfamilien
TEST af Nomi stolen fra Evomove.

TEST af Cykelstol fra URBAN IKI – Cycle Service Nordic

6 af vores familier har testet cykelstole af mærke URBAN IKI fra Cycle Service Nordic.

Mie Fortæller:

Vi har testet en URBAN IKI cykelstol fra Nordic cycle service. De kan fås til både foran og bagpå cyklen. Jeg valgte den model, som skal sidde bagpå cyklen, da jeg føler mig mest tryg ved at have dem bagpå.

URBAN IKI stolene har et super moderne look og så er det vildt smart, at man selv kan sammensætte sin stol, i de farver man gerne have. Selve stolen kommer i fire forskellige farver. Dertil kan man vælge imellem 8 forskellige stylingskit i forskellige farver. Stylingskittet består af siddepude, skulderpuder og fodstropper.

Jeg valgte den mørkegrå stol med et brunt stylingskit til.

Den var super nem at montere på cyklen det tog under 10 min. Hvis man ikke har bagagebærer, så kan man tilkøbe et beslag til cykelstellet, så den kan monteres på det.

Stolen kan bruges fra 9-22 kg. Så det svarer ca. til børn i alderen 9 mdr. til 6 år. For vores vedkommende passer det perfekt, da vi kan bruge den både til Loui på 1,5 år og Nohr på 4 år,

Man kan nemt justere fodstøtterne op og ned, så det passer til barnet. Det samme gør sig gældende med skulderstropperne. De kan justeres i to højder alt efter, hvor gammel barnet er. Skulderpuderne er også justerbare og lavet i en blød silikone, så man kan spænde selerne uden at de sidder og gnaver barnet i skulderne.

Drengene sidder rigtig godt i stolen og selvom den næsten ikke vejer noget, så er den er meget solid og sidder godt fast, så man er helt tryg ved at køre med dem. Nu har jeg testet den med begge børn bagpå og den har virket lige solid om det var 12 eller 17 kg. jeg havde bagpå.

Jeg synes det er nemt, at skifte fra det ene barn til det andet. Man bruger ikke mange minutter på, at justere de forskellige ting.

Derudover er den nem lige at tørre af og rengøre. Jeg har før oplevet, at farven kan falme, når de står ude i solen hele tiden, men det er der ingen tegn på efter testperioden, selvom min cykel står ude hver dag.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD,

GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Alle der cykler med små børn har brug for en cykelstol.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD –  Der er ingen brugsspor på den endnu fra sko og tøj selvom de er blevet taget op og ud af stolen mange gange. Farven på stolen holder og er ikke falmet af solen. Den virker solid selvom den er let.

Pris: GOD –  Den koster 599 kr. hvilket jeg synes er en rigtig fin pris, når man ser på kvalitet og design. Den kan købes hos FriBikeShop.

Line fortæller:

Jeg har testet både en cykelstol til frempind og en cykelstol til bagagebærer. Cykelstolen, der er frontmonteret passer til børn fra 9 måneder til ca. 3 år (maks 15 kg). Imens den bagmonteret cykelstol passer til børn fra 9 måneder til ca. 6 år (maks 22 kg).

Da pakken ankom var min søde kæreste hurtig til at montere begge cykelstole på min el-cykel. Der medfulgte en monteringsvejledning og 10 minutter senere var begge cykelstole monteret på min cykel, så det må da siges at være nemt.

De fine cykelstole kan frit kombineres i en række flotte farver. Der kan både vælges farve til selve stolen og til polstring ved skulderne samt siddepuden. Jeg valgte hvide stole med brun polstring ved skulderne og brune siddepuder.

Med begge cykelstole monteret på min cykel kan jeg nu aflevere begge piger på vej til arbejde og de nyder at blive cyklet i hhv børnehave og dagpleje, når ellers vejret tillader det.

Cykelstolene er i god kvalitet og jeg er vild med det stilrene design. Begge cykelstole har en 5-punktssikkerhedssele med en særlig lukning, som er nem at bruge, men samtidig kan børnene ikke selv åbne den. Når den skal åbnes skal man blot trykke to knapper ind.

Cykelstolen til bagagebægeret er sikret mod at falde ”bagud” af en lille wire med en kodelås, så man ligeledes også let kan afmontere stolen på få sekunder efter sikkerhedslåsen er åbnet. Det gælder faktisk både cykelstolen til fremadpinden og bagagebægeret, at de er lette at afmontere, hvilket jeg synes er et kæmpe plus, hvis jeg ikke lige skal have pigerne med på tur.

Begge sæder virker robuste og monteringsløsningen virker også solid, så man er tryg ved at sætte sine børn i cykelstolene. Der er fodstøtte og fodstropper, som nemt kan justeres, så de passer til barnet, samt blød skulder polstring.

Pigerne ser ud til at sidde skønt i det ergonomiske formet sæde, som er lavet i blødt gummi. Stolene er lavet i vandafvisende materialer, som jeg synes er nemme at holde rene. De virker lette og jeg kan uden problemer cykle rundt med begge piger (28 kg). I starten var det lidt vanskeligt at få begge piger op på cyklen alene, men ved hjælp af en væg/mur kan det lade sig gøre.

Jeg kan kun på det varmeste anbefale disse cykelstole. De er funktionelle og er i et lækkert design. Der kan tilkøbes et ekstra montagesæt til en anden cykel, så far kan også cykle med pigerne.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Super at man kan have to børn med på cyklen. Detaljen med at det er let at på og afmontere cykelstolene gør, at man får dem brugt langt mere.

Holdbarhed: GOD. Cykelstolene virker robuste og solide. Materialerne ser ud til at være i en god kvalitet, der kan holde i mange år.

Kvalitet: MEGET GOD. Der er virkeligt kælet for nogle fine detaljer, som lige gør løsningen lidt mere lækker. Både sæde og remme virker til at være i lækker kvalitet.

Pris – MEGET GOD: Prisen på den frontmonteret er 499kr og mens den er599 kr. For den bagmonterede. Jeg syntes det er en fin pris, design og kvalitet taget i betragtning.

 

Camilla fortæller:

Vi er helt vildt glade for, at have fået lov til at teste et bagsæde af en cykelstol fra Urban Iki.

Vi har selv designet denne fineste stol og jeg har lavet en liste nedenfor, over de farver vi har valgt:

 • Selve ”skallen” på sædet er Sakura Pink
 • Siddedelen af sædet er Bincho Black
 • Skulderpuder og fodstropper er ligeledes Bincho Black

Iki som fremgår i navnet ”Urban Iki”, er en del af japansk kultur og det er en form for følelse, som de gerne vil skabe i hverdagens måske nogen gange lidt grå gang. Disse stole er derfor bl.a. skabt af hollandske designere, for at skabe noget smukt i hverdagens almindelige gøremål. Derudover har prisen været i centrum sammen med sikkerhed.

Det var min mand der installerede sædet på min cykel. Han var super overrasket over, hvor informeret man blev i form af film og brugsanvisning. Det var helt vildt nemt og tog ikke mange minutter at sætte på.

Sædet er en form for skal, som omslutter sig godt om barnet og har derudover et fint bølgemønster på ydersiden af cykelsædet. Bunden af sædet er en komfortable pude, som er vandafvisende og derfor ikke giver en våd numse på regnfulde dage, som vi møder i ny og næ i DK. Selen er en 5-punktssele, som er rigtig nem, at justere alt efter, hvor meget tøj barnet har på. Der sidder to skulderpuder på selen, som giver ekstra komfort og som gør at selen ikke gnaver i halsen.

Stolen kan bruges fra 9 mdr. til 6 år og er virkelig nem at indstille efter barnets størrelse. Den er TÜV testet og godkendt.

Det første cykelsæde kom i 2017 og siden da, har Urban Iki fået flere priser for deres cykelstole, som både kan fås til front og bag. Disse priser er bl.a. givet for deres 5-punkt selesystem, som de selv har udviklet. Derudover har de vundet flere priser for deres design og farver, som er utrolig iøjnefaldende. Dette skyldes bl.a. små fine detaljer.

Vi er vilde med vores nye cykelstol.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Når man cykler hver dag, er det skønt at have en sikker, men også pæn cykelstol bagpå. Og hvem ønsker ikke noget af det bedste og sikreste til ens barn?

Holdbarhed: MEGET GOD – Kan tørres af med en våd klud

Pris: MEGET GOD – 599,00 DKK, hold fast hvor er det en god pris for noget så pænt.

Kvalitet: MEGET GOD – Der er tænkt på det hele. Design men også praktisk. Ingen våde numser, komfort og vigtigst af alt SIKKERHED.

Joy Fortæller:

Min datter og jeg har testet en cykelstol af mærket Urban Iki fra Cycleservicenordic. Man kan både få stole til foran og bagpå cyklen. Vi valgte frontstolen, da jeg kunne se hvor hyggeligt min datter havde det ved at sidde foran hos sin far.

Man kan selv designe stolen, så den passer lige til ens cykel/humør/stil. Man skal vælge, hvilken farve selve stolen skal have. De har et udvalg af forskellige farver. Derefter skal man vælge, hvilken farve sædet og remmene skal være. Det sidstnævnte kan man købe ekstra sæt af, hvis man vil skifte farve indimellem. Vi valgte selvfølgelig den super tøsede version.

Da jeg er alene med min 2 årige datter lod jeg pakken stå i entréen, da jeg havde hentet den. Jeg tænkte, at jeg nok ikke kunne sætte den på alene, men da jeg ikke kunne få hjælp åbnede jeg kassen og så til min fornøjelse, at der var 3 dele. En samlet stol og én firkantet ting, som skulle sættes på cyklen med en skrue-ting, som var nr 3 ting, YES! Jeg tog barnet i hånden, ned på gaden og på med cykelstolen. Det tog ikke 5 minutter.

Denne stol er perfekt til både familier med handy-far, men i den grad også til alle singlemødre derude. Da den var monteret tog vi selvfølgelig en lille tur på den og min datter var henrykt. Det samme var jeg.

Viva sad som en drøm. Tilbagelænet, i en blød og kurvet stol med den nemmeste åben/lukke-funktion. Fodstøtter, der kan justeres alt efter, hvor lange ben de små har. Apropos størrelse, så er frontstolen til børn fra 9 mån – 3 år (9-15 kg) Bagstolen er op til 6 år og 22 kg

Den er intet mindre end perfekt. Vi kan tale sammen på turen, imodsætning til når hun sad omme bagved og jeg slet ikke kunne høre, hvad hun sagde og hun ikke kunne se en disse. Hun er så fornøjet og peger på alt hvad vi ser og jeg kan sidde og smile over hvor meget sødt, der kommer ud af hendes lille mund, kysse hendes hjelm og nyde turen på en helt anden måde.

Det eneste jeg er ked af er, at vi ikke anskaffede os sådan en fra start. Man skal også lige sikre sig, at der er plads mellem cykelstol og eget sæde. Jeg smyger mig lige så fint af og på. Det tog kun én tur lige at lure den, men jeg tænker der er forskel på cykelmodeller, så jeg er sikker på, at de søde forhandlere, som man kan finde via cycleservicenordic sagtens kan vurdere og hjælpe en. Alt ved denne stol fungerer. Den kan sågar også bruges til indkøbsposerne, når resten af cyklen er fyldt op. Vi er så fantastisk glade for, at have måtte teste denne stol, og når min datter bliver for stor til den, gemmer jeg den til næste lille fis kommer og skal med på cykeltur.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – praktisk, ergonomisk, fantastisk

Holdbarhed: MEGET GOD – lækkert materiale der vil holde i al slags vejr

Pris: MEGET GOD – alle pengene værd

Kvalitet: MEGET GOD – rigtig lækker både at se på og røre ved. Barnet sidder som en drøm.

Louise fortæller:

Vi har været så heldige, at teste det super fine cykelsæde fra mærket Urban Iki. Vi kendte ikke til mærket fra tidligere, så vi var meget spændte på, hvordan design og sikkerhed blev kombineret. Lad mig sige det allerede nu – Vi blev ikke skuffede.

På deres hjemmeside kan man selv designe cykelstolen – både farven på selve sædet og beskyttelsen på sædet og stropperne kan vælges i valgfri farve.

Det er altså sjældent man kan sige det om en cykelstol, men den er virkelig pæn.

Vi havde onkel Marinus med som assistance, da cykelstolen skulle monteres. Det skulle dog vise sig at være virkelig nemt og I løbet af få minutter var cyklen med cykelstol klar til afgang. Der er en tydelig indikator, som viser, når sædet er korrekt monteret.

Cykelstolen var godkendt og skulle selvfølgelig straks afprøves. Barnet spændes godt fast med en 5-punkts-sele. De bløde gummi beskyttere på stopperne, sørger for, at stropperne bliver siddende, hvor de skal uden at “gnave”.

Far Esben tog den første tur – og sikkerheden var derefter godkendt.

Det var en dejlig varm sommerdag, så det var selvfølgelig oplagt at tage turen til købmanden efter is.

Benedikte er 3 år og er høj af sin alder, men hun sidder virkelig godt i stolen. Hun kan sagtens være i stolen et par år endnu, da sædet kan bærer op til 22 kg. Jeg tænker også, at et mindre barn vil sidde rigtig godt og beskyttet i stolen. Producenten anbefaler sædet fra 9 måneder til 5 år. Fødderne sættes nemt ind i indsatserne, som kan spændes til, så fødderne er beskyttet under cykelturen.

Cykelstolen virker utrolig let, og man mærker den derfor ikke på samme måde som en stor og mere bombastisk cykelstol, som den klassiske cykelstol jo lidt er. Stolen “fjedrer” let i ryggen, så barnet følger med, når vejen er lidt ujævn eller man kører over en kant.

Der medfølger en hængelås til cykelstolen, så den ikke så nemt kan stjæles. Det tænker jeg alligevel er meget godt med så fin en cykelstol. Cykelstolens runde bløde former gør den nem at rengøre. Gummisædet i bunden kan nemt vaskes af eller tages med ind, hvis det regner.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – en cykelstol er uundværlig for os, da vi ofte cykler i børnehave og på arbejde.

Holdbarhed: MEGET GOD – Sædet er utrolig nemt at rengøre. Der kan købes nye beskyttere til stropperne og til sædet, hvis de trænger til fornyelse. De virker dog utrolig slidstærke, og kan sagtens tåle det danske vejr.

Pris: MEGET GOD – Jeg synes faktisk prisen på sædet er overraskende god. Den “pakke” vi har testet med montering til bagagebærer samt selve stolen, koster lige omkring 500kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Sikkerheden er i top, og der er ingen tvivl om, at der samtidig er tænkt på æstetikken ved udformningen af sædet. Alt i alt – et virkelig lækkert cykelsæde.

Nichlas fortæller:

Jeg har testet Cykelstolen fra Urban iki “Urban Iki collection by OGK”. stolen forhandles igennem nordic cycle service som er distributør af mærket herhjemme. Den kan købes på flere forskellige hjemmesider.

Rent estetisk er produktet flot, og enkelt, og så har man selv mulighed for at tilpasse og designe cykelstolen efter eget behov, det er smart!. 🙂

Rent funktionsmæssigt så produktet rigtig godt og fungere som den skal – nemlig at få ens barn sikkert fra A til B. Jeg har ikke tidligere gjort brug af andre cykelstole, men kan fornemme at vores pige er meget tilfreds med cykelstolen og hun nyder turen – og når hun virker meget glad og positiv, så vil jeg klart anbefale dette produkt.

Det var faktisk meget nemt og smertefrit at monterer cykelstolen på bagegabæret til trods for, at jeg aldrig har prøvet det før, brugsanvisningen er meget nem og idiotsikker.

Det virker til, at vores pige sidder rigtig godt i stolen og at hun føler sig godt tilpas, og den var rigtig nem at tilpasse efter hendes størrelse.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Til prisen er det en rigtig god cykelstol

Holdbarhed/kvalitet: GOD – kvalitet, masser af komfort og let at justere.

Pris: GOD – en fair pris, hvor alle kan være med.

3 kommentarer

 • Julie Hansen

  Tusind tak for sådan en fin test. Jeg står selv og skal ud og have cykelsti til min søn, og derfor er det helt perfekt at denne test kommer nu, så jeg ved hvad jeg kan kigge efter 🙈 Skønt at anmelderne har gjort det så velformuleret, og at læse, at jeg kan bruge stolen til både min store pige og søn – Tak for denne anmeldes ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesofie

  Jeg glæder mig så meget til at Sylvester bliver stor nok til at komme med på cykeltur nu ❤️.
  Og jeg tænker vi må have sådan en fin cykelstel på vores ønskeliste til barnedåb i august 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina V.

  Hold nu op, hvor er det lækkert, at der er tænkt så meget over selve designet. For der findes godtnok også mange knap så flotte cykelstole 🙂
  Tak for nogle rigtigt gode anmeldelser! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Nomi stolen fra Evomove.