TEST af Astrid Lindgrens Verden – Testfamilien
TEST af Ice Tea fra Fuze Tea - SAMT VIND TRE MÅNEDERS FORBRUG!

TEST af Astrid Lindgrens Verden

Vores gæstetester Maria har sammen med datteren Josefine og Josefines far været i Astrid Lindgrens verden i Sverige.

Astrid Lindgrens verden er bygget op om fortællingerne fra hendes mange bøger. Her bliver Astrid Lindgrens bøger til virkelighed og du møder bl.a. Villa Villekulla og Pippi, gården Kathult hvor Emil fra Lønneberg bor, Mattisskoven hvor du møder Ronja Røver datter og alle de andre kendte fortællinger.

Maria fortæller:

I maj måned blev vi inviteret til Astrid Lindgrens verden i Sverige, med mulighed for at besøge parken i 2 dage og med en enkelt overnatning i gæsteboligområdet.

Efter ca. 4½ times kørsel fra København landede vi i Astrid Lindgrens verden hvor vi brugte eftermiddagen i parken. Det var nemt at finde frem til parken med god skiltning og en utrolig stor parkeringsplads – der er altså ikke noget værre end når man skal køre rundt og lede efter p-pladser!

Parken

Vores første indtryk af parken var rigtig god. Vi havde hjemmefra downloadet appen som hører til parken, hvor man kan se hele dagens program. Så på den måde havde vi allerede forberedt os og på forhånd besluttet os for, hvad vi gerne ville nå at se.

Hver dag er der nemlig en masse små forestillinger hvor du bl.a. kan møde Emil fra Lønneberg, Pippi, Ronja røverdatter og mange flere.

Pippi var ret højt på listen over ønsker for Josefine, så vi var hurtigt ovre ved Pippis hus og se hende optræde med teater og sang. Da teaterstykket var slut (det varede ca. 15-20 minutter) kunne alle børn hilse på Pippi, Tommy og Annika og resten der var med.

Sådan foregår det hver gang de optræder – det er vist ca. 6-7 gange om dagen. Når der så ikke er optræden, kan man komme ind i de forskellige huse, lege med tingene og man må røre ved det hele. Det synes jeg er super fint, det gør det mere levende og sjovt for børnene (og for forældrene da det er en del nemmere med de små).

På anden dagen havde vi på samme måde planlagt hvad vi skulle se af optræden. I appen kunne man nemlig gemme sit eget program for dagen, så vi holdt nemt overblik over hvor vi skulle hen og hvornår. Vi så 2 forestillinger med Emil fra Lønneberg og de var så gode og autentiske. Emil havde suppeskålen siddende fast på hovedet og Ida røg op i flagstangen.

Overnatningen

Den første dag efter kl. 16 kunne vi tjekke ind i vores hytte. Vi overnattede i deres gæsteboligområde lige ved siden af parken. Det blev virkelig ikke nemmere!

I området findes der forskellige indkvarteringsmuligheder. Vi boede i området hvor husene er inspireret fra det tidlige 1900-tals Vimmerby. Det er simpelthen det fineste område.

Indretningen var så gennemført og vi var alle meget overrasket over så fint og hyggeligt det var. Jeg elsker virkelig når der er tænkt over detaljerne og det må man sige at der er.

Området var hyggeligt, der var mindre legepladser og mange muligheder for at grille og sidde ude og hygge sig.

Vi havde købt ind til at grille og det var der mulighed for lige ude foran vores hus. Det var simpelthen så hyggeligt.

Sengene var gode, jeg kan godt være lidt sart med den slags men vi sov super godt i de sødeste ”køjesenge”. Nogle af dem var så store at der kunne sove to sammen.

Maden

Da vi vågnede om morgenen pakkede vi vores sager og tjekkede ud med det samme. Vi pakkede bilen og gik op til morgenmaden som lå i forbindelse med parken. Vi kunne nemlig gå direkte ind i parken efter morgenmaden.

Morgenmaden blev serveret på en stor buffet. Jeg går altid meget op i mad når jeg er på ture og ferier og selv buffeten var så gennemført.

Indretningen var super fin og selv tallerkenerne vi brugte passede ind i stilen. Der havde været mange mennesker igennem da vi var der, det kunne man se, men personalet var meget på for hele tiden at holde orden og gøre det pænt. Det var en god start på dagen.

Vores frokost foregik også i parken. Det var et stort sted hvor vi stod i kø til at få udleveret den ret mad vi ønskede. Køen var utrolig lang lige ved frokosttid men det gik også utrolig hurtigt og maden var helt fin.

Sammenlignet med andre parker

Vores samlede oplevelse har været SUPER GOD! Jeg synes ikke at parken kan sammenlignes med andre steder. Her er det ikke forlystelser der er i fokus med i stedet stederne, fortællingerne og de forskellige karakterer fra Astrid Lindgrens univers. Det var lidt som at træde ind i en verden tilbage i tiden.

Parken var utrolig fin med mange grønne områder, blomster, planter, ”gamle” huse og levende dyr. Der var fine legepladser og plads til alle.

Inden vi tog af sted synes jeg at priserne var i den høje ende. Men efter vi har været der giver det fin mening. Det er utrolig gennemført og der er mulighed for at se mange forskellige teaterstykker i løbet af dagen.

Jeg vil anbefale alle med børn at opleve parken og gerne to dage, da der er så meget at se. Vi skal helt klart selv afsted til Astrid Lindgrens verden igen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Ice Tea fra Fuze Tea - SAMT VIND TRE MÅNEDERS FORBRUG!