TEST af forlystelsesparken High Chaparral i Sverige – Testfamilien
TEST af Astrid Lindgrens Verden

TEST af forlystelsesparken High Chaparral i Sverige

Vores tester Louise og hendes familie har været i Sverige og besøgt forlystelsesparken High Chaparral

Louise fortæller:

“Vi har aldrig været i High Chaprral før, så vi har haft sommerfugle i maven alle sammen over at skulle på weekendtur og teste parken i Sverige.

Fra Fredericia til High Chaparral er der en køretur på ca. 5 timer. Da vi ankom til parken var der en kæmpe parkeringsplads hvor der var betalingsanlæg. Det er super nemt at få parkeringsplads.

Når man kommer til parken er der total stemning med western musik og folk udenfor parken som går udklædt i gammeldags tøj. Vi var faktisk i tvivl om det var ansatte eller gæster som bare gik rundt. Svenskerne lever sig fuldstændig ind i tiden og det amerikanske western at der bliver købt store seksløbere, børneskydere, udklædnings tøj og mm.

Inden man kommer til entreen er der et Motel samt spisesteder ude foran, hvor man kan hygge sig.

Vi havde 2 dages entre og ankom fredag kl. 14 hvor der var Midsommer fest inde i parken.

Svensk Midsommer er større for dem end juleaften næsten så der var faktisk ikke særlig mange mennesker i parken.  Dog stadig gæster som var klar på at fejre Midsommer. Svenskerne var så glade og imødekommende og festlige – Og det smittede. Gæsterne kom gående med blomsterkranse på hovedet og vi mødes alle i midten af parken hvor vi dansede omkring en majstang, som gæsterne havde pyntet. Her sang vi alle mulige svenske børnesange og dansede med Lucky luke, Mamma Dalton og Dalton brødrene.

Det var tydeligt og se at børnene var helt opslugt af oplevelsen. Og det var vi også.

Selve parken er opdelt i forskellige dele. Blandt andet Mexico delen, Indianer området, western byen, hvor man kan spise og købe drikkevarer samt små butikker. Derudover er der også daglige shows som Wild western show, Indianershow, Zorro show, Lucky Luke og Rejsen til Amerika.

Vi nåede kun at se 2 shows derinde som Lucky Luke show hvor Dalton brødrene hygger om publikum inden showet starter. Man kunne virkelig se børnene elskede stemningen og Dalton brødrene. Den ene Dalton bror Averell rendte rundt blandt alle og spiste af publikums mad og slik. Det var virkelig underholdende.

Det andet show vi så var stunt show. Det synes jeg personligt var vildt og se og et flot show. Dette vil jeg mene mest er til voksne. For de helt små kan dette show godt virke lidt voldsomt. Der er både skyderi, ild og stunt og masser af løbende heste.

High Chaparral har deres egen hjuldamper og damplokomotiv, hvor man kan komme på turen til Mexico. Der er skuespillere på selve toget som fortæller os om turen til Mexico. Det man ikke ved er at toget stopper lige pludselig af nogle røvere der vil berøve toget. De kommer ind med pistoler og vil berøve os passagere. Her er de enormt proffe så hvis børnene bliver bange så nærmer de sig ikke dem.

Her blev Filippa lidt bange for dem selvom vi prøvede forklare at de bare var skuespillere.

Alt i alt så er det enormt sjovt.

Vi skulle overnatte en enkelt nat i deres små huse de har udenfor parken som ligger 5 min på gåben fra parken af. Hytterne er som sådan fine nok. Vi boede i området Vagnsborgen, området er super hyggeligt med tippi og legeplads til børnene.

Dog var vores hytte fyldt med tissemyre og ikke rengjort efter tidligere gæster, så der lå pizza stykker under ungernes seng. Det var det eneste vi som sådan kunne sætte en finger på.

Som jeg nævnte tidligere så var der midsommer deroppe, dvs. folk havde gjort det hele store ud af det i de fleste hytter med grill og alkohol til sent om aften. Det gjorde dog at ungerne ikke rigtig kunne falde til ro. Men stemningen omkring hytterne var virkelig gode.

I vores ophold var der ”frokost” inkluderet dvs. morgenmad på dansk. Som man kan tilkøbe som gæst for 95,- sek. for voksne og for børn 55,- sek.  Den var vi ikke så imponeret af.

Til gengæld så var deres frokost og aftensmad utrolig lækkert og indbydende.

Alle vores test og anmelder på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud af følgende kriterier: Nytteværdi, Holdbarhed, Pris og kvalitet. Vi bruger ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Min samlede vurdering af High Chaparral

Nytteværdi: Meget god – Der er noget spændende for alle aldre og man kunne tydeligt se folk som var stamkunder levede sig fuldstændig ind i legen i parken. Derudover jeg godt lide at parken samtidig er lærerig

Holdbarhed: God – Gode minder kan være for evig.

Pris: God – for børn og voksne ligger prisen mellem 245 svenske kr. til 325 for 1 enkelt dag.

Man kan også købe 2 dages billetter som ligger til 405 sek. i højsæson for voksne.

Kvalitet: Mindre god – Det er ikke kvaliteten man skal slå på her, men klart servicen i parken. Ellie mistede sin nusseklud i parken før lukketid og vi måtte ind og lede efter den. Det tog 10 min og personalet havde top styr på glemte sager trods den store park.- det er god stil.

Det var tydeligt at se, at parken er lidt slidt og trængte til en kærlig hånd nogle af stederne. Især deres ene pool som de kaldte vandland. Rutchebanen var bestemt ikke en jeg ville have mine børn på.

Dog synes jeg godt man kan se bort fra at det ikke er top kvalitet det hele men enormt hyggeligt og det sødeste personale.

Alt i alt High Chaparral er ikke en traditionel forlystelsespark, men en oplevelsespark og samlet set så er det en fed oplevelse for små størrelser selvom det sikkert trænger til en kærlig hånd derinde. Vil sige har man ikke prøvet at være der før så vil jeg anbefale man tager forbi en enkelt dag og får denne oplevelse.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Astrid Lindgrens Verden