TEST af “den store snikke-snakke bog” fra CIHA – DEL 2 – Testfamilien
TEST af "den store snikke-snakke bog" fra CIHA - DEL 1

TEST af “den store snikke-snakke bog” fra CIHA – DEL 2

Maria fortæller:

“Den store snikke snakke bog er helt fantastisk. Aldrig har jeg oplevet, at en bog indbyder til så megen samtale og dialog med mine børn. Generelt, når vi læser herhjemme, er vi gode til at få snakket om, hvad der sker på siderne, men denne bog lægger helt naturligt op til en rigtig god snak om, hvad der sker i bogen og ikke nok med det, så er der på siderne også forslag til, hvad man kan snakke om med sine børn.

Pigerne er vilde med bogen, og den anden aften da vi læste i den, var der stor brok over, at vi ikke kunne læse den færdig. Bogen er på 54 sider, og det læser vi altså ikke lige til som godnat historie, men vi fandt et godt sted at stoppe og pigerne blev lovet, at vi læste videre dagen efter.

I bogen er der de fineste illustrationer og de emner bogen tager op, er virkelig lærerige og givende. Billedet her gav pigerne meget at snakke om, bl.a. om køn, barn og voksen, mens hudfarve var særligt interessant, når nu man selv er brun som pigen i bogen, men hverken hendes mor eller far var, det stillede Olivia på 6 år mange spørgsmål til, hvordan det kunne lade sig gøre.

Bogen kan bruges til mange aldre og det er forskelligt, hvad der fanger og interesserer dem. Nova på 3 stillede naturligvis nogle helt andre spørgsmål til bogen end Olivia på 6 og de lærer begge af hinandens spørgsmål.

På den første side i bogen er der en god guidelinje til, hvordan man kan bruge bogen. Bogen har som fokus, at barnet skal udvikle sit sprog, sit ordforråd og sin motorik, der er på flere af siderne forslag til lege man kan lave som på denne side, hvor hverdagsord fra køkkenet bliver repeteret og vist på en flot og illustrativ måde.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – At læse for sine børn er godt og givende for alle parter og denne bog lægger virkelig op til en god dialog med sit barn.

Holdbarhed: MEGET GOD – Holdbarheden er ikke til at sætte en finger på. Bogen er indbundet og siderne er gode tykke.

Pris: MEGET GOD – Prisen for bogen ligger på 199 kr., hvilket er en rigtig god pris. Særligt hvis man tænker på de samtaler bogen bringer med sig. Bogen kan købes hos CHIA.dk


Karina fortæller:

“Jeg har sammen med min søn Aske på 3,5 år testet “Den store Snikke Snakke bog” skrevet af Ina Haller. 

Den forhandles af webshoppen CIHA, som er en webshop der hele vejen igennem har fokus på udvikling af sproget. 

Herhjemme er vi faktisk ikke så gode til at få læst og kigget i bøger. Ofte så er det ipaden der vinder. Det er faktisk rigtig ærgerligt og noget jeg er begyndt at tænke en del mere over, efter jeg har set hvor meget bogen faktisk har fanget Askes interesse. 

Bogen handler om Ronja og Pelles hverdag. 

Her er en hel masse, min søn Aske kan nikke genkendende til, såsom at få børstet tænder, få tøj på, spise morgenmad, afsted til børnehave osv. Og jeg tror det netop er det, der har fanget Askes interesse. 

Der er virkelig fine billeder i bogen, som bid for bid viser f.eks at tænderne er beskidte, Pelle ikke vil have dem børstet, tænderne bliver børstet og så er de rene igen. 

På hver side står der en lille tekst og derefter er der forslag til dialog man kan tage sammen med barnet. 

Det fungerer super godt at det kun er en kort læse tekst, og derefter snak om hvad der sker på billederne. Billederne er nemlig meget detaljeret og man kan derfor snakke om mange forskellige ting. 

Aske mister nemlig hurtigt tålmodigheden, hvis teksten er for lang i en bog, så vil han hellere kigge billeder.

Bogen giver også barnet en super god sprogforståelse, på en af siderne er der en kat, med forskellige billeder af, hvor den er inde i et tæppe, over, under, foran, ved siden af osv. 

En rigtig god måde at få lært sit barn på en simpel måde de forskellige udtryk. 

Aske har op til flere gange selv fundet bogen frem og vil rigtig gerne læse og kigge i bogen. 

Det gode ved bogen er, at har man kun kort tid, kan man sagtens nøjes med et par sider midt i bogen, uden at man ødelægger historien. 

Vi elsker bogen og den kan så meget anbefales, jeg håber der er flere der får øjnene op for den fine bog

Bogen ville jeg have ønsket også fandtes da mine 2 piger var små. 

Bogen har en rigtig fin størrelse, som de små børn også kan sidde med. 

Jeg kan se der er en bog mere i serien, som hedder “Den lille bog om store følelser”. Den er vi også nødt til at eje, så er der lidt at skifte med.” 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En rigtig god måde at lære og være sammen med sine børn på. 

Holdbarhed/kvalitet: GOD – Bogen har tykke og gode holdbar sider så de mindste ikke så let kan ødelægge den. 

Pris: MEGET GOD – Bogen koster kun 199 kr. og oplagt som en lille fødselsdagsgave.


Sabrina fortæller:

”Den store snikke snakke bog, skrevet af psykologen Ina Haller, er en bog der er med til at styrke barnets sprog og udvikling.

Den anbefales at bruges til børn i alderen 1½-4 år.

Allerede omkring de 18 mdr. er de fleste børn begyndt at sige ord og kan nu begynde at sætte små ord sammen, her kan bogen hjælpe forældre med at snakke med sine børn. Ikke ment at forældre ikke ved hvordan man snakker, men den kommer med nogle gode emner og dialoger, nogle gode ideer til en mere legende måde for barnet at hører flere ord og sætninger.

Jeg vil anbefale at man selv vælger at læse hele bogen igennem, inden man sætter sig til rette med børnene.

Et eksempel som jeg vil citere, er fra første siden i bogen.

”Her er Pelle og Ronja. Pelle er 2 år, og Ronja er 3 år. De bor i en lejlighed sammen med deres mor og far. Mor hedder Marie, og far hedder Anders”

Som der står skrevet ovenfor, så handler bogen om de to søskende Pelle og Ronja, om deres rutiner, hverdag og en overnatning ude, med alt hvad der følger med.

Forslag til dialog ” Tal sammen om navne, aldre

Næste indlæg

TEST af "den store snikke-snakke bog" fra CIHA - DEL 1