Bryd tabuet med Alexandra Staffensen – Testfamilien
TEST af Lego Star Wars 20 års Jubilæumsudgaver

Bryd tabuet med Alexandra Staffensen

Jeg var i fredags inviteret ind i Bremen, for at se et foredrag, som en ung kvinde, jeg efterhånden har kendt i et par år skulle holde. Jeg var ikke inviteret ind fordi jeg skulle skrive om det – men det har jeg altså valgt at gøre alligevel, da jeg gerne vil dele oplevelsen med jer.

Jeg har mødt Alexandra og hendes søn Elliot mange gang til diverse bloggerevents og været på diverse ture rundt omkring sammen med dem. Jeg kender hende, som den der altid glade og smilende og (forbandede) smukke pige, som jeg har svært ved at forestille har været igennem noget så forfærdeligt, som det hun fortalte om. Jeg må indrømme, at jeg ikke kendte til historien, men at jeg kun har fulgt en lille smule med på sidelinjen. Hun formåede at få et virkelig tabubelagt emne helt ned på jorden og i øjenhøjde, så det var “spiseligt” for alle. Hun formåede endda at gøre det underholdende og sjovt.

Billederne er taget af Michael Lunde @photobylunde

Der er tale om en hudløs ærlig beretning om Alexandras barndom med incest, et liv med overgreb, angst og flere diagnoser. Det er en følelsesladen, humoristisk og ærlig rejse, hvor du kommer hele følelsesregistret igennem.

Som en kæmpe overraskelse kom Alexandras bedste veninde Moa på scenen og sang en meget smuk og rammende sang, som gav mig gåsehud over hele kroppen. Jeg var så heldig, at være med bag scenen, da jeg havde fået klemt mig ind iblandt nogle af Alexandras allertætteste veninder, som også havde været der for hende, da det var allerslemmest. I en periode af Alexandras liv havde hun simpelthen behov for mandsopdækning 24/7, da hun ellers var bange for, hvad hun kunne finde på at gøre.

Vi kom lige til lydprøven på Moas sang og jeg troede ærligt, at det var den “rigtige” musik vi kunne høre da vi kom ind. Virkelig et stort GODT GÅET til Moa også. Du synger fantastisk.

Alexandra fortæller:

“I 8 år var jeg udsat for seksuelle overgreb fra et nært familiemedlem. Jeg kan stadig huske, hvordan han tog fat i mig. Det har sat sine spor. Som 14-årig brød jeg tabuet uden at få hjælp. I dag er jeg 28 år gammel, enlig mor til en lille knægt på 4, og nu deler jeg dagligt min historie med hele Danmark. Jeg glæder mig til at dele den med jer og gøre det klart, hvorfor det er så vigtigt at bryde tabuet. Og jeg glæder mig til at give jer et gardint spark i røven, og inspirere jer til at turde alt det, som i normalt ikke tør. ”

Alexandra er også kendt for at danse det ud og det fik vi også rig mulighed for at opleve.

Desværre er billetterne udsolgt til de to næste foredrag i Europahallen Aalborg. Men mon ikke, at der snart kommer en mulighed igen. Det er jeg sikker på, at der gør. Og uanset om du døjer med angst eller ej, så er det virkelig et besøg værd. Det kan give dig en bedre forståelse for de folk, som du måske kender der har det tæt inde på livet. Derudover er Alexandra også begyndt at afholde workshops, som er noget mere dybdegående.

Alexandra er også kendt på Instagram under profilen @migogmintinderbaby hvor du kan følge med i hendes liv, som enlig mor til Elliot, som i dag er 4 år og i øvrigt den sødeste lille gut. SÅ skulle det ske, at I ikke allerede følger med hos hende – så en kæmpe anbefalling herfra.

Tak fordi I ville læse med og tak til dig Alexandra for at invitere mig og os alle ind og for at dele din rejse.

Knus Mammarose – Mie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Lego Star Wars 20 års Jubilæumsudgaver