TEST af Nomi stolen fra Evomove – Testfamilien
Smuk smykkekollektion støtter voldsramte kvinder

TEST af Nomi stolen fra Evomove

Vores tester Mie har sammen med hendes to børn testet en Nomi stol fra danske Evomove.
Mie fortæller:
“Jeg er i år blevet mor for anden gang, så nu har vi to små, dejlige unger.
Vores ældste, Filippa, er knap fire år og dengang hun kom til verden anskaffede vi os vores første højstol – samme højstol som vi også selv havde siddet i som børn. Det var et nemt valg dengang – vi vidste den fungerede og så havde den tilmed også – siden vi selv var små – fået tilføjet en babyindsats. Efter vi har fået lov at teste Nomi stolen, er vi dog ikke i tvivl om, at skulle vi have købt vores første højstol i dag – så var valget faldet på den i stedet for!
Nomi stolen kan bruges fra nyfødt til teenager – og den kan hurtigt og nemt indstilles mellem de forskellige funktioner uden værktøj. I en travl hverdag som børnefamilie, så er det virkelig fantastisk så nem den er at indstille. “Nomi Highchair” er basisstolen, som består af midterstammen af formspændt træfinér, samt ryglæn, sæde, fodstøtte og det brede fodkryds, som sikrer, at stolen står stabilt. Vi har valgt farven hvid/egetræ, men kan fåes i et hav af kombinationsmuligheder. Basisstolen kan anvendes fra barnet er omkring to år – og helt frem til teenageårene (op til 150 kg).
Filippa har haft stor glæde af den, både når hun hjælper til i køkkenet, hvor hun bruger den som skammel og når hun sidder ved bordet, hvad enten det er når hun spiser, tegner eller noget helt tredje.
Hun kan i modsætning til vores oprindelige højstol, selv skubbe sig ind til bordet, fordi stolen er så let – og har to små hjul monteret. Sædet justeres, så dit barns albuer er i niveau med bordpladen og derefter justeres fodpladen, så fødderne hviler fladt på den. Begge dele indstilles, ved at skrue på de to håndtag under stolen.
Stammens form sikrer, at når højden på sæde og fodplade indstilles i forhold til barnet, så tilpasses dybden automatisk. Kort sagt, så giver Nomi højstolen både optimal støtte og samtidig bevægelsesfrihed, til gavn for både motorik og velvære – og dette er uanset om den er monteret til større børn eller med tilbehøret “Nomi Mini”.
Vi har følt os meget trygge i brugen af stolen, fordi den også har den ekstra sikkerhed, at stammens koniske facon hindrer, at sæde og fodplade kan glide ned, hvis man har glemt at stramme de håndtag hvorpå man justerer stolen til det enkelte barn. Og hvad er vigtigere end vores børns sikkerhed?
Egentlig var stolen tiltænkt Pilou, fordi Filippa allerede havde sin egen højstol. Hun var dog så vild med Nomi-stolen, at hun også har fået lov at bruge den – især fordi den er så nem og hurtig at indstille, afhængig af hvem der skal sidde i stolen.

Pilou var lige blevet fire måneder, da vi modtog den flotte børnestol – og da vi laver store babyer hjemme hos os (han havde netop rundet 9 flotte kg), nåede vi kun at bruge “Nomi Baby” i en kort periode. Vi var dog glade for den så længe det varede!
Med den påmonteret havde vi Pilou i en højde, der gjorde det nemt at “snakke” med ham, når han sad med ved middagsbordet – og oven i købet fjedrer den let, når baby bevæger sig – så vi kunne derfor få lov at spise i længere tid inden han blev sur og ville over til mor eller far (enhver forældre ved hvad jeg mener, haha). Vi havde desuden påmonteret “Nomi Play”, som er en bøjle man kan hænge legetøj i – dette kunne holde Pilou beskæftiget, når man lige havde brug for frie hænder. Nomi Play kan justeres/bøjes både frem/tilbage, så vi nemt kunne få Pilou ind/ud af stolen.
Derudover var den guld værd, da vi skulle give ham hans første grød og han endnu ikke kunne sidde selv. “Nomi Baby” kan også indstilles trinløst fra skråtstillet til liggende på nul komma fem, så hvis baby skulle blive træt midt i det hele, kunne det sagtens blive til en lur i den bløde vend – og vaskbare madras. Denne feature kunne vi virkelig godt have brugt, hvis vi havde haft den fra nyfødt. Det var én af de ting, som vores “gamle” højstol med babyindsats ikke kunne tilbyde. “Nomi Baby” kan bruges fra nyfødt og indtil barnet kan sidde selv – eller vejer 9 kg.
Da Pilou blev fem måneder, skiftede vi derfor over til “Nomi Mini”, som giver en god støtte hele vejen rundt og så er der i designet også taget hensyn til, at der skal kunne være fuld fodkontakt på en stor fodplade, af hensyn til kredsløb og motorisk udvikling. “Nomi Mini” er meget let at montere under sædet og derefter klikkes den fast i ryglænet – voila – så er den klar til brug.
Vi var også heldige at få lov at teste bakken “Tray”, som også nemt monteres på “Nomi Mini”. Vi synes den helt store fordel ved at have bakken monteret er, at man kan sidde direkte foran Pilou og give grød, samtidig med at han kan sidde med noget legetøj. Desuden kan Pilou sidde med ved middagsbordet eller kigge med i køkkenet når der skal laves mad. Når Pilou bliver lidt større – og skal lære at spise selv, så er jeg også sikker på, at der kommer til at ligge en masse mad på den 🙂

Eneste ulempe ved at have bakken monteret er, at der kan gemme sig lidt madrester i kanten mellem “Nomi Mini” og “Nomi Tray” – men da det er så nemt at af – og påmontere er det ingen sag at rengøre. Det kan også være lidt besværligt at rengøre stolen, når først baby begynder at svine med maden. En del af det lander på “stammen”, som er fyldt med riller – som medfører, at maden sætter sig deri.
Uanset hvilken udgave af stolen vi har brugt – så har stolens kun 4,9 kg og de to små anti-tilt hjul (som reducerer risikoen for at stolen kan vælte bagover) gjort, at vi har kunnet flytte den med rundt i hele huset. Om det er ved middagsbordet, i køkkenet når vi laver mad, foran TV’et eller ude på terrassen, så har det været SÅ nemt – både for os og Filippa.
Det er også ret lækkert, at man med lethed kan løfte den op og hænge den på bordkanten når der skal gøres rent. Det gør altså bare hverdagen lidt lettere – og hvis der er noget vi forældre kan li´- så er det når tingene er nemme! For Filippa giver det selvtillid og muligheden for at bekræfte hende i, at hun kan selv, som er ekstremt vigtigt for en meget selvstændig 3-årig 🙂
Udover stolens absolutte (og lette) anvendelighed til mange af dagligdagens gøremål – for både store og små – så er vi også ret begejstrede for, at stolen er produceret i bæredygtige og genanvendelige materialer.
Alt i alt, så kan vi vist ikke andet end at anbefale denne fantastiske stol til børnfamilier. Hvis man bruger den helt fra spæd, er det en stol man har i mange år frem – hvor man er garanteret sikkerhed, brugervenlighed, komfort og et smukt design. Jeg ville ønske vores anden højstol også var en Nomi, så vi havde to ens stole til ungerne – for vi vil helt sikkert fortsætte med at bruge stolen. Vi er vilde med, at den er så let at justere og så endda helt uden værktøj. Dét er da imponerende!”
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier; Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger fem ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Det er ikke BARE en højstol – det er en blæksprutte. Kort sagt – den kan det den skal – og mere til.

Holdbarhed: MEGET GOD – Altså nu har vi jo ikke haft den så længe, så vi kan dårligt nå at slide den. Men den er jo designet til at kunne bruges fra nyfødt til teenageårene – så det synes jeg da faktisk er en rimelig godkendt holdbarhed? 🙂 Derudover kan den tørres af med en våd klud og så kan betrækket både vendes og vaskes!

Pris: MIDDEL – Basisstolen ligger egentlig på et fint prisniveau i forhold til andre højstole på markedet – men hvis man skal have det fulde udbytte af stolen, så den også kan bruges fra 0-2 år, så bliver den ret dyr. Til gengæld er den så også alle pengene værd, med dens gode kvalitet og mange, nemme funktioner.
Kvalitet: MEGET GOD – Det er først efter jeg har testet stolen, at det er gået op for mig, hvor gennemtænkt et produkt det er (som i øvrigt er suveræn testvinder i forbrugerrådets test i både Tyskland og Danmark i 2017). Med stolens hensyntagen til ergonomi, sikkerhed og ikke mindst bæredygtighed, kombineret med brugervenligheden – så er det en højstol af meget høj kvalitet og høj grad af anvendelighed!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smuk smykkekollektion støtter voldsramte kvinder