TEST af BAKOBA konstruktionslegetøj inkl deres nyhed byggebasen – Testfamilien
CHICK CAMP og SMALL GROUP hos WOD WITH BERG

TEST af BAKOBA konstruktionslegetøj inkl deres nyhed byggebasen

En række af vores testfamilier har sammen med deres børn testet BAKOBA konstruktionslegetøj.

Anders fortæller:
“Baboka har lige lanceret deres nyhed: Byggebasen, som er 4 bløde byggeplader, der kan sættes sammen. Det giver mulighed for at kreativitet rigtig kan foldes ud, og bygge mulighederne bliver blot endnu flere end med byggeklodserne alene.”
Sammen med Byggepladerne – som i øvrigt er mega lækre at sidde på, modtog vi også en stor pakke med Bakoba byggeklodser til stor fornøjelse for os. Udover den byggevejledning er hører med, kan man faktisk også gå ind på Bakobas hjemmeside og finde endnu flere byggevejledninger – og ellers er det jo kun fantasien der sætter grænser.
William fik i hvert fald ret hurtigt bygget sig et kæmpe stort rumskib.
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen af Baboka følgende:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er legetøj hvor alle kan være med.

Holdbarhed: MEGET GOD – det holder super godt, og samtidigt kan det både vaskes i vaskemaskinen og holde til at komme med i bad/badekar.

Pris: GOD – der er flere forskellige pakker og priser, men prisen for byggepladerne er 300 kr. Det er en meget fair pris.

Kvalitet: MEGET GOD – De er lette at håndtere og legetøj hvor alle kan være med – børn som voksne.


Mette beretter:
“Vi har været så heldige at få lov til at teste Bakoba konstruktionslegetøj og deres helt nye skud på stammen Bakoba byggebase.

Jeg så meget frem til at modtage pakken fra Bakoba og glædede mig til at se Bjørk og Selma’s reaktion. Med to 4 årige piger,
er Bakoba nok ikke lige det man tænker som legetøj til piger. Men min forudantagelse om at det ikke er legetøj for små piger blev gjort til skamme. De elsker simpelthen Byggebasen og skumklodserne, de bygger og konstruerer på livet løs, kreativiteten har fået frit løb og pigernes fantasi har ingen grænser. Bakoba kan bruges i en skøn forening med bondegårdsdyr, lego, Geomac, sågar kan det tages med i bad.
Bakobas nyhed byggebase består af 4 dele, som danner en skumlegemåtte. Byggebasen har huller i måtterne, hvori bakoba byggeklodser simpelt kan sættes fast i hullerne. Det er et godt fundament til større konstruktioner. Måtten har skabt grobund for mange rolige stunder for specielt Selma. Hendes kreativitet og fantasifulde tilgang til at bygge er sat på prøve, men det bliver hurtigt til store spændende konstruktioner. Bjørk griber tingene lidt anderledes an hun bruger mest Bakoba legemåtten og klodserne til rolleleg sammen med bondegårdsdyr eller bygger sværd og skjold og går i kamp.
Med Bakoba byggeklodser kan du skabe dyr, køretøjer, figurer efter en konstruktionsfolder, hvilket nok egner sig bedst til større børn. Bakoba klodserne egner sig derfor til en bred børnegruppe. Jo ældre børnene bliver og deres finmotorik udvikles, jo nemmere er det, at skabe figurerne fra instruktionsfolderen. Har man børnehavebørn, vil jeg klar anbefale at købe byggebasen med, da byggebasen giver det mindre barn mulighed for at selv skabe sit eget univers.

Vurderingen bliver i dette tilfælde:

Nytteværdi: GOD – Produktet henvender sig til begge køn og i flere aldersgrupper, og kan bruges ud fra barnets forudsætninger og kreative formåen. En langtidsholdbar legeværdi.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Det bløde EVA skum har lang holdbarhed, selvom det er blevet bøjet holder det fleksible skumplast formen. Klodserne kan desuden vaskes i vaskemaskinen, hvilket forlænger levetiden.

Pris: GOD – Prisen er i den høje ende, men det er en langtidsholdbar investering. Når man tænker på, at Bakoba kan leges med over flere alderstrin, hvilket kan blive til mange timers leg.


Sabrina fortæller:
”Vi vil helt klart anbefale konstruktionslegetøjet til alle, både piger og drenge. Selvom aldersgruppen er fra 3 års alderen, kan de små fra 1 1⁄2 år og helt op til 99+ sagtens være med”

Lige da vi modtog de to store æsker, var det indpakningen der sprang først i øjnene. Matthias nævnte som det første, at det lignede et sæt legetøj fra 80-erne og at han aldrig nogensinde ville vælge det, hvis han fandt det på hylden ved den lokale legetøjsbutik, men da først kasserne blev åbnet, var det noget helt andet. Pigerne og Matthias kastede sig over det med det samme og legen er stadig i gang, her fire uger efter.

Der er blevet bygget alt fra støvsuger til racerbiler, der er blevet lavet forhindringsbane til bamserne og byggebasen er blevet samlet til et hus, hvor der er blevet hygget med dyne over.

BAKOBA byggebasen er et sæt bestående af fire bløde og holdbare skumplader, som kan samles til et legegulv, med huller i der matcher de forskellige størrelses konstruktions figurer.

Den store BAKOBA megabox indeholder hele 79 dele og connector-klodser, så du kan også bruge almindelige legoklodser til at bygge med, dvs. at du ikke løber tør og kun fantasien sætter grænser.

Der medfølger en fin manuel med instruktioner til at bygge flere ting, f.eks. en båd og en elefant, man kan også finde flere instruktioner på www.bakoba.com/byggevejledninger men hvis fantasien er med, kan du bygge lige hvad du vil.

Alle delene er lavet af EVA-skum og dine fine kreationer kan komme med i badet eller vaskes ved 30* i vaskemaskinen.
Der er til så mange timers leg og BAKOBA klodserne udfordrer virkelig børnenes fantasi og motorik, vi er ellevilde og positivt overrasket over det her legetøj.

Vi ønsker os mere.

I dette tilfælde bliver vurderingen

Lege/nytteværdi : MEGET GOD – BAKOBA udfordrer både fantasien og fin motorikken. Der er ingen grænser for kreationer og leg. Perfekt til alle børn, store som små.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Klodserne kan vaskes i vaskemaskinen og kan på den måde holdes rene for både snavs og bakterier. Klassisk design der ikke går af mode og kan genbruges igen og igen, leg efter leg.

Pris: MEGET GOD – Prisen for BAKOBA byggebasen er 300 kr, BAKOBA megasæt står til 900 kr. Det mindste byggesæt kan fås helt ned til 200 kr.


Karina fortæller:
“Jeg har sammen med mine 3 børn testet BAKOBA. Mine børn er: Amanda på 8,5 år, Ella på 6 år og Aske på 3,5 år. Så vi har kunnet teste til lidt forskellige aldersgrupper.

BAKOBA er konstruktions legetøj, som kan samles på mange forskellige måder.

Det er lavet af EVAskum, som selvfølgelig er lavet uden ftalater og skadelige farvestoffer.

Det er testet i henhold til europæiske standarder inden for legetøj.

Brikkerne er bløde og lækre at røre ved. De er bøjelige, så det giver mange muligheder for at bygge.
Vi har testet 2 forskellige pakker.

Megabox, som består af 79 dele.

Det er deres største kasse man kan købe, her er der mulighed for at bygge hele 16 forskellige konstruktioner, udfra byggemanualen, men med fantastifulde børn, er der mange flere muligheder.
Vi har også fået lov til at teste den nye byggebase, som består af 4 store skumbrikker. Udover de er behagelig at sidde på, så kan man også bruge dem til at bygge i, da hullerne passer med størrelsen på de forskellige byggeklodser. Det giver mange flere muligheder, da man kan bygge høje tårne og bygninger, som står fast på gulvet.
Jeg er glad for at det er noget alle mine 3 børn kan lege med samtidig, selvom der er en aldersforskel på 5 år.

Aske bruger de forskellige dele for sig selv, både som Spiderman maske, svær, pistol og hvad han ellers kan finde på.
Amanda og Ella har bygget flere forskellige figurer ud fra manualen, men de har også brugt deres fantasi. Og ud af det kom der en båd, så den har vi testet i håndvasken og sørme om ikke den kunne flyde.
Bakoba kan man også tage med i badebassin eller badekar, det tåler nemlig vand.

Skulle byggeklodserne gå hen og blive beskidte, er der mulighed for at vaske dem i vaskemaskinen.

Jeg er vild med legetøj, som kan fange mine børn, så de engang imellem kan løsrive sig fra alt det teknologiske, som de møder i deres dagligdag.

Bakoba styrker børnenes motorik, kreativitet og taktile sans.

Æskerne Bakoba kommer i, er rigtig fine og indbyder til leg og fantasi. Jeg håber de vil videreudvikle på selve æskerne, da det godt kan være lidt besværligt at samle alle byggeklodserne i æsken efter brug. Måske noget med en æske der består sf 2 dele, så man let kan åbne og lukke.
Mine børn er rigtig glade for at lege med Bakoba, og bestemt noget der er blevet leget med op til flere gange.

Det er skrevet på deres ønskeliste til jul, for en stor æske er slet ikke nok, når de er 3 børn der skal lege med det samtidig. Jo mere Bakoba man har, des sjovere er det også at lege med, da det giver en hel masse flere muligheder.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Rigtig fint legetøj, som kan anvendes på mange forskellige måder.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Meget lækker kvalitet, som kan holde til leg.

Pris: GOD – Æskerne koster henholdvis 900 og 300 kr. men jeg syntes også man får virkelig meget leg for pengene.


Lilian afslutter:
“Vi har modtaget et ret lækkert byggesæt fra BAKOBA.”
Man må sige at det har overgået mine forventninger på flere måder. Liva var lidt skeptisk da vi modtog pakken, men da hun fik hænderne i delene var hun ikke til at stoppe igen. Pludselig var storebror på 12 også med til at bygge.
Det er lavet af skum, super let, lydløst, blødt, fleksibelt i materialet hvilet betyder at man kan bygge hvad man vil og kun fantasien sætter grænsen. Der blev bygget i fri fantasi og det blev til hoteller, rutchebaner, forlystelser og meget mere.

Med i pakken var en folder med en. Byggevejledning til at bygge rumskib og skib og flere andre ting. Det måtte mor her jo prøve. Det var virkelig nemt og ja jeg indrømmer det gerne, det var sjovt og hyggeligt at være sammen med børnene på denne måde.
Der er flere byggevejledninger på Bakoba.com
Det er super nemt at samle, og Liva begyndte at bygge en by.  Det var ret interessant at se hvordan hendes fantasi og kreativitet udspilledes sig. Når det var lidt svært, blev jeg inviteret med i legen.
Det sjove ved dette legetøj er at barnet kan have det med i badet, det flyder på vandet. Det kan endvidere vaskes i vaskemaskinen. Da Liva ikke har badekar her, blev det kun afprøvet i håndvasken. Men det lever 100% op til det de lover.
Her bliver vurderingen:
Legeværdi/nytteværdi: MEGET GOD – Man kan bygge helt uden begrænsninger. Det er så genialt et produkt, med mange mange timers leg. Man har det sjovt, man kombinere kreativitet, fantasi, motorik,vand, og en masse glæde og samvær.
Holdbarhed: MEGET GOD – Det holder farven, og deres fleksibilitet gør at det er blødt, holdbart,let og det er lydløst. Det er nemt at pakke ud og pakke sammen.
Pris og kvalitet:  GOD- Pris og kvalitet hænger virkelig godt sammen. Ud over holdbarheden så er det fri for ftalater og skadelige farvestoffer. Det er testet i henhold til europæiske standarter for legetøj.
Prisen på disse produkter svinger alt efter hvor man handler. Men det er ikke dyrere en så meget andet legetøj.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHICK CAMP og SMALL GROUP hos WOD WITH BERG