TEST af Bee wrappy (genanvendeligt madpapir) – Testfamilien
TEST af Sackit WOOFit Go

TEST af Bee wrappy (genanvendeligt madpapir)

Louise fortæller:

“Vi kan ikke se os udenom, at vi også har haft en del klimasnakke de sidste par år derhjemme. Især har vores snakke gået på hvordan vi som familie kan skabe nogle små forandringer som vil fungere, men også vil have en lille bitte effekt på hele klimatanken. Vi er ikke hysteriske omkring hverken madvarer, plastisk og køb af nye ting. Men vi prøver at tænke over de valg vi tager i hverdagen og hvilke værdier vi giver videre til vores to piger. Som børnefamilie burger vi virkelig meget tid i køkkenet. Der skal forberedes morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og madpakker. Alt sammen mad der ofte kræver en eller anden form for opbevaring/indpakning. Oftest bruger vi bøtter eller poser til madrester. Til madpakkerne bruger vi madkasser, men vi har for vane at pakke maden individuelt ind i vitawrap. Grunden til at vi ikke bruger mellemlagspapir, handler ganske enkelt om, at vi synes maden både bliver mere ”tør” med den metode, men også at maden har tildens til at afgive både fugt og lugt til de andre madvarer i madpakken, hvis ikke de forskellige slags mad pakkes ind hver for sig.

Så da vi fik tilbuddet om at teste Bee wrappy, var vi ikke i tvivl om, at det var et produkt vi meget gerne ville prøve af. Idéen om, at kunne genanvende madpapir lød super spændende og ikke mindst som en fin måde at inkorporere lidt genanvendelighed i husholdningen.

Vi har testet Bee wrappy i en lille måned nu og prøvet at afprøve det på flere forskellige måder. Ved brug i madpakken, både min egen og min datters skolemadpakke. Som indpakning rundt om rester af grøntsager fx et salathoved. Vi har brugt det som ”låg” på skåle med madrester i og som indpakning over kager på en tallerken. Ydermere har vi testet om de kunne bruges som alternativ til plastikposer – her har vi pakket gnavegrønt og kiks til vores pige på to når vi har skulle på tur. Her ville vi normalt have brugt en lille bøtte eller en plasticpose. Vi synes konceptet med Bee wrappy er genial og vi er fan af idéen om det. Det fungerer uden tvivl og kan det det lover – nemlig at beskytte maden. Det er nemt at arbejde med – dog skal det nævnes, at jo mere det bruges, jo blødere og nemmere bliver det at arbejde med. Vi synes det er lidt svært at få til at slutte helt tæt om fx en tallerken/skål, når ”papiret” er helt nyt og mere stift.

Det veganske madpapir fås i flere størrelser og med mange forskellige fine motiver på. At der er flere størrelser at vælge imellem er super smart, da det åbner op for mange flere anvendelsesmuligheder. Det er også muligt at klippe i det, så man kan skabe præcis de størrelser man har brug for. De mange fine mønstre er desuden et stort hit hos husets 8 årig pige, da hun synes det pepper madpakken op.

En lille ulempe, for os, har været tiden omkring af Bee Wrappy. Forstået således, at det tager tid i husholdningen at bruge genanvendeligt madpapir. Efter brug skal det vaskes af i lunkent vand (eller tørres grundigt af, hvis man kan nøjes med det) og derefter skal det lægges til tørre ellers tørres af med et klæde. Det er, for os, en smule tidskrævende og har nogle gange gjort, at vitawrap er blevet fundet frem, da det gjorde processen lidt hurtigere i en situation hvor tid ikke var det der var mest af.

Bee Wrappy er lavet af Gots Certificeret økologisk bomuld med økologisk bivoks og er komposterbar efter brug. Det kan anvendes i 6-12 måneder, alt efter hvor meget det bruges. Så bruger man Bee Wrappy ofte, har man et produkt man får rigtig meget ud af over en relativ lang periode Jeg havde været bekymret for, om det ville blive for bøvlet for vores pige på 8 år at skulle huske at få det med hjem igen hver dag, men det har ikke været problem og hun har kun synes det var sjovt at åbne sin madkasse og blive overrasket over de mange små pakker – for Bee Wrappy ligner lidt til forveksling fint gavepapir når maden er pakket ind i det.

Vi vil absolut fortsætte brugen af Bee Wrappy, og vil heller ikke være bleg for at anbefale det. Men vi må også erkende, at det veganske madpapir ikke kan udkonkurrere poser, vitawrap eller bøtter. Vi ville gerne, men som børnefamilie med mange bolde i luften, bliver vi nødt til at gribe fat i de nemme løsninger nogle dage. Men når tiden og hukommelsen er til det, vil Bee Wrappy uden tvivl stadig blive brugt i både madpakker, på ture ud af huset og på madvarer i køleskabet.

Vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier:

Nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fraMEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: GOD. De kan bruges som det bliver lovet. De er godkendt til madvarer, hvilket gør, at man ikke skal bekymre sig om de kan bruges til det ene eller det andet.

Holdbarhed: MEGET GOD. Holdbarheden er 6 – 12 måneder, alt afhængig af hvor ofte de bruges.

Kvalitet: GOD. Man fornemmer meget hurtigt den bivoks som bomuldspapirerne er behandlet med, hvilket giver dem en lækker ”blød” overflade. Jo oftere man bruger dem, jo mere bløde og medgørlige bliver de – her mener jeg, at de er nemmere at pakke ting ind i, når de er blevet mere bløde.

Pris: MINDRE GOD. Alt afhængig af hvilke pakker man køber – der findes forskellige slags pakker Bee Wrappy med forskellige størrelser i, svinger priserne fra 85kr til 179kr.

Vi har diskuteret priserne herhjemme, og er begge enige om, at vi synes priserne ligger i den høje ende. Vi har ikke tilsvarende produkter at sammenligne priser med, men når vi tænker på funktionen synes vi det er mange penge. Selvfølgelig er vi godt klar over den relativ lange holdbarhed, men som en familie på 4, hvor der dagligt skal smøres 3 madpakker, skal vi der indkøbes en del Bee Wrappy for at dække behovet for indpakningspapir, og med det i mente, mener vi at prisen ligger i den høje ende af prisskalaen. Skal vi tænke bæredygtigt, er prisen ganske fair, for man får et bæredygtigt produkt som er skabt ud fra nogle gode tanker – nemlig at genbruge et produkt som vi gør brug af dagligt.


Vores tester fra Silkeborg, Cebrina har den seneste tid testet BeeWrappy for Natureteam.dk. Cebrina fortæller:

Vi har den seneste tid testet BeeWrappy for Natureteam.dk

Natureteam er en webshop med et bredt udvalg af produkter der har fokus på sunde og bæredygtig produkter. De forhandler bl.a. BeeWrappy som er et genanvendeligt, vaskbart og bæredygtigt alternativ for stanniol og madpapir. De er lavet af GOTS certificeret økologisk bomuld og farve, økologisk bivoks, harpiks, jojobaolie og kokosolie. Så altså uden skidt kemi og med øje for zero waste.

De kan bruges til alle madvare, undtagen råt kød og varme retter. Jeg har primært brugt dem om skåle med rester som skulle gemmes i køleskabet til næste dag, frugt og grønt samt rugbrødsmadder til madpakken.

Jeg meldte mig til denne test af flere årsager. Faktisk er det sådan at jeg længe har kigget på BeeWrappy som alternativ til stanniol. Både fordi jeg er blevet mere klimabevidst med tiden, men også fordi min store pige har fået konstateret aluminiumsallergi og derfor ikke tåler bl.a. stanniol.

BeeWrappy kommer i pakker af enten 2stk S/M/L eller i pakker med 3 eller 4 stk. blandet størrelser. Og man kan få dem i en almindelig økologisk udgave eller en Vegansk udgave som er fri for palmeolie, fyrretræs harpiks og soyavoks.

Når det skal foldes om f.eks. en skål bruger man blot varmen fra sine hænder til at forme wrappen om skålen og med hjælp fra voksen kan papiret klister sig fast så det holder. Jeg var ret spændt på om lugt fra madvare vil sidde i dem. Men jeg har faktisk haft et halvt løg til at lægge et døgn i køleskabet indpakket i BeeWrappy. Og ikke nok med at det faktisk ikke luftede af løg i hele køleskabet, så var wrappen også lugtfri efter vask. Virkelig lækkert. Det er også virkelig nemt at holde rent. Blot med vand og evt. lidt mild/parfumefri opvaskemiddel kan de skylles rent og hænges til lufttørring.

Nu får mine børn ikke madpakker med, endnu, men vi var på tur en dag og der pakkede jeg rugbrødsmadder ind i dem også. Her tog jeg blot et elastik rundt om for at være sikker på det holdte, da madpakken skulle lægge i en køletaske.  Og selvom det måske kan virke lidt besværligt at skulle vaske og lufttørre dem, kontra bare at smide stanniol ud, så må jeg altså sige at jeg tog hvad jeg havde af stanniol og smed det ud. BeeWrappy fungere så fint. Det eneste sted jeg mangler at BeeWrappy dur er til varme retter som skal holdes varme indtil servering.

Alle vores test og anmelder på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud af følgende kriterier: Nytteværdi, Holdbarhed, Pris og kvalitet. Vi bruger ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Min samlede vurdering bliver

Nytteværdi: MEGET GOD – Det kan være svært at undvære mad indpakningspapir i køkkenet, og BeeWrappy er virkelig et godt alternativ til den klassiske stanniol

Holdbarhed: GOD – produkterne har en lang holdbarhed, men bør skiftes ud hver 6-12 måned ved almindelig brug

Pris: MIDDEL – Priserne er umiddelbart til den lidt høje side når man skal anskaffe sig dem. Dog vil jeg understrege at de er pengene værd og derfor vurdere jeg den til middel i stedet for mindre god

Kvalitet: MEGET GOD – Jeg er fan.


 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Sackit WOOFit Go