TEST af madras og rullemadras fra NSLEEP – Testfamilien
TEST af NSLEEP indsats til Autostol og Klapvogn

TEST af madras og rullemadras fra NSLEEP

Vores testere Rikke og Katharina har hhv. testet en barnevognsmadras og en rullemadras fra danske Nsleep.

Rikke fortæller:
“Jeg har sammen med min datter Vilde på 10 mdr, testet en barnevognsmadras fra Nsleep.”

Da vi ventede Vilde, brugte jeg lang tid på at undersøge markedet, for at finde de bedste dyner og madrasser. Det er jo virkelig mange timer de små bruger i sengen/liften/barnevognen de første år. Og jeg er virkelig støv forskrækket når det kommer til vask af dyne, sengetøj mm. Så da jeg i sin tid opdagede N-sleep produkterne med kapok fyld, ja så skyndte jeg mig at købe dyner derfra. Så da testen kom på sådan en lækker madras med kapok fyld, så vidste jeg bare, at det var noget for mig.

Kapok madrasser er i kategorien ”futon” madrasser hvilket vil sige en fast madras. Og det anbefales faktisk, at de ligger på en fast madras, da det er med til at udvikle knoglerne bedre. Og hvis man syntes at madrassen er lige fast nok til de små pus, så kan man supplere med en topmadras.

Men grunden til at jeg er ret vild med kapok er, at det er så allergivenligt. Det kan ikke suge fugt og husstøvmider og bakterier kan ikke bo i materialet. Kapokfibrene virker ventilerende, så man sikres en behagelig kropstemperatur under hele søvnen. Materialet er 100 % økologisk og uden brug af kemikalier. For mig starter oplevelsen allerede ved emballagen og her er de altså også godt med.

Det udstråler kvalitet, miljøbevidsthed og økologi. Lige præcis det jeg ønsker, når man køber dyner, puder og madrasser mm.

Vi har både haft Vilde til at ligge i en Sleepbag ovenpå madrassen og direkte ovenpå madrassen. Og selvom hun nogle dage har været lige rigelig varm nede i sin sleepbag, så har madrassen aldrig været fugtig eller klam at mærke på.

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Vores vurdering af barnevognsmadrassen fra Nsleep:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er bare et must med en god madras til barnevognen. Tænk alle de timer de opholder sig i vognen de første par år.

Holdbarhed: MEGET GOD – kapokfibrene har en naturlig lang livstid og da der ikke kan bo husstøvmider og bakterier deri, er det ikke nødvendigt at vaske produkterne særligt ofte, kun ved alvorlige uheld – dem kender vi vist alle til 

Pris: MEGET GOD – Prisen ligger på 549 kr. Sammenlignet med andre barnevognsmadrasser, så syntes jeg det er en virkelig fin pris. Når man tænker på alle de gode evner denne madras har, samt den lange levetid, så syntes jeg personligt, at det er billigt.

Kvalitet: MEGET GOD – økologisk, allergivenligt og meget klimavenligt – what’s not to like.


Katharina beretter:
“Jeg har sammen med min datter på to år testet en kapokrullemadras til barnevognen fra Nsleep

Kapokrullemadras til barnevogn 36×96 cm – 299 kr.

Vi har set frem til denne test, da Sofia er et meget varmt barn, så ofte er hun helt våd/fugtig når hun vågner fra sin middagslur i barnevognen – også i de kolde måneder.

Kapokrullemadrassen fungerer på den måde, at den er svedtransporterende, som i Sofias tilfælde er vigtigt og dermed holder kapokken hende tør. Sveden passerer blot igennem kapokken, som ikke kan suge fugt og på den måde kan støvmider, bakterier og svampespore heller ikke leve i kapokken.

Da vi har en almindelig madras var jeg i tvivl om vi ville få det bedste ud af rullemadrassen, fremfor hvis både madras og rullemadras var af kapok. Dog har dette ikke en betydning og kapokrullemadrassen kan altså godt lægges ovenpå en almindelig madras, da kapokken stadig vil være tættest på barnets krop når det sover og derfor opnå alle kapokkens gode egenskaber.

Kapokfiberen udvindes fra kapok kapsler, som vokser på store kapoktræer og så er det 100% økologisk. Derudover er selve processen yderst bæredygtig, da træerne ikke fældes, da der vokser nye kapsler på år efter år og dette har en stor værdi hos os, da vi er en familie, som nøje udvælger produkter som værner om vores natur og fremtid.

Kapok virker på den måde, at det er ventilerende og isolerende og derfor vil produktet altid føles tørt og lunt. Dette er klart også vores oplevelse igennem de sidste fire uger. Rullemadrassen er så lækker i kvaliteten, blød og lun. Kan give min
varmeste anbefaling og vi skal helt sikkert eje flere kapokprodukter, så vi andre i familien også kan få en bedre søvn.

Om det er kapokken som er grunden til Sofia pludselig sover så godt, ja jeg tror jeg faktisk det er. Hun har førhen sovet uroligt og ikke længe ad gangen, men efter vi fik kapok rullemadrassen i barnevognen har hun sovet gode lange middagslure.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – l Sofias tilfælde og andre børn som er varme og sveder meget, er produktet helt klart nyttigt.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi har en enkelt gang tørretumblet rullemadrassen for at puste fibrene lidt op og det gjorde den super lækker og som ny.

Pris: MEGET GOD – Prisen er meget tilpas til produktet og en rigtig god investering i ens børns søvn.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er virkelig i top! Rullemadrassen er så blød og lækker og så er produktet økologisk og bæredygtigt. Bedre kan det ikke blive.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af NSLEEP indsats til Autostol og Klapvogn