TEST af LEGO Disney Frost 2 Arendal slotsby 41167 – Testfamilien
TEST af LEGO Duplo godstog model nr. 10875

TEST af LEGO Disney Frost 2 Arendal slotsby 41167

En række af vores testere har testet LEGO Disney Frost 2 Arendal slotsby 41167.

Katharina fortæller:

“Mor det er jo det Anna og Elsa slot jeg har set i fjernsynet som jeg ønsker mig!”

Isabella var ellevild da hun modtog pakken med Disney Lego. Det er hendes første ‘storepige’ Lego så jeg var spændt på om det ville være for svært for hende at samle. Til min store overraskelse fulgte hun vejledning med lidt hjælp fra mig og fik samlet det i løbet af samme aften. De efterfølgende dage gik primært kun med at fordybe sig og lege med Lego Disney slottet og vi har været så glade for det, at vi har valgt at købe Elsa isslot så hun kan udvide sin Lego samling. Lego Disney er en rigtig god gaveide, som henvender sig til alle piger som er glade for Frost. Det er med til at styrke barnets koncentration, koordinationsevne og finmotorik at samle småt Lego og det har været et hit herhjemme.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lego er en fantastisk opfindelse, som børn har stor glæde af.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD

Pris: GOD – slottet ligger i den dyre ende, men det gør Lego generelt, dog vil jeg sige det er en god investering, da Lego holder mange mange år.


Mads fortæller:

“Vores tester Karla har testet LEGO Disney Frost II-legesæt Arendal Slotsby (41167). Karla på 4 år har slugt det magiske Frost-univers i det sidste år. Hun har set begge film, spiser af Anna og Elsa-bestik, sover i Elsa-natkjole, synger ofte brudstykker af soundtracket fra den første film – og ønsker sig mest af alt, at være en figur i Disneys magiske tegnefilmsunivers. Det var derfor med stor glæde at hun modtog Disney Frost II-legesættet Arendal Slotsby. Sættet kommer med et tre-etagers slot med tronsal(!), værelse og loft. Dertil medfølger to små bager- og fiskebode samt en lille anløbsbro med robåd. Fra børneværelset kan vi ofte høre, at Karla – som minidukkefører – guider rundt med de medfølgende figurer i form af de velkendte personer fra universet – Elsa, Anna og Kristoffer samt et par dyrefigurer. Fantasien får ofte frit løb, og Karla har både skabt, bygget og udspillet flere scener fra de to film: Anna og Elsa passer på slottet i Arendal, Anna og Elsa køber fisk og brød og Kristoffer tager på nye eventyr i sin robåd. Ud over figurerne indeholder slotsbyen en masse tilbehør, og det gør det således muligt at man kan kreere sit helt eget Frost-univers på Anna og Elsas hjem. Udsmykning af klodserne til Arendal Slotsby er særdeles detalje-orienteret, og der er ikke gået på kompromis. Man føler sig med det samme at man sidder i en kulisse i Arendal. Karla har endvidere flere legesæt i LEGO Disney Frost II-legeserien, og det giver således gode muligheder for rigtig mange gode og sjove lege, og for en pige som har slugt Frost-univers er der masser af timers leg i juledagene. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Karla har stor glæde af slotsbyen. Hun kender Frost-universet, og kan udspille velkendte scener fra filmene samtidigt med at hun kan udvikle ny scenarier. Der er mange timers god og sjov leg.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO er meget holdbart, og selvom klodserne kan virke små, så udgør de små klodser en stærk konstruktion.

Pris: MIDDEL – På LEGO’s hjemmeside koster LEGO Disney Frost II-legesæt Arendal Slotsby 749,-. Det kan virke af mange penge, men der er også mange timers god leg i æsken for en pige, der holder af Disneys magiske univers.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten af LEGO er altid i orden, og det gør sig også gældende i denne æske. Man føler med det samme, at man befinder sig i Arendal, og både slot og figurer er tro mod originalerne i filmene.


Cebrina fortæller:

“Der kan næsten ikke være nogen tvivl om at Anna og Elsa er et kæmpe hit hos de fleste børn, måske i særdeleshed pigebørn. Og det er ingen undtagelse hjemme hos vores piger. Specielt den store på 5 år forblændet af det magiske Frost univers. Så det var klart at der var kæmpe glæde da hun fik slottet fra Frost 2.

Er der noget Lego kan, sådan generelt så er det at få børn og barnlige sjæle til at fordybe sig og her hjemme elsker vi at samle Lego sammen. Slottet er virkelig fint og som altid er Lego smækfyldt med detaljer. Efter vi har set filmen så er slottet om muligt blevet et endnu større hit.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Rigtig god – Lego er leg og læring i et. Et fantasifuldt univers der styrker fordybelse, finmotorik, fantasi.

Holdbarhed: Rigtig god.

Pris: Lego er jo liiidt i den dyre ende når vi snakker legetøj. 560 kr er slottet set til.

Kvalitet: Rigtig god og matcher prisen fint


Mie fortæller:

Filippa på 4 år har testet det fine LEGO-slot, fra Disneys “Frozen 2”. Hun er ret vild med Anna og Elsa i øjeblikket, så da hun så æsken var hun selvsagt lykkelig! Indtil nu har hun kun prøvet kræfter med Duplo, så vi var ret spændte på at se, om hun var blevet stor nok til at få noget ud af det – men bare det at der stod “5 +” på æsken, var nok til at hun syntes det var mega sejt at hun måtte få det.

Farmand og Filippa hyggede sig med at samle det i et par timer – hun synes især det var sjovt til at starte med, hvor hun bl.a. samlede de to fine Anna og Elsa-figurer. Hun kunne dog ikke holde fokus til det var bygget helt færdigt – bl.a. fordi det var nødvendigt med stor hjælp fra far til at omsætte byggevejledning til et produkt – og i Filippas alder, så vil man enten helst selv – eller også så vil man gerne have at legetøjet er hurtigst muligt klar til at blive leget med. Sådan er det i hvert fald hjemme hos os .

Hun nød derfor at se til, imens far fremtryllede det fineste slot til hendes to nye, små Anna og Elsa-figurer. Filippa er mest vild med selve byggeprocessen, hvor vi sætter os ned med hende og er sammen omkring at skabe noget ud fra LEGOklodserne. Det var så bare et kæmpe plus, at temaet var tidens helt store hit – jeg er sikker på at det fik hende til at holde koncentrationen lidt længere end ellers:-) Hun synes det var ret spændende, når de mange flotte detaljer inde i slottet begyndte at komme til syne. Hvis der er noget LEGO kan, så er det altså bare at skabe små, detaljerige udgaver af “virkeligheden”. Fordi Filippa er mest vild med selve byggeprocessen sammen med os, så har hun efter det er samlet, ikke leget så meget med det – men hun skal også lige vænne sig til det faktum at klodserne er noget mindre end hvad hun er vant til – og kan nemt falde lidt fra hinanden når det leges med. Selvom hun ikke har leget så meget med det endnu, så er jeg sikker på, at det kommer når hun har øvet sig lidt mere i at samle de små LEGO-klodser , for så kan hun samle det igen hvis det skulle gå fra hinanden under leg. Vi glæder os derfor til næste gang vi skal igang med at bygge, hvor Filippa formentlig også mere selvstændigt kan bygge efter vejledningen.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – konceptet LEGO får kun rosende ord herfra, fordi det styrker børns evne til at koncentrere sig om noget. Det er fedt når leg bliver til udvikling af koordination og finmotorik. Når Filippa bliver lidt større, vil hun formentlig få lidt mere glæde ud af det – også efter det er samlet. Alletiders gaveide, hvis børnene er vilde med Frost.

Holdbarhed: GOD. Holder år efter og år og kan samles igen og igen. Lidt skrøbeligt hvis mindre børn skal bruge det til “leg” efter det er samlet, da det selvfølgelig nemt kan skilles ad igen (hvilket jo er konceptet med LEGO).

Pris: LEGO ligger som altid i den dyre ende, men man får også hvad man betaler for; legetøj af høj kvalitet, som kan bruges igen og igen – og som samtidig er med til at skabe udviklende læring.

Kvalitet: MEGET GOD.


Line fortsætter:

“Esther på 4,5 år har været så heldig at teste Arendal slotsby fra Frost 2. Hun er stor fan af Frost, så hun fik virkelig julelys i øjnene, da hun så æsken. Vi var lidt spændte på, om hun kunne samle det selv, da hun er lige under den anbefalede aldersgrænse 5+. Men der var virkelig gode instruktioner med og det gik over al forventning og med lidt hjælp fra mig, var det samlet på et par timer.

Hun var ligeså begejstret for alle de små fine detaljer, der kom til syne, som jeg var. Lego er virkelig god til at skabe et fantasifuldt univers med mange små fine detaljer. Da slottet og de øvrige bygninger var samlet, brugte hun mange timer på at lege med slottet og de små figurer, der fulgte med. Frostuniverset er virkelig noget, som kan sætte fantasien i gang og slottet har flere gange siden hun har fået det dannet baggrund for magiske eventyr og timevis af leg. Selve slottet består af tre etager, hvor der kan indrettes og flyttes rundt på rekvisitter og møbler. Derudover er der boder og robåde, som skaber et univers uden for slottet, hvor der kan handles og sejles.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god – som med alt andet Lego er Arendal slottet med til at styrke koncentration, kreativitet og finmotorik.

Holdbarhed: Meget god – Lego holder bare! Og Frost universet er uden tvivl noget Disney kommer til at holde aktuelt mange år endnu. Og ser man bort fra Frostdelen er prinser, prinsesser og eventyrslotte jo noget der altid vil have sit publikum.

Pris: God – Man betaler for kvalitet, og hvis ens børn er til Frost og Lego syntes jeg, at pengene er givet godt ud.

Kvalitet: Meget god – legetøj af høj kvalitet, som kan bruges igen og igen.


Lilian fortæller:

“Lykken ville ingen ende tage da Liva modtog pakken fra Lego Disneys, med Slottet fra Frost 2. Liva har i forvejen slottet fra sidste år og har set filmen. Der er ingen tvivl om at Anna og Elsa er et magisk univers for især pigebørn. Liva er lige blevet 5 år og har bygget med de små Lego klodser siden hun har været omkring 2,5 år. (Når storebror sad med hans Lego) men Liva havde ikke prøvet at bygge selvstændigt efter en byggevejledning.

Jeg tænkte at det kunne hun nok ikke, men endnu engang viste Liva mig at hun er en gæv 5 årig. Hun kunne sagtens forstå byggevejledningen og fandt selvstændigt de rigtige poser og klodser der blev henvist til. Indimellem blev det kompliceret og jeg fik lov til at være med. Men Liva blev siddende fra start til slut. Indimellem legede hun med Anna og Elsa figurerne som hun selv havde samlet. Liva havde helt styr på hvor klistermærkerne skulle sidde og hun var ikke bleg for at korrigere sin mor i en fejl. Liva er ikke til at skyde igennem. Hun er stolt og fordyber sig i rollerne som Anna og Elsa. Især en ting imponerer Liva. Det er at man kan vippe dynen af og på i sengen, når Elsa skal i seng. Det tog et par timer at samle, men det var super hyggeligt og som mor er jeg ret imponeret over at Liva forstod og kunne bygge ud fra byggevejledningen uden frustrationer men med spændning, glæde og stolthed.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god. Som altid har Lego haft stor nytteværdi i vores familie. Især i finmotorik, koncentration, kreativitet, fantasi og Leg.

Holdbarhed: Lego er Lego. Det holder bare!

Pris: God. Lego er kvalitetslegej som holder. Man får som altid hvad man betaler for. En god investering.

Kvalitet: Meget god. Det er legetøj af super god kvalitet som kan anvendes igen og igen.


Mette fortsætter:

“Selma og Bjørk knap 4,5 år har testet LEGO Frost 2 Arendal slotsby. Jublen var stor, da Selma trak den fine LEGO frost 2 arendal slotsby æske ud af indpakningen. Mor! vi har fået ægte Anna og Elsa LEGO. Det er lykken for en 4,5 årig med vild frost feber brusende i blodet. Jeg var meget spændt på hvordan hele samle processen ville forløbe. Men med LEGO’s yderst strukturerede opdeling af poser og simple samlevejledninger gik det som smurt. Begge piger formåede at bevare ro og koncentrationen.

De var begge utroligt stolte over resultatet, da det imponerende Arendal stod færdig. Bjørk gik straks i gang med rolleleg med figurerne og skabte sit eget magiske univers, Selma undersøgte alle de vidunderlige detaljer i slottet. Selma har dagligt leget med slottet og har skabt endnu mere LEGO glæde.

I dette tilfælde bliver vurderingen.

Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO rammer plet endnu engang. Legetøjet indeholder alt det børn er vilde med. massere af leg, læring, kreativitet og fantasi. Tilmed styrker det barnets evne til koncentration og udfoldelse af finmotorikken. LEGO frost 2 har hele paletten.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – det holder bare! Eneste udfordring er at holde styr på alle de små dele. Er man god til at bevare alle dele, kan det samles igen og igen og holder i årevis.

Pris: GOD – Man betaler for god kvalitet, og er en langsigtet investering.


Anna fortæller:

“Herhjemme er Carla KÆMPE, Anna og Elsa fan fra Frost. Så da hun modtog en æske Lego, med det nye frost 2 slot, blev hun lykkelig. Jeg var meget spændt, fordi det var første rigtige æske Lego, Carla har fået. Vi har kun leget med duplo herhjemme indtil nu. For man må bare sige at, det fine, smukke slot har skabt massere af leg og specielt her har Carla virkelig fået gang, i sine rolle lege. Æsken indeholder det fineste slot, med så mange smukke detaljer. Ligefra malerier på væggene, til en chokolade bar og til en stjernekikkert. Der er både en lille havnekaj med en robåd til og en lille bagerbod med små kager. Og selvfølgelig indeholder æsken også både en Elsa, Anna og en Kristoffer legofigur. Man kan skifte håret på figurerne samt “sætte” håret med en sløjfe eller krone. Det er første gang jeg nogensinde har samlet en æske Lego, sådan helt fuldstændig efter en samle vejledning. Og jeg må bare sige, at selvom der er så mange små sager og både klistermærker osv. Så var det super nemt og lige til. Selv Carla på 4 år var med til at samle og lede efter de rigtige brikker. På æsken står der 5+ men jeg syntes faktisk ikke at, det har været noget problem her. Det tog en times tid at samle, men vi hyggede os under det, hvor legen allerede gik igang. Carla elsker sit “Let it go” slot og Anna og Elsa bliver bragt til live, i en fantastisk fantasi leg. Så derfor giver vi det lille slot vores varmeste anbefalinger.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er vist ingen tvivl om at Lego er godt legetøj. Både for fantasien, finmotorikken og børns koncentration. Der er så meget leg i det skønne slot, for små frost fans.

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego holder i årtier har jeg lyst til at skrive. Vi har stadig Lego fra vores barndom på loftet. Stadig med massere af leg tilbage.

Pris: GOD – Prisen for Lego altid lidt i den høje ende, men som skrevet så køber du altså kvalitets legetøj, som næsten ikke kan ødelægges.

Kvalitet: MEGET GOD


Karina fortæller:

“Hvis der er noget som kan gøre en 6 årig pige mega glad, så er det at modtage en kæmpe æske med Frozen 2, som jo nok er en af de allerstørste hits henimod slutningen af 2019. Æsken indeholder det magiske univers, Arendal slotsby, som er der hvor Anna og Elsa bor. Æsken henvender sig fra 5 år og op. Det indeholder 521 dele. Heldigvis er delen delt op i nummerede poser, så det er ret ligetil. Det tog en del tid at samle slottet og Ella havde ikke helt tålmodighed til at samle det 3 etagers slot helt alene, derfor fik hun lidt hjælp af mig, så hun kunne hurtigt kunne komme igang med at lege.

Noget af det sjoveste ved at samle slottet var helt sikkert at sætte klistermærkerne de rigtige steder, hvis man spørg Ella. Jeg er ret imponeret over de mange fine detaljer slottet har, der følger en masse dele med til, så det skaber hele universet omkring Arendal. Slottet er bygget op i 3 dele, som gør det nemt at skille og samle igen under leg. Ella de lykkelig over at have fået lov til at teste den meget fine æske og har vitterligt leget med det mange eftermiddage efter skole. Nu glæder hun sig endnu mege til at skulle ind og se filmen. Udover æsken her, kan man tilkøbe andet i samme serie, så man kan udvide Arendal, men æsken står også fint alene og der er allerede leget mange timer med det.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO er et kæmpe hit og herhjemme er der meget af slagsen. Udover leg, kan LEGO bare så meget andet, såsom koordinering, koncentration og øvelse af finmotorikken.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – Kvaliteten lever fuldt ud op til vores forventninger.

Pris: GOD – Æsken koster 560, som er en virkelig fin pris for sådan en stor æske LEGO, der har så meget legeværdi.


Marck afslutter:

“Frost er et hit i de fleste pigers liv. Hele det univers der ligger der er noget Karla syntes er fantastisk. Jeg sad som vanlig på sidelinjen og hjalp med at bygge dette flotte Frost slot fra LEGO. Jeg byggede hele bunden og satte de klistermærker på tingene for at gøre slottet mere virkeligt.

Det er så detaljeret og har så mange små fine effekter med. Man får ikke kun et slot, men både en båd, fiskebutik, lygtepæl og en hav af små fine møbler til slottet, seng, stjernekigger, klædeskab, en kiste ovs. Karla fik selv lov at bygge hele den anden del af manualen og var virkelig imponeret over hvor dygtig hun var. Uden hjælp fik hun faktisk samlet den sidste del. Hun var meget glad for slottet som også bare er gennemført ned til mindste detalje. Ja selv faren her er imponeret over hvor meget man kan bygge ud at de utalligekloder lego laver og sikke et flot slot.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god – Det tog lidt over en time at bygge og Karla kunne selv lave meget af det selv.

Holdbarhed: God – Der skal ikke mange store pille fingre og små til at det går fra hinanden, men det jo grundet alle de små fine detaljer, så det godt at Karla er en forsigtig pige.

Pris: God – Det er dyrt, men også noget man kan bruge i mange år og give videre til andre børn når Karla bliver for stor.

Kvalitet: Meget god – Kvaliteten er i top, Lego laver aldrig noget halvt.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO Duplo godstog model nr. 10875