TEST af piktogrammer fra CIHA.DK – Testfamilien
TEST af bogen "Sammen om Sanserne" fra CIHA.DK

TEST af piktogrammer fra CIHA.DK

Flere af vores testfamilier har testet piktogrammer fra webshoppen CIHA.dk.

Karina fortæller:

“Vi har ofte herhjemme snakket om at piktogrammer kunne være en mulighed, da det oftest kan være hektisk at få 3 børn klar til tiden. Vi oplever at børnene har ekstra brug for hjælp om morgnen, da de stadig er lidt trætte.

Særligt er det Ella på 6 år, som gerne vil nå mange andre ting om morgenen end det vores plan er.

Så derfor var det virkelig fedt at kunne takke JA til netop denne test.

Vi har modtaget en  stor æske med mange piktogrammer. Der er forskellige billeder og vi har endnu ikke oplevet at der var et kort som manglede i forhold til hvad vi har haft brug for. Men skulle det dukke op, har CIHA været så smarte at vedlægge 10 tomme kort, så man har mulighed for selv at designe. Derudover er der også 13 portrætkort med, så er der mulighed for selv at tegne den person på, som man har brug for.

De gængse kort, såsom at vaske hænder, gå på toilet osv. er der 2 med af, så der giver en rigtig mange muligheder.

Billederne på piktogrammerne er rigtig fine og detaljerede, mere spændende at kigge på, sammenlignet med dem vi har set både i børnehaven og på skolen. Brikkerne er af god kvalitet, de har en tilpas tykkelse og kan nemt sættes op med abesnot, eller hvad man nu kalder det.

Vi er startet ud med at bruge piktogrammerne til de daglige rutiner til morgen og aften. Og efterfølgende har vi tænkt at udvide, til weekenderne også. Men vi tager det lige i små steps, så det bliver en rigtig god oplevelse.

Ella har været rigtig ivrig for at komme igang, hun har været med til at tegne sig selv, udvælge pikotogrammer i samarbejde med mig, valgt hvor de skulle op henne og selv været med til at hænge dem op.

Piktogrammerne har vi delt op, morgenrutine hænger på Ellas tøjskab og aftenrutinen hænger i vores køkken. Dog leder jeg lidt efter en løsning man kan tage med rundt i huset.

Det fungere rigtig godt, vi har indtil nu kun testet dem i ferieperioden, så jeg er virkelig spændt på at se om de kan gøre en forskel på hektiske hverdagsmorgen.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Præcist for os er piktogrammer genialt, da Ella har brug for at få sat billeder på for at forstå, i hvilken rækkefølge tingene er bedst at gøre på.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – kortene er tykke og lette lige at tørre over med en klud, hvis de er blevet lidt beskidte.

Pris: GOD299 kr. for en stor æske med mange forskellige piktogrammer, det er en rigtig fin pris.


Vores tester Sabrina har også sammen med sine to børn, Maya 5 år, Masha 2 år, testet Min dag i Piktogrammer fra Ciha webshop.

Sabrina Fortæller:

”Vi har længe snakket om at indføre piktogrammer i vores hverdag, så vi har glædet os meget til at komme i gang med testen”

Piktogrammer er en rigtig fin måde at strukturere hverdagen på, fjerne en del af det uforudsigelige fra børnenes hverdag og forberede dem på, hvad der skal til at ske.

Det er en fin æske med Pelle og Ronja, som man også kender fra bøgerne ”den store snikke snakke bog” og ”sammen om sanserne”, der indeholder de mange gode piktogrammer.

De indeholder stort set alt fra hverdagen, selv fredagsslikken er med. Derudover er der 10 tomme kort, hvor du selv kan tegne det du synes, du mangler. Hvis du tegner med tusch, kan du nemt vaske dem rene med en vådserviet og tegne nye billeder på.

På billedet her kan du se en oversigt over de mange kort der er i æsken og hvad de kan betyde, du tolker nemlig selv kortene lige som du lyster, bare de fungere for dig.

Jeg synes det har været rigtig svært at finde ud af, præcis hvordan vi skal bruge piktogrammerne herhjemme. Vi har forsøgt os med at hænge lidt billeder op hist og her, som det passede i hjemmet og vi har forsøgt os med at skabe hele dage og mm. Maya og Masha er derimod hajer til det, da de dagligt bruger det i børnehaven.

Der medfølger en lille guide, som er rigtig god at læse igennem, blandt andet, kan det for mange tage 1-3 måneders brug af kortene, før man finder sin egen perfekte metode. Inde på www.ciha.dk kan man læse og se rigtig meget omkring brugen af piktogrammer.

Vi bruger stadig kortene dagligt, både som en huske guide på badeværelset, men også som en indlæringsmetode til Masha, så vi øve en masse ord. Maya elsker at sidde med kortene og dele dem op i grupper og sammensætte dagene, fredagen er den hun bedst kan lide at samle.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi/holdbarhed: MEGET GOD –  Det er så meget mere end bare piktogrammer. Børnene elsker dem.

Pris: MEGET GODPrisen er 299,- meget fornuftig pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Gode holdbare kort, der nemt kan bruges igen og igen. Sæt dem op på væggen med elefantsnot, så kan de nemt rykkes rundt.


Vores tester Katharina har sammen med sin familie testet ’min dag i piktogrammer’ fra www.ciha.dk

Min dag i piktogrammer koster 299 kr.

Vi har testet ’min dag i piktogrammer’ i december måned, som for mange børn kan være en svær måned. Vi var rigtig glade for at få muligheden, da børnehaven også gør brug af piktogrammer og dermed var der genkendelighed for Isabella. Kortene er gode til at give struktur og forudsigelighed for barnet og er noget mange familier kan have godt af i hverdagen. Vi brugte piktogrammerne ved toiletbesøg og hvad der skulle foregå når Isabella og Sofia kom hjem fra institution. Det gjorde det nemmere for dem, at huske man skulle vaske hænder efter toiletbesøg og gav dem mere ro når de kom hjem, at de vidste de kunne slappe lidt af, inden vi skulle vaske hænder, spise aftensmad, i bad og så læse godnathistorie.

Piktogrammerne har været rigtig gode til at skabe ro for os om eftermiddagen, som tit kan være rigtig hektisk. Derudover har vi brugt de farvestrålende piktogrammer til at skabe dialog om de forskellige rutiner i hverdagen. F.eks. har vi snakket om, hvordan dagen skal være når Isabella skal i skole til sommer og at der er mange flere ting man skal huske om morgenen, end man skal nu når man går i børnehave.

Piktogrammerne er gode for børn med særlige behov, men også for børn som blot har gavn af mere struktur, for at skabe ro omkring hvad der skal ske. Det gør også at man har færre konflikter med sit barn, da det kan gå hen og se på væggen hvor piktogrammerne hænger, hvad det næste er man skal.

Vi har sat vores piktogrammer op i gangen på førstesalen med elefantsnot, da det er der vi sover, tager tøj på, går i bad, børster tænder og læser godnathistorie osv. Vi har været rigtig glade for piktogrammerne og ser frem til at bruge dem endnu mere.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det jo ikke en nødvendighed med piktogrammer i ens hverdag, men det er rigtig godt for børn, som har brug for struktur og forudsigelse.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Gode og tykke piktogrammer, så de holder rigtig godt.

Pris: MEGET GOD – Prisen er meget tilpas til produktet, som indeholder mange piktogrammer og flere af de samme, hvis nu en skulle blive væk eller gå i stykker.


Stella fortæller:

Årets sidste test/anmeldelse bestod af piktogrammer fra Ciha.dk.

Som jeg før har fortalt i mine anmeldelser, så har vores ældste datter Merle (knap syv år) lidt udfordret i dagligdagen. Hun kan ikke holde fokus og er meget ’på!’. Jeg har altid kørt dagligdagen i samme rutine hver eneste morgen, for at Merles morgen kunne være mere rolig, undgå kaos og give hende en tryghed i hvad der skal ske.

For cirka syv måneder siden tænkte jeg at måske piktogrammer kunne være en hjælp da de er et visuelt hjælpemiddel. Jeg fandt en piktogram-tavle for en hel uge med en masse små symboler til. Denne har vi brugt hver dag, lige indtil vi modtog disse til test. ’Min dag i piktogrammer’. Nu har Merle én dag ad gangen at forholde sig til. Piktogrammerne er tegnet i flere farver, nuancer og så er de tegnet mere detaljeret end mange andre piktogrammer normalt er.

Min dag i piktogrammer er tegnet med flere farver, nuancer og detaljer end piktogrammer normalt er. Alt dette for at øge barnets motivation for at bruge dem. Vi oplever en hverdag med mindre stress, og nogle piger som har god effekt af symbolerne. Især Merle forholder sig meget til dem, og retter dem hver dag ind så de passer til næste dags aktiviteter hvis hun fx skal til gymnastik eller med en ven hjem og lege.

Et piktogram er et enkelt billede, der symboliserer ting, begreber eller handlinger. Der medfølger 10 tomme kort som barnet selv kan tegne dét som lige mangler i deres hverdag. Herhjemme manglede Merle fx lige et nytårskort. Der er 13 tegn-selv portrætkort med.

Vi er meget tilfredse med denne test herhjemme, og jeg er sikker på at vi i mange år vil bruge disse kort i vores hverdag.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Børn og familier som har brug for struktur og overblik i hverdagen, er piktogrammerne guld værd. Herhjemme er de uundværlige og de bruges dagligt.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Piktogrammerne kan holde altid hvis de passes på, da de er så god kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD – Piktogrammerne er i god tyk kvalitet og billederne derpå er forsøgt illustrerede så enkle som muligt og letforståelige for børn. Der er 100 symbolkort i kassen, de er i en solid æske som man kan opbevare kortene i (de som ikke hænger oppe).

Pris: MEGET GOD – Piktogrammerne koster 299 kroner.

Når man tænker over hvilken forskel piktogrammerne kan gøre, så syntes jeg prisen er rigtig gode. Jeg vil med glæde anbefale disse til andre familier.


Vores tester Tina har også sammen med sin datter Freja på 4 år testet piktogrammer fra Ciha.dk

Tina afslutter:

“Vi modtog en lille fin æske fra Ciha.dk med piktogrammer i. Det er absolut ikke nogen hemmelighed, at jeg var begejstret for at skulle teste de her med Freja. Piktogrammerne kommer i en virkelig fin lille æske og med virkelig mange forskellige illustrationer, men også virkelig mange af de samme hvilket er genialt til når man har flere børn.

De bruger piktogrammer i børnehaven ude ved garderoben så børnene kan se hvilket overtøj de skal have på, så jeg glædet mig virkelig til at vi kunne komme igang med den her test.

Der er nogle forskellige billeder med baggrundsfarve på hvor man så kan skrive navnet på det barn som skal bruge dem, og så er der nogen blanke så man selv, enten kan tegne på dem eller skrive på dem hvis man synes at der mangler noget.

Freja er 4 år, og fyldt med undskyldninger for ikke at få ordnet sig inden sengetid, så for mig var det ideelt at hænge nogle forskellige billeder op på vores badeværelse, så hun hver gang vidste, at det var det her hun skulle når hun eksempelvis havde været på toilettet.

Det har været SÅ godt for os, og ikke mindst skabt markant mindre konflikter, efter at vi har haft dem oppe på badeværelset. Hun ved nu, at hvis hun er i tvivl så kan hun hurtigt og nemt lige kigge på billederne og så gør hun det bare uden at stille spørgsmålstegn.

Vi har også brugt piktogrammerne når hun har skulle være alene hjemme med Rasmus og Albert, på den måde har både Rasmus og hende vidst hvad de skulle og i hvilken rækkefølge, og igen har der ikke været konflikter. Freja har faktisk også brugt dem til at lege vende/huske spil med.

Alle kortene er i virkelig lækker og tyk kvalitet, og jeg er især vild med at, farverne på kortet er så forskellige så der både er “dreng og pigefarver” på den måde skaber det heller ikke konflikter om hvorvidt at den ene farve ikke er “piget” nok til den unge dame herhjemme.

I dette tilfælde bliver min vurdering således;

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Jeg er af den overbevisning, at forudsigelighed og struktur er noget der i den grad gavner børn (og voksne), til en mere rolig hverdag, og med de her piktogrammer er jeg bare blevet bekræftet i min overbevisning. Og så har piktogrammerne flere funktioner, bla. kan de bruges til vendespil også.

Holdbarhed: MEGET GOD – Kortene her, er tykke og der skal virkelig meget til at de går i stykker. Albert har haft dem i munden og de har ikke taget skade af det.

Pris: GOD – Piktogrammerne står til 299 kr hos Ciha.dk, det synes jeg er en virkelig god pris når man ser hvor meget man faktisk får for pengene.

Kvalitet: GOD – Materialet kan man se er stærkt og solidt, farverne er fine og illustrationer er der gjort noget ud af.


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af bogen "Sammen om Sanserne" fra CIHA.DK