TEST af 5 grønne alternativer fra DEN GRØNNE (Kaffefilte, soyalys, sugerør, frugtnet, beewrap) – Testfamilien
TEST af SKITØJ fra HELLY HANSEN

TEST af 5 grønne alternativer fra DEN GRØNNE (Kaffefilte, soyalys, sugerør, frugtnet, beewrap)

Vores tester Anne-Louise & hendes familie har den seneste måned testet kaffefiltre, soyalys, sugerør, frugtnet & beewrap fra Den Grønne.

Anne-Louise fortæller:

“Da denne test kom var jeg så klar til at komme igang. Der er rigtig meget snak om klimaet for tiden – og det er selvfølgelig også noget vi tænker meget over herhjemme. Vi har talt meget om hvad vi som familie kan gøre for at passe bedst muligt på miljøet. Udover at spise mindre kød, sortere plast, dåser, osv., så kommer der flere og flere shops frem med grønne alternativer, til alt det vi bruger i hverdagen, som belaster vores klima. Så denne test var helt perfekt og gav god mening for os.

Vi fik en kasse med 5 forskellige ting i til dagligdagen:

Kaffefilter

Kaffefilteret er lavet i rustfrit stål og er fra mærket Green Genius.

Kaffefiltret kommer i en fin pap indpakning & er selvfølgelig uden plast (stort plus).

Det bruges lige som alm. indgangsfiltre, men dette  er i super god kvalitet & kan genbruges i op til 3 år eller 3000 brygninger. Du sparer både papir- og plastikindpakning samtidig med at du får en god økonomisk besparelse.

Efter brug kan det vaskes under hanen eller smides med i opvaskemaskinen – så bliver det ikke meget lettere. Jeg har tidligere brugt andre genanvendelige kaffefiltre, men i bomuld. De er også super gode, men disse holder sig uden tvivl pænere & holdbarheden er bedre. Kaffefiltret er selvfølgelig godkendt til fødevarekontakt i EU.

Nu har jeg prøvet det i 1 måned og jeg synes det fungerer super godt. Det er dejligt at vide, at man er med til at gøre en forskel, selvom det blot er så lille en ting som et kaffefilter.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi undgår “brug & smid væk” tendensen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Den er utroligt holdbar. Jeg kan ikke se den er brugt efter denne måned.

Pris: MEGET GOD –  et filter koster 87,- men det kan bruges i minimum 3 år – alt efter hvor mange brygninger man har.

Kvalitet: MEGET GOD – det er lavet i rustfrit stål og har en virkelig lækker kvalitet.

Wrappy bivoks papir

Wrappy bivoks papir fås i flere forskellige str., vi fik 2 stk. I  str. L (33*33) .

Det fine bivoks papir er et grønt alternativ til plastfilm og alufolie. Bivoks papiret er fremstillet af økologisk bomuld nænsomt præpareret med bivoks, harpiks og jojoba olie. Det fine mønster af bier på bomuldsarket er selvfølgelig lavet af naturfarve & får arket til at virke ekstra fint.

Lige når man åbner pakken kommer der en let duft af harpiks, men jeg synes hurtigt lugten fortager ved brug.

I starten er  arkene meget stive i det og kan være lidt svære at få til at lukke tæt på en skål/tallerken, men det bliver kun bedre og bedre ved brug. Varmen fra ens hænder får arket til at klistre sig mere sammen og kan sagtens slutte tæt – som vi kender det fra plastfilm. Efter brug kan de let tørres af med en klud eller vaskes under hanen.

Jeg har brugt dem flittigt til afdækning af rester, over pandekager, koldhævet dej og til at pakke diverse madvarer ind i, hvor jeg ellers ville have brugt en plastpose. Med de mindre størrelser kan man let bruge wrappy til madpakken og undgå det store plast forbrug.

Wrappy er en super god løsning for miljøet. Man sparer penge på en masse alufolie/plastfilm og man belaster ikke miljøet win win.

Som travl børnefamilie er jeg ikke sikker på vi ville kunne undgå brugen af plastfilm/poser/folie, da der skal en del pakker Wrappy til, hvis man skal have til de forskellige behov. Med nogle ting er en pose eller plastfilm også hurtigere og “nemmere” at gribe fat i end Wrappy. Men med tanke på miljøet vil jeg helt klart prøve at bruge disse to ark mest muligt og købe en pakke med nogle mindre størrelser til at supplere med.

Nytteværdi: MEGET GOD – vi undgår igen “brug og smid væk” tendensen

Holdbarhed: GOD – i følge producenten kan wrappy ved dagligt brug holde i 1 år. Ved brug i en måned virker de super fint, men de bliver nemmere og nemmere at arbejde med jo mere de bliver brugt.

Kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten er god og den er lavet i et fint design, der findes flere forskellige str. Så det kan bruges til flere behov.

Pris: MIDDEL – Disse to ark kommer i en æske til 119,-. Jeg synes det er lidt til den dyre side, da der skal en del pakker til husholdningen, hvis man skal kunne undgå brugen af plastfilm/folie & de samtidig “kun” kan bruges i ca. 1 år.

Frugtpose

Vi fik posen fra Bo Weevil i str. L (de findes også i S og M) – den er lavet i 100% certificeret økologisk bomuld. Øverst er der en snor, så man kan lukke posen. Den er perfekt til at opbevare frugt/grønt i eller til at tage med når man handler ind.

Jeg har primært brugt nettet når jeg har handlet. Det er helt perfekt at have med i grøntafdelingen til at købe løs frugt eller grønt i. I stedet for at bruge de kendte tynde plasticposer, kan man putte det hele i dette frugtnet og spare miljøet for unødig plast. Nettet ser super fint ud – og hvis det bliver nusset kan det tåle at blive vasket.

Jeg har også brugt det til at opbevare løg, hvidløg mm i , det ser lidt fint ud.

Jeg vil helt klart forsætte med at bruge nettet. Jeg følte virkelig jeg gjorde en forskel da jeg kunne gå med mit net i grøntafdelingen og vælge mine grøntsager, helt uden at skulle bruge plastic. Man skal lige huske det når man tager ud at handle – men jeg skal nok bare blive bedre til at ligge det med mine indkøbs net, så det automatisk kommer med. Muligheden for at bruge det bedst er umiddelbart i butikker som Føtex, kvickly, Brugsen hvor grøntafdelingen er større og med mere løs frugt/grønt end vores Netto & Rema1000 har her i byen.

En ekstra ting som er værd at nævne er, at den Hollandske producent Bo Wevill har en mission om at Mennesker & miljø kommer først!

Nytteværdi: MEGET GOD – vi slipper for brugen af plastic i grøntafdelingen og nettet har god plads til både frugt og grønt

Holdbarhed: MEGET GOD – jeg vurderer at nettet holder super fint – det ser endnu ubrugt ud.

Kvalitet: MEGET GOD – det er lavet i 100% økologisk bomuld, det er dejlig blødt og ser fint ud.

Pris: MEGET GOD – det koster kun 29,- og det kan bruges til mange ting.

Soya fyrfadslys

I vores kasse var der også en fin æske fra Åbenlys med soya fyrfadslys. I denne æske var der 42 lys med en brændtid på 4 timer.

Fyrfadslysene er bæredygtige lys af 100% soyavoks. I stedet for de almindelige folie beholdere fyrfadslys kommer i, er disse lys i en beholder af genbrugsplast og vægerne er fri for tilsætningsstoffer.

Soyavoks er en fornybar og CO”-neutral ressource, den er fri for tilsætningsstoffer og planterne er dyrket af ansvarlige farmere i USA med stor fokus på bæredygtighed.

Jeg har de seneste år ikke brugt stearinlys så meget, primært ved juletid & til fødselsdage. Jeg har haft det dårligt med brugen af alm. stearinlys siden jeg blev bevidst om, at de små stearinpartikler kan skade os, kan påvirke astmatikere og det ikke er godt for miljøet. Men vi kan ikke komme udenom at stearinlys er med til at skabe hygge, og selvom der findes rigtig mange LED lys – så er levende lys altså bare hyggeligst synes jeg. Så det er fantastisk at prøve disse soyalys så vi igen kan tænde lys med god samvittighed – for os & naturen.

Nytteværdi: MEGET GOD – De skaber hygge med god samvittighed. De belaster ikke miljøet med stearinpartikler, folie beholdere og væger med tilsætningsstoffer.

Holdbarhed: GOD – De har en brændetid på 4 timer, hvilket jeg synes er fint.

Kvalitet: MEGET GOD – lysene fremstår pæne i den gennemsigtige beholder i genanvendelig plast, de brænder pænt og er uden lugt som der kommer ved alm. lys.

Pris: GOD – de er lidt dyre – en kasse med 42 stk koster 172,-. Men når man tænker på at de bringer hyggen indenfor uden at skade og og miljøet, så synes jeg de er alle pengene værd.

Sugerør

Vi har også testet stålsugerør fra Bambaw. De kommer i en fin bomuldspose med 6 sugerør med knæk og en børste til rengøring af stålsugerør.

Genanvendelige sugerør af stål (eller bambus, glas eller silikone), er et miljøvenligt alternativ til plastsugerør.

De har lang holdbarhed og kan vaskes i hånden eller i opvaskeren.

Plasticsugerør er et kæmpe problem på trods af den lille størrelse. Antallet af brugen af sugerør om dagen på verdensplan er skræmmende højt. De bliver ofte bar brugt et par minutter og ryger derefter i skraldespanden eller endnu værre – i naturen. Hvis man har svært ved at undgå bruges af sugerør, så er disse sugerør virkelig et godt alternativ. Børnene elsker at få sugerør i deres kop og jeg selv bruger sugerør til iskaffe hele sommeren igennem. Disse stålsugerør er super gode og udover at være miljøvenlige skåner vi også kroppen for unødig kemi når der drikkes af dem.

Jeg vil uden tvivl fortsætte med at bruge dem og jeg vil have nogle liggende i tasken, til når vi er på tur, så vi kan sige nej tak til sugerør på cafeer mm.”

Nytteværdi: MEGET GOD – De er et fantastisk alternativ til plasticsugerør & hjælper på kampen mod plast.

Kvalitet: MEGET GOD – de er lavet i rustfrit stål 18/8 og kan ikke knække eller bøje som plastic sugerør.

Holdbarhed: MEGET GOD – de holder pænt og er nemme at rengøre.

Pris: MEGET GOD – Prisen på denne pose med 6 sugerør og en børste til rengøring er 99,-. Det er en super fin pris!

Lige nu kan testfamiliens følgere få 10% på shoppen med koden: Testfamilien10 lige her.

 

1 kommentar

  • Thea Louise schjerlund

    Herhjemme har jeg to piger på 9 og snart 11 år og vi er stor fan af sugerørene. Elsker at de er genanvendelige og er nemme at gøre rent, mine piger bruger tit flere sugerør på en dag.

    Bivoks indpakningspapir har jeg ikke helt været fan af vedrørende lugten, men det er helt sikkert en smal sag når man tænker hvor godt det er for miljøet. Bruger det til pigernes madpakker.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af SKITØJ fra HELLY HANSEN