TEST AF 5 GRØNNE ALTERNATIVER FRA DEN GRØNNE (SÆBEBÆR, TØRREBOLDE, EUCALYPTUS OLIE, ALT-MULIG-POSE OG SHOPPINGNET) – Testfamilien
TEST af VITAYUMMY Hair and Nails

TEST AF 5 GRØNNE ALTERNATIVER FRA DEN GRØNNE (SÆBEBÆR, TØRREBOLDE, EUCALYPTUS OLIE, ALT-MULIG-POSE OG SHOPPINGNET)

Vores tester Mette har sammen med familien testet 5 grønne alternativer fra “Den Grønne”.

Mette fortæller:

“Jeg blev rigtig glad og var meget forventningsfuld, da jeg fik lov til at teste denne skønne bæredygtige pakke med hverdags artiklerne sæbebær, tørrebolde, shoppingnet, naturlig olie og en alt-mulig-pose fra webshoppen Den Grønne.

Tina som står bag denne webshop har samlet de bedste bæredygtige produkter ét sted, så du ikke behøver at bruge tid på at finde dem rundt omkring. Hun tester også produkterne på sig selv og sin familie, så hun ved, om de virker tilfredsstillende.
Produkterne er valgt ud fra ønsket om, at de fleste er produceret i Danmark eller Europa, så der undgår en lang og Co2-krævende fragt.

Følgende produkter er testet:

Sæbebær- Vaskenødder 500g- Cocoon – 109 kr

Tørrebolde 100% uld – 6 stk – Cocoon – 199 kr

Eucalyptus Olie – 100% naturlig – Cocoon – 69 kr

Alt-mulig-pose – The organic company – Large – 50 kr

Shoppingnet – 100% økologisk bomuld, lang hank – Bo Weevil – 85 kr

Især sæbebær havde min store interesse, da jeg længe har ledt efter et alternativ til alm. traditionel vaskemiddel, som naturligvis skulle være meget allergivenligt, da jeg har en datter som lider af aluminiumsallergi, og desværre ikke tåler kemisk fremstillede produkter. Sæbebær indeholder alt hvad mit økologiske hjerte begærer, de er økologiske, veganske, et 100% naturligt vaskemiddel, som er allergivenligt  og ikke mindst biologisk nedbrydeligt, efter endt brug af bærrets vaskekapacitet.

Sæbebær er skaller fra bær som stammer fra træet Sapindus mukorossi, der vokser ved himalaya bjergene i det nordlige Indien. Skallerne indeholder stoffet saponin, saponin skummer op når det kommer i kontakt med vand på temperaturer mellem 30 og 60 grader. Deraf kommer den sæbe lignede effekt, og bærrets evne til at opløse og fjerne snavs i vasketøjet.

En pose med 500 g sæbebær holder ca. til 180 vaske, alt efter kalkindholdet i ens vand. Det anbefales at bruge 4-5 skaller til en vask, de kan genanvendes ca 3-5 vaske, inden de har udtjent deres vaskeevne. Jeg fandt hurtigt ud af, at vi har meget hårdt vand, så tilføjede et ekstra sæbebær i den tilhørende bomuldpose, og oplevede at vasketøjet blev renere.

Men virker de så? Jeg synes faktisk at sæbebær vasker lige så rent, som Rema’s uparfumeret flydende vaskemiddel, som vi brugte inden test af sæbebær. Havde dog lidt vanskeligheder med pletter og meget snavset vasketøj. Men opdagede hurtigt at sæbebær er et multifunktionelt sæbemiddel. Hvor man selv kan lave pletfjerner, rengøringsmiddel, barberskum, shampoo mm. Ved hjælp af mit hjemmelavede pletfjerner, hvor jeg behandlede pletten på for og bagsiden af tøjet. Bliver tøjet nu lige så rent, som ved almindelige vaskemidler og pletfjernere.

Desuden er det genialt at sæbebær kan bruges til meget andet end vasketøj, du kan rent faktisk erstatte rigtig mange rengørings artikler med sæbebær, det kræver en simpel søgning på nettet, så har du en opskrift på rengøringsmiddel eller shampoo.

Tørrebolde til tørretumbleren var noget helt nyt, jeg aldrig har hørt om før. Så var ret spændt på at se, hvad de kunne. Cocoon Tørrebolde er lavet af 100% uld fra får i himalaya. Tørreboldene skulle eftersigende kunne reducere tørretiden på ens vasketøj i tørretumbleren med op til 25% af tørretiden. Uld Boldene absorberer fugt fra vasketøjet og deraf forkorter tørretiden i tørretumbleren. Jeg var en smule skeptisk omkring effekten af reduceringen af tørretiden. Men må sande at, de rent faktisk holder hvad de lover og skærer 10-25 min af tørretiden, alt efter hvor meget vasketøj, man har i maskinen.

Udover at absorbere fugt og forkorte tørretiden af vasketøjet, afhjælper boldene også statisk elektricitet og blødgører tøjet. Synes det er enormt smart, at man både forkorter tørretiden og samtidig får lækkert blødt vasketøj ud af maskinen. Når man bruger sæbebær, er de naturligt blødgørende, men med uld boldene bliver tøjet lige en tand blødere, helt uden brug af skyllemiddel. Har tidligere brugt tennisbolde til tørre puder, flyverdragter mm, så fibrene ikke klumper sammen, det buldrer som tordenvejr. Tørreboldene af uld, de larmer slet ikke, det er en sand fornøjelse.

Når man bruger sæbebær, dufter vaksetørret neutralt, ønsker man at tilsætte en duft, til sit nyvaskede vasketøj. Kan jeg klart anbefale at bruge Cocoon Eucalyptusolie, det dufter meget stærkt, når man åbner flasken. Men et par enkelte (4-5 stk) dråber af olien på enten sæbebær eller tørrebolde. Kommer vasketøjet til at dufte svalt af eucalyptus uden at blive for meget. Jeg er meget sensitiv overfor lugte, i sin rene form vil jeg ikke kunne være tilstede, uden det vil bringe gener. Men når den fortyndes i evt vaskemaskinen, synes jeg faktisk den får en ret behagelig sval duft.

Bo Weevil shoppingnet med 70 cm lange hanke er super praktisk. Lavet af 100% bomuld, det er hæklet, som får en til at tænke på ens bedstemor og en tid hvor man ikke brugte plastikposer. Det fylder nærmest ingenting og kan nemt ligge i en taske. Det gode ved nettet er hæklet, er at det ikke ser krøllet ud, når man tager det op ad tasken. Shopping nettet har virkelig reduceret vores forbrug af plastikposer

Alt-mulig-posen fra the organic company kan anvendes til alt hvad hjertet begærer. Den genanvendelige pose er lavet af 100% GOTS certificeret økologisk bomuld, og har en løbegang i toppen af posen og lukkes med en bomuldssnor.

Her er et produkt som råber genbrug, genbrug, genbrug. Vi har virkelig fået øjnene op for vores forbrug af engangsposer. Det er virkelig et godt alternativ til små plastikposer. Brug posen til madvarer, svømmetøj, sko, snavsetøj i kufferten. Vi har brugt vores pose til løs frugt i supermarkedet, der kan være virkelig mange stykker frugt i denne pose.

Hele denne test har givet stof til eftertanke hvor meget man kan hjælpe miljøet og leve en mere bæredygtig tilværelse. Ved brug af disse produkter skåner man både miljøet og sin pengepung. Hvilket må være Win win for os og miljøet.

Alle test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier : Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: MEGET GOD.  Produkterne henvender sig til alle som har en husholdning og vil skåne naturen og passe på dens ressourcer. En langtidsholdbar investering, som gør glæde i hverdagen.

Holdbarhed/kvalitet:  MEGET GOD. Kvalitet og holdbarhed er virkelig i højsæde her. Alle produkter har virkelig lang holdbarhed, da de kan genbruges igen og igen.

Pris: MEGET GOD. Prisen er i den høje ende ved første tanke, men det er en langtidsholdbar investering, købet er hurtigt tjent ind, når man tænker på hvor genanvendelige produkterne er. God investering for miljøet og din økonomi.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af VITAYUMMY Hair and Nails