TEST af Dëna legetøj fra Andemors verden – Testfamilien

TEST af Dëna legetøj fra Andemors verden

Flere af vores testfamilier har testet det fine farverige legetøj fra Dëna fra Andemorsverden.dk.

Anne-Louise fortæller:
“Jeg har sammen med mine børn Silje (5 år), Isak (4 år), Vitus (2 år) og Elin (1 år) testet 3 forskellige pakker legetøj fra Dëna:

Lille regnbue i klare farver, stor regnbue i pastel farver og huse og figurer i klare farver.”

Børnene var helt oppe at køre da pakken fra Andemors Verden kom ind af døren. De var selv med til at pakke op og forelskede sig straks i hver deres pakke de fik fisket op af kassen.

Med det samme blev de små æsker som legetøjet lå i, åbnet op og udforsket. Silje fik hurtigt lavet sjove tårne af “Huse og figurer”. Isak og Vitus havde også sjov med regnbuerne og Vitus gik meget op i at pakke regnbuen pænt ned i æsken igen.

Dëna er et spansk mærke som laver sansemotoriske forme i silikone. Man kan få regnbuerne og de andre forme i pangfarver eller mere nedtonede pastelfarver, hvis man er mere til det. Legetøjet fra Dëna er tænkt som et “Open-ended-toy” – hvor det er op til barnet selv at skabe en historie i og omkring legen. Den styrker på den måde barnets kreativitet og fantasi.

Man kan bruge det fra barnet er 10 måneder (eller yngre tænker jeg) og fungerer langt op i barndommen. Derudover er de også fine at have stående fremme.

De kan tåle at komme i opvaskemaskine, ovn og fryser og giver derved en hel masse muligheder.

Silje har været vild med at bygge en masse forskelligt med figurerne, og de har også været brugt som en del af en leg med hendes mus og kaniner fra Maileg, hvor de agerede senge mm.

Isak har lavet et hav af forskellige opstillinger med regnbuerne og har også lavet tunneller, hvor han kunne køre hans legetøjsbiler igennem.

Med Vitus har vi brugt dem lidt som puslespil og har snakket meget om farverne i regnbuen og udvidet hans forståelse for farver igennem legen med regnbuen. Vi har også brugt farverne til at snakke med Silje om farverne på engelsk.

Det gode ved Dëna er, at det er uden skidt kemi og da det kan tåle at blive kastet med og har en god størrelse, har Elin på 1 år også kunne være med til at lege med det. For hende har det mest været sanse legetøj, der er blevet kigget på de fine farver, bidt i det og rørt ved dem.

Vi har også haft alle delene med i bad flere gange, hvilket har været et stort hit for børnene. Det er super nemt, da de hurtig tørrer, og der ikke kan gemme sig vand i dem, som i meget andet badelegetøj.

Derudover kan de også bruges til modellervoks som “kageforme”. Ydermere kan de bruges til bagning, da de kan tåle at komme i ovnen. Det havde børnene meget sjov med, og de var selv med i hele processen og kiggede spændt på ovnen mens deres legetøj lå derinde. Det fungerede faktisk okay – dog var det ret svært at få kagen ud af de små mænd uden, at kagen gik i stykker, men husene fungerede rigtig fint.

Det er super fedt med legetøj, der er multifunktionelt. Det giver en masse muligheder, og det er fedt at børnene kan bruge deres fantasi. Det har været sjovt at se, hvor forskelligt vores børn har grebet det forskellige legetøj an, og hvordan det er brugt i forskellige lege. Udover at være fantastisk legetøj, så pynter de fine regnbuer også super fint på børneværelserne.

Derudover er legetøjet fra Dëna fri for BPA, PVC, latex og ftalater.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Legetøjet fra Dëna har uendeligt mange forskellige funktioner og kun fantasien sætter grænser.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det virker utroligt holdbart og kan sagtens klare vask og at blive smidt med, uden tegn på brug.

Pris: GOD – Prisen på stor regnbue er 349,95,-, den lille 169,95 og pakken med huse og figurer 349,95,-. Jeg tænker at priserne er rigtig fair.

Kvalitet: MEGET GOD – de er lavet i en lækker silikone uden skidt kemi. De er i fine farver og får ikke brugsspor.


Camilla fortæller:
“Dëna er legetøj som er sansemotorisk og lavet af blød silikone. Formålet med legetøjet er at barnet selv skal skabe en historie omkring figurerne.

Legetøjet kan bruges fra, at barnet er 10 måneder gammel men også til de lidt større børn. Det er kun fantasien som sætter grænser. De kan både bruges som bidering, bageforme, badelegetøj eller noget helt fjerde. Faktisk så tåler det både ovn, mikroovn og fryser, så det giver rig mulighed til at sætte gang i kreativiteten.

Følgende produkter er testet:

  • Dëna huse, figurer og træer i pastelfarver.
  • Lille regnbue i klare farver.

Regnbuen har længe været populær på Instagram, især hos vores nabolande som Norge og Sverige, så jeg kendte allerede godt til det produkt.
Jeg må indrømme, at jeg faktisk var list skeptisk omkring legetøjet i starten. For hvad kunne man dog bruge det til og hvad ville mine børn overhovedet synes om det? Men jeg er blevet klogere.

Mine piger har været vilde med det farverige legetøj, som kan bruges på så mange forskellige måder.
Min datter Freya på 1 år, har specielt været glad for figurerne, som hun kunne stable og vælte. Det har også sat gang i hendes finmotorik og sanser at lege med Dëna figurerne.

Min datter Malia på 3 år, har leget rigtigt meget med regnbuen. Vi har øvet farverne og så er de også flotte som pyntegenstand på børneværelset.
Vi har været rigtig glade for at teste produkterne fra Dëna af og de har skabt mange timers underholdning og leg til børnene herhjemme.

Udover det så er de meget nemme at rengøre og kræver ikke andet end en fugtig klud.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er legetøj som sætter gang i sanserne og fantasien hos barnet. De kan bruges på utallige måder og giver mange timers underholdning.

Holdbarhed: MEGET GOD – Legetøjet er lavet af silikone og kan nærmest tåle alt. Både opvaskemaskine, ovn/mikroovn og fryser.

Pris: GOD – Jeg synes at prisen ligger i den fornuftige ende, i forhold til hvad man får for pengene og holdbarheden. Figurerne koster 449,95 kr. og den lille regnbue står til 169,95 kr.

Kvalitet: RIGTIG GOD – produkterne er både fri for BPA, PVC, latex og ftalater. Det er kvalitets produkter, som kan holde til næstes alt.


Mie beretter:
“Jeg har sammen med Filippa på 4 år og Pilou på 11 måneder testet det fine legetøj fra Dëna.”

Ungerne var meget glade for, at skulle teste de fine produkter fra spanske Dëna, som er fremstillet i 100 % ren silikone – produkterne kan nemlig bruges fra 10 måneders alderen og frem til barnet er ca. seks år gammelt og derfor var det legetøj de kunne bruge sammen som søskende. Pilou til stimulation og Filippa til fx rolleleg og som bageforme.

Filippa var meget begejstret, da vi modtog pakken fyldt med dëna i forskellige former og størrelser – hun synes de havde nogle meget flotte farver  – og var spændt på at få pakket dem ud og se hvad de kunne bruges til. Vi har testet både den lille og den store regnbue, i smukke pastelfarver. De pynter så fint, hver især på børnenes værelse – og passer både ind til et feminint pigeværelse og et sejt drengeværelse. Det har været en oplevelse for Filippa at få lov at teste regnbuerne, som sammen med de øvrige produkter fra dëna, i legetøjsbranchen betegnes som et “open-ended-toy”. Open-ended-toy er legetøj, hvor det er op til barnet selv at skabe en historie i og omkring legen.

Filippa har aldrig været så god til at lege selv, så jeg synes det var en god øvelse for hende at bruge kræfter med noget legetøj, der kunne være med til at styrke hendes fantasi og kreativitet. Mange børn bruger også lang tid foran skærmen og her er dette legetøj et godt afbræk og en udfordring for de små poder. Filippa har brugt regnbuerne meget til at stable på mange forskellige måder og som “indhegning” til hendes bondegårdsdyr.

Udover regnbuer testede vi også andre af dënas silikoneprodukter – fælles for dem alle er, at de tåler opvaskemaskine, mikrobølgeovn og almindelig ovn samt fryser. Det må da siges at være et produkt der kan klare det meste! Eneste ulempe ved at produkterne er lavet i silikone er, at de tiltrækker støv/hår. De bliver derfor hurtigt lidt “beskidte” at se på, når man leger med dem på gulvet. Men en hurtig skylning under vandhanen, så er de som nye 🙂

Den store pakke med 12 forme – seks huse og seks figurer – brugte vi meget til at lave “stable-tårne”, som Pilou har haft meget sjov ud af at vælte. Det er en fornøjelse at kunne lave et tårn, som ikke larmer når det for 117. gang væltes omkuld af en baby, der synes det er alletiders! Pilou har også nydt godt af at undersøge figurerne med munden (især når han har haft ømme gummer i forbindelse med tandfrembrud) og ikke mindst at lege med dem i badet.
Filippa har brugt husene med figurer (eller “mennesker” som hun kalder dem) til rolleleg og i kombination med andet legetøj hun har herhjemme, fx sammen med hendes bondegårdsdyr og regnbuerne fra dëna. Vi afprøvede også husene som bageforme til trylledej, som hun efter bagning har malet og derved skabt små fine huse og skyer (når vrangen vendes ud på husene ligner det skyer).

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi har været meget begejstrede for at produkterne var så alsidige – både i forhold til holdbarhed, anvendelsesmuligheder og ikke mindst spændet i aldersgruppe. Vores unger har nydt godt af, at have noget legetøj som de har kunnet lege med sammen, på trods af deres aldersforskel.

Holdbarhed: MEGET GOD – Som nævnt er der stort set ikke det produkterne ikke kan tåle, så om man vil have dem med i bad, putte dem i ovnen med en kage i, eller om man vil give dem en tur i opvaskemaskinen når de trænger til en omgang rengøring – ja så ser de ud som nye!!

Pris og kvalitet: MEGET GOD – Produkterne kan fåes til en overkommelig pris, taget de mange anvendelsesmuligheder samt gode holdbarhed i betragtning. Især hvis man køber en samlet pakke med huse/figurer, i stedet for at købe enkeltvis.Rikke fortæller:
“Vi har testet de sansemotoriske forme i silikone samt den store regnbue med 12 dele i pastelfarver. Fælles for alt legetøj er, at det er frit for BPA, PVC, latex og ftalater. Det tåler en tur i opvaskemaskinen, fryseren, mikrobølgeovn og alm ovn op til 230 gr.”

Regnbuen betegnes som open-ended-toy, som betyder, at det er op til barnet selv at skabe leg og historie omkring legetøjet.

Dermed styrkes kreativiteten og fantasien. Vilde har både brugt regnbuen til som stablelegetøj og så har hun brugt de største buer rundt om maven da hun var i bad. Det var en fest for hende, for med vandet og den våde hud, sad de kortvarigt fast på maven. Det var meget fascinerende for hende kunne man se. Regnbuen er anbefalet fra 10 mdr og frem. Jeg er vild med pastelfarverne i regnbuen og det er bestemt et stykke legetøj, som skal stå og pynte på værelset, når det ikke bliver leget med.

Vi har ligeledes testet pakken med huse, figurer og træer i pastelfarver. Pakken indeholder 18 forme, seks huse, seks figurer og seks træer. Og jeg er altså vild begejstret for dette legetøj. Der er så uendelig mange muligheder for leg og kreativitet. Producenten foreslår forskellige former for leg fra 10 mdr og op til 6 års alderen. Og for de store børn anbefales det, at man bruger formene som bageformene. Det må da være det sejeste for de store børn, at man kan bruge legetøjet i køkkenet også.

Vores vurdering af produkterne fra Dëna og Andemorsverden.dk:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er vigtigt for mig, at mine børns legetøj er uden alt muligt skidt. Jeg har god samvittighed når Vilde putter dette legetøj i munden.

Holdbarhed: GOD – Produkterne er i kraftig kvalitet og holder formen. Det eneste minus er, at legetøjet tiltrækker smuds og snavs ret hurtigt. Så det er klart en fordel at det kan komme i opvaskemaskinen.

Pris: GOD – Prisen ligger på hhv 349 kr for regnbuen og 449 kr for figurer. I den lidt dyre ende, men det giver
man også gerne for god kvalitet.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST AF 5 GRØNNE ALTERNATIVER FRA DEN GRØNNE (SÆBEBÆR, TØRREBOLDE, EUCALYPTUS OLIE, ALT-MULIG-POSE OG SHOPPINGNET)