TEST af Kokkens hverdagsmad – Sund Balance kassen – Testfamilien
TEST af Dëna legetøj fra Andemors verden

TEST af Kokkens hverdagsmad – Sund Balance kassen

En række af vores testere har testet måltidskasser fra Kokkens hverdagsmad i en periode på 4 uger.

Leon fortæller:

“For at sige det meget kort, så har det virkelig været rigtig nemt. Det har været skønt og nemt ikke at skulle handle ind hver eneste weekend til den kommende uge eller tænke kreativt på nye madretter og så har det givet overskud i hverdagen. Meget mere overskud til at involvere mine børn i madlavningen, når vi gennemsnitligt kun har brugt 20 minutter på aftensmaden sammen. Vi synes, at måltidskasser er en fantastisk ting, både som børnefamilie og hvis du bare er rigtig meget på farten i hverdagen. Det er utrolig nemt, bekvemt, overskueligt, dejligt sundt og varieret. Det skærer en helt masse daglige irritationsmomenter fra.

Når man vælger at benytte sig af måltidskasser, så er det netop fordi, at man gerne vil pleje sig selv. Det er ikke altid, at man lige kan få tingene til at hænge sammen, hvis man på samme tid skal hjem og lave et stort måltid til hele familien. Så man kan pleje sig selv ved at tillade sig selv at lade være med at skulle bruge så meget tid på det.

Vi har valgt måltidskassen sund balance til 4 gange om ugen til 2 personer. Her er der skruet ned for sukker, kulhydrater og stivelse og god balance mellem kød og grøntsager. Vi har haft rigeligt med mad i ugerne, og nok til enten tilskud til frokost næste dag eller noget til madpakkerne.

Det kan man også tilpasse, som man har lyst, og ovenikøbet kan man ændre antallet af mad i hver kasse. Hvis nu man ved, at der kommer gæster eller at ungerne ikke er hjemme. I måltidskasserne er alt hvad man skal bruge og det er nøje afstemt, således at det er let at gå til, og at der intet madspild er.

Bonusinfo: Skal du lige smide et par kg så er der rig muligheder for det, børnenes far smed lige 4 kg på 4 uger kun ved begynde på måltidskasserne 🙂

Ungernes absolut favorit har vist været “Italiensk inspireret spaghetti carbonara” som på billedet lige herunder.

Vi synes virkelig , at vi herhjemme har fundet en løsning, der hjælper hele familien. Både fordi vi får prøvet nyt og forskelligt mad og fordi børnenes far ikke skal stresse rundt og handle og finde på spændende.

Man får leveret måltidskassen til døren søndag eller mandag senest kl. 17, og man behøver ikke være hjemme, idet kassen bliver sat uden for døren. I kassen er der isblokke, som gør at alle de friske råvarer og ingredienser kan holde sig, også selvom du ikke er hjemme, Opskrifterne får man et par dage før på mail,  så man kan glæde sig til alle de lækre madvarer som kommer til sin dør. Helt ærligt – det kan da ikke være nemmere.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG.

Vores vurdering af Kokkens hverdagsmad Måltidskasser Sund Balance.

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Vi synes bare, at I skal gøre det, så hverdagen bliver lettere

Holdbarhed: MEGET GOD – Der er holdbarhedsdato på alle råvarerne,  så det var nemt for os følge med i hvor længe det kunne holde sig

Pris: MEGET GOD – Fra 42,5 kr. pr. person pr. dag – Vi synes prisen ikke kan gøres op i den tid vi kan få med vores familie.

Kvalitet: MEGET GOD – Det er virkelig gode råvarer, de bruger i deres måltidskasser. Vi har aldrig haft problemer med dårlig eller nogen form for skader på råvarerne – kvaliteten kan vi slet  ikke sættes en finger på.

_____________________________________________________________________________________

Vores tester Trine og hendes familie har  også testet måltidskasser fra Kokkens Hverdags mad.
Trine fortæller:
“Vi var en af de heldige familier, som fik lov til at teste måltids kasser fra Kokkens Hverdags mad.
Kokkens Hverdags mad er et firma, som laver sundt og nemt aftensmad. På hjemmesiden kan man hurtig finde den kasse der passer bedst til lige netop ens familie.
Man kan vælge mellem Kokkens Favoritter og Sund Balance. Vi testede kassen der hed, Sund Balance.
Denne kasse er et sundere alternativ, hvor der er mindre sukker, kulhydrater og stivelse. I stedet for er der skuret godt op for grønsager og gode fiber + så er der også en kød fri dag.
Der er også retter i kassen, som er de samme retter som i Kokkens Favoritter. Så er der bare ændret lidt på den!
– Pastaen er fx byttet ud med kikærte pasta eller sort soyabønne pasta.
Man modtager en mail med den kommende uges madplan og i mailen står der også, at man nemt kan bytte en ret ud, hvis man ikke tænker den passer til ens familie! Smart.
Man bestemmer selv hvornår den skal leveres, og hvor kassen/kasserne skal stilles. Vi fik dem leveret om mandagen, og de blev sat i vores carport.
Vi fik mad til 4, så der var 2 kasser. Når kasserne var tømte, satte vi den ud i skuret. Lige indtil søndag aften, så satte vi dem ud igen – for så tog fragtmanden dem med sig igen.
I mailen er der også en tjek liste, så når man pakker op, kan man lige følge med i om alt er det. På alle madvarer står der : ret 1, ret 2 osv.. Så jeg prøvede altid at dele det lidt op, så det var let at finde igen.
Vi har faktisk aldrig prøvet disse berømte måltidskasser, men jeg har tænkt på dem så mange gange, kan jeg fortælle jer!
For hvem kender ikke til den stressede hverdag, hvor det at lave aftensmad bare kan hænge en langt ud af halsen!
Det tager tid, det skal planlægges, købes ind, alle skal kunne lide det.. Kort sagt, det kan godt være et større projekt. Vi er som sagt 2 voksne og 2 børn, Oliver på snart 6 og Oskar 3.
Efter den første uge, kunne vi konstatere, at Sund Balance kassen nok ikke er så børne venlig, hvis man kan sige det sådan. Oskar på 3 har aldrig været en som har spist vildt meget til aftensmad og er nok også en smule kræsen. Så han ville ikke rigtig prøve ret meget. Oliver var lidt nemmere, og er kommet i en alder hvor han gerne smager på nye ting.
Han spiste fra / smagte på maden hver aften, dog fik kan lidt andet ved siden af. Han var fx ikke til de forskellige salater. Tænker, at vi enten kunne ha´ valgt kassen kun til 3 personer eller så skulle vi ha´ valgt den anden kasse. Men når alt dette er sagt er både min mand og jeg MEGET begejstrede for Sund Balance kassen. For os to var den så fin.
Og så er tanken om en nem, sund og fiber rig aftensmad bare rigtig dejlig! For det er også sådan vi forsøgte at spise inden disse kasser.
Selve maden i kasserne har jeg faktisk ikke en finger at sætte på. Det har bare virkelig være nogle lækre, velsmagende retter.
Maden har alt sammen være i fin stand ( hvis man kan sige det). Intet har været råddent, haft brune mærker osv. Selv avokadoerne var perfekte og det siger meget:)
Vi er blevet mange nye smagsoplevelser rigere, og jeg har også skrevet en del nye ideer ned, som jeg helt sikkert vil tage med i vores egen madlavning.
Ved hver ret har det været 3 dele, fx kød, sød kartoffel og salat + så en eller anden form for dressing eller pesto.
Der har også været utrolig lækre supper, hvor der også var gjort meget ud af det med forskelligt tilbehør. Fx fik her til sidst svampe suppe og helt ærligt, det var vores helt klare favorit! Meget længe siden jeg sidst har fået så lækker suppe!
Til mange at retterne var der sundt brød med – det var ungerne til gengæld vilde med.
Det skal også siges, at der var masser af mad og både min mand og jeg have tit lækre rester med på madpakken + der var mad til weekenden også.
Vores oplevelse med Kokkens Hverdags mad har ikke været andet en positiv!
Det kan i hvert tilfælde godt anbefales herfra!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Aftensmaden er jo et must i enhver familie,  og at den så kommer direkte til døren, er bare et kæmpe plus!

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten af maden er helt i top. Man kan næsten fornemme, at der virkelig er blevet lagt tid i at finde de bedste råvarer. Holdbarheden har vi heller ingen problemer haft med.

Pris: GOD –  Vil sige prisen for maden i de 4 dage er lidt høj, efter min mening. Ca 920kr. Dog får man også gennemtænke retter og råvarer derefter.


Trine Teglskov afslutter:
“Min mand, vores 2 børn på hhv. snart 3 og 5 år samt undertegnede har testet Sund Balance måltidskassen.
I forvejen spiser de voksne i husstanden meget kulhydratfattigt, så det var rigtig dejligt at læse, at der nu var kommet en sund balance kasse. Vi har tidligere fået leveret måltidskasser fra Kokkens Hverdagsmad over en længere periode forrige år, men holdte en pause, da vi dengang syntes, at retterne blev lidt for trivielle. Det tager vi i os igen og læs her hvorfor.
Retterne kommer i 2 flamingokasser, som bliver leveret søndag eller mandag efter eget ønske. Vi ønskede søndag, hvilket også var et kæmpe plus ift. sidste gang. Den kom endda ret tidligt på dagen, så i fred og ro ikke kl. sent mandag eftermiddag, kunne man så pakke sine varer ud.
Ugen op til modtager man en mail med ugeplanen, og her kan man også udskifte retterne og/eller tilføje/fjerne antal personer. Vi hentede deres app, som gjorde det endnu nemmere at se præcis hvilke retter, der var hvilke dage. Alle retterne kan holde sig ugen ud og de fleste af dem kan fryses. Vi byttede ofte rundt på vores retter alt efter humør og lyster og alt efter hvor mange, der var hjemme til aftensmad. Vi fik mad til 4 voksne, så der var ret meget mad. De små fik som regel nogle kulhydrater som supplement, og var mest til kassens alternative brød/pasta osv. og knap så meget til de farverrige salater, som vi voksne til gengæld var vilde med.
Vi har fået så meget varieret mad , og vi er blevet meget inspirerede. Retterne var vitterligt nemme at tilberede og ingen af os har brugt mere end max 20 minutter i køkkenet, men ofte mindre. Det er altså et kæmpe plus at kunne strække tiden før aftensmadsshowet går igang til ca. 17.30 og alligevel være færdige og klar til mad før kl. 18.00. Begge børn har hjulpet til med forberedelsen, men synes at det var lidt mærkeligt, at maden kom i kasser. De savnede ligefrem at handle. Det eneste vi har handlet udover, har været til børnenes madpakker og morgenmad og grønt til os voksne. Der var endda rigeligt mad til vores madpakker til dagen efter.
Vi har været rigtig glade for det. Især inspirationen og den gode samvittighed over, at vi har fået spist meget varieret tæller rigtig meget. Det er sunde og friske råvarer. Jeg håber på, at de på sigt arbejder endnu mere med emballage. Jeg er ked af alt det affald, vi har måttet kassere efterfølgende. Vi er så glade for kassen, at vi har oprettet et nyt abonnement.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – for os er den meget god. Så god, at vi fortsætter lidt endnu.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD –vi har som nævnt prøvet dem før, og vi synes begge, at kvaliteten er steget gevaldigt. Det er lækre og nyere retter ( moderne) med en masse gode ingredienser og mega friske råvarer.

Pris: GOD –  920 kr om ugen. Det er mange penge, hvis man er 4 personer. Omvendt, så kan tid ikke købes for penge, så længe børnene er så små.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Dëna legetøj fra Andemors verden