TEST af VITAYUMMY KIDS MULTIVITAMIN – Testfamilien
TEST af SERO Gaming-sæt fra Pixojet

TEST af VITAYUMMY KIDS MULTIVITAMIN

En række af vores testfamilier har testet Vitayummy Kids multivitaminer. VitaYummy har lavet et multivitamintilskud til børn i form af små, røde vingummibamser. De får deres fine farve og smag fra blåbær, æble og gulerod og er altså uden kunstige farvestoffer og smage. Vitaminbamserne er sødet med rørsukker og tapioca-sirup.

Vores tester Nanna har haft sine børn Alma på 5 år og Lily på 3,5 år til at teste VitaYummys Kids multivitaminer.

Nanna fortæller:
“Pigerne har testet VitaYummys små, indbydende multivitamin-vingummier til børn, som indeholder et tilskud af de essentielle vitaminer og mineraler, og de er dermed et godt supplement til en sund og varieret kost.

Alma og Lily er svært begejstrede for, at de må få to vingummier hver dag, selvom det ikke er fredag. Herhjemme bliver vitaminbamserne efterspurgt som en lækker snack, når de kommer hjem fra børnehave, så de er godkendt af testerne herhjemme – både på smag og konsistens.

Vores piger er desværre ikke så glade for grøntsager. De spiser sundt både morgen og middag, men om aftenen er de ikke særligt sultne og er ret kræsne, når det kommer til varm mad. Pigerne har derfor længe fået et dagligt multivitamintilskud, så en egentlig effekt af netop VitaYummy kan jeg ikke måle. Men vitamintilskuddet er gået direkte igennem smagskontrollen hos begge piger, så det må siges at være godkendt.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – vitamintilskuddet indeholder essentielle vitaminer.

Kvalitet: GOD – Smagen er godkendt. Nogle af glassene med vitaminpiller ser lidt våde ud, men pigerne har ikke klaget over smagen.

Pris: MIDDEL – Et glas koster ca. 120 kr. Der er 60 piller i et glas, og man skal tage to om dagen, så er der er til en måned i ét glas. Prismæssigt ligger de på lige fod med lignende produkter.


Anne- Louise fortæller:

“Vi har været så heldige at få lov at teste de fine vitaminpiller udformet som røde vingummibamser fra Vitayummy.

Vores børn får til daglig vitaminpiller, da de er meget kræsne. De har prøvet lidt blandede mærker, både tyggetabletter og andre vingummibamse-vitaminer.

Silje og Isak var begge meget spændte, da de fik de fine røde vingummibamser og kunne ikke vente med at smage.

Vi havde en del besvær med at få dem åbnet, men det var heldigvis nemmere da de først havde været åbnet og lukket nogle gange.

Selvom vitaminpillerne ligner noget, der burde være en del af fredagsslikken, så indeholder den alle de vitaminer, som barnet har brug for. De er med naturlige farver og smag, og er ydermere vegetariske. De har smag af bær.

Silje tog glædeligt imod og smagte som den første. Hun syntes de smagte dejligt af syltetøj, og glæden var stor, da hun fik at vide, at hun måtte få to hver dag.

Isak var knapt så begejstret. Han smagte, men kunne ikke lide smagen, og han syntes, de var lidt klistrede.

Nu har vi testet vingummierne i en måned, og Silje spiser dem fortsat. Hun synes dog også, at de er lidt klistrede.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – der er alle de vitaminer i mine børn har brug for til daglig.

Holdbarhed: MIDDEL – De er hurtigt brugt op, da man skal spise 2 hver dag og der kun er 60 i en bøtte.

Pris: MIDDEL – Jeg synes de er lidt til den dyre side. Der er 60 vingummier i en bøtte til 129,95,- og man skal tage to om dagen. Med mange børn i hjemmet, vil disse være en lidt dyr løsning.

Kvalitet: GOD – de er med naturlig smag & farve – men de er en smule klistrede, hvilket kunne gøre det svært at få dem ud af bøtten.


Rikke fortæller:

“Vi har været så heldige, at få lov til at teste de lækreste vitaminer fra Vitayummy. De er formet som vingummibamser og smager også derhen ad.

Vitaminerne er designet til vores skandinaviske livsstil og indeholder ingen kunstige farve- smags- og sødestof. Derudover er de uden animalsk gelatine. Smagen og farven kommer fra blåbær, æble og gulerod. Vitaminerne indeholder Vitamin B12, Jod, Vitamin C og Vitamin D.

Man skal tage to om dagen, hvilket har været meget nemt for Smilla, der er vild med smagen. Selv de dage, hvor jeg har glemt dem, har Smilla husket mig på dem, fordi hun synes, de smager så godt. Jeg kan selv huske, da jeg var barn, hvordan man blev tvunget til at tage sine vitaminer. Det er ikke noget godt minde. Derfor er dette alternativ da helt fantastisk. Bertram er dog ikke vild med smagen, og har derfor ikke testet dem så længe. Vores lillesøster på 1 år må vente lidt med at teste dem, da de først er fra 3 år.

Selvom man forsøger at putte så meget grønt i sine børn som muligt, og stræber efter, at de skal leve sundt, så er det altså ikke i alle perioder, det lykkes herhjemme. Derfor er det nødvendigt med vitaminer, og disse er et rigtig godt bud.

Vores vurdering af vitaminerne fra Vitayummy:

Nytteværdi: MEGET GOD – Som en del af en sund og varieret kost, er vitaminer nødvendige.

Holdbarhed: MEGET GOD – ja de holder jo til det de skal, når der nu er begrænsning. Hvis Smilla selv havde fået lov til at styre det, så var holdbarheden knap så god.

Pris: GOD.  På Vitayummys egen hjemmeside står de til 129 kr pr glas med 60 vitaminer i. Jeg kan dog se, at de kan købes hos luxplus til 90 kr.

Kvalitet: MIDDEL – de er lidt klistrede, og formen er ikke helt skarp. Bertram kan som sagt ikke lide dem. Derfor scorer de ikke højere her.


Jesper fortæller:

“Mine børn har ved flere lejligheder ytret ønske om, at prøve vingummivitaminer. Det er bare ikke blevet til noget indtil nu, så da jeg gennem Testfamilien fik muligheden for at lade mine børn teste VitaYummy KIDS, slog jeg straks til.

Vores familie har testet følgende produkter fra VitaYummy:

KIDS multivitamin til 129 kr.

Vi har egentligt ikke en fast vane med at tage kosttilskud, da vi ofte glemmer det i hverdagen. Med VitaYummy er det sandelig slut med, at det daglige kosttilskud går i glemmebogen. Børnene har troligt hver dag mindet os om, at de skal have deres to bjørne.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: GOD – Kosttilskud af god kvalitet er jo altid til nytte, om end de nok i nogle tilfælde kan undværes i en varieret kost.

Holdbarhed: MEGET GOD – Med to børn om at bruge ét glas, er der til 15 doser i glasset, så hvis man ellers husker den daglige dosis, er de snildt brugt inden for holdbarheden.

Pris: MIDDEL – Måske lidt i den dyre ende.

Kvalitet: GOD – Bjørnene klistrer ikke sammen i glasset og børnene er glade for den milde bærsmag, som ikke leder tankerne hen på vitaminpille.


Marck fortæller:

“Vi har haft glæden af at teste Vitayummy kids-vitaminer. De er udformet som vingummibamser, og smager af bær. Når de almindelige piller er for svære for børn at skulle spise, så er dette det nemmeste alternativ for at sikre, at de får en masse vitaminer.

Vi har før prøvet vitaminer fra andre lignede firmaer med stor succes.

Det er super fed ide. For jeg skal da indrømme, at ungerne sikkert ikke får alle de vitaminer, som de skal have. Grøntsager står ikke øverst på deres ønskeliste. Nu glider de her vitaminpiller meget lettere ned hver morgen og aften.

Vitaminerne indeholder: A,C,D,E, Thiamin, Riboflavin, B6, Folinsyre, B12, Biotin, Zink, Jod, samt Pantotensyre

Eneste minus er, at Karla ikke bryder sig så meget om konsistensen, da de hænger lidt fast i tænderne.

Albert er dog kæmpe fan, og synes de smager virkelig godt.  Det er det første, han spørger om, når han vågner og inden sengetid.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Super alternativ til de almindelige, hårde piller, der kan være svære for børn at sluge/tygge.

Holdbarhed: GOD – Et glas indeholder til en måneds forbrug

Pris: MEGET GOD – En gennemsnitspris på 100 kr. er vel helt fair

Kvalitet: GOD – Hvis de blot var som alm. vingummibamser i konsistens, er der ikke en finger at sætte, smagen er super god.


Randi fortæller:

“Vi har testet nogle velduftende multivitaminer, som er blevet spist med glæde af begge børn. Selv af Victoria, som normalt ikke spiser hvad som helst. Indtaget af frugt og grønt er på sit minimum, ikke noget der behager mor her, så bare det at få en vitamin i hende er meget stort.

Det har aldrig været nemmere at få vitaminer i Victoria.

En ting tænker jeg, at vi kan blive enige om, og det er, at vitaminer og mineraler ingen virkning har, hvis ikke de bliver indtaget.

Dosis er 2 bjørne om dagen, herhjemme bliver de kaldt vingummibamser. Jeg sætter stor pris på, at børnene både synes, at de smager godt og at de er helt fri for kunstige farve-, smags- og sødestoffer og uden animalsk gelatine.

Bøtterne var svære at åbne, og her var jeg glad for at have en mand i huset. De dufter og smager af en bladning af jordbær og havre, og så har de en lidt fedtet overflade, men ikke noget, der afholder børn fra at indtage dem, tværtimod.

Victoria siger: Det har været sjovt at teste dem, og hun elsker, at de ligner vingummibamser og er nemme at huske. Hun ønsker at forsætte med at spise dem efter testperioden, og så siger hun, de smager godt af jordbær.

Jasmin siger: De smager godt og at det giver mere appetit, at de ligner vingummibamser. Hun var overrasket over, at vitaminer kan smage godt.

Jeg vil anbefale dem til børn, hvor det ikke er nemt at få vitaminer i dem. At kroppen har det godt, er jo vigtigt for vores velbefindende, og selvom vi er godt stillet i Danmark, så indeholder vores fødevarer ikke lige så mange mineraler og vitaminer som før i tiden, man har ofte brug for lidt ekstra, og for et barn, der ikke indtager hvad som helst, er en vitaminbjørn overskuelig både at huske og indtage. Da det er vigtigt, at vitaminer bliver indtaget kontinuerligt for at opnår effekt, er denne her et godt alternativ til Victoria.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – De er nemme at få i børene her i husstanden, og de husker dem selv.

Holdbarhed: MEGET GOD – Holdbarheden er ca. 1,5 år. Når bøtten først er åbnet, så er det let for en voksen at åbne og lukke den på trods af børnesikring.

Pris og kvalitet: GOD – Prisen på de 129 kr., synes jeg, er overkommelig for vitaminer til 30 dage. De har på hjemmesiden fri fragt ved køb over 298 kr. I forhold til kvalitet vil jeg ønske, at dosis på de enkelte vitaminer var højere, og at der var lidt flere mineraler i. Evt. kunne der ses på om B-vitaminer skulle være methyleret. Jeg vurderer den ”GOD”, fordi prisen er fornuftig. Herhjemme var det vigtigt for mig at få vitaminer kontinuerligt i Victoria, og dét lever de op til.


Catharina fortæller:

“Da vi modtog pakken med vitaminbamserne var det lige midt i vinterperioden og for rigtig mange også influenza-periode. Det meste af Leonoras børnehave var ramt, og jeg håbede derfor, at vitaminerne kunne være med til at forbedre hendes immunforsvar og dermed hjælpe til, at hun slap uden om.

Jeg syntes ved første øjekast, at bøtten var indbydende, pænt design og vitaminerne så ikke klistrede ud. Dog havde jeg virkelig svært ved at åbne låget selv og brugte lang tid på at åbne bøtten.

Vitaminer fra VitaYummy er vegetariske og indeholder kun naturlige smags, søde og farvestopper, hvilket jeg personligt vægter meget højt. – især til mit barn.

VitaYummy multivitamin er multivitaminer til børn, som er formede som bjørne. Derudover er de bløde og virkelig velsmagende. Det er et kæmpe plus, at de smager så sødt, da det gør det så meget lettere at få det gjort til en daglig og naturlig rutine at få dem spist f.eks. til morgenmaden.

Leonora har testet dem i to måneder og er sluppet uden om de fleste influenzatilfælde, selvom mange fra hendes børnehave blev sendt hjem. Hun er blevet rigtig glad for dem, og kommer selv og spørger efter dem, inden hun spiser morgenmad. Hun har ikke én gang brokket sig over at skulle have dem, og har vi haft travlt en morgen, er der ingen tvivl om, at hun selv husker det, når vi er kommet hjem om eftermiddagen.

Leonora har været rigtig glad for VitaYummy kids multivitamin, dog tror jeg ikke, det er nogle, vi vil købe fremadrettet grundet pris og holdbarhed.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Både smag og udseende, gør at det hurtigt bliver interessant for børnene at skulle have sine vitaminer. Ydermere indeholder de alle de vitaminer, som børn har brug for.

Holdbarhed: MINDRE GOD – Der er 60 vingummibamser i bøtten, og man skal tage to om dagen, hvilket gør man skal købe et glas om måneden.

Pris: MINDRE GOD – Vejledende pris er 129,00 kr. for en bøtte med vitaminer til en måned: Jeg synes, at prisen ligger i den høje ende.

Kvalitet: MIDDEL – Vitaminerne fra VitaYummy kan det, de skal. Bøtten er pæn og indbydende. Jeg havde været mere begejstret, hvis der havde været større forskel på bøtten til børn kontra bøtten til voksne, der også gjorde det nemmere at se forskel. Derudover var låget i første omgang ret svært at få af & efterfølgende virkede børnesikringen på låget ikke optimalt.


Nora fortæller:

“Kids multivitamin er specielt sammensat af essentielle vitaminer, der giver barnet de vigtigste næringsstoffer til at sikre en sund vækst og et stærkt immunsystem. Den gode smag kommer fra blåbær, æble og gulerod. Elina elsker dem!

Det er lidt svært at spørge en på 1,5 år, om vitaminerne har virkning – men ud over det er det tydeligt at smagen falder i god jord! Elina plager om vitaminbamserne flere gange om dagen, men har dog lært, at når de to bamser er indtaget, så er der altså ikke mere før dagen efter. Udover perioder hvor Elinas appetit svinger rigtig meget, og diverse vitaminer ikke er til at få i hende gennem kosten, så er det altså en kæmpe fordel, at jeg kan få kosttilskud i hende, for at være sikker på, at hun rent faktisk får, hvad hun har brug for.

Selvom at vitaminerne først anbefales fra barnet er 3år, valgte jeg at give Elina vitaminerne, da jeg gik ind og læste Fødevarestyrelsens vejledende værdier for maksimalt indhold af vitaminer og mineraler for børn 1-2 år. Da Vitayummy ej overskrider UL/TGL, hvilket indikerer de maksimale værdier for det forskellige indhold, valgte jeg at give Elina dem. Selvfølglig sikrede jeg mig også, at Elina kan tygge dem, og det fungerer faktisk rigtig godt at dele bamserne i to dele.

Den anbefalede daglige dosis er to bjørne, hvilket svarer til ca. 30 doseringer.

Det er fri for kunstige farve-, smags- og sødestoffer og animalsk gelatine

Den samlede vurdering af Vitayummy vitaminbamser:

Nytteværdi: MEGET GOD – ikke alt kan lokkes i de små, men det er uden problemer med Vitayummy, der bliver til en velsmagende snack!

Holdbarhed: MEGET GOD – Der er til ca. 30 doseringer pr. produkt, hvilket er tilstrækkeligt og man føler at have fået noget ud af det, før man evt. får lyst til at købe mere.

Kvalitet: MEGET GOD – Vitayummy er et skandinavisk vitaminfirma, med base i Danmark, som har stor erfaring med kosttilskud og næringsrigtige fødevarer, der smager godt. Det er på den faglige viden og på de skandinaviske værdier om sundhed og kvalitet, at VitaYummy er skabt. Visionen er at gøre skandinaver sundere ved at levere specielt udviklede og effektive vitamintilskud, der smager godt – og det må man sige at Vitayummy lever op til!

Pris: MEGET GOD – helt fantastisk nem og sund måde at få dagens vitamintilskud, som nærmere bliver til en lækker snack på dagen, man ikke glemmer. Det skal give mening at købe vitaminerne, ligeså vel som, at de kun virker, hvis man tager dem – hvilket ej er til at forglemme. En bøtte med 30 doseringer koster 129,00 kr. for de bedste ingredienser til dig og din familie. Ifølge Vitayummy skal Sundhed ikke være dyrt. Derfor får du deres produkter til en overkommelig pris – og det må man sige, at de også lever op til.


Trine Fortæller:

“Denne test er gået direkte til drengene. Vi har nemlig modtaget vitaminer til begge drengene fra VITA YUMMY.

Vitaminerne er lidt anderledes end almindelige vitaminer, de er nemlig formet som lækre vingummi bamser. Hvilke børn ville ikke finde dem spændende? Oliver og Oskar var i hvert fald mere end tilfredse med dem.

Oskar på 3 havde da også en mindre krise, da jeg fortalte ham, at det ikke var slik, og at han ikke bare kunne tage glasset med hen i sofaen og spise løs. Men jeg forstår ham godt. Jeg blev da også lidt lækker sulten, da jeg så dem:)

Men drengene er vilde med Kids-udgaven. De ryger let ned og har en rigtig fin smag! (Har selv smagt dem).

De har altid været vant til de helt almindelige vitaminpiller – tyggevitaminer med jordbærsmag. Bevares, de er skam også helt fine og har også fungeret fint nok for os. Oliver har spist dem fint, hvorimod Oskar ikke har haft den store lyst til dem. Jeg har bare heller ikke lyst til, at det skal gøres til et problem at skulle tage vitaminpiller. Også selvom jeg synes de er en meget vigtig del af vores hverdag.

Dette var helt klart også en af grundene til, at jeg bød ind på denne test. For så kunne jeg teste, om disse bamser kunne løse vores lille problem. Og det kunne de! Som sagt var Oskar MEGET begejstret for dem, da vi modtog dem og har været det lige siden.

Jeg er faktisk elendig (pænt sagt) til at huske at tage piller, vitaminpiller osv. Dette problem har jeg ikke mere, drengene kommer nemlig selv og spørger efter dem!

Der er Vitamin A, C, D, E, B6, B12, thiamin, riboflavin, folinsyre, biotin, pantotensyra, zink, jod i den og man må tage 2 stk om dagen.

De er så godkendte af drengene, og jeg føler jeg kan stå helt inde for dem! Min frygt for, at de ville sammenligne dem for meget med slik, er også manet til jorden.

Det var faktisk kun lige de første par dage, de havde lidt svært ved at forstå, at man ikke bare kunne spise løs. Derefter kørte det faktisk bare.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vores dejlige børn er i konstant udvikling, så de har brug for alle de gode vitaminer de kan få.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Man tager 2 bjørne hver dag og en bøtte holder var 30 dage, kvalitet fejler intet.

Pris: GOD – Når jeg tænker på, hvad jeg selv vil give/synes er fair. Et glas koster 129,-, hvilket jeg ikke synes skal være højere. Man kan købe 3 glas for 349,-


Tina fortæller:

“Vi har testet de virkelig lækre Kids Multivitaminer, som er et kosttilskud til børn under 11 år. De er formet som små velsmagende vingummibjørne og den anbefalede daglige dosis er 2 stk., som spises i forbindelse med et måltid, for at opnå den bedste optagelighed.

Der er 60 stk. i en bøtte, så der er vitaminer til en måneds tid. Bøtten har et børnesikret låg, men jeg vil bestemt anbefale at stille bøtten udenfor børns rækkevidde, da vingummi-vitaminerne er både lækre og indbydende.

Disse multivitamin-vingummibjørne indeholder bl.a. C-vitamin, der bidrager til immunsystemets normale funktion, samt D-vitamin som bidrager til vedligeholdelse af knogler og tænder. VitaYummy benytter sig kun af naturlige smagsstoffer og farvestoffer – samt flere økologiske ingredienser. Vingummi-vitaminerne er et perfekt alternativ til børn, der ikke kan lide at sluge piller eller ikke bryder sig om smagen af vitaminer.

Noah på 10 år har ikke glemt at tage dem én eneste dag og det må simpelthen være fordi de smager SÅ godt!!

Det er svært for børn at sætte ord på om de kan mærke en forskel på at tage vitaminer eller ej, men at Noah overhovedet ikke har været ramt af hverken forkølelse eller sygdom i løbet af januar og februar, hvor testen har stået på, tænker jeg, kan skyldes, at han har spist Kids Multivitaminerne fra VitaYummy…! Derfor har jeg allerede købt et nyt glas til ham nu, da bøtten er tom.

Noah er fan af vitamin-bamserne, som har en naturlig smag af bær – og jeg synes, det er fantastisk, at vi endelig har fundet nogle vitaminer, som børnene selv husker at tage HVER dag.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi har altid spist vitaminer/kosttilskud hos os. At børnene selv husker at tage disse vingummibjørne HVER dag, fordi de smager SÅ godt, er bare et kæmpe plus!!

Holdbarhed: MEGET GOD – Vitaminerne købes i bøtter med 60 stk. De holder sig lækre og bløde – også efter åbning.

Pris: GOD – 119,95 kr. hos Matas (og de kan helt sikkert købes billigere på nettet)

Kvalitet: MEGET GOD – Vingummierne er i en lækker kvalitet, og der er tænkt over brugen af naturlige og økologiske ingredienser.


Mie fortæller:

“Da der blev udbudt test fra VitaYummy, skyndte jeg mig at sige ja tak! Jeg selv venter med at spise vitaminer til jeg er færdig med at amme, men jeg var sikker på at de velsmagende vitaminer i vingummiform ville være et hit! Vi vil selvfølgelig gerne give vores børn de bedste forudsætninger for en sund barndom og derfor var det perfekt at prøve “Kids Multivitamin” til Filippa. Vitaminerne er fra 3 år, og de er specielt sammensat af de essentielle vitaminer, der giver ens barn de vigtigste næringsstoffer til at sikre en sund vækst og et stærkt immunsystem – året rundt.

Vitaminerne kommer i gennemsigtige plastikbøtter, så man kan se de lækre vingummibamser. Vitaminerne har en flot, rød farve, som kommer fra blåbær, æble og gulerod – som absolut ikke får en til at tænke på vitaminer, når man ser dem. Derudover er de fri for kunstige farve-, smags- og sødestoffer samt animalsk gelatine. De er altså kort sagt indbydende og kan tages med god samvittighed! Den anbefalede daglige dosis er to bjørne, så man får altså ikke bare én vingummi, men kan nyde smagen af hele to styks 🙂 Det er i hvert fald fedt når vitaminerne skal indtages af børn – for de smager så godt, at de ikke kan nøjes med én 🙂 Der er 30 doseringer i pr. bøtte, så der er nok til en måned i hver.

Herhjemme har Filippa tidligere spist de klassiske multivitaminer til børn. Dem kunne hun også godt lide, men det var som om, vi glemte at give hende dem hver dag. Derfor havde vi brug for at finde på noget andet, for at kunne prioritere den gode vane! For selvsagt virker vitaminer jo kun, hvis de bliver taget… Og det blev nemt med VitaYummy, fordi de smager så godt. Filippa glemmer i hvert fald ikke, at hun må få to VINGUMMI-bamser hver morgen 🙂

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Man kan dårligt argumentere mod alle de gavnlige effekter vitaminerne i “Kids Multivitamin” har – hvis man får dem taget vel at mærke – og VitaYummy gør det nemt!

Holdbarhed: GOD. Vitaminernes indpakning er af fin kvalitet og er forseglet indtil de tages i brug. Faktisk var lågene så svære at få af første gang, at det kun var Jonas der kunne åbne dem:-) Bamserne har en ret lang holdbarhed og holder sig friske og lækre i bøtten. Man kan måske diskutere, at bøtterne er lavet af plastik i disse tider med fokus på miljø.

Pris og kvalitet: MEGET GOD. Ifølge VitaYummy skal sundhed ikke være dyrt – og derfor har de lavet deres produkter til en overkommelig pris. Man kan få tre valgfrie bøtter til 349 kr., hvilket svarer til 116 kr./måned. Det vil vi gerne betale for at give Filippa de bedste byggesten til et godt helbred.


Tina fortæller:

“Vi modtog en pakke med forskellige vitaminer, heriblandt Kids multivitaminer som Freja skulle have hver dag. Jeg kunne glæde hende med, at hun faktisk skulle have to hver dag. Hun har hele tiden vidst at det var vitaminer, men samtidigt også troet, at det har været to stykker slik, hun har fået hver morgen. Og det er jo win win”

Det er ingen hemmelighed, at mit barn er ret kræsen, så det med at få puttet nogle grøntsager i hende, er ikke altid lige nemt. Vi har prøvet forskellige slags vitaminpiller, men uden nogen succes da hun ikke gider at spise en pille, som egentlig bare smager lidt a la medicin. Med de her vitaminer fra Vitayummy, har det været som en leg at give hende vitaminer. Hun har selv bedt om at få dem hver morgen og på et tidspunkt har hun tænkt så smart, at hun deler dem op, så hun tager én om morgenen og én om eftermiddagen efter børnehaven. Hun har endda om fredagen fået de to som fredagsslik ved siden af et frugtfad.

Smagen synes Freja er lækker. Jeg er ikke helt fan af den. Jeg synes, at vingummibamsen har en lille bismag af noget jern, hvilket jeg personligt ikke bryder mig om, men hvis Freja har kunnet lide dem, er det jo det vigtigste.

I forhold til en “virkning” kan jeg ikke her helt bedømme, om jeg kan mærke en decideret forskel på hende nu, hvor hun har fået vitamintilskud hver dag i to måneder. Hun fortæller mig selv, at hun ikke er så træt om eftermiddagen mere, så på den front må jeg stole på, at de har hjulpet på hendes træthed.

Hjemmesiden, synes jeg, er vildt nem at navigere i. Den er overskuelig, og de har ikke alle mulige forstyrrende elementer på deres side.

De sælger tre slags vitaminer på deres hjemmeside; Adult multivitamin, Hair and nails, og Kids multivitamin, som er dem, vi har testet. Man kan enten købe en bøtte med 60 vitaminer i til 129,95 kr, eller blande tre varianter til 349kr.

Vingummibamserne er veganske, og med 100 % naturlige ingredienser i, hvilket jeg er meget begejstret for, da jeg ikke vil proppe min datter med alt muligt.

I dette tilfælde bliver min vurdering således:

Nytteværdi: GOD – Jeg synes, det at få et vitamintilskud er rigtig godt – specielt hvis man har børn, som ikke er så vilde med grøntsager

Holdbarhed: GOD – På vores bøtter står der i bunden, at de kan holde sig til maj 2021, så lukket kan de holde sig ca. et år, hvilket jeg synes er rigtig fint. Når først du har åbnet dem, skal de spises kontinuerligt, til de 30 dage der er til i bøtten.

Pris: GOD – Prisen på en bøtte med 60 vingummibamser i koster 129,95 kr. Det, synes jeg, er en fin pris, og er en tilsvarende pris til de almindelig vitaminer/kosttilskud, man ellers kan få. Man kan købe tre glas for 349,95.

Kvalitet: MIDDEL – Jeg synes at bamserne har en sjov konsistens, som sikkert er grundet deres overflade behandling. Derudover synes jeg, der er forskel i smagen på dem.


Anna fortæller:

“At huske sin vitaminpille kan være svært, men ikke når vitaminpillen kommer i form af en vingummibamse, som smager af slik. Det er jo fantastisk at kunne få næsten alt, hvad man har brug for af vitaminer i en vingummibamse.

Carla er pænt stor fan af de små, røde bamser fra Vitayummy og kunne spise dem som slik – hvis hun fik lov. Den lækre farve kommer fra blåbær, æble og gulerod.

Selvom Carla kunne spise mange af disse hver dag pga. af smagen. Hun får dog kun 2 bjørne, da det er den anbefalede daglige dosis. Alfred er noget misundelig, for han må ikke få dem endnu, da de er til børn fra 3 år og op.

De små bamsebjørne er frie for kunstig farve-, smags- og sødestoffer og animalsk gelantine. Herhjemme er de blevet en fast del af hverdagen og vil også være det fremadrettet.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi har alle brug for vitaminer, så hvorfor ikke få dem forklædt som en vingummibamse. Geniale til børn.

Holdbarhed: MEGET GOD

Pris: GOD – vejl. Pris er 129,- Jeg synes, det er en fin pris.

Kvalitet: MEGET GOD – god smag, flot farve og god konsistens


Heidi afslutter:

“Vi kender til Vitayummy i forvejen. Så jeg var slet ikke i tvivl, da vi fik mulighed for at teste de lækre vingummivitaminpiller.

Udover motion og kost, er vitaminpiller en vigtig del af vores hverdag herhjemme. Med børn der tit er syge og er astmabørn, er det endnu vigtigere for mig at mine børn er dækket korrekt ind med de anbefalede vitaminer. Da det er med til at skabe de bedste forudsætninger for dem.

Jeg er selv rigtig dårlig til at sluge piller, og jeg kan huske som barn, at vitaminpiller i tyggeform, ikke var specielt lækre. Så selvom, der er delte meninger om hvorvidt vitaminbamserne, kan sidestilles med slik, så er jeg altså kæmpe fan.

Drengene har modtaget ”Kids multivitamin” De er med smag af bær og er fyldt med vegetariske multivitaminer. Samtidig er de produceret uden gelatine og flere af ingredienserne er økologiske.

Jeg er ikke som sådan bange for at give mine børn f.eks. sukker er kunstige ingredienser, men jeg for mig er det stadig vigtigt at jeg ved mine børn for ting uden tilsat alt muligt skidt.

Vitayummys vitaminer indeholder kun naturlige smags- og farverstoffer. Smag og farve kommer fra blåbær, æble og gulerod. Generelt er der tænkt over sammensætningen af deres vitaminer og det synes jeg er vigtigt.

Da mine børn som tidligere nævnt, altid har været en del syge og har astma, er deres immunsystem mere udsat end andre. Derfor er et højt indhold af C-vitamin vigtigt og samtidig er begge børn i voksealderen og de har derfor brug for D-vitamin som bidrager til at vedligeholde knogler og tænder.

Derudover indeholder vitaminerne jod og vitaminb12. Fælles for begge er at de er komponenter for vækst og udvikling og mindsker træthed. Matti er 3 år og har en alder hvor udvikling virkelig tager fat og Luca på 8 år, går i skolen og bliver fyldt med læring hver dag – og samtidig bruger 4 dage ugentligt på fodbold. Der er derfor en masse depoter hos begge, der skal være fyldt op hele tiden.

Minusset er dog at Luca ikke er kæmpe fan af hverken smagen eller  konsistens. Han spiser dem, men det kan også være svært at ramme alles smag. Jeg kan dog godt forstå ham, konsistensen på vitaminerne til børn er anderledes end dem til voksne og jeg bryder mig ikke om konsistensen heller. Den minder mig om konsistensen på Tropifrutti slikket fra Haribo. Det er det eneste vi ville ønske var anderledes ved børnevitaminerne, da det så ville ramme perfekt til begge børn.

Matti elsker dem og ved godt at to om dagen er rette dosis. Men prøver altid lige at få et par stykker mere. Hvilket han selvfølgelig ikke får.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Mine børn får sunde vitaminer, fyldt med de daglige vitaminer og lavet af naturlige ingredienser. Jeg ved at jeg med god samvittighed kan give dem til mine børn.

Holdbarhed: GOD – Ét glas holder en måned og det er til at forholde sig til.

Pris: GOD – Prisen er 129 kr. for en bøtte med 60 stk. i. Der er derfor til en måneds forbrug til ét barn.

Kvalitet: MEGET GOD – Da de både er vegetariske, halv økologiske og fyldt med naturlige farve- og smagsstoffer, vil jeg vurdere at det er en høj kvalitet.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af SERO Gaming-sæt fra Pixojet