TEST af NEXTORY (LYDBØGER) – samt gratis adgang til dig i 60 dage – Testfamilien
TEST / BOGANMELDELSE af STAR GIRL 1 og 2 fra forlaget Alvilda

TEST af NEXTORY (LYDBØGER) – samt gratis adgang til dig i 60 dage

Annonce Nextory.

Flere af vores testfamilier har testet abonnement hos Nextory.

Faktisk kan du lige nu også få hele 60 dages gratis prøveperiode selv lige her:

Gratis lydbøger i 60 dage? Værsgo 📕🎧

Brug kampagnekoden Testfamilien

Man går ind her.

Louise har sammen med sin familie testet Nextorys familieabonnement og fortæller:

Vi fik lov til at teste abonnementet fra Nextory lige op til, at vi skulle på ferie til La Palma. Jeg havde med vilje ikke pakket en krimi i min kuffert, da jeg vidste – fra tidligere rejser med børnene – at den ikke ville blive læst, og faktisk nærmere ville blive en skuffelse. Mest fordi jeg ville nå at gøre mig forventninger om at ligge på en solseng med næsen i en bog og sluge den ene krimi efter den anden. Den tid er forbi – i hvert fald de næste mange år, hvor børnene kræver fuldt fokus på sådan en ferie.

Til gengæld skulle Nextory vise sig at være en helt ny indgangsvej til at få “læst” bøger. Jeg hører rigtig mange podcasts, men har faktisk aldrig prøvet at lytte til en bog før.

Jeg blev virkelig positivt overrasket, da jeg lukkede app’en op første gang. Det var utrolig nemt at oprette en profil og komme i gang – alle bøgerne lå klar så snart jeg var logget på. Her var den ene bog efter den anden, som jeg længe havde tænkt; “når jeg engang får tid, så skal jeg altså læse…”. Det var faktisk svært at vælge, hvilken jeg skulle begynde med.

Jeg startede med at høre Pelle Hvenegaards “Kære Zoe Ukhona”, som han selv lægger stemme til. Jeg havde læst rigtig meget godt om den på de sociale medier. Da jeg åbnede “bogen” første gang, fik jeg lidt et chok. “10 timer! Den når jeg da aldrig at høre færdig” tænkte jeg. Men det gjorde jeg – endda på få dage. Når August sov lur lå jeg på min solseng med en drink og holdt øje med Benedikte i børnepoolen – alt i mens Pelle Hvenegaard læste bogen højt for mig. Det var jo GENIALT! Og jeg kan jeg lige hilse og sige, at bogen ER lige så rørende og fantastisk som det siges.

Esben fik selvfølgelig også lov til at lytte til en bog, når jeg ikke brugte hørebøfferne. Resten af ferien var det bestemt ikke en ”straf” at skulle gå en tur med August indtil han sov. Tværtimod nød vi begge to at gå en tur og bare lytte til en god bog. En fantastisk måde at stresse af på. Vi har selvfølgelig også taget det med os hjem fra ferien, og nyder begge at få lidt tid alene med hørebøfferne på, når August skal sove lur.

Vi har fået lov til at teste et familieabonnement, hvor det er muligt at tilføje en ”børneprofil”. Vi prøvede det første gang i flyveren på vej hjem fra ferien, da turen blev lidt lang for Benedikte. 

På app’en er der et stort udvalg af børnebøger. De helt klassiske gamle Disney historier, men også en masse af det helt nye. Benedikte pegede selvfølgelig straks på nogle bøger med Frost. De har en rigtig god længde til hendes alder og varer omkring 10-15 minutter. I flyet hørte hun fx bog mens hun tegnede lidt på iPad’en. Det fungerede rigtig godt.

Efterfølgende har hun også lyttet til en bog, når hun har trængt til at koble lidt af, og vi synes hun har haft for meget skærmtid. Så sætter vi en bog på mens hun leger på værelset, ligger i sin seng eller tegner ved spisebordet.

Vores hørebøffer har nu fået en fast plads i entreen, så de kommer med på tur med barnevognen hver gang. Jeg har stadig mange bøger tilbage på min ”bog-liste”. Jeg har nået at læse de tre første i testperioden, men her får i lige mine anbefalinger som alle kan høres på Nextory.

  1. ”Kære Zoe Ukhona”
  2. ”Sygeplejersken”
  3. ”Pigen under træet”
  4. ”Hjernesmarte børn”
  5. ”Offer 2117”
  6. ”Dage med mildhed, modgang og mirakler”

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg er virkelig overrasket over, hvor meget fornøjelse vi har haft af Nextory. Især mens jeg er på barsel. Det er så hyggeligt at gå rundt og pusle med en “bog” kørende i baggrunden.

Kvalitet: MEGET GOD – App’en er nem og overskuelig – og har et lækkert layout. Jeg har endnu ikke søgt på en bog, som ikke kunne findes. Der er virkelig et bredt udvalg!

Pris og kvalitet: MEGET GOD –  fra 99 kr. pr. måned med adgang til et kæmpe udvalg af bøger til både børn og voksne.


Vores tester Ida, 33 år og mor til to, har testet lyd- og e-bogs-appen Nextory.

Bøger har altid været en ret stor del af mit liv. Min mor læste altid godnathistorier for mig helt til langt op i skoleårene. Og jeg har ikke tal på, hvor mange weekender vi har brugt på biblioteket, vi lånte et hav af bøger med hjem i alle genrer.

Jeg har altid læst enormt meget. Lige indtil jeg blev gravid første gang. Det er snart 5 år siden, og jeg tror jeg har læst 3 bøger siden… Jeg har længe gået med tanken om at skulle prøve at give lydbøger et chance.

Derfor glædede jeg mig også ekstra meget til denne test.

Men… Det var faktisk sværere at komme i gang, end jeg havde forstillet mig. Det var enormt svært for mig at tage valget om at sætte mig ned og lytte til en bog, fremfor at tænde for tv’et eller stene på telefonen.

Til at starte med vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg skulle vælge at høre. Nextory har et stort udvalg, og man kan søge i genrer, nyheder eller popularitet.

En kollega var begyndt at se den nye Stephen King-serie på HBO “The Outsider” og havde talt varmt om den, så det blev den. Jeg prøvede først at lytte til den på dansk, men blev let distraheret og irriteret på oplæseren, så prøvede jeg på engelsk og det var fantastisk, fuldstændig som at se en film.


Til at starte med hørte jeg den kun “på farten”. Da jeg blev lidt mere grebet af selve historien, blev det noget nemmere for mig at sætte mig ned, koble fra, lukke øjnene og bare lytte. Det var faktisk en befrielse ikke at kigge på en skærm og hurtigt fik jeg faktisk halveret min skærmtid på min telefon.

Der gik heller ikke længe før jeg kunne lave ting imens, rydde op, lægge tøj sammen, ja endda i men jeg var på arbejde. Lige pludselig havde jeg “læst” en bog på kort tid. Jeg lavede mig løbende et arkiv af bøger “jeg vil læse”, både hamle og nye bøger, så jeg havde noget at vende tilbage til.

Min konto var en familiekonto, hvor jeg oprettede en profil til mig selv og en til Lærke (snart 5 år). Hun lærte lynhurtigt at navigere rundt i den brugervenlige app. Hun lavede sine egen liste af gemte bøger, som hun gerne ville høre eller læse.

Lærke har et par trådløse hørebøffer, så vi kunne bare sætte noget på og så kunne hun gå rundt og høre historierne. Det var en fornøjelse at se hende lege, imens hun hørte ”Den kæmpestore pære” (som hun kender udenad, fordi vi har læst den 10.000 gange på rigtig bog), eller når hun lavede sig en hule i sengen og selv valgte bøger, hvor hun kunne sidde og kigge med, når siderne vendte – det mindede mig lidt om min egen barndom, med kassettebåndene og ”bliiing-lyden”, når man skulle vende siderne i bogen, kan du huske det?

Jeg må bare indrømme, at lydbøger er kommet for at blive. De har ændret vores hverdag – nok mest min, men jeg elsker at have historierne tilbage. De har virkelig været savnet.

Min vurdering af Nextory bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg synes, det er vigtigt, at lydbøger ikke erstatter den fysiske bog helt, MEN tiden ændrer sig, og man kan have perioder i sit liv, hvor det kan være sværere at finde tiden til at sætte sig ned med en bog. Nextory har fået bøgerne tilbage i min hverdag!

Holdbarhed: MEGET GOD – Når du er færdig med en bog, så starter du bare en ny. Du kan på forhånd gemme de bøger, du gerne vil læse eller lytte til, så du løber aldrig tør.

Pris: GOD – Prisen starter  fra 99,- pr. måned afhængig af, hvilket abonnement man vælger og hvor mange, der skal have adgang til tjenesten. Det kan vel sammenlignes med en streamingtjeneste på tv. Jeg synes ikke, det er dyrt, men det er nok en prioritering.

Kvalitet: GOD – Appen har et fint design, som er overskueligt, og nemt at navigere rundt i. Det eneste, jeg savner, er en funktion, hvor man kan prøvehøre bogen, da jeg har et par gange har oplevet at være lidt irriteret på oplæseren.


Mie F fortæller:

Jeg har i en periode testet e- og lydbøger fra Nextory. Jeg har glædet mig til at lytte til en masse, mens jeg gik lange ture med barnevognen.

Efter at have hentet Nextory app’en på min telefon gik jeg i gang med at udforske udvalget.

Udvalget er kæmpe stort! Der er virkelig bøger til enhver smag.

Mit valg faldt på ”Sygeplejersken”, en dokumentar om en sygeplejerske, der slog sine patienter ihjel. Meget spændende og uhyggelig fortælling.

Det, jeg synes, er vigtigt, når man lytter til lydbøger, er, at personen har en god fortællerstemme, og det er tilfældet hos Nextory.

Her er gode og venlige stemmer, man ikke bliver træt af at lytte til. Specielt er det vigtigt, fordi mange af bøgerne tager mange timer at komme igennem.

Jeg har altid en masse gode intentioner om at få læst en masse bøger, men får det aldrig gjort. Det er så dejligt med en platform, hvor man kan finde en bog at fordybe sig i, mens man foretager sig noget andet; går med hunden, cykler, sidder i bilen eller f.eks. tager opvasken.

Jeg har før brugt e-bøger, og det er virkelig en god måde at få læst på. F.eks. når man skal på rejse og ikke kan fylde tasken med tunge bøger, er det genialt at kunne læse fra sin telefon eller tablet. Eller bare ligge og dase, mens en anden læser bogen for en.

I dette tilfælde bliver min vurdering:

Nytteværdi:MEGET GOD – Hvis du har lyst til at læse e-og lydbøger er Nextory det helt rette valg

Kvalitet: MEGET GOD – Kæmpe udvalg, og meget brugervenlig

Pris: GOD – Prisen fra 99,- pr måned er en fair pris i forhold til udvalg af bøger. Personligt, synes jeg, det er i den dyre ende, da jeg ikke får læst eller lyttet hver måned. Det er nok mere et produkt, jeg ville bruge i perioder.


Vores tester Nanna har sammen med sin mand og to døtre på 3,5 og 5 år testet Nextory, som er en app med e-bøger og lydbøger til både børn og voksne.

Nanna fortæller:

”Jeg har ikke tidligere lyttet til lydbøger. Enkelte gange har jeg lyttet til en podcast, men jeg er aldrig nået at blive ”hooked” på det, fordi tankerne hele tiden er fløjet andre steder hen, mens podcasten spillede. Jeg var derfor meget spændt på, om jeg ville kunne få glæde af appen og ikke mindst sat tid af til at få brugt den. Jeg får ikke læst ret meget andet end arbejdsrelateret litteratur i hverdagen. Jeg har så svært ved at finde roen, lægge telefonen væk og bare sætte mig med en bog, når der endelig er en stille stund i løbet af dagen.

Men så kom Corona-nedlukningen, og det har i dén grad sat gang i lydbøgerne hos både min mand, børnene og jeg. Min mand og jeg aftalte på dag 1, at vi hver især skulle ud og have frisk luft hver dag både alene og sammen med børnene. Hver dag går vi begge en times tid. Der er nærmest kamp om at komme ud at gå med lydbog i ørerne. Vi er begge blevet helt afhængige, og har en plan om at fortsætte så meget som muligt, når hverdagen starter op igen. Det er så afslappende og fedt med frisk luft og en god bog.

Vores piger har også fået interesse for konceptet. De synes, det er så hyggeligt at sidde i sofaen og få læst alle de bøger højt, de har lyst til. Vores børn, særligt den ældste, udnytter hver en lejlighed til at få en voksen til at læse højt for sig. Hun er virkelig en læsehest! Så at hun nu kan lytte til bøger, mens aftensmaden tilberedes eller når de voksne også lige trænger til at hvile hovedet, er så fedt!

Jeg har valgt abonnementet Familie 4, hvilket betyder, at vi kan koble fire enheder på samme abonnement og lytte til forskellige bøger samtidig alle sammen. Det fungerer helt perfekt.

Til børnene er der en masse af de kendte; Alfons, Villads fra Valby, Vitello, Peter Pedal og klassikere som Dyrene i Hakkebakkeskoven og Pippi, men også alle Disney-bøgerne er at finde på appen lige fra Frost til Biler og Junglebogen.

Personligt har jeg kastet mig over de spritnye krimier; Jussi Adlers ”Offer 2117” og Annemette Hancocks ”Pitbull”. Bøger, hvor jeg har læst hele serien op til. Min mand lytter også videre på en serie, som han har læst, Jesper Steins ”Solo”.

Inde i appen kan man i øvrigt vælge, hvilken hastighed man ønsker sin bog oplæst med. Man kan virkelig vænne sig til at ”lytte hurtigt” og ”spise” en tyk bog på kort tid.

Brugerfladen i appen er enkel og nem at navigere rundt, når først man har luret lidt på den. Man kan både søge på specifikke forfattere eller titler men også på genrer såsom krimi eller Disney. Det gælder både inden for voksen- og børnelitteratur. Derudover er børnelitteraturen inddelt i aldersgruppe-kategorier, så man kan gå ind og søge i f.eks. 3-6 år. I kategorierne ”Populære bøger”, ”Nyheder” og ”Trending lige nu” kan man hente inspiration til, hvilken bog man vil læse.

En del af børnebøgerne ligger i øvrigt tilgængelige som billedbøger også, så børnene kan sidde og følge med på siderne, mens bogen læses højt. Det kan vores piger godt lide, så de blev lidt frustrerede i starten, når de ikke kunne se billeder, men nu er de blevet vildt gode til bare at side med høretelefonerne på og kigge ud i luften og nyde historien.

Vi har også lyttet til bøger ude i bilen. Pigerne var målløse over, at det kunne lade sig gøre 😀 Pludselig er en lang køretur hurtigt overstået. Vi spår i hvert fald, at kommende bilferier til Italien bliver endnu nemmere nu 

Dansklæreren i mig ELSKER, at de får lyttet til alle de bøger. Det er så sprog- og ordforrådsudviklende! Dog er der ingen apps eller andet, der kan tage vores godnatlæsning fra os – den foregår stadig ved, at de vælger en fysisk bog hver inde på værelset, som vi læser højt, oversætter svære ord i og taler om undervejs.

Men jeg er kæmpe fan af, at vi alle fire nu får lyttet endnu flere bøger hver dag, og jeg er meget tilfreds med Nextory.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Familieabonnementet fungerer helt perfekt, og det er uden tvivl kommet for at blive hos os!

Kvalitet: MEGET GOD – Enkel brugerflade, de nyeste bøger og et bredt udvalg til både børn og voksne.

Pris: MEGET GOD – Abonnementerne fås i tre kategorier til hhv. 99 kr., 129 kr. og 158 kr. Prisen matcher andre lydbogsapps på markedet, og jeg synes, det er alle pengene værd.


Tina afslutter:

“Jeg er vild med at høre podcasts, så da jeg fik muligheden for at teste et familie-abonnement hos Nextory med spændende lydbøger, sagde jeg straks ja tak! – og det har jeg bestemt ikke fortrudt!!

Nextory tilbyder en abonnementstjeneste med ubegrænset adgang til både e-bøger og lydbøger. Der er titusindvis af titler og bøgerne kan læses/lyttes til direkte i deres app.

Jeg er blevet ret så afhængig af den app – og jeg hører lydbog lige så snart jeg kan komme til det. Mens jeg laver mad, gør rent, vasker tøj, arbejder i haven eller går min sædvanlige morgentur…  – og faktisk nyder jeg også at høre lydbog mens jeg sidder og slapper af i sofaen…!

Jeg har derfor allerede nået at høre flere lydbøger. Jeg er netop blevet færdig med ”Ser du månen, Daniel” og nu er jeg godt i gang med ”Sygeplejersken”. Listen med bøger jeg skal i gang med efterfølgende er rimelig lang, for der er virkelig mange gode og spændende lydbøger at vælge imellem!!

App’en fungerer upåklageligt! Den er super nem at betjene og så er det skønt at der deles inspirerende bogtips inddelt i fx ’Nyheder’, ’Populære bøger’, ’kommende bøger’, forskellige genrer, samt anbefalinger til børn i forskellige aldre.

Jeg har valgt at dele mit familieabonnement med min datter Silje på 11 år. Hun har fået sin egen konto og nyder at høre lydbog, mens hun tegner eller spiller på sin computer. Hun synes det er SÅ hyggelig. Lige nu hører hun ’Ternet Ninja’.

Vi er virkelig glade for vores abonnement hos Nextory – og jeg tænker at det bliver rigtig svært for os at undvære det i vores dagligdag, når testperioden er overstået… Mon ikke vi bliver nødt til at forlænge vores abonnement…?!”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg er vild med at høre lydbøger og bruger det flere timer hver dag.

Holdbarhed: MIDDEL – Så længe abonnementet kører, har man adgang til nærmest uendelig mange lydbøger og e-bøger.

Pris: MIDDEL – fra 99,95 kr pr måned.

Kvalitet: MEGET GOD – App’en fungerer upåklageligt og er nem at betjene!


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST / BOGANMELDELSE af STAR GIRL 1 og 2 fra forlaget Alvilda