TEST / BOGANMELDELSE af AMULET 1 Stenens vogter fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af NEXTORY (LYDBØGER) - samt gratis adgang til dig i 60 dage

TEST / BOGANMELDELSE af AMULET 1 Stenens vogter fra Forlaget Alvilda

Flere af vores testfamilier har sammen med deres børn læst og lavet en anmeldelse af bogen AMULET 1: Stenen vogter skrevet af Kazu Kibuishi fra Forlaget Alvilda.

På bogens bagside står:

“To søskende på rejse gennem en fantastisk og farlig verden …

Navin og Emily flytter ind i et mystisk, gammelt hus med deres mor. De opdager hurtigt, at huset er fuld af hemmeligheder. Da et monster bortfører moren gennem en magisk dør i kælderen, drager de to søskende af sted for at redde hende – og havner i en fantastisk verden befolket af onde elvere, hjælpsomme robotter, synske træer og talende dyr.”

Det er den første bog i stærk, eventyrlig og dramatisk illustreret serie. Den er let at læse, men svær at lægge fra sig. Serien er på i alt ni bøger, og der udkommer tre nye hvert år. 1-3 udkommer altså i 2020. Serien er en nr. 1 New York Times-bestseller.

Magnus på 7 år fortæller:

“Jeg har læst bogen Amulet – Stenens Vogter – bog 1. Bogen er sjov at læse, fordi der en mange tegninger i og så er den rigtig spændende.

Jeg har været i hjemmeskole i snart 2 uger nu og skal læse 20-30 min. om dagen. Jeg bestemmer selv hvad jeg skal læse. Så det er dejligt at jeg gerne må læse i denne bog. Jeg læser ca. 10-20 sider af gangen og så lægger jeg den fra mig igen. Det har taget lige omkring 2 uger at læse den og den var rigtig god.

På en skala fra 1-10 stjerner får bogen 9 stjerner. Den var nem at læse i, fordi der ikke var så mange lange ord og der står ikke så meget på siderne. Der var endda nogle af siderne hvor der bare var billeder.

Jeg glæder mig til at læse de næste to bøger i serien.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Bøger er en rigtig god ting. I denne digitale tidsalder er det rart med en god gammeldags bog indimellem.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i en super god hardbox kvalitet, den har kraftige sider og flotte billeder. Det er en bog der kan holde i rigtig mange år og også gå i arv.

Pris: GOD – 149,95 kr. – det er en rimelig pris for en bog i den kvalitet.


Joan har sammen med datteren Maria på 10 år også testet bogen: Amulet, stenens vogter fra Forlaget Alvilda.

Joan fortæller:

“Maria blev straks fanget af bogen. Amulet, stenens vogter er en action tegneserie, der tager læseren med på en spændende historie om to børn der sammen med deres mor flytter ind i et gammelt mystisk hus, og herfra tager historien bare fart. Moderen bortføres, og børnene må ud og opleve den dramatiske verden for at få deres mor fri igen. Fra første side er vendt i bogen, er man fanget i dette univers, og man lægger først bogen fra sig, når sidste blad er vendt.

Forlaget Alvilda, hjælper os forældre med at gennemskue hvor lette / svære bøgerne er, både ved hjælp af lix tal, men også ved at de på ryggen af hver bog sætter stjerner. Det er en super guideline.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er altid dejligt at have sine egne bøger, som man lige kan tage frem når man har brug for en god historie.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøger kan læses igen og igen, og denne har nogle historier, som klart bliver læst igen.

Pris: GOD – Amulet (150,- Bog og Ide) I min verden er bøger bare utrolig vigtige for at vores børn lærer og får en læseglæde, og det kan man ikke rigtig sætte pris på.

Kvalitet: MEGET GOD – En smuk bog med lækre illustrationer.


Tina har sammen med sønnen Noah på 10 år testet bogen ’Amulet – Stenens Vogter’ fra Forlaget Alvilda, skrevet af Kazu Kibuishi.

Tina fortæller:

“Noah har læst bogen ’Stenens Vogter’, som er den første bog i serien ’Amulet’. Den handler om to søskende på rejse gennem en fantastisk og farlig verden.

Det er en stærk, eventyrlig og dramatisk illustreret serie. Serien er på i alt ni bøger, og der udkommer tre nye hvert år.

Noah er 10 år og han har virkelig fået lysten til at læse og leve sig ind i bøgernes univers – derfor sagde jeg straks ja, da jeg blev spurgt om vi ville teste bogen.

Bogen er en tegneserie på 200 sider og er beskrevet som ’ Let at læse, men svær at lægge fra sig’ – og det holder i hvert fald stik herhjemme hos os!

Noah fik lyst til at gå i gang med bogen, med det samme han så den – og han havde virkelig svært ved at lægge den fra sig. Han blev grebet af bogen og Noah fortæller med egne ord hvad den handler om: ” De to børn flytter ind i et gammelt hus sammen med deres mor. Da de skulle sove hørte de mærkelige lyde fra kælderen. Det var et monster som bortførte moren. Nu skal børnene finde deres mor. De kom til et mærkeligt sted og det er meget spændende om de finder hende!”

Bogen er som sagt lavet som en tegneserie med flotte og fængende illustrationer. Noah synes godt der måtte være mere tekst i bogen, men det bunder nok i, at han har super meget lyst til at læse mere om de to børns rejse gennem den magiske verden for at finde deres mor…!

Den næste bog i serien er derfor skrevet på ønskelisten!”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er vigtigt at læse og skolen opfordrer til at der læses mindst ½ time hver dag. Derfor er det fantastisk med bøger der fanger børnenes interesse, så det bliver spændende og sjovt at læse.

Holdbarhed: GOD – Bøger holder mange år, hvis man formår at passe på dem.

Pris: MIDDEL – 149,95 kr hos Forlaget Alvilda.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i en lækker kvalitet med hardbox omslag, tilpas kraftige sider og super fine illustrationer.


Sana har sammen med datteren Lava på 8 år testet bogen ‘’Amulet – stenens Vogter del 1’ fra Alvilda.

Sana Fortæller:

“Lava har læst bogen Stenens Vogter som er den første del i serien ‘Amulet’. Den første bog er en stærk, eventyrlig og dramatisk illustreret Serie.

Lava er 8 år og er meget glad for at læse især bøger med billeder på, er hun interesseret i, derfor er Amulet den helt rigtige bog for hende.

Bogen har en spændende forside, som gør at man har lyst til at se ind i bogen og se på alle de billeder og læse hvad der sker.

Det bedste ved bogen er, at det er mange illustrationer, at du bliver hivet ind i historien og får lyst til at læse alle de små tekster så du ved hvor du er i historien.  Lava var meget inde i historien, så hun ikke ville stoppe med at læse eller kigge på billeder.

Normal er Lava ikke så glad for bøger med mange sider men det synes hun slet ikke om ‘’Amulet’’. Bogen har 189 sider. Det synes Lava slet ikke er meget, da bogen er eventyrlig og alle de illustrationer i bogen.

Vi vil helt klart anbefale bogen til børn der elsker eventyr og som der elsker en god bog.

Lava glæder sig meget til at læse videre i bog 2 Stenvogterens Forbandelse.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er altid dejligt med en god bog hvor ens barn er glad for og hvor deres interesse i at læse bliver større.

Holdbarhed/ kvalitet: MEGET GOD – bogen er indbundet og har en kraftig kvalitet at den kan bruges mange gange.

Pris: GOD – bogen koster 149,95 kr. og det synes vi er en fin pris for en bog som Amulet, hvor kvaliteten er top.


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af NEXTORY (LYDBØGER) - samt gratis adgang til dig i 60 dage