TEST af bogen “Gurli Gris Huskespilsbog” fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af bogen “5 minutters Eventyr” fra Forlaget Alvilda

TEST af bogen “Gurli Gris Huskespilsbog” fra Forlaget Alvilda

Flere af vores testere har sammen med deres familier testet bogen Gurli Gris Huskespilsbog fra Forlaget Alvilda.

Anne-Louise fortæller:

Særligt Vitus (2) var ellevild, da han så den nye bog med Gurli Gris. Han elsker alt med Gurli Gris og hendes venner, så det kunne kun gå for langsomt at komme i gang med bogen og dernæst huskespillet.

Gurli Gris’ huskespilsbog er en papbog, der henvender sig til de små børn. Man tager med Gurli Gris og hendes venner på legepladsen, i børnehaven, på hospitalet og mange andre steder, som børn selv kender til. Den er bygget op med en lille tekst, der passer til tegningen, og så er der skrevet ord på de mange ting på billederne, som gør det nemt at snakke om.

Bogen udvider barnets ordforråd, og herhjemme har vi fokuseret ekstra meget på de ord/lyde som Vitus har haft svært ved at udtale. Bogen har også været super god til Elin på 1 år, der kun lige er begyndt at sige et par ord. Hun peger i bogen og siger “deet?”,og Vitus kan fortælle hende, hvad det er. På den led har de begge fået læring via leg, og moderens hjerte smeltede imens.

Huskespillet ville alle 4 børn være med til, Elin (1) spillede dog med mor. Vendespillet / huskespillet er med alle de velkendte figurer fra Gurli Gris-universet og er med 2*20 brikker. Vitus (2) havde lidt svært ved det og ville gerne bare have alle brikkerne selv, men både Silje og Isak spillede det med stor fornøjelse.

Vi har også brugt huskespillet til at snakke ud fra med Vitus. Fx billedet af Kalle Kanin: “Hvad ser du på billedet?” Og så har Vitus kunnet fortælle, hvad han ser. Vi oplever nogle gange, at det er nemmere at tale om et billede med få ting på end billederne i bogen, hvor der sker en masse. Derudover styrker huskespillet finmotorikken og koncentrationsevnen.

Bogen er blevet brugt flittigt og kommer til at blive brugt længe endnu.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bogen er nem at gå til og giver god læring gennem leg/læsning

Holdbarhed: MEGET GOD – En pegebog kan normalt hurtigt blive kedelig, men da denne er med Gurli Gris fanger den børnene mere, og huskespillet gør holdbarheden længere, da de ældre børn også kan være med.

Pris: GOD – (vejl. Pris 149,-) Jeg synes prisen er helt fin.

Kvalitet: GOD – det er en papbog, så den holder til de små børn. Huskespillets rum kunne måske godt være lavet bedre, da det nemt ryger ud fra bogen. Men vi har bare valgt at lægge brikkerne et andet sted.


Vores tester Mie og hendes kæreste Jonas har Filippa på fire år og Pilou på 12 måneder.

Mie fortæller: Normalt gik Filippa i børnehave og Pilou var ved at blive kørt ind i vuggestue, da Corona-virussen tog sit indtog i Danmark – og dermed blev børnenes institution lukket ned. Derfor var vi meget glade for, at vi havde fået lov til at teste den alsidige og fine Gurli Gris huskespilsbog fra forlaget Alvilda. Bogen er god til både store og små og derfor en god ting for begge børn – både sammen og hver for sig.

Der er tre år og tre måneder imellem vores unger, og derfor har de vidt forskellige behov. De fleste forældre kan sikkert nikke genkendende til, at det indimellem kan være lidt en udfordring at finde på noget, der tiltaler begge børn. Med “Gurli Gris’ huskespilsbog” er der dog gode muligheder for fælles leg. Det er en stor bonus, når man er mere eller mindre isoleret i hjemmet med sin egen, lille familie.

Bogen er lavet ud af kraftige papsider, så de helt små ikke kan ødelægge den. På hver side følger vi Gurli Gris i forskellige situationer og steder, hvor der er et lille afsnit med højtlæsning. Vi ser bl.a. Gurli Gris på legepladsen, til fødselsdag, på hospitalet osv. – alle steder, som børn kender til.

Højtlæsningen forstår Pilou selvfølgelig ikke så meget af endnu, men Filippa er vild med at høre om Gurli Gris. Imens kan Pilou sidde og kigge på de fine tegninger.

Bogen lægger op til, at man kan lære sine børn, hvad de forskellige ting der er afbilledet hedder. Således er det udover at være en historiefortælling, også en bog der kan lære dit barn en masse nye ord. Der er både nemme og svære ord, så bogen kan henvende sig til både den lille og den store herhjemme.

Som det fremgår af navnet, så medfølger der også et huskespil med alle Gurli Gris’ venner. Man kan vælge blot at bruge kortene som et almindeligt vendespil, eller man kan samtidig se, om ungerne kan huske navnene på figurerne – og måske tage en snak om, hvad de laver på hvert kort?

Mulighederne er altså mange, og der kan gå meget god tid med denne bog. Pilou er også ret vild med huskespils-delen, men det er vist mest, fordi, han synes, det er fedt at kaste rundt med de mange brikker. Haha.

Vi var så heldige at have bogen til test, inden Danmark lukkede ned, og derfor nåede Filippa at bruge bogen sammen med sine store kusiner. Kusinerne er hhv. 18 og 19 år, og det er ikke altid, at de synes, det er så spændende at skulle “lege”. Her var bogen derfor et stort hit, fordi de kunne være sammen om noget andet. Først kunne de læse bogen for Filippa og snakke om de mange ord/ting på tegningerne – og bagefter gik der god tid med at spille huskespillet hele tre gange!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Vi har været meget begejstrede for at bogen var så alsidig – både i forhold til holdbarhed, anvendelsesmuligheder og ikke mindst spændet i aldersgruppe. Vores unger har nydt godt af at have noget legetøj/en bog, som de har kunnet bruge sammen, på trods af deres aldersforskel.

Holdbarhed: MEGET GOD. Som nævnt er bogens sider lavet af kraftig pap, og den tager derfor ikke skade af brug, på trods af hårdhændet baby-håndtering 😉 Eneste minus er “låget” til huskepilsbrikkerne, som ikke holder så godt på dem.

Pris og kvalitet: GOD. Bogen har en vejledende pris på 149 kr. og ligger måske lidt i den høje ende for en bog – men taget de mange anvendelsesmuligheder i betragtning, så synes jeg faktisk, at prisen er ok. Der er i hvert fald lagt op til et utal af anvendelsesmuligheder!


Vores tester Ida, har sammen med pigerne, Luna på 1,5 år, og Lærke på 4,5 år testet den skønne huskespils bog med Gurli gris fra forlaget Alvida.

Der var kamp om den fine bog, da den blev pakket ud. Begge piger var helt vilde for at få fingre i den. Bogen har en god størrelse, med et glat omslag. Langs den ene side er kortene til huskespillet placeret.

Tegningerne i bogen er super skønne og genkendelige fra figurerne på tv. Det var helt klart genkendelsens glæde, da pigerne bladrede i den.

Siderne i bogen er glatte og tykke, og man behøver ikke være bange for små fedtede baby fingre, som let kunne komme til at bøje et hjørne eller rive en side i stykker.

Lærke fik hurtigt fisket kortene ud fra siden af bogen og ville i gang med at spille. På kortene går de fine tegninger igen, og vi får et gensyn med alle de skønne venner fra serien.

Huskespillet er en virkelig god ide, og styrker finmotorikken samt koncentrations evnen. Jeg må dog indrømme, at det i længden blev lidt belastende, da det sjoveste for en på 1,5 år er at hive dem frem og smide dem overalt. Kortene blev derfor hurtig pillet ud og gemt et andet sted.

Bogen henvender sig til flere aldersgrupper. Med Luna har vi peget rigtig meget, sagt lyde og bladret frem og tilbage. Det er en hyggelig måde at være sammen på, og udvikler og udvider barnets ordforråd.

For Lærke var det mere de små historier på de forskellige opslag, og det at prøve at finde de fremhævede ting på nogle af siderne, som fangede interessen.

Vores vurdering af Gurli gris huskespils bog fra Alvilda bliver:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD: personligt så synes jeg aldrig, man kan få for mange bøger. Denne bog er med til at udvikle barnet, både sprogligt og finmotorisk. Jeg synes bestemt, at den har en meget høj nytteværdi. Og angående legeværdien… har du så nogle ide, om hvor lang tid og hvor underholdende det kan være for en på 1,5 år at stable kort, blande kort, gemme kort og kigge på kort?

Holdbarhed: GOD: selve bogen og kortene er perfekte til små, destruktive hænder. Siderne er glatte og nemme at tørre over med en klud. Vi har også haft den med ude i det gode vejr, og den har på vores korte testperiode været ude for lidt af hvert. Den plastikholder i siden til kortspillet, måtte desværre hurtigt lade livet for de små nysgerrige fingre.

Pris: MEGET GOD: vejl. Pris er 149,95 kr. det synes jeg absolut er helt i orden for en bog, som henvender sig til begge piger. Og så får du ovenikøbet, et spil med i prisen.

Kvalitet: MEGET GOD: jeg har ikke noget at sætte på kvaliteten, den lever op til det den skal.


Cebrina fortæller:

Vores testfamilie fra Silkeborg har den seneste tid testet Gurli Gris huskebog fra forlaget Alvilda. Cebrina fortæller. ” Globus, trafikkegle, stetoskop, kasseapparat og nodestativ. Er nogen af de ord man støder på når man, sammen med Gurli Gris og Gustav Gris, bevæger sig gennem de 10 ”verdener” i bogen. Vi bevæger os igennem alt fra legepladsen og indkøbscenteret til sygehuset.

Her møder vi alle de kendte figurer som Mor Gris og Far Gris og alle Gurli og Gustavs gode venner. Bogen har meget lidt tekst, hvilket indbyder til dialogisk læsning, hvor man læser en lille smule og derefter snakker om billederne. Der er sat en masse ord på de forskellige ting, så man kan udfordre de smås evne til at finde ting og lære nye ord.

Efter min mening  henvender bogen sig primært til de 2-4 årige. Vores mindste pige, som egentlig er hovedtesteren på bogen, bliver 4 år om et par måneder. Hun kunne langt de fleste ord, så det var ikke, fordi hun som sådan fik en masse ud af bogen. Der kom dog en masse hyggelige snakke ud af billederne, som hende og hendes søster på 6 år kunne kende fra de mange tegnefilm.

Til bogen følger et huskespil med i alt 20 sæt. Her møder man Gurli gris’ familie og alle hendes fjollede venner. Det har vi haft mange hyggelige stunder med. Jeg syntes, at det er ret genialt at bogen indbyder til mere end blot læsning, men også en masse snak og efterfølgende træning af hukommelsen. Og jeg kan godt indrømme, at min hjerne trænger til mere træning end pigernes gør.  Jeg ville dog ønske, at spillet havde en bedre opbevaring, end det plastik-låg der var med.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – (Dialogisk)Læsning er godt for børns udvikling så en bog er altid et godt køb.

Holdbarhed: GOD – bogen er lavet i en kraftig kvalitet så den også kan overleve at være i hænderne på de mindste børn. Det er kun opbevaringen af vendespillet der trækker en smule ned her.

Pris: MEGET GOD – Den har en pris på 149kr, hvilket er en fair pris, jeg kan finde nogen steder ned til 99kr hvilket er en rigtig fin pris for en bog med huskespil til

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er lavet i god tyk kvalitet så bogens levetid er lang selvom den hendvender sig til de mindste.


Trine afslutter:

Vi herhjemme har vi testet en Gurli Gris bog, til STOR glæde for Oskar!

Ud over Elsa og Anna, så tænker jeg vi har en af de største Gurli Gris-fans her hjemme:)Og ja, jeg tænker, der sikkert er mange mødre rundt omkring med hver deres store Gurli Gris fan, for ærligt, jeg har endnu ikke mødt et barn, som ikke brød sig om kære Gurli!

Så da denne test poppede op på min skærm, var jeg da ikke et sekund i tvivl om, at den lige var noget for os!

Det var også med et kæmpe smil, at Oskar åbnede pakken, og glæden blev ikke mindre, da han så, at der var vendespil/huskespil med også.

Bogen er nemlig “2-i-1”, hvis man kan sige det sådan. Perfekt, hvis man skal have den med på tur eller fx sommerhus. Der er 2 x 20 kort med til spillet!

Bogen er af god kvalitet, kraftige sider og kan holde til lidt af hvert! Den er som tegnefilmen, fyldt med massere af farvestrålende farver.

I bogen besøger man en masse forskellige steder. Steder som alle børn kender til fx legepladsen, børnehave, hospitalet. Det er en god måde at få snakket med ens barn på en anden måde, end man lige plejer. Vi fik brugt nogle flere forskellige ord, man har det jo tit med at køre lidt i den samme rille.

Huskespillet er vi også blevet ret meget fan af! Billederne på kortene er enkle, og de er til at huske for vores små poder 🙂

Kortene har også en god tykkelse, børn kan godt (mine kan i hvert fald) være ret hårde ved deres ting! Men indtil videre er der ikke noget at se på den, og de er ikke bare lige sådan at knække! Spillet er jo så simpelt, men ret lærerigt for børnene! Det er med til at forbedre koncentrationsevnen og finmotorikken.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Gode bøger er guld værd! Oskar elsker at læse med os, kigge og digte sine egne historier ud fra dem.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøger er jo ikke bare en engangsforestillig, de kan bruges igen og igen.

Pris: GOD – Jeg tænker prisen er meget fair. Jeg kan finde den til ca. 150 kr. Dog tænker jeg heller ikke, den skal være højere.

Kvalitet: MEGET GOD – God, solid bog i så fin kvalitet!


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af bogen “5 minutters Eventyr” fra Forlaget Alvilda