TEST/ANMELDELSE af bogen “Den sorte enkes by” fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af MOVEit højtaler fra SACKit

TEST/ANMELDELSE af bogen “Den sorte enkes by” fra Forlaget Alvilda

Flere af vores testere har sammen med deres store børn læst og anmeldt ungdomsbogen: “Den sorte enkes by”skrevet af Nicole Boyle Rødtnes fra Forlaget Alvilda.

Bogen er den første bog i triologien “Rød og Blå” og har aldersbetegnelsen 14+.

De sidste 2 bøger udkommer i løbet af 2020.


Eva har sammen med datteren Amalie Pippi på 16 år læst og testet ungdomsbogen.

Eva fortæller:

“Vi har testet en spændende ungdomsbog fra forlaget Alvilda.  Bogens titel er “den sorte enkes by” og den har fået aldersbetegnelsen 14+.

Når man modtager bogen bliver man positivt overrasket, da bogen har et lækkert og indbydende layout og er lavet i en lækker kraftig paperback kvalitet.  Flapperne  på indersiden, af bogen, kan bruges som bogmærke. Da vi modtog bogen var min datter på studietur i London med sin 10. klasse. Så jeg læste den først og blev positivt overrasket over at bogen var let at læse og samtidig var meget spændende.

En del af indholdet i bogen beskriver både vold, forplantning og svære dilemmaer. Så jeg mener at aldersbetegnelsen på 14+ passer godt, da selv min datter på 16 synes at nogen af tingene i bogen virkede voldsomt. Her var jeg glad for at jeg selv havde læst den, så jeg vidste hvad hun snakkede om. Bogen beskriver tre meget forskellige unge mennesker om deres oplevelser i byen Viduna (den lukkede by). Verdenen udenfor Viduna beskrives som rent kaos med vold, tyverier, krig og fattidom.

Indenfor Vidunas mure er der et lille lukket samfund, hvor mænd og kvinder lever adskilt fra hinanden. De mødes kun til akten (forplantning) og andre meget planlagte ting.

Det at mænd ikke må bo med kvinder skaber problemer for den ene hovedperson.

Så meget at vedkommende ønsker at flygte.

Det er en god bog og jeg glæder mig til forsættelsen.

Min datter Amalie Pippi har læst bogen og fortæller:  “Jeg blev meget positivt overrasket over bogen. Jeg er ikke normalt den store læser, og ender ofte med at lægge bogen fra mig, fordi jeg ikke føler mig fanget af historien. Den sætter nogle interessante perspektiver på det at blive voksen, og får én til at tænke over måden vi lever på, og de ting vi måske ikke tænker så meget over i vores hverdag.  Alt i alt en super bog. Jeg glæder mig til fortsættelsen.”

Bogen er senere  lånt videre til en af datterens læseglade veninder. Bogen er en god bog, som undervejs omhandler dilemmaer om vold, køn, demokrati mm.  Det dejlige er, at det gøres på en god og sober måde, som bare gør at man gerne vil læse mere. Vi venter spændt på del 2 og 3 af triologien. De skal købes og læses.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD –  En god bog for unge fra 14+ og deres forældre. Den er spændende og tager diverse dilemmaer op. Som man kan snakke om.

Holdbarhed: MEGET GOD – Super paperback  kvalitet og ser ud som næsten ny, selvom det nu er nummer 3, som er ved at læse den.

Pris: GOD –  den vejledende pris er 199 kr for paperback udgaven.  Men har fundet den til 179,95 hos coop.dk.

Kvalitet: MEGET GOD – En bog hvor både jeg og min datter glæder os til at læse de næste bøger.


Vores tester Tina har sammen med datteren Freja på 15 år testet bogen ’Rød og Blå – Den sorte enkes by’ fra Forlaget Alvilda, skrevet af Nicole Boyle Rødtnes.

Freja fortæller:

“Jeg har læst bogen ’Den sorte enkes by’, som er den første bog i triologien ’Rød og Blå’. De næste to bøger udkommer begge i 2020.

Bogen er på 440 sider og er en både spændende og medrivende ungdomsbog, som primært handler om byen Viduana, hvor kvinderne har magten og hvor mændene er forvist til at arbejde under slavelignende forhold.

Mænd og kvinder lever helt adskilt i den lukkede by. Man kan hverken komme ind eller ud. Alle har lovet evigt troskab til Viduana og der leves fuldt ud efter ’Viduanas ti bud’.

Forelskelse er forbudt og ethvert forsøg på flugt straffes med døden.

I bogen følger man tre jævnaldrende teenagere, som er bogens hovedpersoner.

  • Clara er lige fyldt 18 år og er nu tvunget til at deltage i forplantningspligten.
  • Silas bor i mændenes kvarter og passer på Claras lillebror på 10 år, som lige er blevet taget fra sin mor og forflyttet til mændenes kvarter.
  • Emma’s mor er lige død og hun må nu flytte ind hos sin bedstemor, som er den sorte enke. Emma har en hemmelighed, som kan koste hende livet.

Da jeg første gang fik bogen i hænderne, synes jeg, at bogen så spændende ud. Jeg fik med det samme lyst til at læse den, da den fangede min interesse på omslaget.

Bogen levede fuldt ud op til mine forventninger!

Jeg synes den er rigtig god og nem at læse. Den er meget fængende og virkelig svær at lægge fra sig, da jeg bare havde lyst til at læse videre.

Jeg kunne godt lide, at selvom bogen handler om tre forskellige personer, som lever hver deres liv, så blev de på en vildt spændende måde indblandet i hinandens liv.

Bogen slutter også på en sådan måde, at jeg får lyst til at læse den næste bog i triologien.

Jeg synes faktisk at bogen har været så god, at jeg både har fortalt min familie og veninder, hvad bogen handler om. De synes også den vildt lyder spændende, så jeg er ret sikker på at de også har fået lyst til at læse den!”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er vigtigt at læse og skolen opfordrer til at der læses mindst ½ time hver dag. Derfor er det fantastisk med bøger der fanger børn og unges interesse, så det bliver både spændende og sjovt at læse.

Holdbarhed: GOD – Bøger holder mange år, hvis man formår at passe på dem.

Pris: MIDDEL – 199,95 kr hos Forlaget Alvilda.

Kvalitet: GOD – Bogen er i en lækker kvalitet med kraftigt Paperback omslag, tilpas kraftige sider og overskuelig skriftstørrelse.


Vores gæstetester Sana har også sammen med sønnen Aza på 14 år gammel testet bogen ”Den sorte enkes by – Rød og blå bog 1” fra Nicole Boyle Rødtnes.

Sana fortæller:

“Aza har læst bogen den sorte enkes by rød og blå. Bogen er den første del af serien rød og blå. Den handler om tre personer, som er i en mulig fremtid for menneskeheden, deres fremtid er som den er på grund af klimaforandringer. I bogen er piger og drenge opdelt og de må ikke se hinanden, kun under specielle omstændigheder. Byen som de tre personer lever i, hedder Viduana, og uden for Viduana er der krig og ødelæggelse. Det er tre Old kvinder som konstruerede byen, og de bestemmer også i sådan et råd. De er en del af noget der hedder kvindernes råd, også er der tre mænd som bestemmer i mændenes råd.

Bogen er eventyrlig, god og spændende. Jeg kan godt anbefale den til folk på Aza’s alder. Aza glæder sig meget til del to, han vil rigtig gerne læse den hurtigst som muligt, fordi han glæder sig så meget. Aza synes ikke, at bogen er den sværeste at læse men meget tilpas. Den har et indbygget bogmærke som Aza virkelig godt kan lide ved den. Det er mega smart synes han. Prismæssigt koster den lige så meget som en normal bog. Den koster ca. 200 kr.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Aza synes, at den er meget god, fordi den er så spændende og han kan ikke vente til den næste bog kommer.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Det er en meget god kvalitet den ser meget ny ud og den har et indbygget bogmærke som man kan bruge til at vise hvor man er nået til.

Pris: GOD – bogen koster 199,99  og det synes vi er en fin pris for en bog som Den sorte enkes by, hvor kvaliteten er top.


Stine fortæller:

“I byen Viduana er mænd og kvinder delt op. Man må ikke færdes hos hinanden uden tilladelse. Der er 10 bud som gælder alle ligegyldigt køn, hvis de ikke overholdes, kan der være hårde straffe på den månedlige dommedag.

Clara bor i byen med hendes mor og hendes søskende. Men hendes lillebror er lige fyldt 10, hvilket betyder at han skal over til mændenes kvarter ifølge det sjette bud. Det skaber lidt problemer i forhold til hendes mindre lillebror.

Clara er lige fyldt 18 år, hvilket betyder at hun skal deltage i akten som er en forplantningspligt. Alle kvinder over 18 skal deltage i Akten for at skaffe nye beboere til Viduana. Man skal deltage indtil man stopper med at bløde.

Emma er en pige som også bor i Viduana. Clara og Emma er meget tætte veninder. Da Emmas mor dør, skal hun flytte ind hos hendes bedstemor, den sorte enke som regerer i Viduana. Hun skjuler dog en kæmpe hemmelighed, som kan have stor betydning hende.

Silas er en dreng som bor i mændenes kvarter. Han tager rigtig godt imod Claras lillebror, da han skal flytte over til mændene.

Der er bal en gang imellem for, at pigerne kan vælge deres donorer. Clara snakker mere og mere med Silas og det udvikledes hurtigt og positivt.”

Til at starte med synes jeg, ikke at den fangede mig. Men da jeg fik fat i handlingen, synes jeg at den var virkelig god. Den har en fed og interessant handling.

Jeg vil give den 4 ud af 5 stjerner.


Vores tester Maria har sammen med sønnen Lucas testet bogen ”Den sorte enkes by” af Nicole Boyle Rødtnes. Det er første bog i trilogien rød og blå. Det er en bog for teenagere fra 14 år.

Maria fortæller:

“Vi har testet en meget spændende bog omhandlende en by opdelt i kvinder og mænd – derved navnet rød og blå. Da vi modtog bogen, blev Lucas en smule overvældet over bogens tykkelse, men omslagets autentiske look gjorde at lysten til at åbne bogen blev skabt. Han startede på bogen men hurtigt gik det op for os at han enten er for ung eller også er han ikke moden nok endnu til at læse den alene. Den har utrolig mange facetter og indeholder en masse ting han slet ikke er nået til endnu i sin udvikling. Men sammen fik vi læst bogen og fik en masse snakke om handlingen og det har været et spændende forløb for både mor og søn.

Bogen er opdelt i små kapitler hvor man følger hovedpersonen og hans/hendes vinkel og det gør den meget fangende og let læselig. Bogen er utrolig spændende og fanger én så man får lyst til at læse videre. Det er en helt anden verden end man kender til og derfor er den ekstra fangende da man lever sig ind i den.

Vi vil klart anbefale bogen til andre da det er et meget spændende univers, men man skal være forberedt på den ikke er for sarte sjæle, da den indeholder vold og sex med levende beskrivelser. Derfor er vi i tvivl om aldersgruppen burde være lidt højere. Den er i hvert fald udviklingsmæssigt over min drengs niveau, men vi er slet ikke i tvivl om den vil fange mange endda også voksne. Jeg ville have kunne læst den selv som voksen.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – den sætter meget i perspektiv omkring sprogbrug og behandling af andre mennesker

Holdbarhed: GOD – man kan godt se den er læst men kvaliteten gør, at den nemt kan læses flere gange uden at gå i stykker

Pris: GOD – den koster 199 kr., hvilket er en god pris.

Kvalitet: MEGET GOD – super godt sprog, let læseligt og meget fangende.

Samlet set vil vi sige bogen er: MEGET GOD – den vil kunne fange rigtig mange unge men også voksne kvinder.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af MOVEit højtaler fra SACKit