TEST af A-Derma Exomega Control og Cultalgan beroligende spray (nyhed) – Testfamilien
TEST af RAUNSBORG MAN

TEST af A-Derma Exomega Control og Cultalgan beroligende spray (nyhed)

Flere af vores testfamilier med børn der lider af atopisk hud, har testet følgende produkter fra A-Derma.

Anne-Louise fortæller:

“A-Dermas cremer er helt enkle i dets udtryk og har pumpe som gør det nemt at få cremen ud, uden at skulle kæmpe med fedtede cremehænder på tuben.

Exomega Control er A-Dermas serie til tør hud og hud med tendens til atopi. Serien består af pleje- og vaskeprodukter, som hjælper med at styrke hudens barriere, modvirker tørhed og dæmper kløe samt irritation. Måske de også kan hjælpe på psoriasis symptomer.

Exomega Control Balm som vi har testet, findes også i en Lotion og Cream, som er en lettere variation. Vi har før brugt Exomega Control Balm til Vitus & Elin som har atopisk eksem. Den er super lækker at smøre ud og trænger hurtigt ind i huden. Den fedter ikke så meget og den svier ikke på huden (kæmpe plus).

Den består af 95 % naturlige ingredienser. Den består af Rhealba Havrekim ekstrakt og Filaxerine, som sammen har en dokumenteret virkning på tør hud og hud med atopi. Derudover indeholder den Bio Vect teknologi, der hjælper Rhealba Havrekim ekstrakten med at komme til de udsatte områder – hvilket betyder, at hyppigheden af udbrud af tørhed og irritation reduceres og bringes under kontrol. De tilfører fugt og genopretter hudens smidighed. De virker kløedæmpende og beroliger øjeblikkeligt og mindsker irritation. De har 24 timers fugtgivende effekt, og det er derfor kun nødvendigt med en daglig påsmøring, vi har dog stadig smurt Vitus fra top til tå morgen og aften.

Vi har før haft stor glæde af Exomega Control Balm. Vitus hud var virkelig slem, da vi modtog kassen fra A-Derma, og vi var igen begyndt på hormoncremer. Men allerede et par dage efter med bad med Exomega Control Foaming Gel og efterfølgende Exomega Control Balm kunne vi se en kæmpe forskel. Vitus hud er blevet blødere, og han er ikke lige så tør. Vitus kæmper rigtig meget med hans kløe og kradser sig til blods på arme, skuldrer og ryg hver nat. Cutalgan sprayen har hjulpet lidt og givet ro. Desværre har Vitus ikke været villig til at få den på andet end morgen og aften. Jeg tror at vi havde set endnu større effekt på hans kløen, hvis vi måtte spraye lidt mere.

Cutalgan sprayen har vi også prøvet på Siljes hænder, der (som så mange andres) blev meget hårdt medtaget, da skolerne åbnede og der stod håndvask på skemaet. Hendes hænder var allerede efter 1 dag helt røde og knoerne blødte. Silje mærkede en beroligende effekt af Cutalgan, og den var nem for hende selv at påføre med sprayen og uden at svie.

Cutalgan sprayen er lavet til hud der gør ondt, herunder atopisk hud, men den er også til forbrændinger, psoriasis og andre hudgener. Jeg er slet ikke i tvivl om, at denne spray får en fast plads herhjemme.

Exomega Control Foaming Gel var også ny for os. Det er en beroligende og kløedæmpende vaskegel til tør og irriteret hud samt hud med tendens til atopi. Den er uden parfume og med respekt for hudens pH. Den renser, beroliger, genopbygger og styrker hudbarrieren samtidig med at den beskytter huden mod udtørring under vask.

Den har virkelig været god til både Vitus og Elin som begge lider af atopi. Men både Silje og Isak har også været rigtig glade for at bade i denne sæbe i deres badekar og deres hud er efterladt dejlig blød og glat.

Vi kommer helt klart til at fortsætte med disse produkter, da de har haft en betydelig effekt hos Vitus og Elin.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – De er alle 3 utroligt gode og levede uden tvivl op til forventningerne

Holdbarhed: MEGET GOD – De er drøje i brug og pumpen gør det nemmere at dosere mængden af creme. Dog bruger man hurtigt meget creme når man har to eksem børn.

Pris: GOD –  (Priser fundet hos apopro.dk  Exomega Control Balm: 264,50,- , Flaming Gel: 101,50,- og Cultalgan Spray: 119,50,-) Control Balm er lidt til den dyre side synes jeg, men den er virkelig også god og har en betydelig effekt.

Kvalitet: MEGET GOD – Cremerne er lækre og indeholder en masse gode ting (95% naturlige). De trænger alle nemt ind i huden. Emballagen er fin i dets design og er nem at bruge. Pumpen på cremen er super god så man slipper for at kæmpe med fedte cremehænder.


Vores tester Katharina og hendes familie har også testet A-Dermas serie mod tør, irriteret og atopisk hud

Katharina fortæller:

“Vi har efterhånden brugt en del forskellige cremer til Sofia, som lider af eksem på især ben og arme. Nogle har virket, andre ikke.

Control Balm

Exomega Control Balm har været fast aftenrutine siden vi modtog den – og på knap 2 uger, kan man allerede fornemme en stor forskel på hendes lår. Rødmen er væk og kun få knopper er tilbage på hendes hud. Exomega Control Balm er nem at smøre på huden og har 24 timers fugtgivende effekt, så derfor har vi kun brugt den én gang dagligt.

For os som familie, betyder det meget hvad der er i de produkter vi putter på vores børn og A-Derma og Exomega serien består af 95% naturlige ingredienser og derudover er produktionen af deres produkter bæredygtig. Det er noget som spiller ind for os, når vi vælger hvilke produkter vi gerne vil bruge og Exomega Control Balm vil fortsat være et produkt vi vil købe til vores børn.

Produktet kan bruges til både ansigt og krop.

Foaming Gel

Vi har derudover testet Exomega Foaming Gel, som er et produkt jeg ikke før kendte til. Jeg har tidligere læst om andre har brugt havre i badet, til børn som lider af eksem, men har aldrig selv prøvet det. Exomega serien indeholder Rhealba Havrekim ekstrakt, som bliver dyrket i Sydfrankrig og jeg tror simpelthen det har været den afgørende effekt for Sofia eller en god kombination af Balm og Gel.

Produktet kan bruges til både ansigt og krop og er specielt udviklet til at mindske hyppigheden af den tørre og irriterede hud. Badegelen er helt klart et produkt vi fortsat vil bruge og vi trænger vist til en ny, eftersom jeg vist puttede rigeligt i badekarret 😉

Cutalgan Spray

Til sidst har vi testet A-Dermas NYHED Cutalgan Spray, som lindrer huden hurtigt og kan bruges op til 6 gange dagligt. Sprayen må anvendes både i ansigt og på kroppen og både af børn og voksne. I disse tider hvor Corona og håndhygiejne er blevet en hverdag for de fleste familier, har det også medført mere eksem til børnenes og de voksnes hænder. Jeg vil sige det sådan her – Cutalgan Spray har været vores redning! Produktet indeholder Peruviansk Lian, som er en medicinsk plante, som har en smertestillende effekt. Den ene aften skulle vi spise aftensmad og efter håndvask slog Isabellas hænder voldsomt ud og hun skreg og græd af smerte. Jeg sprayede hurtigt Cutalgan på og der gik ikke mange sekunder før produktet virkede på hendes hænder. Kløen og irritationen forsvandt hurtigt og hævelsen ligeså stille. Jeg har også selv brugt sprayen, da mine hænder var på sit værste og efterfølgende brugt Exomega Balm. Vi har virkelig været glade for alle tre produkter i vores familie.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Hudplejeprodukter er vigtige at bruge for at styrke hudens barriere og smidighed, samt at tilføre den fugt. Man tænker ikke over det til hverdag, men hurtigt kommer man ind i en god rytme og ser også hurtigt hvilken effekt det har for ens hud.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det er produkter som holder længe, til trods for man bruger dem hver dag.

Pris: GOD – hudplejeprodukter er og vil altid være lidt i den dyre ende. Exomega Balm koster 264 kr. og det er mange penge nu og her for en creme, men det er også for 400 ml, så det holder længe. Priserne er okay, men i den høje ende.

Kvalitet: MEGET GOD – økologi, bæredygtighed, naturlige ingredienser og fokus på at genanvende. Ja det er god kvalitet i mine øjne.


Mie fortsætter:

“Herhjemme kender vi A-Dermas produkter særdeles godt. Anna på 11 år har apotisk hud og lider meget af eksem og den eneste creme der har virket på hende er A-Dermas cremer.

Vi har testet Exomega Control Balm, Exomega Foarming Gel og Cultalgan Ultra-Calming Spray. De to første produkter kendte vi allerede og bruger i forvejen.

Magnus nyder stadig at komme i badekar og der kommer vi foaming gel ned i badekaret. Det gør ham ren og efterlader huden dejlig blød. Resten af familien bruger den også til at vaske sig med i badet.

Den er uden parfume og indeholder plejende aktive ingredienser, som hjælper med at rense og berolige huden. Og den udtørrer ikke huden.

Exomega Control Balm eller lotion bruger hele familien dagligt. Den er fantastisk fordi den virker kløedæmpende og beroliger. Det er nok med en daglig påføring, da den har 24 timers fugtgivende effekt.

Nyheden Cultalgan Ultra Calming Spray var den jeg havde glædet mig mest til at prøve, det er A-Dermas nyeste produkt til hud der gør ondt – herunder atopisk hud, men også ved fx. forbrændinger og andre hudgener.

Sprayen mindsker ubehag i huden og giver akut lindring.

Selvom det faktisk er Anna der har den mest udsatte hud herhjemme, så har Magnus også haft glæde af den, da han fik lidt udslæt på hænderne.

Her sprayede han med Cutalgan sprayen og kløen forsvandt og efter et par dage var udslættet helt væk igen.


Tina og Rikke har også testet A-Dermas produkter – der har primært haft fokus på Exomega Control Balm i deres test.

Tina fortæller:

’Vi har testet ’Exomega Control Balm’, som er en nærende creme der effektivt reducerer udbrud af tørhed og irritation. Den virker ved at tilføre fugt og på den måde genoprette hudens smidighed og velbefindende. Cremen virker kløedæmpende og beroliger øjeblikkeligt den irritation, som tør hud forårsager.

Da cremen har en 24 timers fugtgivende effekt, er det kun nødvendigt med 1 daglig påføring.

Noah på 10 år døjer desværre med meget tør hud samt udslæt på begge sine underben. Han er blevet SÅ glad ’Exomega Control’-produkterne, som er blevet en fast del af hans aftenrutine, hvor han først vasker huden med ’Exomega Control Foaming Gel’ og derefter forsigtigt masserer ’Exomega Control Balm’ ind i huden.

Cremen tilfører fugt til hans sarte hud. Den er dejligt kløestillende og beroliger hans irriterede hud. Det er helt fantastisk at vi nu har fundet en creme, som har fået Noahs eksem og tørhed under kontrol. Vi kan se en betydelig forskel på Noahs hud gennem testperioden. Huden er ikke længere tør og hans udslæt er mindsket markant. Det er SÅ skønt!!

Cremen er nem for Noah selv at smøre ud og så fedter den ikke!

Cremen har bestemt også gjort en kæmpe forskel i vores familie ifht den hyppige håndvask der er stor fokus på i øjeblikket pga Corona-smitte. Røde hænder der sprækker og med en ru overflade, var udfordringen herhjemme efter Silje og Noah var startet i skole igen.

Vi prøvede ’Exomega Control Balm’ og der var en øjeblikkelig effekt! Efter ganske få dage havde begge børn igen pæne og bløde hænder.

Vi har modtaget og prøvet flere af Exomega-produkterne fra A-Derma og vi må erkende at hele familien er fan. De er meget anbefalelsesværdige til både børn og voksne med tør hud og hud med tendens til atopi.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Exomega Control Balm kan anvendes af hele familien. Denne creme er ekstra god til meget tør og irriteret hud. Den svier ikke, er nem at smøre ud og så fedter den ikke.

Holdbarhed: MEGET GOD – Cremen er meget drøj i brug.

Pris: MEGET GOD – Set på nettet til 270 kr for 400 ml

Kvalitet: MEGET GOD – Cremen er af super god kvalitet. Den indeholder hverken parfume eller konserveringsmidler.


Rikke fortæller:

“Vi har tidligere testet cremer fra A-Derma og været meget begejstret, så jeg glædede til til at teste deres Exomega Control, da den er lavet til at lindre tør og irriteret hud. Samtidig kan den bruges af hele familien, da den ikke inderholder nogle former for parfume eller andet.
Her hjemme har vi Malthe på 6 år som døjer med meget tør hud, som ofte klør og genere, og så har vi Vilje på 9 mdr. som mest af alt var vild med at lege med cremen.
Vi har især brugt cremen på Malthe, for at se om det kan lindre ham en smule. Vi har endnu ikke set den store effekt på hans tørre hud, men det har helt sikket mindsket kløe og irritationen. Tidligere kunne han få store røde områder på benene, og de er stort set forsvundet efter vi er begyndt at smøre ham med A-Derma. Han synes også den er rar at få på kroppen, da han synes at den køler lidt.
Derudover har cremen en lækker konsistens, som er nem at smøre ud og som ikke fedter. Den trænger hurtigt ind i huden og hjælper med at nedsætte irritationen hele dagen.
Cremen er med pumpetud, og super nem at få ud, og så har den en lukkefunktion så lille Vilje kan lege med den uden at vi har creme over det hele 🙂

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD – Det er en super lækker Balm det virker effektivt som kløstillende.

Holdbarhed: MEGET GOD – Den kommer i en fin størrelse og er drøj i brug

Pris: GOD – Prisen Exomega Control Balm: 264,50,- for 400 ml, hvilket er en fair pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er rigtig fin.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af RAUNSBORG MAN