TEST af mine 100 første bokssæt fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af aktivitetsæsken De Første Ord fra forlaget Alvilda

TEST af mine 100 første bokssæt fra Forlaget Alvilda

Heidi, Louise og Sabrina har sammen med deres børn testet bøger fra Forlaget Alvilda. Forlaget Alvilda udgiver bøger til børn i alle aldersgrupper. I denne test har de testet mine 100 første bokssæt.

Heidi fortæller:

“Vi elsker at læse bøger herhjemme og Matti bruger hver dag meget tid på at læse og kigge i bøger, både alene, men også sammen med sin storebror Luca eller sammen med mig. Ligesom vi altid læser godnathistorie om aftenen.

Matti er kun 3 år og elsker stadig farverige bøger med en masse billeder. Det synes jeg også er hyggeligt, da billederne skaber gode samtaler mellem os og ikke mindst Mattis fantasi og læring.

Matti har testet ”Mine første 100 bokssæt.”

Boksen består af 5 lærerige bøger med hvert sit tema. Følgende bøger er i boksen:

  • Mine første 100 biler og køretøjer
  • Mine første 100 ord
  • Mine første 100 dyr
  • Mine første 100 farver, tal, former
  • Mine første 100 tal

Alle bøgerne er fyldt med 100 flotte farvestrålende billeder.

5 bøger der repræsenterer de vigtigste ord, læring og begreber for de mindre børn som er nemt at lære og f.eks. genkende på gaden, da de er med til at udvikle sprog og forståelse på en sjov, hyggelig og farvestrålende måde.

Bøgerne er virkelig gode, da de især sætter fokus på barnets sprog og hvilke ting de kender navnet på. Matti var lidt lang tid om at få fuldt sprog og sige mange ord ad gangen. Til gengæld kunne han rigtig mange ord, da sproget først kom. Han er den meget observante type og lidt forsigtig. Derfor kan jeg som mor en gang imellem godt være i tvivl om han nu kan alle de ord en 3-årig dreng skal kunne. Måske fordi jeg generelt ikke er så god til at italesætte ting og få ham til at sætte ord på hvad ting hedder, når vi f.eks. går en tur på legepladsen eller lignende. Men med bokssættet kan vi virkelig få sat ord på tingene og give moderen en tryghed om at han faktisk er ret god til ord.

Mattis favoritbog er bogen med biler og køretøjer.

Hver evig eneste dag både i børnehave og hjemme er biler det eneste legetøj der hitter og der bliver snakket om alle biler og køretøjer der kommer forbi os på vores vej. Især udrykningskøretøjer, biler uden tag(cabrioleter), motorcykler m.v. Så jeg vidste godt at den ville blive et kæmpe hit.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Bøgerne er rigtig gode både underholdningsmæssigt, udviklingsmæssigt og sprogligt. Matti elsker bøgerne og jeg tror, at det med at det er ting børnene kender fra deres dagligdag, gør at de synes det er sjovt.

Holdbarhed: GOD. Bøgerne er brugt hver dag i halvanden måned og indtil videre er de stadig rigtig pæne. Boksen lukkes med et stykke velcro og det fungerer rigtig godt. Der er lidt brugsmærker på selve kassen, hvor den åbnes, men det tænker jeg er uundgåeligt med små børnefingre.

Kvalitet: GOD. Designet er rigtig fint og for og bagside er i et tykkere materiale end siderne. Bogen anbefales fra 2 år af. Siderne har i alle bøger holdt uden at gå i stykker, men det ville måske ikke være tilfældet hvis Matti havde været mindre, da børn ikke altid tænker over hvor voldsomt de skifter side.

Pris: MEGET GOD. Prisen for boksen er 99 kr. Det synes jeg er en rigtig god pris og jeg ville have troet den var dyrere, da jeg synes man får rigtig meget for pengene.


Louise fortsætter:
“Midt i en turbulent corona-tid, hvor vi pludselig skulle balancere hjemmearbejde med to energiske børn, kom denne test fra forlaget Alvilda som sendt fra himlen.
I blandt en masse fine børnebøger, var dette bokssæt med fem bøger med biler, dyr, ord, farver og tal. De faldt i aldeles god jord ved både den store på knap fire år og den lille på 8 måneder.
De fire bøger er i en fin boks, som lukkes med velcro, så det er nemt for børnene selv at få dem i og ud af boksen. Benedikte ville straks “læse” bøgerne højt for August. Der er ingen tekst i bøgerne udover navnene på de ting billederne forestiller, så det var nemt for Benedikte at fortælle August hvad de forskellige ting forestillede. Det hyggede de sig længe med, og Benedikte var stolt af at kunne lære August noget om tingene i bøgerne.
Hun blev også selv ret grebet af bøgerne og øvede sig i både ord, begreber og tal. Jeg troede slet ikke bøgerne henvendte sig til hendes aldersgruppe, da jeg havde tænkt dem som pegebøger. Men de indeholdt altså meget mere end sider med billeder af bondegårds dyr.
Vi talte blandt andet om de forskellige former; en trekant, en cirkel, en stjerne osv. Vi talte om modsætninger og tidsperspektiver; hvornår spiser man morgenmad, og hvornår går solen ned. Den var faktisk rigtig god, fordi billederne hjalp med at illustrere de ting vi talte om.
August er kun 8 måneder, så han forstår ikke så meget af bøgerne endnu. Til gengæld var det helt tydeligt, at især bogen med maskinerne fangede hans interesse. Jeg er sikker på, at jo tidligere man læser og øver ord med børnene, jo nemmere får de ved at udtrykke sig og sætte ord på tingene, når sproget så småt begynder at komme.
Bøgerne er glatte i overfladen og kan heldigvis godt tåle lidt babysavl. De stive sider kan sagtens holde til en lidt hårdhændet behandling fra de helt små. De farverige bøger var ihvertfald en magnet for små nysgerrige fingre.
Indtil jeg rigtigt kan læse bøgerne højt for August, kan jeg jo selv øve mig lidt på navnene på de forskellige maskiner. Et godt lille opslagsværk, når man som nybagt drengemor ved nul og niks om traktorer og andre store maskiner. Man bliver vel aldrig for gammel til at lære noget nyt?

Til forskel for mange andre ord/pege-bøger for børn, synes jeg at det er så fint, at billederne i bøgerne er “rigtige” fotografier og gengiver derfor tingene som de ser ud i virkeligheden og ikke bare som en tegning.

Vores vurdering af “Mine første 100 ting bokssættet” fra forlaget Alvilda bliver:
Lege/nytteværdi: MEGET GOD – bøgerne er rigtige sjove for børnene. De indeholder meget mere end en almindelig pegebog. Bogen om tal indeholder fx  små (billed-)regnestykker og små matematiske opgaver til de små.
Holdbarhed: MEGET GOD – bogen kan bruges helt fra baby og op til før-skole børn.
Kvalitet: MEGET GOD – selvom bøgerne ikke er så tykke, er siderne i kraftig “glat” kvalitet, så de kan læses af børnene selv, uden de krøller eller går i stykker.
Pris: MEGET GOD – bokssættet med 5 bøger koster 99,95 kr. hvilket jeg synes er en virkelig god pris!

Sabrina afslutter:

Disse 5 bøger: Mine første 100 tal, Mine første 100 dyr, Mine første 100 farver, Mine første 100 ord og Mine første 100 biler og køretøjer, er at finde i et fint bokssæt, der kan lukkes med velcro og kan bæres rundt med en lille hank. Sættet vejer næsten ingen ting og er nemt for selv de mindste at bære rundt. Det kan godt være lidt en udfordring for de mindre, at få bøgerne ned i boksen igen.

Alle bøgerne er ekstremt farverige og indeholder hver 100 små billeder, med tekst til.

Denne slags bøger, er dem der aldrig bliver smidt ud hos os. Der er så meget læring i dem, og ikke kun for de små. De skole og læse parate børn kan med fordel også bruge dem, da der netop står skrevet, hvad det er, ved hvert billede.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD –  Dette er en bog der kan bruges i mange år og af mange aldre.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Er vild med, at opslaget er lavet med en lille hank, så alle bøgerne nemt kan transpores rundt.

Pris: MEGET GOD – Prisen er kun 99 kr, langt mindre end hvad jeg ville have vurderet den til.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af aktivitetsæsken De Første Ord fra forlaget Alvilda