TEST af Nap Lab tyngdedyne – Testfamilien
TEST af mine 100 første bokssæt fra Forlaget Alvilda

TEST af Nap Lab tyngdedyne

Tre af vores testfamilier har testet tyngdedyner fra The Nap Lab. Dynerne er lavet af økologisk bomuld og fyldt med miljøvenlige glaskugler. Dynerne skal veje 10-15 % af ens kropsvægt, hvilket skal give én en følelse af at være indhyllet og forsigtigt holdt om. På The Nap Lab står der bl.a., at tyngdedynerne har vist sig at reducere stresshormonet kortisol i kroppen samt give en bedre og dybere søvn.

Mie V fortæller:

“Vi har igennem de sidste 4 uger testet tyngdedyner fra The Nap Lab.

Dynerne er lavet af blød økologisk bomuld fyldt med små glaskugler, som giver en jævn fordeling af vægt på dynen.

Man kan få dynen i fire forskellige vægtklasser. 5 kg. 7 kg. 9 kg. 11 kg.

De anbefaler, at man vælger en dyne, der svarer til ca. 10-15 % af ens vægt. Vi har testet en på 7 kg og 9 kg.

Tyngdedyner har en lang række fordele, som medvirker til, at man får en bedre søvn.

Det er påvist, at dynen hjælper én til, at falde i en dybere søvn, samt reducere stress. Den skulle derudover også kunne afhjælpe snorken. Det var netop det sidste punkt der fangede min interesse. Jeg ville ikke have noget imod, at min bedre halvdel reducerede lige netop dette.

Nu kan jeg selvfølgelig ikke sige om det skyldes en tilfældighed eller om det er dynens skyld, da det kun er et par uger vi har testet den, men der har helt klart været mere stille i den modsatte side af sengen.

Vi fortsætter i hvert fald med at teste om den gode tendens forsætter.

Børnene synes, at det er sjovt, at ligge og putte under dem, fordi de er så tunge. Jeg tænker, at det giver dem en følelse af tryghed og det er derfor, at de så godt kan lide at ligge under dem. Jeg har overvejet om man skulle prøve, at købe en af deres små dyner på 3 kg., som er i junior størrelse for at se om det virker på lillebror, som sover utrolig dårligt.

Jeg kan selv mærke, at det giver en særlig form for ro, når man ligger med den tunge dyne ovenpå sig, men må indrømme, at jeg elsker min store fluffy dyne, så det er det eneste minus for mig, at Nap lab dynen er tynd som et vattæppe. Jeg savner at kunne putte mig under dynen som jeg plejer. Det tror jeg, at jeg vil få svært ved at vænne mig til. Jeg ved at man alternativt kan sove med sin egen dyne ovenpå tyngdedynen, da det også kan være for koldt kun med den anden, hvis man har nemt ved at fryse.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Min vurdering er:

Nytteværdi: MEGET GOD –  De fleste mennesker har brug for en god nattesøvn og alt der hjælper dertil er kærkomment.

Holdbarhed:  MEGET GOD – Kuglerne er jævnt fordelt hele tiden. Det er ikke noget med, at den klumper sammen forskellige steder på dynen.

Kvalitet MEGET GOD – Indtil videre er det en rigtig fin kvalitet.

Pris:  GOD –  Fra 1.295 til 1.595 kr. alt efter vægt. Lige nu kan du købe dem med 35 % i rabat og yderligere 15% med koden testfamilien15.


Nanna, som har testet sammen med manden fortæller:

”Da jeg hørte om dynerne fra The Nap Lab måtte jeg straks ind og læse om dem. Jeg har kun hørt om tyngde- eller nærmere kugledyner til børn med urolig søvn, så jeg måtte lige læse lidt om dem, først. Jeg hæftede mig straks ved det med, at flere havde oplevet, at dynerne reducerer snorken og generelt forbedrer søvnen.

Ingen af os herhjemme har problemer med at sove – udover når børnene kommer med op i sengen, men min mand snorker, og udsigten til måske at reducere det, fik mig med det samme til at sige ja tak til dynerne.

Selvom jeg vidste, at dynerne vejede 7 kg, så kom vægten alligevel lidt bag på mig, da jeg stod med kassen i armene. Førstehåndsindtrykket, da jeg pakkede dynerne op var, at de lignede vattæpper – tunge vattæpper. Jeg mærkede efter glaskuglerne, fordi jeg forestillede mig kugledyner og –veste, men kuglerne i disse dyner er mindre end de små flamingokugler i en sækkestol, hvilket var overraskende for mig – på den gode måde.

Det var lidt af en kamp at få de tunge dyner ind i dynebetrækket, men jeg kan se, at man kan købe betræk, som har lynlås på tre sider, og hvor dynen kan fastgøres – vildt smart!

Tyngden i dynen føles helt anderledes, når man får den over sig, fordi 7 kilo jo fordeles over hele kroppen, og dermed slet ikke føles så tung, som da jeg bar den i armene. Den lægger sig om en som et tungt tæppe – egentlig ret behageligt.

Vi skulle begge vænne os til at ligge med dynerne. For mit vedkommende mangler jeg min bløde, dundyne og har været nødt til at lægge den oven på tyngdedynen for at holde varmen – måske det ændrer sig her over sommeren, hvor min almindelige dyne måske bliver for varm. Når det kommer til min mands snorken, så har jeg desværre ikke observeret den store ændring.

Som nævnt så har ingen af os herhjemme problemer med at sove, men jeg kunne sagtens forestille mig, at dynerne kan have en beroligende effekt på en stresset krop og hjælpe til bedre søvn.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Brugsværdi: MIDDEL – jeg mangler, at dynen er mere ”fluffy” og blød, men jeg er ikke i tvivl om, at dynen kan noget for folk med dårlig søvn.

Kvalitet: GOD – Dynen er fremstillet af organisk bomuld og miljøvenlige glaskugler, hvilket virkelig taler til mit miljøbevidste hjerte.

Pris: GOD – Prisen tyngdedynen er starter fra 795 kr. op til 1.095 kr. Lige nu kan man spare yderligere 15 % med koden ”testfamilien15”. Det er en meget fair pris for en dyne med de egenskaber.


Mie I afslutter:

“Jeg har sammen med familien testet to dyner fra The Nap Lab. Faktisk var det kun farmand og jeg selv der skulle teste dynerne, men det endte med at ungerne på hhv. 8 og 12 år blev så vilde med at sove med dem, at det faktisk er dem der har brugt dem mest.

Dynerne er ret tunge. Vores vejer hhv. 5 og 7 kg. Det bestemmes ud fra vægten på personen der skal sove med den. En tyngdedyne skulle hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn og opnå en dybere søvn. Derudover har undersøgelser har vist, at stresshormonet kortisol falder med brug af en tyngdedyne.

Selvom dynen er tung, så er den ikke særlig tyk (det føles lidt som et vattæppe). Man kan derfor vælge at have sin almindelige dyne ovenpå, hvis man fryser meget om natten. Dynen folder sig rundt om kroppen, så det føles lidt som om, at man bliver krammet.

Vi har sovet rigtig godt med vores dyner – er faldet hurtigt i søvn og faktisk synes jeg at det er lidt som om, at farmand har snorket mindre end normalt. Dog havde vi ikke dynerne for os selv særlig længe. Ungerne har nemlig snuppet dem. Især vores store pige på 12 år, som har lidt meget krudt i måsen til tider, kan have svært ved at falde til ro. Hun har sovet virkelig godt med tyngdedynen.

Min vurdering er:

Nytteværdi: GOD –  Alle har brug for en god nattesøvn. Det er måske ikke alle der har brug for en tyngdedyne, men hos os har dynerne haft en god nytte.

Holdbarhed/kvalitet:  MEGET GOD – Lavet med blød bomuld og fyldt med miljøvenlige glaskugler, der sørger for en jævn vægtfordeling. Kvaliteten er rigtig god og jeg vurderer at dynerne kan holde i mange år. Eneste ting man skal være obs på er at det sengetøj man kommer på måske ikke er lavet til så tunge dyner, så det skal helst være noget sengetøj af kraftig kvalitet.

Pris:  GOD –  Fra 1295 til 1595 kr. alt efter vægt. Lige nu kan du købe dem med 35 % i rabat og yderligere 15% i rabat med koden testfamilien15. Det er en rimelig pris for en dyne.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af mine 100 første bokssæt fra Forlaget Alvilda