TEST af Rosendahl Soft Spot Solar lanterne – Testfamilien
TEST af Rosendahl Drikkeflaske og Termokrus

TEST af Rosendahl Soft Spot Solar lanterne

Flere af vores testfamilier har testet Soft Spot Solar lampe på 18,5 cm. fra Rosendahl. Lampen er indrammet af en bruneret stålramme, som gør det let at transportere lampen rundt. Lampen kan både lades op via USB og solenergi, og kan tændes manuelt med knap på siden, men tænder ved hjælp af ”twilight”-sensor også selv, når mørket falder på.

Lampen findes i tre størrelser 18,5 cm, 25 cm og 34 cm.

Lampen der er testet er den mindste model i 18,5 cm. og koster 599,95 kr.

Her er et uddrag af hvad testfamilierne synes:

Louise fortæller:

“Vi har testet den fineste lille genopladelige lampe fra Rosendahl, som både kan bruges indenfor eller udenfor. Lampen giver et hyggeligt lys og lades enten op ved solenergi eller via USB-stik. Den holder strøm på fuld opladning på ca. 15 timer. Ladetiden på USB er 1-4 timer og ladetid ved solenergi ligger på 7-10 timer. Da vores bare står fast udenfor så klarer den det hele selv. Jeg synes, at den er utrolig flot i designet og klassisk. Den tid vi har testet den har vi ikke brugt stearinlys og det gør jo, at det er bæredygtigt hvilket vi godt kan lide.

Alle vores test og anmelder på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud af følgende kriterier: Nytteværdi, Holdbarhed, Pris og kvalitet. Vi bruger ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi:  MEGET GOD – Lamperne er bæredygtige, de kan bruges både på ture til picnic, hjemme i haven eller indenfor.  Og kan den bruges igen og igen. Ikke nok med det, så er de flotte at se på og har et klassisk design.

Holdbarhed: MEGET GOD – En lampe som oplades på solenergi og USB og kan holde i knap 15 timer, så vil jeg klart holde på, at den er genial.

Pris GOD – Den købes i 3 forskellige størrelser prisen for den lille, som jeg har testet er 18,5 cm i højden og ligger på 599,-kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Rosendahl er kendt for kvalitet og lampen lever klart op til disse krav. Vi skal have investeret i nogle flere til terrassen herhjemme.


Nanna fortæller:

”Lampen er smuk og enkel i sit udseende, og modsat mange andre LED-lamper, så giver denne lampe et blødt og virkelig hyggeligt lys. Normalt på en solenergilampe er solcellerne tydelige, men på denne lampe ses de slet ikke.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at have glæde af lampen mange timer denne sommer på terrassen, og hvor vi ellers finder på at tage hen. Lampen er lille, let og nem at tage med, så den vil helt sikkert også komme med på ferie fra nu af.

Det er dog et farligt bekendtskab, da jeg er lidt fristet af at få fingrene i to andre størrelser på hhv. 25 og 34 cm i højden. Det ville se så fint ud på terrassen at have dem stående sammen.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Brugsværdi: MEGET GOD – Den er perfekt at have med sig rundt, og giver et behageligt og varmt lys.

Kvalitet: MEGET GOD – med sin robuste stålramme virker lampen robust og designet emmer af kvalitet.

Pris: MIDDEL – Prisen på Soft Spot Solar H18,5 ligger på 599 kr. Den er smuk og smart, og her betaler man nok lidt for designet og lækkerheden. Som nævnt er jeg fristet til at investere i de to andre størrelser også, fordi jeg er fan, men prisen får mig nok til at tøve lidt. MEN virkelig en fin og funktionel lampe.


Mie F fotæller:

“Vi har testet denne fine lanterne fra Rosendahl. Soft spot solar lanterne fåes i 3 forskellige størrelser, den lades med USB eller solenergi.

Den er nem at tage med sig, du kan tage den med på strandturen, i haven, på altanen, eller tage den med rundt i huset.

Vi har brugt den i stuen, og på vores altan. Den afgiver det fineste lys, ikke for meget og ikke for lidt. Den indbyder simpelthen til hygge, inde og ude.

Det er så smart at man let kan tage den med sig hvor man opholder sig, den vejer ingenting og den er enormt robust.

Perfekt til de lange lune sommeraftner på altanen, med grill og hygge.

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Hvis man ønsker sig et godt hyggeligt lys i sine ude, eller inde arealer er denne lanterne helt perfekt.

Kvalitet: MEGET GOD – Rigtig god kvalitet, den er lavet til, at man kan tage den med sig rundt i landet. Robust, men i et meget diskret og smukt design.

Pris: GOD – Jeg ville falde for den på stedet hvis jeg så den i en butik.

Kvalitet og pris hænger sammen, den koster 599,- fordelt på 18,5 cm i højden. Når man ved hvor lækker den er er prisen ikke skræmmende, men det ved man jo først når man har købt den.


Trine fortæller:

“Vi har testet den smarte lampe Soft Spot Solar fra Rosendahls nye outdoor serie. Selve lampen er pæn. Bare pæn, enkelt og let på den skandinaviske, minimalistiske måde. Den kan lades op enten via USB eller ved hjælp af sol. Vi har den stående fast udenfor og lader den lade om dagen. Om aftenen, så kan man sætte til den til, så den selv tænder. Den giver et virkelig smukt og hyggeligt lys.

Vi havde den med på en sheltertur for et par uger siden. Der var den helt perfekt ift. både funktion- altså det at kunne lyse så man kunne se noget, hvilket var praktisk både i shelteren, men også når man skulle på toilettet. Vi lod den faktisk brænde hele natten i vores shelter, da vi havde to små børn med, der gerne vil have lidt lys om natten.

Desuden skaber den bare så meget hygge rundt om bålstedet.

Den er smuk, stilren og giver et godt lys og vi er vilde med vores lampe.

Det praktiske håndtag gjorde som nævnt, at vi lige kunne tage den i hånden og tage med os. På samme måde er den nem at flytte rundt på, på vores terrasse. Vi har allerede planlagt at købe til værtindegaver/ indflyttergaver her til sommeren til venner og bekendte. Det må være årets gave til outdoorfolk. Den fås også i to numre større, som er virkelig flotte.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Brugsværdi: GOD / MEGET GOD – den er næsten uundværlig her om sommeren – især hvis man er et aktivt menneske. Vi skal på camping til sommer, og den skal helt sikkert med i både bil og mobilehome.

Kvalitet: MEGET GOD – min 3- årige har løbet rundt med den, og den lever endnu. Tænker at rammen, der er lavet af stål er ret hårdfør.

Pris: MIDDEL – Prisen på denne her Soft Spot Solar er på 599 kr. Det er måske lidt i den dyre ende, men man får virkelig også en pæn og tidsløs lampe. Det er designet og er man lidt af en nørd, så genkender man Rosendahls enkle og rene linjer.


Sabina fortæller:

“Vores Soft Spot Solar lanterne flytter lidt rundt i vores hus, på terrasserne og i vores udestue, hvor den giver et super hyggeligt lys. Den kan nemt tages med rundt i den praktiske hank.

Lanternen skal helt sikkert også med på camping- og Outdoor ferie til sommer. Det er så smart at lampen lades op automatisk uden batterier!

Virkelig et GENIALT træk fra Rosendahl!”


Mette fortæller:

“Jeg er vild med lampens tidløse design med den fine brunmeleret metal ramme og den glødende svævende kugle i midten.

Lampen oplades ved hjælp af solenergi eller oplades via USB, jeg var lidt længe om at finde opladningsstikket inde i lampen, men Rosendahl har lavet en smart detalje, at gemme indgangen til stikket bag en gummiprop på siden af lampen. På modsatte side findes den manuelle tænd/sluk knap. Det er ikke nødvendigt at bruge tænd/sluk knappen, da lampen selv registrere når skumringen sætter ind, via den automatiske skumringssensor.

Vi har vores lampe stående ved havebordet i vores lille gårdhave, Soft spot solar giver det skønneste bløde lys i mørket, lyskilden minder lidt om en glødepære. Perfekt til hyggelige lune aftenstunder på terrassen. Vi skal helt sikkert også have lampen med på camping, når sommerferien banker på døren.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Når mørket falder på er det rart med en pålidelig lyskilde, som giver et behageligt lys. Lampen kan bruges til alverdens formål, både ude og inde.

Holdbarhed/ Kvalitet:  MEGET GOD – Soft spot solar kan tåle et hav af opladninger uden at det påvirker mængden af lys timer. Lampen tåler at stå udendørs 24/7. Metalrammen tåler stød og slag uden det kan ses på lampen. Virkelig et robust produkt.

Pris: GOD – Rosendahl soft spot solar ligger i den lidt dyrere ende for en lanterne, men synes designet og kvaliteten af lampen er i topklasse, man for et yderst solidt produkt for pengene.


Bianca fortæller:

“Vi modtog den fine lampe og var virkelig overraskede hvor fin den er samt hvor kraftigt den egentlig lyser.

Lampen kan oplades både via USB eller solar (solenergi). Hvilket er meget smart hvis man har den med på farten og ikke er i nærheden af et strømstik.

Man kan bruge lampen lige hvor man har lyst – både udenfor og indenfor. Vi har haft den med på terrassen flere gange samt brugt den en del som hyggebelysning på vores sofabord i stuen. Vi er meget enige om herhjemme at den helt sikkert også skal med os på ferie i år.

Den lyser så fint og har det skønneste varme lys. Den holder virkelig længe på en opladning. Vi har nu testet den i ca. 1 måned og vi har fortsat ikke skulle have den i stikket. Den lader selvfølgelig også i solen, men jeg synes det er imponerende at den holder strøm så længe. Det er altså et kæmpe plus at den ikke skal oplades i tide og utide.

Den fine lyskugle i midten af lampen er omgivet af en solid bruneret stålramme som også fungerer som et håndtag man kan bære lampen i. Den har så smukt et design.

Størrelsen vi har testet måler 11,5 x 18,5 hvilket jeg synes er helt perfekt. Det er en meget handy størrelse og den er nem at have overalt. Den bliver helt sikkert en af sommerens hit.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lampen kan bruges både i hjemmet, på terrassen eller hvis du er på tur. Den giver en hyggelig belysning uanset hvor du bruger den og har derfor en meget stor nytteværdi.

Holdbarhed: MEGET GOD –  Den holder strøm meget længe og den fine metalramme er med til at beskytte lampen så det er helt sikket en lampe man kan have glæde af i rigtig mange år.

Pris: MEGET GOD –  Lampen i den størrelse vi har testet koster 599,95. Det synes jeg er en meget fair pris for denne kvalitets lampe.

Kvalitet: MEGET GOD –Kvaliteten på produktet er er helt i top.


Louise fortæller:
“Den her lille lampe er simpelthen så pæn og meget meget smart.
Lampen er udformet i bruneret messing med en kugleformet lyskugle i midten. Den har stået mere eller mindre fast på vores terrassen siden vi modtog den til test. Det smarte er nemlig, at den kan omlades ved hjælp af solenergi. På den måde er den altid fuldt ladet op, når vi tænder den om aftenen. Skulle solen svigte – eller har vi glemt at sætte den udenfor, så kan den heldigvis nemt lades op med et USB stik. Vi har endnu ikke prøvet, at den er “løbet tør for strøm”, så den kan bruges i maaange timer.

Herhjemme har lampen både været med en tur i sommerhus, som lys i Benediktes huler og selvfølgelig som hygge-belysning på vores terrasser. Benedikte synes den er så fin, fordi den nemt kan flyttes rundt omkring. Lampen bliver ikke varm, så børn kan trygt bruge den.

Nu hvor vejret bliver bedre og vi kan bruge de sene aftentimer på terrassen, er lampen virkelig hyggelig. Det er næsten som at have levende lys med ude – bortset fra at det er noget mere praktisk, når der af og til kommer lidt vind. Jeg synes den er prikken over i’et og skaber en skøn atmosfære sådan en lun sommeraften.

Min vurdering af solcelle lampen fra Rosendahl bliver:
Nytteværdi: GOD – vi har ikke før haft en ledningsfri lampe – og slet ikke en på solceller. Men vi er blevet virkelig glade for den!
Holdbarhed: MEGET GOD – lampen er lavet i bruneret messing og lyskuglen er også lavet i en kraftig kvalitet, så den er meget robust.
Kvalitet: MEGET GOD – rigtig lækker kvalitet og fine deltajler med skjult stik til opladeren.
Pris: GOD – lampen vi har testet koster kr. 599,00. Egentlig synes jeg prisen er okay, men skulle jeg selv have købt lampen, havde jeg givet lidt ekstra og fået den store model til kr. 999,00.

Line fortæller:

“Jeg kendte i forvejen til andre produkter fra Rosendahl, så da Jeg fik tilbudt at teste svarede Jeg hurtigt Ja.

Lanternen er lavet i bruneret stål og kan bruges både ude og inde. Lanternen oplades med sollys eller usb kabel og kan efter opladning lyse i 13-15 timer.

Lanterne har det skønneste lysskær som gir en rigtig hygge stemning, både i stuen, i haven og på børneværelset hvor vi har brugt den som læse lampe ved putte-tid.

Jeg forestille mig også at vi vil få stor glæde af den til sommer på terrassen, hvor de lange aftnerne skal nydes.

Den skal helt sikkert også med på camping til sommer, som natlampe her må den også være ganske praktisk når børnene skal på toilet og børste tænder inden sengetid

Lanternen er i det hele taget nem at tá med på farten, da den intet fylder og er meget robust.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – man har altid brug for lys, idet her tilfælde er det en lanterne som både fungere som hygge belysning, natlampe og lommelygte.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – man kan slet ikke se, den har været i brug  udendørs. Og den er lavet af et meget robust materiale, der både kan tåle vind og vejr. Man er slet ikke i tvivl om at det er et kvalitets produkt man har med at gøre.

Pris: GOD – Først synes jeg at den var lige til den dyre side, med en pris på 599,95kr

Men da den kan oplades igen og igen uden at skulle investere i batterier, må det jo siges at være en god pris.


Linda afslutter:

“Maria Berntsen har for Rosendahl, designet den utroligt smukke, minimalistiske Soft Spot Solar lampe.

Lampen er en bærbar lyskilde, der spreder hygge hvorend den placeres – inde som ude.

Den  solide stålramme, sikrer at man nemt kan transportere lampen rundt. Over tid, vil stålrammen afhængigt af miljø skifte udtryk og udvikle patina – hvilket jeg personligt er ret vild med.

Lampen fåes i 3 størrelser – 18,5 cm, 25 cm og 34 cm. Den lades med USB, her er ladetiden ca 1-4 timer eller med solenergi hvor ladetiden er ca 7-10 timer. Når lampen er fuldt opladet, kan den lyse i ca 15 timer.

Jeg har testet lampen på 18,5 cm over den sidste måneds tid. Den er brugt både inde og ude.

Inde er den helt genial hvis børnene vågner om natten, til hyggebelysning i stuen eller som lyskilde når der skal bygges huler. Vi har næsten været hele vejen rundt i forhold til benyttelse. Udendørs har vi brugt den som aftenlys/hyggespreder på terrassen. Her er den altså virkelig hyggelig når mørket falder på!”

Vurdering:

Jeg er helt oprigtigt SÅ glad for Soft spot solar lampen. Den er enormt funktionel, men er samtidig så smukt designet at den sagtens kan indgå som en del af indendørs eller udendørs indretning.

Nytteværdi: MEGET GOD – Lampen er meget funktionel, og kan bruges mange steder.

Holdbarhed: MEGET GOD – Stålrammen sikrer en solid lampe, der med tiden udvikler patina. Yderligere syntes jeg at Rosendahl holder hvad de lover, i forhold til hvor længe lampen lyser.

Pris: MIDDEL – Omend jeg er virkelig fan af lampen, syntes jeg at prisen er noget høj. 18,5 cm koster 599,95 kr, 25 cm 999,95 kr og 34 cm 1499,95 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvalitet og design er helt i top. Jeg syntes virkelig man kan mærke, at der er tænkt over udformning og materialer. Og så er den bare enormt pæn !


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Rosendahl Drikkeflaske og Termokrus