TEST af Lasse-Leif bøger fra forlaget Alvilda – Testfamilien
Test af Anti-Bite tøj, UV-tøj, sko og sandaler fra Reima

TEST af Lasse-Leif bøger fra forlaget Alvilda

En række af vores familier har læst og testet Lasse-Leif bøger fra forlaget Alvilda.

Mie V fortæller:

“Vi har igennem den sidste måneds tid læst en række bøger fra forlaget Avilda. Midt i corona Lock Down fik vi tilsendt en kasse med masser af underholdning til drengene.  Det var en kærkommen pakke i denne tid.

Vi har blandt andet læst Lasse Leif bøger.

Med titler som ”Hvem har pruttet i Lasse-Leifs bukser.” og ”Lasse-Leif og den sidste sut” har man allerede fanget børnenes interesse. Lasse Leif bøgerne er et kæmpe hit herhjemme.

Bøgerne er skrevet med humor og skildrer på sjov vis en families hverdag og børnene kan identificere sig med mange af de problemstillinger som Lasse-Leif oplever.

Som f.eks. i den ene af de bøger som vi har læst, hvor Lasse Leif skal stoppe med at bruge sut og kæmper med savnet til sutten.

Derudover laver han en masse spilopper, som drengene kun synes er hylende morsomt, at høre om, da de jo godt ved, at det må man ikke.

Selv som forælder kan man ikke lade være med at trække på smilebåndet, når Lasse Leif og Dukken Luske- Lise folder sig ud.

Bøgerne er på 32 sider og er fyldt med illustrationer. Jeg synes bøgerne har en tilpas længde til, at børnene kan bevare fokus på historien. Vi læser dem ofte som godnat historie.

Den henvender sig primært til børn fra 2-4 år, da mange af emnerne omhandler den aldersgruppe, men Nohr på 5 synes også den er sjov.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bøgerne er skrevet på en sjov, men lærerig måde, som skildrer hverdagslivet i børnehøjde. Vi læser bøger næsten hver aften, så for os har de en stor nytteværdi.

Holdbarhed/Kvalitet:  MEGET GOD –  Bøgerne er indbundet, så det ikke er lige til at ødelægge.

Pris: GOD –  Bøgerne koster ca. 100 kr. Nogle steder kan du finde dem på tilbud til 65 kr. hvilket er en fin pris.


Vores tester Nanna har sammen med sine to døtre Alma på 5 år og Lily på 3,5 år også testet en række bøger for Forlaget Alvilda.

De har bl.a. testet to bøger om Lasse-Leif skrevet af Mette Finderup og Annette Carlsen. Bøgerne hedder Lasse-Leif of den sidste sut og Hvem har pruttet i Lasse-Leifs bukser?

Nanna fortæller:

“Pigerne har i forvejen et par bøger om drengen Lasse-Leif og hans dukke Luske-Lise, så der var jubel, da de trak de to bøger op af pakken.

Bøgerne tager udgangspunkt i en meget relevant og aktuel hverdag på en humoristisk og børnevenlig måde. Lasse-Leif er i de to bøger 3 år gammel, og er som mange andre 3-årige ved at smide hhv. sut og ble. Det giver nogle udfordringer for Lasse-Leif og den næsten levende dukke Luske-Lise.

Lasse-Leif gør sig mange, i hans hoved, fornuftige overvejelser, mens dukken Luske-lise er uopdragen og fræk, og derfor ofte får Lasse-Leif i problemer. F.eks. når Luske-Lise tisser ved siden af toilettet og prutter i Lasse-Leifs bukser eller når han tager en sut fra en baby i en barnevogn.

Vores børn skraldgriner af Lasse-Leif og Luske-Lise. Begge piger kan godt huske, hvordan det var at stoppe med at bruge sut, så det giver anledning til gode snakke og minder om dengang. Hjemme hos os har Lasse-Leif længe været et af valgene, når pigerne hver aften vælger en godnathistorie hver.

Bøgerne er skrevet med et ekstra lag af humor, ligesom for at give noget til den voksne læser også. Der er lag, som børnene forstår og synes er sjovt, og så er der små replikker, som får de voksne til at elske de to hovedpersoner ligeså højt som børnene gør.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege-/nytteværdi: MEGET GOD – Lasse-Leif og Luske-Lise er i både pigernes og forældrenes hjerter. Bogen er fra ca. 3 år.

Kvalitet: MEGET GOD – En fin hardback-bog med almindelige papirsider. Det er altså ikke en babybog med papsider.

Pris: MEGET GOD – Bøgerne om Lasse-Leif fås på Forlaget Alvilda til 99,95 kr. Det, synes jeg, er en meget rimelig pris.


Sabrina afslutter:

  • Lasse-Leif og den sidste sut
  • Hvem har pruttet i Lasse-Leifs bukser

I bøgerne følger man Lasse-Leif, der oplever sorg, glæde og drillerier, sammen med sin dukke, Luske-Lise.

Der findes mange flere bøger i samlingen.

Bøgerne er skrevet i nemme afsnit og børnene har let ved at leve sig ind i historierne.

Lasse-Leif og den sidste sut, viser og fortæller hvordan og hvor svært det kan være at slippe sin allersidste sut. Luske-Lise driller ham, for hun har nemlig den allersidste sut i hele verden. Og det gør det ekstra svært for Lasse-Leif at skulle undvære sin sut helt.

I bogen, Hvem har pruttet i Lasse-Leifs bukser, læser man både om, hvordan det er at skulle gå på toilet i stedet for at bruge bleen og om hvilke følelser der er i spil, når man kommer til at grine af andre og de pludselig griner af en selv.

Det er gode og hyggelige historier, dog er det ikke nogen bøger vi har i sinde at købe selv.

Sproget der er brugt i bogen og måden Moren i historierne ofte bliver meget vred og skælder ud, gør at vi desværre har lidt svært ved at få lysten til at sætte os ned og læse bøgerne højt.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MIDDEL GOD – Det er gode bøger, med dejlige historier, sproget trækker dog ratingen ned her.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Selve bogen er i en god kvalitet.

Pris: MEGET GOD – Prisen er 99,95 kr, hvilket er en helt fin pris for en bog.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af Anti-Bite tøj, UV-tøj, sko og sandaler fra Reima