TEST af “Skriv og visk ud bøger” fra forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af Danfoss Universe science park 

TEST af “Skriv og visk ud bøger” fra forlaget Alvilda

Flere af vores testfamilier har testet De små lærer – Skriv og visk ud bøger med boardmaker pen udgivet af forlaget Alvilda.

Mette fortæller:

Vi har testet følgende bøger:

  • Klar – parat skrive start
  • Vi lærer den første Matematik
  • Vi skriver de første 100 ord

Jeg havde virkelig glædet mig til at denne test kom ind af døren, især Selma bruger meget tid på at tegne og jeg var sikker på, at bøgerne ville falde i god jord. Selma var lykkelig da hun åbnede pakken og gik straks i krig med at udføre nøjagtige linier, buer, figurer, det varede ikke længe før alle 56 sider var udfyldt i Klar – parat – skrivestart. Det gode ved bogen er at den kan bruges igen og igen, da den tilhørende whiteboard pen kan viskes ud enten med fingeren eller en let fugtig klud.

Alle tre bøger har gode solide tykke papsider og indeholder timevis af underholdning og henvender sig primært til børnehavebørn og førskole elever. Der er mange gode grundbevægelser, som styrker og stimulerer barnets finmotorik i forhold til tegneteknik og senere skriftlige færdigheder. Bøgerne er fyldt med massere af sjove opgaver, lær alfabetet, tal, farver, dyr, former, find vej, skriv ord og lær at regne.

Selma har haft en utrolig udvikling angående tegnefærdigheder. Efter en lille uge, hvor bogen var blevet brugt igen og igen, begyndte Selma selv, at tegne huse, mennesker, hjerter og skrive sit eget navn. Bogen har ramt spot on i hendes nærmeste udviklingszone. Det har været fantastisk at være med på sidelinien som forælder, at se sit barn stolt fremstille og gennemføre bøgerne og sidenhen har kunne overføre det til egen kreativ fremstilling.

Det har især været nemt for hende at overskue opgaverne, da de alle er udformet med stiplede linier hun har skulle følge. Opsætningen begynder med lette opgaver og stiger herefter i sværhedsgrad. Hvilket har formået at fastholde og motivere hende hele vejen igennem bøgerne.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier : Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Lege/ Nytteværdi: MEGET GOD – Bøgerne kan bruges ud fra barnets forudsætninger og kreative formåen. Produktet er genanvendeligt og dermed har bøgerne en langtidsholdbar legeværdi.

Holdbarhed/kvalitet:  MEGET GOD – Bøgerne har god holdbarhed, siderne er faste og robuste, overfladen kan nemt tørres af og bruges igen og igen.

Pris: MEGET GOD –  Priserne varierer fra 69,95 til 99,95. Bøgerne har en fornuftig pris der er timevis af god underholdning i bøgerne.


Christina fortæller:

“Vi har testet ”Klar-Parat Skrivestart” til børn fra forlaget Alvilda.

Vi har testet den med vores 3-årige søn. Bogen ankom lige i starten af Corona krisen og vi har været så glade for den. Bogen kommer sammen med en pen som kan viskes ud igen og skulle det ske, at komme på fingrene eller bordet for den sags skyld, er det let at få af.

Vores søn har virkelig siddet længe over bogen. Han fandt hurtigt nogle favoritter, men fik han vist hvordan nogle af de andre opgaver skulle laves, var de også meget interessante.

Der gik lidt over en uge, så kunne han lave rigtig mange af opgaverne og derfor kunne han få endnu længere tid til at gå med bogen.

Bogen er lavet i dejlige farver og fyldt med figurer og dyr. Samtidig med at der er masser af former og mønstre. Sådanne ting kender ældre børn nok til, men til en dreng på 3 år har det også været en god måde, at lære ham det på.

Et barn på 3 år synes det er utrolig spændende, at sidde og tegne og kigge på b.la. dinosaurer, som der er i bogen.

I denne test bliver dette vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi synes at bogen er fantastisk og vores søn har virkelig været glad for den. Trods at han er 3 år og alderen på bogen er 4-7 år, har han fået rigtig meget ud af den. Der er selvfølgelig enkelte opgaver i bogen, han ikke kunne finde ud af at lave korrekt, men så fandt han hurtigt en anden måde at lave det på, som fangede hans interesse.

Holdbarhed: MEGET GOD – Siderne i bogen er lavet af tykt papir som der skal meget til at ødelægge. Da selve bogen er lavet til at man kan skrive/tegne og viske ud igen, har den en utrolig god holdbarhed og kan tages frem igen og igen.

Pris: MEGET GOD – Prisen passer til at man kan købe den selv eller kunne modtage den i gave. Det er en pris alle kan være med på og har man flere børn, er den ikke for dyr til, at man kan købe en til hvert barn.

Kvalitet: MEGET GOD – Super god kvalitet, andet er der vist ikke at sige til det. Man kan sagtens placere sit barn med den, uden at være bange for at den går i stykker.

Det er et skønt produkt som vores søn fandt frem flere gange om dagen, nu da han er hjemme i corona krisen og jeg er sikker på, at han kommer til at finde den frem mange gange endnu.


Daniella fortæller:

“Filippa er 6 år, hun starter i skole til august og har i de sidste par år allerede interesseret sig meget for tal, bogstaver og at lege skole.
Derfor er denne bog virkelig et hit for hende.
Bogen indeholder gode og overkommelige øvelser samt sjove opgaver børnene skal løse og færdiggøre, for at få øvet deres finmotorik og øve de forskellige bevægelser der kommer når de skal skrive tal, bogstaver, tegne inden for linjerne samt lære at holde ordenligt på blyanter.
De skal lære at tænke logisk, nye ord og små søde udfordringer.
Til bogen medfølger der en tusch som gør at når de har lavet øvelserne kan man tage en fugtig klud og fjerne stregerne igen, dvs. genbruge bogen flere gange.
Den er fuld af søde billeder, dyr, forme og gaver der gør den lokkende for børn – det er super hyggeligt at sidde og være sammen over små opgaver, for hver gang man går igennem disse opgaver bliver børnene bedre og bedre, Filippa har ihvertfald fået udfordringer og helt sikkert nogle favoritsider som hun elsker at lave.
Hun kan sidde i længere tid og fordybe sig ned i bogen, der er opgaver i forskellige sværhedsgrader hvilket er super godt så børnene kan blive udfordret på ny men samtidig også skabe succesoplevelsen ved at have nemt ved andre opgaver. “

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi – RIGTIG GOD, Bøgerne er rigtig gode til hvis man mangler udfordringer til sine børn, eller vil give dem øvelse på førskole.

Holdbarhed – RIGTIG GOD, det er dejlige tykke sider, der kan tåle at blive tegnet på og blive visket ud flere gange uden man kan mærke det på kvaliteten.

Pris – RIGTIG GOD, Det er en bog der kan genbruges virkelig mange gange, så til prisen får man mange gange brug ud af bøgerne.

Kvalitet – RIGTIG GOD, Dejlige tykke sider og der gør det nemt at vende siderne og gør dem ekstra holdbare.


Vores tester Ida har sammen med Lærke på 4 år testet de skønne aktivitets bøger “skriv, tegn, visk ud” fra forlaget Alvida.

Ida fortæller:

“Denne test faldt virkelig på et optimalt tidspunkt. Vi har ligesom mange andre, været hårdt ramt i nedlukning af Danmark. Vi har nemlig haft pigerne hjemme, imens vi har haft to hjemmearbejdspladser. Så som i nok også har oplevet, så har det krævet sin forælder at finde på aktivering i løbet af dagen.

Bøgernes cover er farverige og fyldt med søde illustrationer som vækker ungernes interesse. Lærke var vild med at få fingre i dem med det samme.

Med bøgerne følger en tusch som kan bruges inden i bogen. På to af bøgerne er der lavet en lomme til tuschen, hvilket er virkelig smart. Vi har nemlig allerede mistet tuschen til den bog, som ikke har en lomme.

Siderne er glatte og derfor kan både fedtede børne fingre, og tuschen let tørres af med en fugtig klud. Det gør at man kan bruge bogen igen og igen – virkelig smart.

Bøgerne er spækket med sjove og kreative opgaver. I “Vi lærer den første matematik” er der fyldt med regne opgaver i forskellige sværhedsgrader. I bogen “vi skriver de første ord” er det bogstaver og ord som er i fokus.

Lærke er begyndt at blive mere interesseret i bogstaver og det at skrive hendes eget navn, samt mor, far og Luna.

Favoritten her hjemme er bogen “klar – parat skrivestart”. Her veksler opgaverne en del mere. Barnet får i sær en føling af at holde på tuschen, og få mere kontrol over hvad der kommer ud på papiret. Det at følge en stiplet linje kan være svært – da det er en helt ny måde at udfordre finmotorikken på. Det er sjovt at se koncentrationen i hendes ansigt.

Faktisk kan jeg se en udvikling i de opgaver hun laver, det er ret fint. Vi har på skift valgt opgaver til hinanden, som den anden skulle løse, det har skabt grin og masser af hyggestunder.

Vores vurdering af skriv, tegn og visk ud aktivitetsbøger bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – “skriv, tegn, visk ud” er en virkelig god måde at introducere de små til opgaver som ikke er for seriøse, men som stadig har noget læring.

Holdbarhed: MEGET GOD – holdbarheden er virkelig god. Siderne kan klare lidt af hvert og vores har også overlevet at lillesøster Luna (1,5 år) har haft i dem – det siger ikke så let.

Pris: MIDDEL – vejl. pris er omkring 99,- for en bog, jeg synes egentlig at prisen er okay for dem med hård ryg og lomme til tusch. Bogen med spiral ryg synes jeg måske ligge i den høje ende, da den ikke er lige så lækker som de andre to.

Kvalitet: MIDDEL – super kvalitet på de to bøger med hårdt omslag, der er kælet for detaljerne i dem. Der trækker den sidste bog “klar parat skolestart” desværre lidt ned på kvalitet. Det er dog klart den som har den største kvalitet af indhold, der synes jeg godt de to andre kan have lidt for meget gentagelse undervejs.


Anna fortsætter:

“Carla har fået lov at teste aktivitets bogen “skriv og visk ud” fra Forlaget Alvilda.

Det er en bog lavet af pap, hvor overfladen er “coatet” således at du kan skrive med den tilhørende tus, og hviske det ud bagefter. Enten med en klud, papir eller fingrene… Carla bruger sine fingre. Bogen kan altså bruges igen og igen.

Aktivitetsbogen har flotte farver og er inddelt i forskellige kategorier. Bla. Kroppen, vilde dyr og i skolen.

Til hvert ord er der et tilhørende billede. Ordene er skrevet med en stiblet streg, og hvor et bogstav starter er prikken større således at barnet ved hvor det skal starte og i hvilken, retning man skriver bogstavet.

Carla på 4,5 år kan side dybt koncentreret længe, og fordybe sig i at lære bogstaverne og ordene.

Efter vi har modtaget, bogen har Carla faktisk lært at skrive mor, far og har lært hvad hendes eget navn starter med.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – En super god læringsbog, som hjælper de mindste til at lære alfabetet samtidig med de har det sjovt.

Holdbarhed: MEGET GOD – lækker bog, papsider så, den kan klare lidt af hvert.

Pris:  MEGET GOD – vejl. pris er 99,95,-  WOW, det syntes jeg er en virkelig fin pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Super lækker, flotte farver, gode billeder og rigtig god kvalitet.


Camilla fortæller:

“Mit førstehåndsindtryk af bogen “Skriv og visk ud” var rigtig godt. Bogen har en god tykkelse, så den kan holde til hverdagens udfordringer og der er masser af flotte farver på og i bogen.

Sammen med bogen, medfølger der også en tusch, som kan sidde fast i bogen, så den ikke bliver væk. Det smarte ved denne bog, er at man kan lære at skrive bogstaver og ord og nemt viske det ud igen.

Bogen indeholder en masse billeder af dyr osv. og et tekstfelt under billederne, hvor barnet så kan lære at skrive forskellige ord.

Bogen har været et hit, både hos min datter på 3 år, men også hos min datter på 5 år som snart skal starte i skole.

Vi har været meget glade for bogen fra Alvilda, fordi den kan underholde børnene i længere tid, mens barnet stadig lærer en masse nye ord og bogstaver. Bogen får en kæmpe anbefaling fra vores familie.

Nytteværdi: MEGET GOD – Bogen er let at forstå og nem at lære fra.

Holdbarhed: MEGET GOD – Her har vi at gøre med en kvalitets bog, med de tykke sider, som kan holde til meget.

Pris: MEGET GOD – Prisen på bogen, ligger omkring 99,- og er en god pris for en bog med så mange timers underholdning. Prisen er også en som de fleste kan være med på.

Kvalitet: MEGET GOD – Det er en bog af kvalitet, med de rykker sider pg flotter farver.


Vores tester Catharina, har sammen med datteren Leonora Mathilde testet bogen “Skriv og visk ud” fra forlaget Alvilda

Catharina fortæller:
“Vi modtog bogen midt i covid-19 krisen. Leonora manglede noget der både kunne aktivere og udfordre hende kognitivt, så det var bare helt perfekt timing.
Leonora er lige fyldt 4 år, og er virkelig begyndt at interesse sig for tal, alfabetet, bogstaver og sætninger.
Bogen er lavet i et solidt materiale og virker ved første øjekast rigtig slidstærk hvilket er, et plus når det er mindre børn der skal bruge bogen.
Der er tilpas mange sider, så der er rigeligt at gå i gang med. Udover sætninger man kan skrive efter, er der fine illustrationer der viser barnet hvad der står.
På forsiden af bogen, er der et lille rum hvori den tilhørende tusch ligger. Med denne tusch kan barnet skrive, og tørrer det af efter. Derfor kan bogen bruges igen og igen, uden dette kan ses.
Bogen er virkelig blevet brugt flittigt og er blevet Leonoras foretrukne. Hun sidder koncentreret meget længe og er meget stolt efter. Bogen har ydermere gjort, at Leonora nu selv kan skrive flere bogstaver.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Bogen lærer barnet selvstændigt at genkende bogstaverne og hjælper til, at kunne lære at skrive dem.
Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen kan bruges igen og igen, hvis man bruger den tilhørende tusch, kan det tørres af med et stykke papir. Bogen er stadig som ny, selvom den er blevet brugt flittigt.
Pris: MEGET GOD – Prisen er 99,99 kr. hvilket jeg synes er helt fair. I sær fordi, at den ikke kan slides op.
Kvalitet: MEGET GOD – Bogen har tykke sider & selvom den er blevet skrevet i og visket ud flere gange om dagen, kan man på ingen måde se at bogen er brugt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Danfoss Universe science park